Nevesty z Reading-Basingstoke UK. Nájde sa niekto?

ahoj nevesty,najde se nekdo z okoli?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, ja som v Readingu - Calcot. Sice svadba bola uz pred pol rokom, ale bola som vtedy ako chodiaca encyklopedia:-D Takze kludne sa pytaj, co budem vediet s radostou poradim. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... inak je tu takato tema, pre kocky z UK ;-)
Odpovedať
oliwf - ahoooj,to mam radost :-) a jak se ti zije v Anglii? A kde presne jsi mela svatbu?
Odpovedať
Profilova fotka
No prave sme sa vratili po 2 tyznoch zo SR, takze mi chvilu potrva, kym si zas ako tak zvyknem na UK. Ja som tu asi pol roka, manzel trosku dlhsie. Kde ste vy? Ked si myskou prejdes na moju malu fotku v lavo, tak sa ti otvori taky list a tam mas udaje, ze kedy a kde bola svadba. Ty mas az v maji, my sme mali v aprili a od septembra sme pomalicky pripravovali veci na dialku. Je to tak aku rat. Mozno sa to da stihnut aj za kratsi cas, ale stym, ze sme boli doma len tri krat pred svadbou, tak strasne vela veci som riasila maily a telefony a tato stranka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Inac saticky, ktore mas ako princeznovske :-) som skusala a maju ich v Trencine. Len nazivo nic moc :-| Drzim palceky so satami, ja som moje vysnivane nasla az par dni pred svadbou. Obehla som neskutocne vela salonov aj tu aj na Slovensku.... a este viac siat som mala na sebe... ;-) Tak drzim palceky ;-)
Odpovedať
tak to verim,ze si zas musis zvyknout.My bydlime kousicek od Readingu,v malem mestecku,je tu hezky ale radsi bych byla ve velkem meste,potoze jsem na velke mesto zvykla.Ale co nadelam. No my jedeme domu na Vanoce,nejdriv jedeme do Prahy,do meho domova,tak tam pujdu zarizovat nejake veci a zkouset saty a pak jdeme na Slovensko a tam nas ceka to same co v Praze.N snad toho zaridime co nejvic,protoze pak uz pojedeme na Slovensko asi jen jednou. No to je prave to nejhorsi,na obrazkach saty vypadaji krasne a potom kdyz je vidis na zivo,tak jsi zklamana. Tak snad ty princeznovske najdu taky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Akde presne byvate? Nehrava nahodou tvoj priatel hokej??? :-D ze by si rozumel s mojim :-D Inak sa mozme niekedy stretnut. To mas tak akurat. Aj my sme boli v septembri doma tyzden, potom na Vianoce, kedy je takmer vsetko zavrete a ja som prisla mesiac pred svadbou doriesit uz len kolace, menu, vyzdobu...atd. :-) Hlavne je, aby si mala obtelefonovane z kazdej oblasti (foto, kamera, salony, saly...) a potom my ked sme boli doma sme uz viacmenej chodili len na istotu. Teda az na saty, tie boli u mna velky problem :-D A ked som isla domov, tak som mala na kazdy den plan co musim stihnut kam ist. A castokrat aj presne na hodiny... Je to velka pomoc, casovy harmonogram :-)
Odpovedať
My bydlme kousicek od Readingu.No pritel hokej nehraje :-( Jako sejit se nkdy muzeme,to klidne :-) No vybavovani na dalku je na prd,ale kdyz to jinak nejde,tak ti nic jineho nezbyva. No my uz jsme taky nekde objednany na cas a jeste nejake schuzky pribydou,tak snad to zvladneme. Tak to jsme na tom stejne,ja mam taky problem se satama,jsem totiz strasne nerozhodna a jeste kdyz je tolik krasnych sat,tak je to jeste horsi.No snad najdu ty spravne,krasne se kteryma budu spokojena :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To sa len nahodou pytam, lebo v Belgicku sme poznali strasne vela cechov a slovakov a prave z hokeja. ;-( Dokonca mali vlastny amaterky tym. Nieje to az take zle, trebars, taky kameraman, na mnohych strankach mas ukazky a ked si este pozries, ze s akou kamerou toci a za kolko, tak ziskaz celkom slusny prehlad. Pro osobnom stretnuti aj tak neuvidis viac ako maju povacsine na stranke. A fotografmi je to to iste. Salu si tiez mozes celkom spravit prehlad cez net. A vpodstate aj o svadobnych salonoch. Ja som chodila len do takych, kde ma zaujala ponuka na nete. To mi usetrilo vela casu, ked somisla uz na konkretnu adresu a mala som trbars obtelefonovane, ze ci saty na obraku s v tej istej farbe, aka velkost a tak.... Ale asi kazdy si musi najst vlastny system :-D Ja som mala opacny problem, vela siat sa mi pacilo ale stale to nebolo to naj... takze neviem ci je lahsie sa rozhodovat medzi 10 krasnymi satami, alebo hladat tie vysnivane, a vsetky sa mi zdali len pekne ale nie krasne. Ale je to zabava, i ked by som to uz nechcela. Som rada, ze je zatym ;-)
Odpovedať
To jo no,ja uz mm nejake salony vyhlidnute,tak se tam jen objednam a snad na me budou mit cas.Sal mame zamluveny,jen se tam taku musime jit podivat aby jsme vedeli jak vypada ve skutecnosti a objednali jidlo atd.. Docela se uz tesim az to budeme mit za sebou,nemam totiz rada kdyz jsem stredem pozornosti u lidi ktere neznam a ja pritelovu rodinu moc neznam,nektere neznam vubec,takze to bude pro me hruza,jeste kdyz ma me tancit prvni tanec,to bude neco :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Tanec neries, ten sme my nacvicovali priamo na parkete :-D :-D :-D jedlo som bola ochutnat tyzden pred svadbou a podla toho sme si vybrali, to staci najskor v aprili. Jedine co potrebujes mat takto skor je fotograf, kamera - ak chcete? a sala. To sa rezervuje dost dopredu. A este kostol alebo matrika. Ostatne su viacmenej dorbnosti ktore vybavis vpohode bud tu, ako oblecenie, pristienky, alebo aj tesne pred. :-) A nase rodiny sa tiez nepoznali. V septembri sme prvy krat zoznamili rodicov, potom sme sa stretli este cez Vianoce a potom az svadba. Takze to bolo tiez, ze pri gratulaciach som sa pytala a ty si kto??? :-D :-D :-D
Odpovedať
No tak to bude jeste velka sranda,ale co aspon se lidi pobavi :-D . No jasne,tak sal uz mame,fotograf se resi a kameru zatim nevime,ja bych ji chtela,pritel nechce,takze se musime jeste domluvit. To asi taky udelam,ze prijdu ochutnat jidlo abych vedela co budeme jist a nebyl to pak nejaky blaf. No to moji odice s jeho se uvidi nejspis az na svatbe,zajimavy :-) Tak to muselo byt zabavne,kdyz jsi se jich ptala,kdo to je :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nasa svadba, tak ako bola 3/4 roka organizovana, tak v den svadby to dopadlo takmer vsetko uplne inac. Strasne mi na tom zalezlo, aby bolo vsetko perfektne, ale nejak co sa dalo sa pokazilo. Ale mali sme vlacik, ktory nas odviezol od kostola k restike, mali sme skvelu ludovku, obdrad v kostole bol uzasny, manzelov bratranec nas prekvapil s ohnostrojom pocas prveho tanca, takze to zakrilo nase nedostatny v tanci :-D , mala som tam naj kamosku, ktora nam spravila uzasny koncert, studuje v Rakusku spev a klavir.... a hlavne i ked to bol jeden velky chaos... nakoniec sa vsetci dobre bavili. :-) a to je asi podstatne. Jasne, ze mam mrzi, ze vela veci nevyslo, ale na to pekne mame spomienky a potom mame uzasne fotky pre deticky ;-) Ale priprava je velmi dolezita, inak by sa nemalo co pokazit. Neboj, budete mat uzasnu svadbu, a hlavne je, ze budes mat pri sebe muza, ktoreho milujes. Vpodstate na nicom inom nezalezi. :-) Ok, utekam do skoly. papa
Odpovedať
No to ja bych to taky chtela mit nej,ale myslim si ze nic se nema prehanet,nejak to dopadne,hlavni je,ze vsichni budeme spokojeny a ze nam to s budoucim manzelem bude klapat.A i pocitam s tim,ze se tam neco pokazi,ale tak uz to proste chodi. Tak se mej hezky a sad se tu zas nekdy sejdeme ahoj :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ono sa vacsinou kazia take drobnosti, ako napriklad v piatok mi volal sofer vlacika, ze prerabaju cestu a pred kostol sa nedostane, ale ze zaparkuje na vedlajsej ulici. Tak vlacik bol, len si museli asi 5 minuty ludia k nemu prejst. Alebo ked sme chceli ist do kostola, tak zrazu moj tatino nejak zmizol, tak manzelik odsoferoval sam a tatko sa nasiel uz v kostole, nejak zabudol :-D alebo rano, kameraman chcel vyplatit a my sme zistili, ze nemame cash... Vsetko su to len drobnosti, nad ktorymi sa teraz smejeme, ale vtedy ma to dost mrzelo, ze to nieje perfektne. Co tu vy robite? A ako dlho ste vlastne v Anglicku? Nepoznas tu nejake dalsie krajanky, ze by sme spravili nejake stretko? Totiz dost mi tu chybaju nejaky priatelia mojou recou hovoriaci :-|
Odpovedať
tak to se neda nic delat,kdyz se kazi jen drobnosti tak to neni zas tak hrozny.Urcite my zapomeneme na plno veci :-) No pritel pracuje ve sklade,ma to tam v pohode a ja jsem ted doma. Pritel je tu pres dva roky a ja jsem tu rok a pul,no tady jak bydli pritel,tak tu nikoho nezname.Tam kde jsem bydlela predtim,tak tam nas bylo plno cechu i slovaku :-) ale to byli spis znamy nez kamaradi,par z nich zavidelo,takze nic moc. To mi o tom neco povidej,me tu chybi nase lidi taky a hlavne normalni lidi a kamaradi.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky nudlik ;-) mas uplnu pravdu s tymi kamaratstvami. A pritom je to tak potrebne. To ma tvoj priatel dost narocnu pracu, myslim fyzicky, sa riadne napracuje. A co si robila ty? Ja som objavila zatial v Readingu plno poliakov a inych pristahovalcov, slovakom a cechov moc nie. Ale asi su, len ich treba viac pohladat. :-)
Odpovedať
ahoj oliwf promin,ze pisu az ted,ale ted sem moc casto nechodim. No pro me kamaradstvi je dulezite,ale ne za kazdou cenu,ja totiz jen tak nekomu neverim a tak mi dele trva nez nekomu zacnu duverovat. No jak kdy je narocna jeho prace,nekdy je hodne prace jindy zas min,navic ted mu pomaham ja,takze se moc nenadre :-) No je pravda,ze v Readingu moc Cechu ani Slovaku neni,potkali jsme jich zatim jen par,mas pravdu ze je tu hodne Polaku,ale to je po cele Anglii,jsou jak vsi,je to hnus.Navic se chovaji jak idioti namysleny,nerikam ze vsichni,ale tak 99% jo. Ja jsem predtim pracovala v jedne firme kde jsem vyrabela laserve diody,ktere se pouzivaji treba na cteni kodu,nebo ve zdravotnictvi nebo na diamanty a tak podobne.Byla to fajn prace,sef byl super,vazil si nas cechu vic nez Anglicanu,meli jsme tam vyhody,fakt parada.Skoda ze jsem musea odejit :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky nudlik, ja uz sem nechodim takmer vobec :-| Je to narocne s tymi priatelmi. Ja som tu nasla celkom fajn kocku. Ma okolo 30 - ceska a mame si co povedat pri kave, tak som rada. :-) Ako pokracuju pripravy na svadbu???
Odpovedať
Ahoj oliwf to je skoda,ze sem uz nechodis,ja teda taky uz moc ne,ale obcas se sem kouknu Tak to ja jsem tu zatim nikoho takoveho nepotkala,navic uz vubec ne tady s toho okoli,jak bydlim ja :-( No pripravy moc nepokracuji,protoze ted zas premyslim o tom,jestli budeme mit obrad i hostinu v Topolciankach,jestli to nerozdelime,no a navic vetsinu toho doufam zaridime ted,az prijedeme na Vanoce ke me do Prahy a pak na Slovensko.Sice to bude asi trosku honicka,ale doufam,ze vetsinu veci zaridime a bude klid.Pak uz jen saty,boty ale to bude asi u me taky problem,protoze jsem dost vybirava,a neumim se poradne rozhodnout,tak uvidime no. Co ty,jak se mas?Jedete na Vanoce domu?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, az take zle to so slovakmi a cechmi v readingu nebude, je nas tu viacej ;-)
Odpovedať
ahoj, to jsem rada,ty jsi primo z Readingu? no ja bych rada nasla nejake lidi ktery jsou normalni a obcas pokecaji a sejdou se a tak :-) nikoho tu totiz s pritelem nezname :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte Readnicanky :-) Tak je nas tu viac. Mozme dat niekedy nejaku stretavku??? My ostavame na Vianoce tu, manzel nedostal dovolenku, takze sme pozvali svokrovcov. A este pred tym musime stihnut prestahovanie do noveho domu :-) Bude nas viac, tak aby sme mali miesto a potom manzel tuzi po zahrade, tak bude mat a dost velku ;-) Nudlik, hlavne ziaden stres, hlavu hore, vsetko stihas, casu mas dost :-)
Odpovedať
oliwf, urcite by jsme se mohli nekdy sejit,ja bych mohla az po Novem Roce,ale to asi kazdy.Tak to mate super,ze se budete stehovat :-) to budete mit jen pro sebe,ten barak ne? Tak hlavni je,ze rodina prijede za vami,tak to budete skoro jako doma.Jo jo,velka zahrada to je parada ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte :-) ano, byvam priamo v readingu a vo firme, kde pracujem je nas slovakov a cechov dost. a v januari cakame "prirastok" - pride dalsich 100 ludi, vsetci z sk. to kecanie je u mna zatial mozne len tu na fore, aj to nie casto, mam toho vyse hlavy a niekedy silne nutkanie navliect si zvieraciu kazajku, sadnut do kuta a cakat, kto za mna tu svadbu zorganizuje x-)
Odpovedať
sjuzan77 - ahoj,tak t je super,to je nejaka slovensko ceska firma ne :-D ,v jake firme to prosimte pracujes,ze vas je tam tolik? :-o 100 lidi?To ti verim,ze toho mas hodne,ja bych teda radsi mela prace az nad hlavu,nez zadnou :-( Tak to je husty,skoda,ze ja nevim o nejake firme,kde prijimaji,navic cechy :-) To mi o tom povidej,na dalku je desny neco zarizovat a na Vanoce kdyz clovek jede domu,tak se toho snazi zaridit co nejvic,ale nevim nevim,co se stihne,bude to hrozna honicka,ale aspon neco snad zaridime. Tak snad toho budes mit pristi rok mene a co jsme tady tak se sejdeme :-) . Vy jedete na Vanoce domu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky Nudlik a Sjuzan ;-) Tesim sa do domceka, ale aj netesim, je to take zvlastne, ako ta libra pada volnym padom, tak neviem ci to skor ci neskor tu v UK nazabalime. No ved uvidime. Ja som cely zivot zila v panelaku, takze mne dom nechyba, ale ked chce manzelik dom a zahradu, tak ho bude mat, hoci len na par mesiacov. Ved uvidime, ako sa to vyvine ]-( Prave som sa chcela spytat to iste :-D 100 novych krajanov???? Ty brdo, to je co za firma =-) I ked neviem, ci sa neotocia na opatku, ak je to len nejaka manualna praca, tak to pomaly nebude zajimave behat za hranice. Sjuzan, nieje to tragedia, ak ches pomoct, tak povedz co a ja som tu. Po nasej svadbe som ako mala chodiaca encyklopedia :-D kontakty mam v malicku :-D za 8 mesiacov a to sme medzitym boli doma asi len tri krat a medzitym stahovanie z Belgicka do Uk. A zvladli sme. Nieje to nic strasne, len to tak vyzera. ;-) Nudlik, da sa vybavovat aj cez Vianoce, ja som bola asi 22.12. tusim skusat saty, takto pred rokov. Len to musis mat obvolane, a ak su ochotni, co vacsinou su, tak pridu aj medzi sviatkami, ked vedia, ze si zo zahranicia. Inak neviete ci sa nieco organizuje na Silvestra? ;-)
Odpovedať
oliwf - jo jo,ja vim,ze da :-) ,co jsem se ptala v tech salonech,tak rikali,ze mam normalne prijit,no jsem zvedava do jakych pujdu,mam jic par vybranych,ale co psali nejake holky,tak memoc se svym nazorem ohledne kvality a vyberu satu moc nepotesily,ale uvidim. Myslis tady v Anglii?
Odpovedať
Profilova fotka
Nudliku, ak mozem poradit, ak ta saty na nete neoslovili, tak tam ani nechot. Je to strata casu. Vyber si par salonov, kde sa ti paci viac siat a na tie sa zameraj. No ani skusanie nieje ziadna slava. Mna to po troch satoch prestalo bavit, navliekanie, snurovanie, vyzliekanie.... uf. Preto som najskor vybrala saty na nete, potom som si ich pozrela na zivo, pochytala a az potom obliekala ak sa mi pacili. :-) Ist naslepo do salonu, kde neviem aku maju ponuku je podla mna nerozumne. To si mozu dovolit baby, ktore su doma a mozu kazdy den ist do ineho salonu a maju kopec casu. Ale my zahranicne, taku moznost nemame. Takze ja som za den obehla aj 5 salonov. ;-) Ano myslela som, ci sa v Readingu nekona nejaky silvestrovsky program cesko slovenskej komunity ??? Lebo do Londyna sa nam nechce ]-(
Odpovedať
oliwf - nastesti jsem to tak udelala,koukla jsem na stranky salonu a tam kde se mi libily saty,tak tam zajdu.Taky jsem nasla par satu na netu a nebo tady v bazaru,tak snad takove najdu i v salonu abych videla jak v niv=ch vypadam a pak si je mohla koupit,kdyz budu spokojena :-) .No me to bavi si zkouset saty,ale potrebuju na to mit cas a klid,a ne se honit mezi svatkama,no bohzel mi nic jineho nezbyva. :-o 5 salonu?To je teda sila,to ja stihnu moza dva maximalne tri,no ale uvidim,treba mi hned nejake fakt padnou do oka a budu mit vybrano.I kdyz pri me vybiravosti a pri mem rozhodovani,pochybuju. :-D To jsi narazila zrovna na tu nepravou,ja tady bohuzel nikoho neznam,tedaaz na jednu holku ktera bydli ve vedlejsi vesnici.Takze ja ti bohuzel neporadim,navic my jedeme domu,takze se o to ani nezajimam.Ale urcite ti nekdo poradi ;-) No a po Novem Roce by jsme se mohly sejit,na kafco,caj :-) co?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?