Aké náušnice ku kroju?

rozmyslam vlastne... nosili sa vtedy ku krojom nausnice? ak ano, ake? Bojim sa, ze ked si necham tie velke ligotave strieborne, bude to s tym folklorom vyzerat ako past na oko.... tak neviem. Ako ste to riesili vy?
Odpovedať
@erika04 myslim, ze nausnice sa moc nenosili... v tych velkych ligotavych by si vyzerala naozaj divne, lebo nezabudni, ze budes mat na hlave cepiec... takze bud ich daj uplne dole alebo ak sa ti chce, tak si daj len take uplne malicke do ucha...
Odpovedať
Profilova fotka
a také jednoduché perličky? :-)
Odpovedať
no take malicke perlicky by sli, tym nic nepokazim... Len som nevedela, ci neexistuju nejake specialne "folklorne" nausnice alebo nieco co sa k tomu zvykne nosit...
Odpovedať
Profilova fotka
@erika04 aj ked nie k teme..ale mozem sa opytat, ake topanky si davas ku kroju? :-)
Odpovedať
budem mat zrejme len jednofarebne balerinky pohodlne... uplne nizke. Skusala som to a celkom sa mi k tomu hodia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@erika04 urcite perlicky. Ja si chcem dat perlicky aj na krk a do usi tie klasicke gulicky k tomu. Videla som ze to takto nosia aj normalne v suboroch.
Odpovedať
Profilova fotka
Som určite za perličky, aj ja som ich mala ku kroju... len niič visiace.....Myslím, že popri obliekaní sa nebude problém si ich vymeniť... :)
Odpovedať
Profilova fotka
dievčatá, prosííííííím, nedávajte si ku kroju náušnice!!! ak chcete mať naozaj kroj a tým si uctiť našich predkov a tradície - "nehyzdite" kroj žaidnymi náušnicami, ani perličkami a inými šperkami (s výnimkou obrúčky samozrejme)
Odpovedať
súhlasím s ivkulkou ku kroju rozhodne nepatria náušnice. ak sa chceš zvýrazniť všimni si všetky baby vo folklornych súboroch nosia červený rúž na pery- ten sa dá po odobierke zas zotrieť. svadobný kroj je sám o sebe krásny. a ak si požičiavate kroj neviem síce aký región, ale skoro všade sa nosili čižmy - v minulosti patrili medzi obuv, ktorá sa nenosila každý deň ako napr. krpce, takže boli sviatočné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?