Manžel je z Alžírska :)))

Chcem sa vás spýtať máte manžela čo je s Afriky ako si zvykol tu na sk ?
Profilova fotka
Ahoj Monkri. Ja mam muzika z Maroka, cize je to hned susedska krajina ;-) Nemozem ti povedat ako si zvykol na SK, lebo zijeme vo FR :-N Ale tak slovenske jedla mu chutia (okrem vsetkeho co je kysle, teda kapusty, uhoriek atd :-N ) Uci sa aj celkom dobre slovensky, vie uz toho dost. Viac ako ja arabsky :-D A ty ako? Zijete teda na SK ak som dobre pochopila? ;-) Mate deticky?
ahoj karolinkafe ešte nie ale onedlho má už konečne prísť na sk no troška mám strach či si zvykne čo sa týka rozprávania to nieje problém lebo hovorí celkom dobre ja arabský moc málinko :-) čo sa týka jedál neviem čo mu bude chutiť, ešte moc neskúsil slovenské jedlá :-) deti zatial nemáme :-(
Profilova fotka
Aha ze este nezijete spolu, ale tak ako sa hovori Inshallah :-N uz coskoro. Kedy ma za tebou prist? A rozpravate spolu ako, ked hovoris, ze nema problem. Ja sa po arabsky snazim, tak aspon s jeho mamcou a sestrou obcas take zakladne veci si povieme. A ako dlho ste uz spolu? ;-)
už to bude pomali rok čo sme sa vzali ,no o 10 dní má ísť pre vízum a potom už sem na sk :-) s rodičmi ja hovorím slovenský oni arabský a jeho sestra prekladá ked nechápem volačo málo rozprávam po arabský ale oni sú taký zlatí že sa učia po slovenský :-) mne to niako nechce liezt do hlavy ;-)
Profilova fotka
To akoze s nim a so sestrou sa rozpravas po slovensky??? To je ako mozne ze hovoria? Slovencina je tazky jazyk tak to klobuk dole, ze sa dohovoria slovensky... Som take nieco este ani nepocula :-N ;-) A to sa ako ku slovencine dostali? Ma to zaujima, lebo to fakt po prvy krat pocujem ;-) Ufff rok co ste sa vzali a este stale nie ste spolu... to neviem ako by som vydrzala... a ste sa odvtedy aj trochu videli? Ja neznasam samotu, asi by som osivela tak dlho cakat :-)
no jeho sestru som učila ja po slovenský pomocou slovníka mala som so sebou anglicko slovenský slovník a tam boli aj vety ona ich raz prečítala spýtala sa ma ako sa to vyslovuje a o chvýlku už to mala celé v hlave pomocou toho sa učila ona mna zase arabský ale mne to trvá dlhšie zapamätať nehovorím že sestra mu hovorí dobre ale už sa celkom dobre dohovorí každý den sa učí nové slova nechala som jej taký program v pc učíma sa slovenský je to slovensko anglická verzia ona je pri tom každý den neviem ako ale rýchlo si všetko zapamätá stačí jej raz počuť vydíme sa každý den na skype s manželom a aj hovoríme cez mobil moc chýba ale bohužial nemohla som za ním a ešte chvýlku nemôžem čaká ma operácia no dúfam že už príde na sk
Profilova fotka
Sikulka sestra teda. Sa uci slovensky aby si s tebou rozumela, pekne od nej ;-) Niektori ludia maju skratka na to hlavu. A s tvojim manzelom sa ako rozpravate. Mi nepovedz ze tiez slovensky lebo hned odpadnem :-D :-D :-D To si sa s muzikom uz rok nevidela? Boze moj, ja by som to asi neprezila :-S ja musim mat stale niekoho pri sebe. My sme boli uuuplne na zaciatku odluceni 3 mesiace, to asi najviac som vydrzala :-N Tebe musi teda riadne chybat, aspon ze ho vidis na skype, lebo by si aj pomaly zabudla ako vyzera. Sa musite velmi lubit ked take nieco viete vydrzat, najma chlap.... Lebo vies aki su chlapi :-N a hlavne arabi horkokrvni :-D Juj tak na operaciu drzim palce, dufam ze nic vazne.
no presne tak po slovenský hovorím s manželom ja ináč neviem on sa kôli mne naučil musel lebo začal my po anglický ale moja angličtina je moc slabá :-D a chýba už moc najradšej by som utekala za ním ale ešte troška musím vydržeť a dúfam že len troška lebo viacej asi už nevydržím moc chýba ;-)
Profilova fotka
Monkri som myslela ze tu o tejto hodine uz len sama strasim :-D :-D no ja nacisto odpadavam :-N :-N keby som nesedela tak uz som na riti na zemi :-D :-D tomu sa hovori laska, ked sa kvoli tebe naucil slovensky. No a zo zaciatku ste sa ako bavili? Sa dokazete aj o vaznych veciach rozpravat, to az tak dobre sa za ten cas naucil? Mi to pride nepredstavitelne, ze alzircan, co je este v alzirsku sa sam nauci slovensky a dokonca az tak dobre, ze sa dokazete normalne spolu bavit. Klobuk dole teda ;-) Uz nejako vydrz a coskoro ste spolu :-) ved vravis, ze o par dni ide po viza, tak uz je to len otazka paaar dni x-)
No ak sa rozprávame o vážných večiach ešte používa angličtinu alebo si pomáhame prekladačom ale už to menej používame on sa snaží všetko vysvetliť vždy ked to nechápem povie počkaj ideme na to pomaličky :-D najhoršom použijeme prekladač :-D nik tomu nechce veriť že vie po slovenský aj na ambasáde boli prekvapený :-) no ked sa dvaja chcú dorozumejú sa ;-) ved už len 10 dní a a dúfam že to bude ok ;-) no občas aj ja som tu tak neskoro ;-)
Profilova fotka
Takze ty anglicky trochu hovoris? Ci si to len vsetko prekladas cez prekladac. To musite mat trpezlivost, lebo napr. my co hovorime rovnakym jazykom a velmi dobre,sa niekedy nepochopime, alebo kazdy pochopi co chce :-N To ti verim, ze na ambasade museli byt prekvapeni, sak take nieco som este v zivote nepocula :-N A to ako dlho mu trvalo kym sa naucil, dlho ste sa uz poznali pred svadbou? Ja som na nete vacsinou vecer, ked mala uz spi. Cez den mam zapnute pc a len tak obcas nakukujem :-N
ja nehovorím moc po anglický ale zato volačo rozumiem ,to sa aj nám stáva že si nerozumieme a potom sa na tom zabávame :-D no tak že sme sa už troška dorozumeli po slovenský už vedel za 3 mesiace :-) teraz sa učí písať po slovenský no nevie pochopiť ženský a mužký rod :-D :-D :-D :-D je podarený ked rozpráva a začne o sebe ženskom rode :-D :-D ale ved to sa časom naučí ;-) aj ja som tu vecsinou až na večer a potom večer podla toho kedy prídem s práce no teraz mám volno zato som tu :-)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ako ze nevie pochopit rody, ved v arabcine ich tiez maju ;-) Ale ved sak aj niektori slovaci hovoria ako tatari, tak sa necudujem alzircanovi. Hlavne ze sa viete pochopit :-) To musel mat teda riadnu motivaciu, ked sa takto za 3m naucil. A spoznali ste sa ako? Na dovolenke (takto to vacsinou byva :-D )...
no on chápe rody ako tak ale používať mu to robí problém :-D no spoznali sme sa cez skype on my napísal ja som odpísala a potom sme si začali písať ;-) až sme dopísali k svadbe :-)
Profilova fotka
Jaj a to ako dlho ste sa takto poznali, kym ste sa vzali? Take internetove love-story su v tejto dobe uz bezne, ale tak dopisat sa az k svadbe, to musi byt teda laska ;-) A stretavali ste sa casto pred svadbou? Vas to muselo stat vela penazi teda...
no my sme sa skutočnosti vydeli až ked som sa tam išla vydať ;-) ;-) dovtedy len na skype :-) a máš pravdu je nás už dosť čo sme sa takto spoznali a aj sa vydali :-)
Profilova fotka
Neber mi to za zle, ja osobne na take voooobec nie som :-N :-N teda ja by som sa nemohla za niekoho vydat, bez toho zeby som ho poznala, nieto v zivote nevidela (nazivo ;-) ) Ale tak vy snad viete co robite, vlastne co ste uz urobili :-D a dufam, ze to bolo fakt z lasky. Ved existuju aj pary, ktorych sobas bol rodinami dohodnuty a ziju dobre, dokonca sa lubia :-) Len dufam, ze sa nesklames, lebo vies, ja tu vo FR vidim denno denne vela marocanov a alzircanov akymi vselijakymi sposobmi su schopni dostat sa sem ;-) , dufam, ze ta len nevyuzil na to aby sa do europy dostal.
no moja prvá reakci bola tiež taká že chce sem ale on ma prsvečil o opaku :-) mali sme menšie nezhody ale dúfam že naša láska bude sylnejšia a že spolu všetko prekonáme ;-)
Profilova fotka
Tak vam teda drzim palce ;-) nech uz ste spolu a potom napises ze co a ako. Ako si zvyka, na zimu a tak :-D :-D :-D Aj ked... pride uz na jar, tak to zacne byt teplejsie. A robotku bude tam mat nejaku? Lebo pre cudzinca to bude asi tazsie, ked uz ani slovaci nemaju co robit.... Budete sa musiet este aj vyrovnat s vela nazormi, najma negativnymi, viem aki su ludia rasisti.... aj ked nastastie osobne som sa s tym nestretla ;-)
dakujem už len troška a je tu ;-) ja viem že toho náš čaká veľa ale snád to spolu zvládneme a dúfam že aj prácu sa nám podarí nájsť :-)
Profilova fotka
Ahoj ;-) tak to zo zaciatku budes musiet asi utiahnut sama ze? Ja si pamatam, ked som sa raz bola na cudzineckej policii pytat ohladom trvaleho pobytu ci tak nejak, ze tam davali podpisovat papier o tom, ze nebude pritazou pre socialny system, teda ze nebude pytat o davky a tak. Cize tam zo zaciatku bude uplne bez nicoho :-| Tie vybavovacky vam inak riadne dlho trvali... a vies uz priblizne kedy ma prist?
no ja som musela podpísať že nebude zátažou pre sk ,bohužial ano zo začiatku budeme bez všetkeho ja to viem :-( ale snád si poradíme ;-) no mal by prísť začiatkom marca presný dátum ešte neviem nedelu to už budem presne vedieť :-) no vybavovačky trvali dosť dlho bohužial :-( ale už je koniec :-)
možná sa tu ozvú bývalé akože kamošky a povedia čo žistily :-) preto ti to napíšem radšej aby si bola v obraze
Profilova fotka
ok chapem ;-) ved je to tvoj zivot, len aby si nebola velmi sklamana :-| mozno to ti chceli dat najavo ;-)
ja viem že to mysleli dobre ale nemôžu chápať všetko nie som naivka ale podla nich asi ano ked budem sklamaná je to moje sklamanie nie ich každí má právo rozhodnuť a ja som sa rozhodla
Profilova fotka
To si vystihla presne, bude to tvoje sklamanie, nie ich, ale mozno ta len od toho chceli vyvarovat... Tak ti aspon drzim palce nech to tak fakt nebude. Lebo po tom vsetkom co si pre neho spravila, keby ti urobil nieco hnusne, to by ta asi dost bolelo :-|
ja viem že by to bolelo moc ale viem že to olutoval no nemôžem zaručiť čo bude o 1 -2 alebo 10 rokov a ani sa stím netrápím teraz, čas všetko ukáže ja viem že chceli varovať a som im vdačná za všetko ale ja len chcem aby akceptovali moje rozhodnutie a už my dali pokoj
Profilova fotka
a po pravde ty sa fakt nebojis? Teda ze sa naozaj sklames? Ja by som mala hrcku v krku a kamen na srdci :-|
netvrdím že sa toho nebojím moc sa toho bojím ale život ma niečo už za tie roky naučil a už som sa moc krát skamala ale chcem mu dať ešte jednu šancu
Profilova fotka
Bud aj tak v strehu, lebo vies, bez vetra sa ani listok nepohne... mozno fakt na tom nieco bude... snad sa fakt polepsil a bude vsetko OK. Idem ja spat, zachvilu vstane mala na papanie ;-)

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?