Svadba v roku 2014

Profilova fotka
Svadba v roku 2014, nájde sa tu niekto? už ste začali niečo vybavovať?je skoro vybavovat veci? kedy ste zacali saty zhanat?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim, ze je to urcite este skoro. My planujeme buduci rok v juni a teraz sme zacali zhanat kapelu a salu. Su to dve najhlavnejsie veci, ktore potrebujes tak rok dopredu. Ostatne ma cas:)
Odpovedať
@katka16121986 to by si musela mať záujem o veľmi vychytených dodávatelov :-) kľudne si môžeš dať ešte rok voľno, ale inšpirovať sa nie je nikdy skoro.
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je teda dosť skoro, ja osobne nechápem baby, ktoré sa zaoberajú svadbou aj rok dopredu a nie ešte 2 roky, ale tým nechcem nikoho uraziť :-) to je tak dlhá doba, že dovtedy sa môže stať čokoľvek, prinajmenšom sa ti tak zmení vkus, že budeš plánovať po roku odznova :-D ja som intenzívne plánovala svadbu pol roka a bez problémov som zohnala všetko to čo som potrebovala a po čom som túžila ;-)
Odpovedať
@9majusska tiež mám rovnaký názor, ja som pred dvomi rokmi nevedela že sa budem vydávať, a fakt sa môže všeličo stať... a potom to rušiť. Ak nie sú zásnuby, nemá význam to riešiť, a keď sú tak do roka a do dňa a to je dosť času. My plánujeme 8 mesiacov a aj tak už 3 budeme len čakať, mali sme to dať na skorej :-) načo to predlžovať, a byť tak dlho v téme svadba, myslím, že by to aj mne liezlo riadne na mozog, nieto chlapovi.
Odpovedať
tiež si myslím, že je to hrozne skoro. my sme si stanovili datum a mali sme cca pol roka na všetko. času bolo dosť a osobne som rada, že sme neplanovali dlhšie lebo všetko sa točilo len okolo svadby a uprimne som bola rada, že už je ten deň a hlavne že už sme manželia... jeden deň planovať 2 roky je podľa mňa dosť prehnane... je to len jeden jediny deň v živote! a straviť 2 roky jeho pripravou je zabity čas...... dufam, že ma nezlinčuju za tento prispevok 8-)
Odpovedať
@bdaniela veru, a hlavne to človek môže plánovať 2 roky, a aj tak sa môže stať, že 2 týždne pred ti to odriekne kapela, lebo medveď, a kaderníčka, a fotograf... a čo potom? 2 roky plánovania v keli... aj keď človek vychytá super dodávateľov, všeličo môže do toho prísť. Lepšie je to až tak veľmi neriešiť, ako potom byť zúfalá, ide len o 1 deň :-ä
Odpovedať
@bdaniela :-)
Odpovedať
lepšie ako plánovanie svadby 2 roky, je príprava na manželstvo: http://www.elegenda.sk/knihy/zivotny-... to netrvá deň... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini255 úplne s tebou súhlasím :-) tú knihu mám momentálne rozčítanú a je skvelá :-D
Odpovedať
@katka16121986 Ahoj, baby majú pravdu v tom, že je asi zbytočné takto sa dopredu stresovať. Ale. Všetko záleží od toho, či máš napríklad vysnívanú reštauráciu, fotografa,... Vysvetlím: My sme svadbu začali plánovať dosť dlho po zásnubách (skoro dva roky, žiadne do roka a do dňa lebo sa jednoducho zmenila situácia, čo je dnes, žiaľ, dosť časté), a to v decembri 2011 s tým, že sme sa chceli vziať v septembri 2012. Čo čert nechcel, reštaurácia, kde tú svadbu chcem mať (z viacerých dôvodov, a nejde len o sen), nemala ani náznak voľného termínu, majú rezervácie na všetky piatky a soboty celý september a október (čo sú mesiace, kedy si svadbu predstavujem) s tým, že majú dokonca aj "náhradníkov" pre prípad, že by im to niekto odriekol na poslednú chvíľu. A tak sme sa rozhodli, že keďže nám z rôznych dôvodov vyhovujú len tieto dva mesiace, svadbu sme v decembri 2011 rezervovali na september 2013. Čiže takmer dva roky dopredu. Je mi jedno, čo si kto o tom myslí, ja viem, prečo sme sa rozhodli tak, ako sme sa rozhodli ;-). No a odvtedy si rada pozriem fotky neviest a budúcich neviest, ale je to zatiaľ skôr v štádiu zaháňania nudy a stresu než kvôli svadbe. Takže na isté veci nikdy (očividne) nie je skoro, ale určite sa nestresuj ;-).
Odpovedať
@9majusska aj ja som ju kupila, nejaka nevesta to tu spominala,... a priznam sa, ze sme mali aj zive debaty s mojim :-) ale lepsie pred ako po svadbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini255 jeeej a tu knihu mi nevies pozicat? pozeram ze je vypredana.... a k teme - planovat svadbu dva roky dopredu je s prepacenim pekna blbost... my svadbu riesime tak od januara a v pohode vsetko stihame...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaktusik skus panta rhei v BA,a opytat, lebo kamaratka ju tam kupovala. pravdepodobne pojdem v juni do BA, za sestrou :-) tak by sa dalo doviezt z Prahy
Odpovedať
nič v zlom, ale svadbu plánujem ako oslavu spečatenia zväzku a života s vysnívaným mužom a nie pre jeden obed vo vysnívanej reštaurácii či videa od kameramana.... mam pocit že niektore baby zabudli kôli čomu sa vydavaju. alebo sa vydavaju len kôli svadobnemu dňu samotnému a ohúreniu rodiny a okolia... samozrejme, že každa chceme ten deň prežiť čo najkrajšie, ale niektore zabudaju, prečo sa vlastne vydavaju. je to smutne, že ich zaujimaju viac šaty ako ženich.... :-|
Odpovedať
fúha to je dosť skoro napríklad také šaty ktoré si teraz vyberieš o dva roky budú vyzerať asi zle :) prípadne už budú predávané ako stará kolekcia :) ale možno napríklad na zajednanie kapely alebo reštaurácie (ak je to niečo vychytené) je dobré myslieť v predstihu. Komentáre typu, že za dva roky sa môže zmeniť všeličo a či vôbec budú ti dvaja spolu sú neopodstatnené, náš fotograf mal ísť fotiť svadbu na začiatku júna a minule z neho vyšlo, že job mu odpadol, lebo tí dvaja sa rozišli (takže 2 mesiace pred svadbou) :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@cathy83 no veď ale presne o tom tu píšeme, že veľa vecí sa zmení aj za mesiac, za dva a nie ešte za 2 roky :-D za 2 roky môže skrachovať aj tá najvychytenejšia reštaurácia :-D a čo potom? :-D
Odpovedať
@9majusska no to je tiež pravda :) my to máme celkom operatívne, v marci sme si dohodli termín na júl tohto roku a už máme viac-menej všetko objednané a nachystané, a pokiaľ viem bratranec to zorganizovali za mesiac :-D takže všetko sa dá
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez toho nazoru, ze este na vybavovacky je prilis skoro...a preco prave 2014? ked uz uvazujete nad svadbou, tak preco cakat tak dlho... ;-)
Odpovedať
My sme mali dvakrát zmenu termínu, včera som začala s prípravami - fotograf, dneska ideme rezervovať sálu. Šaty ešte nemám, ani ženích, takže pohoda. :)Už viem asi 3 mesiace že sa budem vydávať, a odvtedy som nervózna, stresujem, a teraz už viem, že je to hlúposť. Chcem, aby všetko bolo v poriadku, ale už mi ide na nervy...celá tá príprava. Takže teraz rezervujem všetko a potom nechcem nič riešiť, treba čakať na ten september. ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Baby, ale prečo hneď zosmiešňovať? Jednak má každý iné tempo, jednak má každý inú predstavu a iné možnosti. Sú ľudia, ktorí žijú v zahraničí, chodia domov raz do roka na dva týždne a nechcú tým zaťažovať okolie. Sú ľudia, ktorí majú náročnú prácu, ktorí nemajú voľno kedy chcú... Tak ja neviem, poviem svoj názor, ale vysmievať sa? :-)
Odpovedať
Veď áno, každí to cíti inak. Ja osobne nechcem kvôli tomu toľko stresovať, a preto nám stačia 3 mesiace všetko vybaviť. Asi katka16121986 nepýtala či má rezervovať alebo kúpiť šaty, ale kludne môže rezervovať napr. fotografa, sálu, a také dôležitejšie. Napríklad aj my sme chceli takého fotografa, ktorý je už rezervovaný aj na rok 2013...takže pohoda. :) A keď náhodou niečo mení počas tých 2 rokoch, tak vtedy to bude riešiť. :) Asi myslela tak.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak si stále viac myslím, že na toto fórum nepatrím. Svadbu sme si vymysleli niečo pred mesiacom a teraz v piatok sa bude konať. Kua, ja som prišla o toľké roky príprav!!! Ale zase - mám niečo oveľa dôležitejšie - naše spoločné dieťa, takže sa radšej budem venovať jemu ako nejakým prípravám a snívaní o svadbe. Pre mňa je to čisto formálna záležitosť. Rodinou sme už dávno, iba to chceme mať aj na papieri. a zase, ja som taká osoba, že chcem mať všetko hneď. Asi by ma kleplo, keby som mala na svadbu čakať dva roky :-D Ale však nech si každý robí podľa seba. V konečnom dôsledku je to úplne jedno. Hlavne, že to skončí happyendom x-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@pomme to mas pravdu, ze kazda ma ine tempo... ale aj moda sa meni, a aj to co a cloveku paci za pol roka sa uz menej a menej a potom su tu temy, co ma robit ked sa mi saty nepacia a zalohu som zaplatila... my planujeme svadbu na SVK z Prahy od januara a uz len cakame ;-) moji rodicia ziju v zahranici, sli sme tam 1x poriesit co treba: restauraciu, spanie pre ludi, kameraman, fotograf a DJ sme hned a uz mame aj nauky za sebou, to sme na druhy krat ked sme boli aj skuska ucesu a make upu :-) zvysok sa da riesit kde sme, a alko nealko, kolace to az tesne pred. asi som divna, ale aj ked nieco nevyjde, mna to az tak netrapi. ja sa nechcem stresovat. @luuubica
Odpovedať
@katka16121986 ja si nemyslím že je skoro alebo neskoro, žáleží od toho ako ste vyťažený, leb ja a moj nastavjuci stále niekde od rána do večera robíme, každa minuta je naplanovana, takže ja sa v tom vyžívam že to vybavujem , lebo sa na to velmi teším, tiež plánujeme mať svadbu na jar 2014, a už mám všetko vybavené, dohodnuté, a o všetkom mám predstavu kde čo a ako , už len aby si to ženích nerozmyslel =)
Odpovedať
Profilova fotka
Planovat svadbu rok dopredu nie je absolutne vela, pokial mate vyhliadnute miesto a kapelu, o ktorych je doslova bitka. :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?