Svadba bez cepcenia, odobierky, starejsieho

Ahojte nevesticky. Ako tu tak čítam každá si svoju svadbu predstavujeme inak. Každá máme svoj vkus a chceme niečo svoje na svadbe. A to je super. Aspoň sú všetky svadby niečím zvlastne. Ja napríklad nechcem mať družičky, pretože mi to pripadá také americke. Keď si budú chcieť kamarátky dať šaty rovnakej farby tak kľudne. Ale nechcem niekoho nutit nech si kupuje šaty podľa môjho výberu kvoli mne. Keď tak páči sa mi pokiaľ má svedkyňa na ruke taký ten kvetinový náramok. Takisto nechcem mať ani odobierku len poďakovanie rodičom, ale nechcem, aby tam boli kamery. Len my. A cepcenie mi bolo nesympaticke odjakživa. Možno to niekomu bude pripadať zvláštne. Ale ako hovorím , všetci sme iní a máme iný vkus. Len som bola zvedavá, že či sa nájdu nejaké nevesty, ktoré si na svadbu tiež nezvolili niektoré zo spomínaných veci??
Odpovedať
1
2
Ja som nemala ani rovnako oblečené družičky, ani starejšieho, ani odobierku, len po mňa jednoducho prišiel ženích, doniesol mamke kytičku, posrandovali sme a išli do kostola. Čepčenie som mala, lebo mne sa to práveže páči. Ale VŠETKO je len na vás dvoch, čo chcete a nechcete mať na svadbe :) Najdôležitejší je sobáš, ostatné je už len doplnkové :)
Odpovedať
Profilova fotka
je len a len na tebe ako si spravíš svadbu, však by mala byť hlavne teda podľa tvojich predstáv, nie? bola som na rôznych svadbách a neviem nejak sa neriešilo prečo je taká alebo onaká
Odpovedať
Profilova fotka
Ani ja nebudem mat odobierku ani cepcenie a podakovania maminy (ockovia uz neziju) dostanu po obrade na hostine
Odpovedať
Profilova fotka
Je to presne tak ako si napísala, keď ti žiadna z tých vecí nebude chýbať tak ju tam ani nemusíš mať, našťastie toto u nás zákon ešte neupravuje :-D :-D Ale možno sa raz dočkáme aj toho :-D Ja napríklad budem mať družičky ale budú iba tri a čo sa týka šiat som to nechala čisto na nich, lebo to sa mi napríklad tiež veľmi nepozdáva.
Odpovedať
Profilova fotka
#zof15 my sme mali presne taku a bolo to super
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som na tom úplne rovnako, aj čo sa družičiek týka, odobierky tiež (aj tak je svadba v mieste nášho bývania, lebo so snúbencom žijeme spolu, takže určite nepôjdeme na noc k rodičom, ale rodičia prídu k nám potom ráno ... a ďakovať im budeme na svadbe) a starejší (kým som nebola na tejto stránke, tak som po pravde ani netušila, že niečo také existuje) a začepčenie a podobné veci sa mi tiež nepáčia.
Odpovedať
cauko :) budem mat taku istu svadbu ;) nebudeme mat starejsieho, odobierku, kamerana, cepcenie, folklor. pripada mi zbytocna akasi odobierka, ked spolu uz davno zijeme, k ludovym tradiciam nemam vztah, nepacia s ami ludove piesne. so snubencom sme na tom uplne rovnako. nebudem mat takisto ani druzicky, na svadbu okrem rodiny beriem iba najlepsiu kamaratku. a je mi jedno, kto si co hovori :)
Odpovedať
Ahoj:) aj my to mame uplne rovnako, ziadne odobierky, ziadny starejsi ziadna zabava ala ludova veselica, ziadne cepcenie.Nebudeme rozbijat taniere, ani davat srdcervuce pripitky.K ludovkam vztah nemame, nasli sme si kapelu co nam bude hrat take rockovejsie veci a mame v plane sa super bavit.Povodne sme dokonca chceli pozyvat len rodicov, surodencov babky a kamaratov a detiska, kedze chceme vlastne velky zur,ale svokruska nasadila plac a citove vydieracky( ajked si svadbu platime sami) tak pozyvame aj jej surodencov.Potom zas fnuckala ze nastup na obrad ze ona si synceka viest nebude, lebo sme sa rozhodli ze pojdeme po druzickach a panovy prstenov spolu.Druzice mat budeme ale male dievcatka 7 a 10 rocne a nas pan prstenov bude 5 rocny :) Kazdy ma mat svadbu tak, ako sa mu paci.Ked budes mat chut skocit na miesto obradu padakom nik by sa nemal starat, pretoze to je podla mna 1 den ked by sa vsetci mali tesit s tebou a nieriesit ze podla nich by to bolo lepsie inak.ved nech si organizuju vlastnu svadbu pripadne sa realizuju na nejakej oslave :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali tiez odobierku iba taku sukromnu, kde sme boli iba my a nasi rodicia, pre mna to bol dost taky dojemny moment a chceli sme ho prezit iba s nimi takze tam nebol ani fotograf ani nikto dalsi a absolutne to nelutujem, iba my vieme co si povedali a budem si to navzdy pamatat :)
Odpovedať
@zof15 Ja tiež nechcem rovnako oblečené družičky, na svete je priveľa krásnych šiat na to, aby boli všetky tri rovnaké. Odobierku chcem mať veľmi, veľmi zjednodušenú, hlavne úprimnú a nie hranú show pre hostí.... čepčenie síce budem mať, ale nebudem mať redový tanec a ani sa po polnoci nechcem prezliekať,chcem si nechať svadobné šaty až do rána. :-)
Odpovedať
@zof15 ak sa tebe a tvojmu snúbencovi takáto svadba páči, po takej túžite, niet čo riešiť. Ja osobne som za, tiež nemusím odobierku s rozmazanými očami nevesty, dá sa to vyriešiť aj pozvaním na večeru týždeň pred svadbou a poďakovať rodičom tam, čepčenie a pod. mi je tiež proti srsti a ako družička by som si nikdy neobliekla napr. ružové šaty strihu, ktorý mi nesedí, len preto, lebo sú tak oblečené ostatné. Na svadbe by sa mali predovšetkým všetci dobre cítiť, v prvom rade mladomanželia. Je to ich deň, prečo by sa mali nútiť do niečoho, čo sa páči ostatným, snažiť sa vyhovieť všetkým naokolo? (Aj tak sa to nikdy nepodarí). Mne to vôbec zvláštne nepripadá, na takých svadbách som bola, všetci sa super bavili aj bez čepčenia a rovnakého oblečenia družičiek. Veď aj na plese je super zábava, ak sa stretne fajn partia a nemusí tam byť žiadny program. Nech vám svadba vyjde podľa vašich predstáv, nech je to najkrajší deň vo vašom živote.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne! Mozes si v popise mojho albumu precitat detaily. Bez kamery, pierok, DJ, vysluziek, menoviek, odobierky, vankusika pod obrucky, a dalsich x veci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mi sme tiež nemali odobierku. a a čepčenie sme nemali iba žene dali dole venček a bola vykrúcanka a bolo po tom a starejší rozbil tanier povedal pár slov a to bolo všetko.ak chceš pozri si fotky zo svadby.
Odpovedať
presne aj my. Ziadna odobierka, ziadny starejsi, ziadne druzicky v rovnakych satach a ziadny redovy tanec. Tiez nespominam pre mna blbosti ako konfety, vankusik pod obrucky a pod.
Odpovedať
Starejšieho tiež nebudeme mať. Chceme, aby bola svadba čo najviac rodinnou a priateľskou záležitosťou :-)
Odpovedať
@zof15 takytak 😊 nemala som ani odobierku, ani čepčenie, ani starejšieho, družičky mohli prísť, v čom chceli - akurát som im objednala náramky z aliexpresu (aj družičky som ale mala zo 4 tri vydaté 😂), žiadne zvyky, dokonca ani typické svadob. zákusky sme nemali 😊 torta + štrúdle a slané.. a svadba top! 😊 chválili ešte skoro dva týždne po, tiež som z toho chcela mať veľkú rodinno-priateľskú zábavu/rodinný “ples” 👍🏼
Odpovedať
S "povinnymi" zvykmi sme na tom podobne, nebude odobierka, prichod po nevestu so starostom a trapnymi vtipkami (u nas je starosta, o starejsom som pocula az tu :-D ), ani pierka, cepenie len prostrednictvom kamosiek folkloristiek na 5 minut a holky budu riadne hostia (nikdy som na sebe kroj nemala a inu prilezitost uz najskor mat nebudem), ziadne dopredu dohodnute druzicky v rovnakych satach, iba jedna hlavna, ktora bude moja prava ruka v ten den...ale ja nebudem mat ani zavoj, ani obrovske saty, doplnky budu cervene a nie biele atd. :-D :-D viacero veci budem mat po svojom 8-)
Odpovedať
Ahojte, my sme neamli odobierku, moji rodicia sa uz pozeraju zhora na nas. Ani starejsieho,ani cepcenie, ani redovy tanec,ani kameramana. Jediny zvyk ktory sme dodrzali bolo rozbijanie taniera po prichode na oslavu. Prezliekla som sa uz o 23,lebo mi bolo teplo. A vysledok? Najlepsia party mojho zivota,hostia spokojni, my tiez. 100 bodov. Vsetko je o ludoch, netreba sa nutit do tradicii,ked to tak necitim.
Odpovedať
Profilova fotka
rovanko sme nemali cepcenie, odobierku ani starejsieho. Namiesto redoveho sme okolo 23.00 mali svadobnu hru a sice sa zopar ludi pytalo, kedy sa uz pojdem prezliect, mne sa nechcelo vyzliect saty, takze som sa prezliekla az okolo 2.00 rano :) naozaj si treba spravit podla seba :)
Odpovedať
@sonnenshein určite si to prečítam ;) .............baby ste super, som sa bála, že som jediná, lebo urobila by som si aj tak po svojom, ale keď som spomínala ľuďom z okolia ako to mám naplánované, tak boli šokovaní (nemyslím teraz rodinu, oni sú zlatí podporovali ma, ale napríklad, keď sa ma kamarátky pýtali na svadbu, tak tie boli šokované). Ja popravde vzťah k ľudovkám mám, tancovala som pár rokov vo folklóre a dohodli sme sa s partnerom, aby to nebolo hosťom ľúto, tak po polnoci dáme ľudovkové kolo tak na pol hodinku.Na to sa veľmi teším, zabavia sa aspoň aj starší hostia a zatancujú si.
Odpovedať
Profilova fotka
@zof15 určite nie si sama, urob si to podľa seba, aby si ty bola spokojná, veď svadba je o láske, o dvoch, ktorí sa milujú :) vždy si to hovorím, niekedy už nahlas, keď sa ma niekto snaží presvedčiť, že moje predstavy o svadbe sú čudne a na čo robíme veľkú svadbu, keď tam nechceme mať žiadne zvyky a podobne ... po pravde som z toho už celkom unavená to riešiť s kamarátkami, lebo od nich sa mi nedostáva žiadnjej podpory ... ale aj tak si vždy poviem, že to je o mne a priateľovi, a keď to chceme tak, tak to budeme mať podľa svojich predstáv, pretože to je o nás dvoch <3
Odpovedať
@zof15 @ninalomeli neriešiť s kamarátkami, prípadne ani s rodinou, zásada je - čím menej vedia, tým lepšie pre vás, vyhnete sa zbytočným otázkam a pripomienkam. A verte mi, nebola som jediná, ktorá bola z takto poňatej svadby nadšená. Naopak, mnoho ľudí pri trápnych výstupoch starejšieho, redovom, hrách a pod. skrátka pri niečom, čo im je proti srsti, odchádzalo zo sály - poznatok môjho otca, ktorý kopu svadieb nafotil.
Odpovedať
presne tak.. urobte si svadbu podľa seba, keď nechcete zvyky - tak nebudú 😊 no základné pravidlo je, aby o tom všetkom nikto nevedel 😊
Odpovedať
@maslenka suhlasim. Cim menej ludi vie detaily, tym lepsie. Kazdy potom chce davat rady a moze sa lahko stat, ze clovek je na vlastnej svadbe dotlaceny aj do toho, co nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako vravíte, načo to niekomu vešať na nos a potom byť nešťastná z toho, že sa im to tak nepáči. kočky pamätajte si, že svadba je hlavne o vás a pre vás a podľa toho sa aj riaďte :-D
Odpovedať
My sme nemali nic. Ani odobierku, ani cepcenie, ani starsieho ani podakovanie rodicom. Byvame spolu uz dlho mame spolu dieta tak nam to prislo trochu odveci. A druzicky. No kedze nemam slobodne kamaratky ziadne, robili mi druzicky dvaja moji kamarati a myslim ze to bolo lepsie ako s babami :D
Odpovedať
Profilova fotka
nie to povinnost mat tieto veci na svadbe takze ked si to predstavujes bez toho tak je to uplne v pohode, presne tak ako si napisala kazda ma inu predstavu o svadbe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka áno, máš pravdu, je to najlepšie neriešiť dokonca ani s rodinou ... ale niekedy to trocha zamrzí, predsa len vydávam sa iba raz, chcem aj prípravy prežívať s ľuďmi, ktorých mám rada a na ktorých mi záleží, a myslela som si, že to chcú aj oni zažívať so mnou, ale mýlila som sa. Minule som napr. ostala smutná, keď mi kamarátka napísala, aby som už toľko neotravovala so svadbou, aj tak je až o pol roka ... :/ a odvtedy som si už definitívne povedala, že to prestanem s ľuďmi rozoberať ...
Odpovedať
@ninalomeli ja som myslela nerozoberať s rodinou, najmä budúce svokry a maminy majú občas tendenciu nalinkovať svadbu mladým podľa svojich predstáv. Ale kamarátka? Takéto niečo ti povedať? To nie je skutočná kamarátka, skutočná kamarátka s tebou rieši aj príjemné aj nepríjemné veci, teší sa s tebou, aj smúti s tebou.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka našťastie moja mama ma pozná na toľko, že ju by nikdy nenapadlo mi linkovať svadbu :D to je moje jediné šťastie a svokra sa tiež nejako extra nestará, skorej babka má pripomienky :D Ja si myslím, že to povedala zrejme preto, lebo je urazená, že nejde na hostinu, lebo tam pozývame iba rodinu a skutočne najbližších priateľov ... takže možno aj preto to povedala, ale tiež si myslím, že skutočná kamarátka by mi niečo takéto nemala vysloviť, aj keby som jej skutočne išla s tým na nervy. Ale aspoň aj v takýchto situáciach človek spozná, akí ľudia okolo neho sú.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?