Svadba 7.5.2011 - pridajte sa

Profilova fotka
Všimla som si že nás tu už zopár je, tak prečo si nezaložiť vlastnú tému, kde si možeme pomáhať a radiť, čo treba kedy stihnúť a pochváliť sa čo už máme :-) My máme vybavené: miesto hostiny, kostol, fotografa, kameramana, ja už som si aj šaty, závoj a topánky kúpila.. :-D A čo vy?
Odpovedať
1
2
32
Profilova fotka
Ahoj...My sme si tiež vybrali tento krásny dátum :-) Máme kostol, sálu, fotografa, kameru, hudbu, koláče zajednané a výzdobu :-) momentálne riešime koč s koňmi .... :-)
Odpovedať
jeee....tak to som rada ze nas je viac....aj ja sa pridavam k tejto skupinke :-). tak my mame zatial zajednane asi tri najdolezitejsie veci a to salu, fotografku a kameramana, a tiez hudbu...svadobnu vyzdobku mi bude robit moja sestra kedze mame kvetinarstvo takze sa nebojim ;-) ale napriek tomu ze mame hudbu zajednanu este stale to riesim...ci bude ta skupina ok, ale to som cela ja...stale potrebujem nieco riesit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
petulka - už ste aj koláče zajednávali? To som si myslela, že na to je ešte kopec času, nie? :-) A koľko počítate koláčov na osobu? Resp do výslužiek? V tomto sa vobec nevyznam... Katarina.su - a máte na tú kapelu nejaké odporúčania? My máme vybranú kapelu, ktorá hrala na svadbe našich kamarátov a ešte jednych známych, tak vieme isto, že o zábavu sa skvelo postarajú :-) Len že ich je cca 5, tak musíme počítať aj s nejakým vačším miestom pre nich.. Ozaj, kapele, fotografovi a kameramanovi sa normálne dáva aj večera a všetko ako hosťom, či nie?
Odpovedať
Profilova fotka
My máme len zajednaný dátum na tie zákusky...neriešili sme ešte druhy a počet kusov na osobu... :-) No jasné u nás je to tak s tými večerami pre kapelu, kameramana a fotografa, ale už som počula, aj názory, že to neriešia, vraj si majú zabezpečiť stravu sami :-D
Odpovedať
tak co sa tyka tej kapely, odporucila nam ju nasa fotografka, ktora ich uz par krat na svadbe zazila, a vraj su dobri,ale ja neviem stale pochybujem som taka vahava...pozreli sme si ich aj na webe aj na youtube a hrali v pohode tak uvidim mozno ma este nieco napadne...cakam este na referencie skupiny gin tonic ;-) to jedlo pre kameramanov aj hudbu aj fotografa urcite zabezpecujeme my...je to take co ja viem uplne prirodzene...a ci uz o tie 3-5 vecere bude viac pri tych vydavkoch to nejak neriesim. a co uz mate predstavu o satach a ucese? lebo ja stale hladam tie prave, este som neskusala ani som nebola v salonoch, na to je este cas....ale tak dufam ze natrafim na tie prave. a hlavne dufam ze budu nejake dobre sediet kedze som malinka a mam len 156 cm ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Katarina.su.. Ja budem šaty riešiť až nejako v decembri... :-) ešte bude určite nová kolekcia..kamarátka má svadobný salon...tak si nechám asi od nej poradiť,,a účes? predstavu mám iba v tom, že závoj chcem z vrchu :-) ty máš aké predstavy?? Inak pred dvoma rokmi sa vydávala moja kamarátka, ktorá tiež má len 155 cm...a šaty je skrátili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
katarina.su - veď si skúste s nimi dohodnúť stretko, možno vám ukážu nejaké tie dvd zo svadieb.. :-) alebo priamo kontaktovať ľudí, ktorým hrali a popýtať sa na referencie.. ;) Ja už šaty mám kúpené, aj závoj aj topánočky, teda už len ten účes vymyslieť.. :-) Veľmi som chcela vlasy polorozpustené, úplne jednoducho, ale závoj mám obrovský, chcem ho tiež zvrchu a neviem či by k takému závoju nešiel radšej nejaký jednoduchý drdol.. Čo myslíte vy? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiež rozmýšlam iba nad niečím jednoduchým čo sa týka toho účesu...uvidíme, poradím sa s kaderníčkou :-) Baby a nad výzdobou ste rozmýšlali? aké farby zvolíte??
Odpovedať
wera: tak my sa s nimi urcite dame este osobne stretko....dufam ze presvedcia ;-) ale s priatelom sme mali taku dlhsiu debatku o tom ako to je s planovanim...ze mozem planovat rok a pol, mozem mat polemic na svadbe ale pokial ludia budu taki nemastni neslani tak nespravime nic....nastastie mame zlozenie hosti velmi mlade a take zive :-) tak dufam ze sa vsetci budu skvelo bavit ;-) inak wera ten uces....videla som krasne ucesy so zavojom ktore boli polorozpustene ale tiez krasne vynikne zavoj s hladkym ucesom....je to podla mna aj o praktickosti....tie polorozpustene neviem ci vydrzia celz den tak krasne upravene ako ked mas nejaky hladky drdol ;-) petulka: co sa tyka predstavy tak nejaku urcite mam...krasna tylova sukna velky zavoj.....:-) ale kedze som mini mini malinka uvidim ako to vsetko bude na mne vyzerat...ale som toho nazoru ze niekedy je menej viac...inak podobne ako ty aj ja mam znamu co ma salon tak verim ze nieco vymyslime a co sa ucesu tyka tak to mam tiez znamu vlastne susedku co ma bude cesat a pravdepodobne druha susedka co ma kozmetiku ma bude malovat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak ja sa pridam sem k vam, ze 7.5.2011. ;-) najprv bola dilema, ze kedy v maji koli MS v hokeji, ale dala som sa ukecat a naslubovali chlapi hory doli, ze cumakovat do telky na svadbe nebudu. :-D okrem datumu este nemame vybavene nic, cez leto mame prioritu dokoncit zobytnenie podkrovia a od septembra zaciname s vybavovackami svadby (plus koncom augusta sa mi vydavaju 2 kamosky, tak budem cerpat info a skusenosti aj od nich).
Odpovedať
Profilova fotka
vitaj zuzik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nevestičky akosi nám to tu zamrzlo :-( čo máte novééé??? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte nevestičky :-) ako ste pokročili s prípravami? my máme už zaplatenú zálohu na kameramana, je jednoducho úžasný, nemohli sme vybrať lepšieho :-) ďalej mám už spravené pierka pre hostí a predlohu menu a menoviek na stôl :-) pomaličky sa hrám a vyžívam v prípravách.. katarina.su - máš pravdu, všetko závisí od zloženia ľudí, ktorí budú na svadbe, ale keď vravíš že sú mladí a živí, tak potom nie je o čom, zábava bude super :-) petulka - my budeme mať výzdobu béžovo hnedo ružovú, motívom a predlohou by mali byť čerešňové kvety :-) a akú budete mať vy?
Odpovedať
Profilova fotka
wera.g : ako tak čítam tak s prípravami si v plnom prúde,, my sme tie základné veci vybavili a akosi sme zamrzli..Mala by som sa už rozhýbať :-) Nad výzdobou som rozmýšľala dlho..ale rozhodla som sa pre bielo fialovú...hodí sa do tej sály kde bude hostina...takže všetko bude ladené do bielo fialova...kyticu chcem z fialových ruží..tuším že ju mám aj v albume...šaty som ešte neskúšala, čakám na kamáratku (príde v septembri z Rodosu), ale aj tak myslím, že na tie je ešte čas, pokiaľ nie si rozhodnutá pre jedny..(ako ty - tvoje sú naozaj krásne )...v sobotu idem za cukrárkou dohodnúť presné počty..ako si to počítala so zákuskami??? na osobu alebo ako???
Odpovedať
Profilova fotka
petulka - nooo tiež sme sa moc nepohli ďalej, keď tak nad tým rozmýšľam - už vlastne ani je je čo teraz riešiť - hudba rezervovaná (stretko niekedy v decembri), kameraman záloha zaplatená, fotograf rezervovaný, len ešte zálohu zaplatiť, sála rezervovaná (detaily a záloha v novembri/decembri), kostol rezervovaný (detaily v decembri) :-) ono všetko nám už akosi zostáva na koniec roka/začiatok roka, ako prstienky, oblek pre ženícha, ... :-) pozerala som si tvoj album, bielo fialová je krásna, pekne to bude vyzerať :-) kytičku čo máš v albume - podobnú budem mať aj ja, len s ružovými ružami :-) je náááádherná :-) ďakujem za pochvalu šatičiek, ja som sa do nich na prvý pohľad zaľúbila už keď som pomáhala s hľadaním šiat kamarátke na svadbu a tak som dúfala, že práve tie budú moje :-) ono na jeseň prídu do salónov nové kolekcie šiat, taaak budeš mať viac možností, určite TIE pravé nájdeš :-) koláče, alkohol - to je moja dilema, vôbec neviem koľko mám počítať a ako :-( ani výslužky, neviem koľko koláčov do veľkej a koľko do malej, neviem koľko počítať na hostinu na osobu.. ako to počítaš ty? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babky, jeeej, som nevedela ze uz vznikla tema aj na konktretny den v maji. Doteraz som bola pasivnou ucastnickou temy maj 2011..... skoro kazdy den som si ju citala ( no nic nepisala =-) ), takze mam pocit ze vas uz vsetky poznam :-D ja mam zatial vybavenu salu a hudbu, pomaly sa zacinam obzerat po fotografovi, ale obavam sa, ze som zaspala dobu a ti dobri uz budu obsadeni :-S taktiez sa snazim ujednotit si v akej farbe by som chcela mat ladenu vyzdobu ... ale je to fakt tazke kedze mne sa pacia vsetky farby a mam takmer idealnu salu (bielu) takze akukolvek farbu si vyberiem, tak mam istotu ze tam bude pasovat. dnes doobedu som opat zmenila nazor a momentalne je moj favorit zelena v kombinacii s bledoruzovou. uvidime, aka to bude zajtra :-D
Odpovedať
Ahojte baby, tak sa pridavam k tomuto datumu :-). My mame zatial salu, knaza, fotografa, nezarezervovaneho DJa a harmonikara :-). Chcela som sa Vas spytat, ze co budete davat ake male pozornosti hostom? Vobec netusim co sa zvykne davat, uz ste nad tym premyslali?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rozmyslala, ze po redovom by sa davili hostom perniky s nasimi menami a datumom svadby. To by bola taka pozornost, ktora by zostala hostom na pamiatku. Pre inspiraciu uvediem aj darceky, ktore som si odniesla z inych svadieb. Napr. kamoska mala ako menovky otvaratelne srdiecka, v ktorych boli cukriky. Sesterka zase po redovom davala ako spomienku taky malicky mesec v ktorom boli cukriky, minca a zrno...ma to nejaku symboliku, ale uz som zabudla aku :-N ale pravdupovediac, na vacsine svadieb nedavali ako pozornost nic specialne, len klasicku vysluzku, teda kolace a flasku alkoholu.
Odpovedať
ahojte babulky! jeeee, aj ja som si az teraz vsimla, ze je tu aj takato tema x-) tiez som bola skor pasivnejsou ucastnickou temy maj, mozno aj preto, že teraz nejako s pripravami stojime, nakolko uz mame salu, fotografa a aj kameramana. :-) neviem, kedy treba ist vybavovat kostol, mozno niekedy v septembri skusime. saty pojdem skusat najskor asi v decembri alebo zaciatkom roka, lebo ako sa poznam, strasne by som vymyslala do maja :-D no a vyzdoba... ach jo! vzdy som tvrdila, ze bielo-zelena, ale teraz mam strasne pochybnosti, lebo som velky fanda ruzovej aj fialovej a ked si prezeram tie albumy, tak naozaj netusim, co nakoniec vymyslime. rovnako som na tom aj s kvetmi :-) bajka, my hostom nebudeme davat ziadne pozornosti, ani darceky. dostanu vysluzky - zakusky, z torty a flasu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ved to, ja som kedysi mala jasnu predstavu o mojej svadbe, ale surfovanim po internete sa mi tato predstava rozplynula. ved kto sa ma pri tolkych moznostiach rozhodnut?! ]-( wera.g kdesi som citala, ze uz mas kupene saty. prezradis, kde si nakupovala? ja by som si asi tiez chcela kupit vlastne saty, popripade si dat usit, ale akosi sa neviem rozhybat.
Odpovedať
Ahojte, dakujem vam za navrhy ;-). Aj ja som rozmyslala nad pernickami pri redovom :-). Uvidime co vymyslime, casu dost. Uz som bola aj u krajcirky sa odmerat, kolko latky potrebujem na popolnocne saty a pozriet farbu vyzdoby. Uvidime ci objedname, alebo bude lacnejsie kupit vyzdobu. jouky, som na to podobne ako ty vo vybere farby vyzdoby. Ale asi som sa uz rozhodla pre ruzovu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fíííha akosi sa nám to tu rozbieha :-) super :-) wera.g : boli sme u tej cukrárky, povedala, že to poriešime neskôr, spíše s nami presný zoznam a tiež nám poradí koľko do výslužky, koľko sa minie na svadbe podľa počtu ľudí, koľko sa minie na poprávkach... tak to nachvíľu vypustím z hlavy.. :-) baby ako to idete riešiť s obrúčkami??? objednať cez net alebo klasicky v zlatníctve ???? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hamca ahoj :-) zelena s bledoružovou je krásna, aj my sme pôvodne takú chceli, ale nehodila by sa nám do sály - my máme sálu béžovo hnedú :-) tak bude výzdoba béžovo hnedo ružová :-) šaty som si kupovala v salóne Nicole, sú to Pronovias Oleaje, stáli ma len 499 eur (požičovné je 464) :-) petulka - nooo tak potom super s tou cukrárkou, že vám bude vedieť poradiť :-) u nás koláčiky bude robiť mamina kamarátka, ktorá je cukrárka, dnes by sa jej mama mala na to pýtať - ale neviem či má skúsenosti so svadbami :-) aaaale každopádne svokrovci robili svadbu minulý rok, tak budú vedieť poradiť, že koľko čoho :-) obrúčky budeme v zlatníctve dávať robiť - ja mám malý prst, teda mne ani iné nezostáva :-) max rozpočet máme 500 eur a objednať by sme chceli tak v januári, vo februári :-) bajka - my máme pre hostí pripravené zvončeky, v ktorých bude aj menovka a potom ich môžu využiť aj ako stojan na foto, alebo hocičo iné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
wera.g - ja mám taký istý problém s obrúčkami, mám malý prst...takže objednávanie cez net neprichádza do úvahy...ale rozmýšľala som, že vyhľadám také zlatníctvo, kde mi spravia podľa našich predstáv, všade nie sú takí ochotní ;-) nad darčekmi som ešte nerozmýšľala, ale ten nápad v spojení s menovkami sa mi veľmi páči :-) kočky ako to riešite so spoločným bývaním??? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
wera.g prekrasne saty a fakt dobra cena! V salone Nicole saty aj predavaju? v septembri sa totiz chystam prvykrat nabehnut do salonov, tak si robim prehlad. co hovorite na vlecky na svadobnych satach? nie je to prilis neprakticke? mne sa to celkom paci, len sa obavam, ze mi to bude pri tanci hrozne zavadzat, aj ked to bude vypnute. k tym obruckam, ja si ich planujem dat vyrobit, nechcem nic komplikovane, takze ratam tak do 400 eur. A tiez mam problem s chudymi prstami. Ked sme kupovali snubny, tak takmer vsade sme narazili na problem, ze take male prstene nemali, vzdy mali v klenotnictve tak max 2 kusy mojej velkosti a takmer nikde neboli ochotni zmensovat prstene. V jednom klenotnictve ma dokonca predavacka presviedcala, nech si kupim o 3 cisla vacsi snubny, ved aj tak raz isto priberiem! :-S (mimochodom, ja planujem do svadby praveze este schudnut) znami si davali vyrobit obrucky u jedneho pana v Trnave (zabudla som ako sa vola) a celkom sa mi pozdavali a tusim ich vysli len 250 eur. a vyrobil im presne to, co chceli. a co sa tyka spolocneho byvania, tak my uz nejaky ten cas spolu byvame. Totiz obaja sme z vychodu, no tam sa nam nepodarilo najst pracu, takze sme zakotvili v Trnave. A nechcelo sa nam vyhadzovat peniaze za podnajom, tak vo februari sme si kupili spolocne jednoizbacik. trosku sa rodicom nepacilo, ze svadbu planujeme az buduci rok (chceli aby sme sa zobrali skor, kedze uz spolu byvame) ale nakoniec pochopili nase argumenty
Odpovedať
Profilova fotka
petulka - sú také zlatníctva, kde ti spravia podľa tvojich predstáv a aj za dobrú cenu :-) tak si môžeme potom radiť, že kde áno a kde nie, aby sme nemuseli všetky možné prejsť :-) takže napr v zlatokove v malackách ti nespravia podľa predstáv, majú tam zopár obrúčok a to je všetko - moc sa mi tam nepáčilo :-/ spoločné bývanie máme už od mája, kúpili sme si krásny bytík, takže už máme po starostiach s bývaním :-) a vy ako? - už bývate, či ešte plánujete? hamca - ďakujem ti veľmi pekne, pre mňa sú to tie najkrajšie šaty aké som videla a som šťastná že som ich kúpila :-) hej šatičky sa dajú aj kúpiť - pozri si ich stránku, majú tam aj výpredajové šatičky za dobré ceny všelijaké - a super je to, že ak si ich aj teraz kúpiš, tak v cene máš už aj upravenie a vyčistenie a vyžehlenie od nich pred svadbou - teda máš servis ako by si si požičala v cene kúpy - ja tam pôjdem tak koncom marca, aby mi ich zúžili, vyčistili, vyžehlili a pripravili na svadobný deň :-) a aj so závojom ktorý som si tam kupovala mám prísť, aj ten mi vyžehlia :-) vlečky sú krásne, a pokiaľ sú vypínacie podľa mňa nie je problém s nimi - ja mám na šatičkách vlečku, lahučká je, tak ju ani necítim keď je vypnutá - celé šaty sú ľahučké ako z períčka.. :-) hoci počítam že po pár hodinách v nich budem hovoriť inak :-D
Odpovedať
Ahojte baby, tak ja uz obrucky mam ;-D. Dali sme si urobit, ked sme boli na svadobnom veltrhu presne na mieru, tak snad nebudu male dovtedy :-D. Co sa tyka byvania, tak uz mame spolocny bytik, v oktobri bude rok co spolu byvame, takze zatial nemame starosti, ale urcite by sme chceli nieco vacsie :-D do buducna. A ja by som chcela tiez vlecku na saty, velmi sa mi to paci, dufam, ze zozeniem take krasne saty s vleckou lahke ako pericko :-D!
Odpovedať
Profilova fotka
pekný dník baby :-) wera.g - s tými obrúčkami je to celkom dobrý nápad, môžeme si poradiť..jedna suseda si dávala robiť obrúčky, len nevie kde v zlatníctve...pekne im ich spravili...skúsim to vyzistiť, len neviem či sa mi to podarí, lebo sa moc nemusíme :-S však uvidím :-) mne sa tiež páčia šaty s vlečkou len neviem, či by som v nich vydržala do rána :-) s bývaním to máme zložité, teraz bývame u drahého rodičov, ale ideme bývať k našim...Jeho rodičia sú v pohode, ale bývať by som s nimi nemohla..prehnane sa starajú :-( s našimi vychádzame super, tak zatiaľ budeme tam.. na budúci rok by sme ale chceli začať so stavaním domčeka, dúfam, že nám to vyjde ;-) bajka - koľko ťa vyšli tie obrúčky??? máš ich na fotke??? pochváľ sa :-D
Odpovedať
petulka90 - Obrucky na svadobno veltrhu sa pohybovali od cca 9 do 15 tisic Kc. Kedze sme v Cechach tak sme platili este v korunach :-D. Vysli nas 13 tisic a to som myslela, ze su obrucky drahsie ako snubny, no ale zmylila som sa :-D. Sem-tam si ju skusim, ale stale je v pohode, da sa bez problemov na prst :-D. Fotky mam niekde doma, ale zeby som sa chcela chvalit. chichi :-D Mame ich z bieleho zlata v strede rozdelene pozdlzne a ja tam mam 1 vacsi a 2 mensie briliantiky :-D. Ak ich najdem a budem mat cas, tak ich sem skusim pridat :-D...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte kocky, bajka1, ako dlho vam tie obrucky vyrabali? ja sa s tymi obruckami nechcem velmi ponahlat, lebo ako sa poznam isto by som nevyzdrzala a stale by som chodila okolo nich a skusala si ich, a ako poznam priatela, tak ten by si zo mna len utahoval kvoli tomu :-D mam jednu otazku, uz ste rozmyslali o tom, kedy sa pojdete fotit na portretove foto? kamoska sa boli fotit pred svadbou a vravela ze nic moc, pretoze uz i tak sa nic nestihalo a oni este museli ist niekde na 2 hodky, takze im to dost narusilo plany. Jej sestra sa z toho poucila a ked sa vydavala tak si odbehli z hostiny na 2 hodky a ze to bolo este horsie, pretoze co to je za svadba, ked tam neni nevesta? takze mne z toho vychadza ze mozno v nedelu poobede by to nemuselo byt zle. takto by som aj zabezpecila to, ze ma drahy pred svadbou neuvidi (neviem preco, ale velmi mi na tom zalezi :-D ) a viete mi povedat, kolko vas vyjde fotograf?
Odpovedať
1
2
32
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?