Kolko pierok?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat kolko pierok mi treba? ked mam len hlavnu druzicku a hlavneho druzbu? Alebo pierka sa davaju vsetkym slobodnym chlapcom na svadbe ?
Odpovedať
Závisí ako je u Vás zvykom, u nás je zvyk dávať iba slobodným mužom, no to by mi stačilo tak 5 pierok pri 120 ľudoch :-D, takže my budeme dávať pierka všetkým hosťom, takým nad 50 už nie, ale inak všetkým, chlapom pierka, ženám náramky... takto sme to zažili na väčšine svadieb posledné roky, tak sme sa nechali "inšpirovať" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Praveze ja som na svadbe bola ked bola mala a partner oni boli tiez takze neviem vobec . Ale asi tak zrobim ze podavam vsetkych slobodnym . Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme dávať pierka každému...teda starejší bude mať také veľké čačané :D rodičia a svedkovia budú mať tiež také inakšie väčšie..a ostatní hostia klasické okrem slobodných dievčat -tie dostanú náramky :-)
Odpovedať
Tiež práve riešim pierka! U nás je tradícia, že sa pierka dávajú len mužom, ale keď sa ženil snúbencov brat na svadbe nastal problém, pretože pierka chceli aj ženy. Teraz som na pochybách - nechcem nikoho uraziť a tak neviem robiť pre všetkých alebo len tak ako sa to robí u nás- len pre mužov...
Odpovedať
Profilova fotka
U nás sa dávajú pierka každému. Svadobní rodičia a svedkovia majú väčšie a ostatní hostia menšie, okrem slobodných dievčat, tie dostanú náramky.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme dávať iba chlapom (všetkým) a potom ešte svadobné mamy a svedkovia budú mať väčšie mám tri "družičky" tie budú mať náramky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Budem dávať pierka všetkým mužom. Nechcem nikoho ochudobniť o krásu našich pierok. :-D :-D :-D
Odpovedať
@dominikajackul my sme davali vsetkym chlapom pierka.taktiez mame taky zvyk,ze sa davaju chlapom a dievcatam nic,iba hlavnej druzicke som davala vyrabat jeden naramok.netrapilo ma,co budu ludia hovorit.takto som to chcela a tak som si to aj dala
Odpovedať
u nás sa na svadbe dáva všetkým chlapom pierko ale nemusí to tak byť všade. neviem či si už bola na viacerých svadbách ale sprav tak ako sa u vás proste patrí a hotovo :-) nemusíš si s tým vôbec robiť starosti, sto ľudí sto chutí, nemusí sa to každému páčiť ale zase sa nemusí každému páčiť keby ste dávali všetkým pierka
Odpovedať
To nie je nejak presne dané, komu by sa pierka mali dávať. Niekto dáva len družbom, niekto len slobodným a iný zas všetkým chlapom na svadbe. Nespravíš podľa mňa žiadnu chybu, nech sa rozhodneš akokoľvek. To už nie je pevne stanovené. Veľa vecí sa takto pretransformovalo časom a v podstate to ani nikomu nevadí.
Odpovedať
Je to skor o zvykoch, ako sa vo vasich rodinach davaju pierka. Tiez podla toho pojdem. Tak ako aj sesternice davali, tak budem aj ja. A to len chlapom ale aj slobodnym aj zadanym - vsetkym
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?