Vôbec sa neteším na našu svadbu

Profilova fotka
Ahojte dievcata. Na tejto stranke dookola citam, ako sa vsetky tesite z priprav, z topanok, zo siat, na svadobny den, na zmenu mena, na to, ze budete do konca zivota svoji. A ja mam des z toho, ze vsetko treba pripravit, ze musim ist hladat saty, ze si budem musiet pribrat druhe meno a ze budeme do konca zivota zviazani slubom. Mam z toho zachvaty paniky, vela placem, svadba je o tri mesiace a dokonca mam uz take zaludocne potiaze, ze skoro nic nejem, inak to ide horom alebo dolom von... :((( zacinam byt zufala, neusmievam sa, som bez priciny zla na snubenca... Mam pocit, akoby mi isiel zobrat slobodu a zavriet ma do klietky... Mam 26 rokov, pozname sa od detstva, bol to moj naj kamarat, chodime a byvame spolu asi rok a pol... zrusit to uz nemozem, mame za sebou nejake formality vybavene a snubenec mi povedal, ze on si ma chce nejak poistit, aby som mu neusla a ze ak by som nechcela svadbu, berie to ako vztah bez perspektivy... Bojim sa, ze mu idem slubit nieco, co nedokazem splnit, ze to nebude klapat... su to pritom iracionalne veci, este ani raz sme sa vazne nepohadali, viem si ho predstavit ako otca svojich deti aj dedka vedla mna na lavicke... a myslim, ze lepsieho muza nenajdem... skusite mi nieco poradit? aj ja by som sa chcela tak tesit ako vy!
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka nie kazdy je stotozneny so stavom, ze bude niecia manzelka a zena, zviazana slubom.... ja by som to ale v tvojom pripade neriesila... i ked si troska protirecis..na jednej strane nechces byt viazana nejakym papierom a na druhej strane chces byt s nim a vidiet ho ako otca a dedka na lavicke..... nejde mi ale do hlavy, preco si suhlasila so svadbou po dovode tvojho priatela, ze si ta chce poistit... to je troska divne... osobne si myslim, ze si so svadbou nemala suhlasit, ked si neni uplne ista tym, ci to chces.... kazda nevesta sa tesi s toho, ze bude uz manzelka, a ked vravim kazda, myslim kazda.... nejde teraz o to, ze niektore nudia pripravy a netesia sa na vecne skusanie siat a podobne pripravy, na to kazda stavana niesme, ale este som sa nestretla s buducou nevestou, ktora sa netesila na to, ze bude konecne Pani svojho Pana... myslim, ze by si svoj vztah mala prehodnotit... pokial si si priatelom na milion percent ista, tak preco sa vlastne tomu branis? kde mas blok???
Odpovedať
Ahoj, rozmyslas, ze by si svadbu zrusila? Strach z toho, ci vsetko v manzelstve zvladnete, je prirodzeny, v dnesnej dobe uplne pochopitelny. Kazdy kto do toho ide, riskuje. Ja sa tiez celkom iracionalne bojim a viem aj niektore dovody preco to tak je. A keby sme neriskovali, tak sa v zivote nedostaneme vobec nikam. Ale neviem, aky je v tom pre teba rozdiel oproti tomu, ked by si s nim zila bez svadby. Nerozumiem tomu, preco prave svadba a manzelstvo je pre teba taky strasiak. Nepotrebujem to vediet ja. Potrebujes tomu porozumiet ty. Tvoj snubenec chce asi manzelstvom vas vztah posunut niekam dalej. Ale nema to zmysel, ak to nechces aj ty.
Odpovedať
@ksebejka podla toho co pises, mam pocit ze ty sa bojis o sovju slobodu a toho, ze vlastne stratis sama seba, svoju podstatu. Mozno to co povedal ze si ta chce poistit myslel len ako vtip.....nesmies to brat tak, ze o nieco prides,ale ze nieco ziskas......o slobodu a svoju podstatu nikdy neprides, stale to budes ty, zivot sa nijako nezmeni....iba budes moct svojho manzela nakopat legaaaalne :-p svadba je len v podstate oslava toho, ze si nasla cloveka s ktorym chces byt do konca zivota, nic viac.....neznamena to, ze ak sa o pat rokov ozhodnes inak tak ti podrezu hrdlo...nie kazde manzelstvo vyjde, urcite sa nejdes vydavat stym ze sa rozvedies.....ale aj keby si sa rozviedla nie je to nic hrozne....poloz si otazku...je to clovek s ktorym chces byt do konca zivota? ktoreho vidis ako otca sovjich deti a svojho starceka? ak ano mas to jasne :) nad ostatnym nepremyslaj....vsetko sa da v zivote zmenit....a neber svadbu ako koniec niecoho....stale to budes ty, stale budes v podstate slobodna :)
Odpovedať
Profilova fotka
čo píšeš, tak tým si prejde každá z nás, ale u niekoho je to silnejšie u niekoho slabšie. ja som toľko razy plakala, že to nestíhame, pri každom probléme ktorý sa vyskytol som chcela tú svadbu zrušiť-veď vieme žiť aj bez papiera :-) ale nie vždy boli zlé dni, boli aj dobré, keď som sa z tých vecí čo nám pribúdali tešila... boli aj pochybnosti, ale myslím, že tie stresujúce prípravy nás posilnili. ber to tak že to je ďalší stupeň vášho vzťahu. hlavne sa o tom rozprávajte. uvidíš, bude to lepšie... a hlavne, ak máte nejaký spoločný šport, tak sa choďte vyblázniť a vyčistiť si hlavu spoločne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka skús spraviť malú svadbu... ja tiež budem mať veľkú svadbu z ktorej mám trošku stres... myslím si že by som bola oveľa šťastnejšia na malej svadbe ale rušiť veľkú nebudem, dali sme do toho veľa peňazí...
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka ja som za odlozenie svadby... ak uz teraz nemas istotu, tak by som pockala... naco sa mate brat, ked uz teraz mas chut zutekat a bojis sa ze prides o svoju slobodu... Podstatou manzelstva ale nie je zobrat niekomu slobodu, takze ak to tak vnimas, pockaj. Je jednoduchsie sa vratit z kratsej cesty ako sa potom rozvadzat. Drzim palce nech sa rozhodnes spravne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata v prvom rade dakujem pekne za mudre slova :) Este chcem upresnit - to s tym poistenim mi povedal az par mesiacov po zasnubeni, ked som sa ho pytala, preco sa vlastne chce zenit - tak povedal, ze aby si ma poistil, lebo ma uz nechce stratit - ked ma nasiel, to bolo v takom zmysle... @j_ank_a kde mam blok by som aj ja rada vedela... @kazunomiya myslim ze ten strasiak je najma v tom, o com pise @saintovci - ja som totiz z veriacej rodiny a svadba je proste u nas brana NAVZDY... a ja do toho samozrejme tiez idem s tym ze chcem aby to bolo navzdy, ale kedze cirkev nepripusta rozvod, nemozem byt v takej pohode, ze ved sa da rozviest.... a bojim sa, ze sa prestaneme lubit, alebo ze sa nieco pokazi a budeme nestastni do konca zivota... to bude asi to... plus moja rodina by neprezila keby nam to nevyslo, brali by to ako dalsie moje zlyhanie vo vztahu a tym padom je to strasny tlak... a ano, bojim sa ze po svadbe sa nieco vo vztahu nieco zmeni, ze sa zmeni moj buduci manzel... asi som velmi pesimisticka... a mala by som veci vidiet ruzovejsie, lebo tym len samu seba deptam... ale viete, zmenit myslenie je najtazsia vec na svete... @kaktusik odlozit ju uz nemozem, vela veci sme dohodli... a aj keby som ju odlozila, len si presuniem stres na neurcito, co je horsie ako vediet, kedy to uz budem mat za sebou :)
Odpovedať
@ksebejka aky mas dovod na to, aby si sa bala, ze vam manzelstvo nevyjde a ze po svadbe sa nieco zmeni (k horsiemu)? Preco je predstava manzelstva natrvalo pre teba strasiak a nie istota? (Mne totiz naopak tato ista myslienka, ze manzelstvo je navzdy, dodava povzbudenie...). Tiez som z veriacej rodiny. A rozvedenej. (samozrejme, ze cirkev pripusta aj rozvod, ale len vo velmi opodstatnenych pripadoch a je to trochu ine vnimanie ako civilne - ale mne sa velmi paci, ze naopak ta trvalost je velkou hodnotou, o ktoru sa da opriet.) A viem, ze niekedy je rozvod lepsia cesta, ked sa fakt neda inak. Ale na to ste dvaja, aby ste si vybudovali manzelstvo, ktore bude fungovat. Ak na to nemate, treba sa vratit z kratsej cesty. Ale na to by si asi za tie roky co s nim zijes, prisla. Laska nemizne len tak sama od seba, laska mizne, ked ju prestanete pestovat a ked stratite volu na nej pracovat a ked ju nerozvijate. Laska je nieco, pre co sa clovek rozhoduje, nie nejaka magicka vec, ktora prichadza a odchadza ako sa jej zachce. A v pripade problemov je v dnesnej dobe uz pomerne dost moznosti pomoci. Ide mi o to, ci mas nejaky pomenovatelny, zachytitelny dovod, vo vasom vztahu, ktory ti dava dovod takto pochybovat, alebo tie pochybnosti pochadzaju odinokial.
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka vsetko sa da odlozit :) poznam par, co zrusil svadbu tyzden pred terminom... a nakoniec sa o rok zobrali a su dodnes spokojni.... len v ten moment jednoducho mali pocit, ze asi nerobia dobre a mali pochybnosti... Ja som tiez z veriacej rodiny, aj mne mamina povedala ze cesty naspat niet... ale ja som sa naopak na svadbu tesila... a teda nie tak uplne na svadbu, ale na to, ze budem mat vedla seba takeho uzasneho muza :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya kladies velmi dobre otazky... zamyslim sa nad nimi a ked budem mat odpovede, napisem
Odpovedať
@ksebejka dakujem pekne, som povodnou profesiou psycholog ;) Mozno nie je lahke najst odpovede, chvilu to trva kym sa k nim clovek dopatra, ale ja si myslim, ze niektore veci si treba ujasnit, lebo inak ta to neprestane tlacit a mozno, ze je to celkom zbytocne, aby si sa takto trapila.
Odpovedať
@ksebejka ja ti dam teraz jednu vseobecnu radu, ktora ta v zivote spravi urcite stastnou....nesnaz sa stravit svoj zivot uspokojovanim inych, ale samej seba......ja sa ti necudujem, ze cuvas, ked je na teba vyvijany taky natlak....podla mna sovjho buduceho strasne lubis aj vsetko, ale ten tlak ta tak od toho odradza, ze ti potlaca vsetky stastne pocity....ja budem mat tiez cirkevny sobas....a svojho buduceho manzela milujem nadovsetko, ale ak by sa medzi nami nieco stalo a bolo by lepsie sa rozist, tak Boh to urcite pochopi....a o tom je viera....cirkev stvara aj horsie veci ako su rozvody....preto moja nadyyyych a vyyyydych :-) sprav stastnou seba.....zivot je kratky na to, aby si ho stravila nestastna a plna pochybnosti.....tvoja rodina ta nepochybne miluje a ak by si mala zostat v nefungujucom manzeltve tak by pochopili rozvod.....ale vam to fungovat bude :-) nic a nepokazi....a ak hej, taklebo niekto hore to tam chcel a mala si sa nieco naucit...vsetko sa deje pre nieco, teda aspon podla mna......npremyslaj o tom, co povie rodina, co ak co bude....lubis ho? chces s nim stravit zivot? ak hej, nemusis sa bat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak možno tam je problém. :) Príliš rozpytvávaš hlavou to, o čom by sa malo rozhodovať zrejme srdce. Každopádne, veľa štastia prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
Uf hanbím sa a opravujem - rozpitvávaš.
Odpovedať
Profilova fotka
@saintovci no dost si sa priblizila k realite... a odpovede na posledne dve otazky su ANO a ANO :) nie som si ista iba tym ci by pochopili... asi skor nie... ale na to radsej ani nemysliet....
Odpovedať
@ksebejka ked ano a ano tak nemas co riesit, a tes sa zos vadby, ja osobne berem sovju svadbu ako velkuuu oslavu nas dvoch kde sa idme zabavit s najblizsimi ktori ma maju radi...a este aj budem mat pekne saty :-D .....a pozri pokial ty budes stastna, nikto ti nemoze povedat ani pol slova....aj keby si sa o zem trieskala a urobi ta to stastnou tak preco nie? ty tiez nikomu stastie neberies, secko bude faaaaaaaaaaaaaajn :) a uz sa hlavne nestresuj :) buduceho manzilka luuubis a ostatne je fuk :)
Odpovedať
sorry, ja som tiez mala obavy zo svadby. Dnes ani nie tri roky po svadbe realne uvazujem o rozvode. Takze... dobre si to premysli a ked ti mozem poradit, skus sa o tvojej situacii porozpravat mozno s niekym nestrannym, s niekym, kto ti nebude hovorit, ze "sa k sebe hodite, ste uz spolu tak dlho" a bla bla bla
Odpovedať
ale ecitala som diskusiu, len zaciatok temy, takze mozno som prestrelila, tak prepac :-) nechcem ti pridavat :-)
Odpovedať
suhlasim velmi so saintoci .. a hlavne ta veta nesnaz sa stravit svoj zivot uspokojovanim inych, ale samej seba. je to aj tvoj zivot, tvoje rozhodnutie, ak ta mily lubi a posedite si spolu, podebatite o tom, co mas v hlave, tak neverim, ze nebude proti za odlozenie svadby, ak to tak citis. ved nic sa nezmeni, budete spolu dalej, spolu byvat, zit, fungovat, lubit sa, spoznavat a mozno sama navrhnes novy termin svadby, kedy ty si uz budes lOO percentne ista a pojdes s usmevom, radostou do priprav na svadbu a hlavne do manzelstva. tak ti drzim palce, nech sa dobre rozhodnes
Odpovedať
Hm :-) Z mojej strany jedna vec - u nás doma to nie je ani tak ohľadom viery ale jednoducho moji rodičia sú troška starší ako priemer, ich súrodenci majú všetci nad 65 a žijú na dedine. Jednoducho boli vychovaní v inom duchu, v inom svete a majú na život iné názory ako ja. Nehovoriac o tom, že snúbenec je cudzinec a ešte k tomu o 16 rokov starší odo mňa :-D. My dvaja veľa a radi cestujeme, nechceme byť viazaní na jedno miesto, žili sme na viacerých miestach. Tým nechcem povedať že sme lepší alebo čo, ale jednoducho to, že si vieš predstaviť, že moja rodina (tety, ujovia) to vnímajú... no zle. Ja som na rok prerušila štúdium, pretože tu je iný systém než u nás a aj vo štvrtom ročníku môžeš zmeniť (troška) odbor a potrebovala som si ujasniť, čo a ako. Doma bolo zle-nedobre, lebo "odišla z domu do sveta a nevie, čo so sebou". No nie, len jednoducho v krajine, kde žijem, to tak chodí. Jednoducho presne tak, ako u teba, mi rodina vytvára nátlak - MUSÍŠ, lebo SA to tak robí. Niektoré moje rozhodnutia sú zle vnímané aj po troch rokoch. Nehovorím o tom, že so snúbencom spolu žijeme 5 rokov a keď sa rodina dozvedela, že nebude svadba, len sobáš a posedenie, zas zle-nedobre. Pritom s našimi mám veľmi dobrý vzťah, len ich strašne ovplyvňujú ich súrodenci. Takže, a k tomu sa chcem dostať, viem, čo je nátlak rodiny, viem, čo sú škaredé pohľady... ale viem aj to, že som sa už párkrát rozhodla správne, resp. svoje rozhodnutia neľutujem. A to, čo hovoria ostatní - veď aj na začiatku nášho vzťahu hovorili, že ma len prišiel zneužiť :-N - tak to ignorujem. Nech sa starajú o seba. Mám ich rada, ale odtiaľ - potiaľ. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@danulka12 fuuuha to ma velmi mrzi.... :-( v tvojom pripade to teda bola asi nevypocuta intuicia... vies, ja som na zaciatku chcela sobas na 100% aj som sama do priatela sem tam podrypla, kedy bude prsten a tak ;-) a potom ked poziadal som sa trosku zosokovala ale potom som uz zacala planovat veci a tak... a vlastne tieto pocity prisli az po realnom zasnubeni pred rodicmi... cize 3-4mesiace po tom, co som mu povedala Ano...
Odpovedať
@ksebejka ahoj,ja som mala tiez stresy zo svadby,vobec som sa na ten den netesila.ale tesila som sa na manzelstvo a spolocny zivot. Tie pochybnosti o vasom vztahu,ze nevies,ci to zvladnes navzdy, prisli az teraz? Nechapem ako ste sa dostali k tomu,ze planujete svadbu,vsetko vybavujete a nie si rozhodnuta v zakladnej otazke? - ci to vlastne chces? Ono ziadne peniaze ani hanba zo zrusenia nestoja za neskorsi rozvod,potom to bude len horsie a drahsie. No ak nemas na to konkretne dovody,len neurcity strach,skus este popracovat na vasom vztahu,komunikovat o tom so snubencom. Pochopila som,ze budete mat svadbu v kostole,predtyn zvykne byt nejaka priprava s fararom. Mali ste uz/budete mat? My sme boli cez www.domanzelstva.sk v ba organizuju i v upc,neotalaj vsak s terminom,skus cim skor,aj kebyze v inom kraji s ubytovanim (my sme boli pia-ne, bolo uzasne a pacilo sa i manzelovi,pricom jemu viera nejako nevonia,mierne povedane). Alebo / a skus knihu To keby sme vedeli pred svadbou, je tam zaujimavy text i otazky na rozhovor vo dvojici. Pride mi zvlastne,ze ste sa este nepohadali. Vo vztahu je dolezite vediet riesit problemy,komunikovat,odpustit si a hadky /problemy pridu,tak aby vas nezaskocili nepripravenych... Viem,ze teraz je toho strasne vela na vybavovanie a zhananie,no nezabudni na to dolezitejsie a najdi si cas pripravit sa hlavne na manzelstvo. Svadba zbehne raz dva a ci budes mat ruze alebo margaretky, modre popolnocky ci zlte nebude podstatne,ale to ako budete zit dalsie dni,tak sa snaz pripravit hlavne na ne a ak zistis,ze to nejde,tak to zrus radsej skor ako neskor. (Ak ste uz i zaplatili napr 3000e a cela svadba vyjde na 10000e,zrusenim "usetris" 7000e+naklady na rozvod...)
Odpovedať
Profilova fotka
@maria117 ahojMaria, pripravu mame prave v UPC 1.-2.6, takze este sme sa nerozpravali s fararom... Dnes som vela rozmyslala a dosla som k tomu, ze sa asi bojim manzelstva preto, ze ho povazujem nie za pristav istoty a pokoja, ale za nieco ako vaznicu. Vidim dookola pary, ktore su nestastne, ze su spolu, tvaria sa, ze ved uz to vydrzali 20-30 rokov, ale v skutocnosti si kazdy zije sam svoj zivot, hadaju sa a su nestastni a ja nechcem aby sa toto stalo aj nam... Mam pocit ze vo vztahu, ktory nie je specateny je viac ucty a snahy ako v manzelstve - a teraz hovorim o tom, co vidim dookola a nie co moze byt fakt. Nepohadali sme sa na nicom podstatnom - niekedy na somarinkach, ale v dolezitych veciach sme si skratka sadli...a tie pochybnosti prisli az teraz - ako som pisala az po realnom zasnubeni pred rodicmi... cize 3-4mesiace po tom, co som mu povedala Ano...
Odpovedať
@ksebejka svadba nie je koniec romantickeho filmu,ale zaciatok manzelstva. Vztah treba nadalej budovat,snazit sa, nachadzat si na seba cas,prejavovat si lasku. Ked pridu problemy,je potrebne ich riesit,nie pred nimi utekat. Ako to vsetko preziva snubenec? Napr moj mal pochybnosti,ja zas som bola ta istejsia. Hovor s nim o tom. Povedz mu vsetko,ze ho milujes,ale pri pohlade naokolo mas strach,ze zlyhas. Rozpravajte sa o tom,co ostatni spravili zle,co spravite inak,ako.Tiez,co robia dobre a vy chcete takisto. Zacnite u manzelstiev vasich rodicov a potom dalsie,kt obaja poznate.. Ta knizka,co som spominala obsahuje nejake podnety ake temy prebrat. Ten spisovatel napidal i ine,napr ja teraz vsetkym novomanzelom,kde chodime na svadbu kupujem Pat jazykov lasky,ale je dobre precitat to uz i pred svadbou. Po svadbe su dalsie kurzy pre manzelov - rut, manzelske vecery,manzelaky v bb, Kana,... Je to vas vztah a to aky bude zalezi od teba a tvojho draheho. Rieste svoje problemy medzi sebou,nevynasajte ich von. Budete to mat,ake si to spravite,mate to plne v rukach. Co sa tyka tej okovy,odist sa da, vzdy, aj bez rozvodu, i ked "len" do druhej izby, ale manzelstvo je i o tom,ze nechcem odist,ale ostat. Ostat a riesit problem spolocne alebo ostat a plakat/zialit spolocne, ci ostat a tesit sa spolocne, alebo ostat, odpustit si,milovat druheho i ked spravil chybu,lebo si uvedomujem,ze i ja robim chyby,ze nie som dokonala... A hlavne,aspon podla mna,najdolezitejsie je komunikovat medzi sebou,najst si na to cas,priestor,ochotu... Dufam,ze v upc sa vam bude pacit. Neboj sa vsak rozpravat o svojich trapeniach so snubencom.
Odpovedať
Profilova fotka
@maria117 Dakujem Maria, dnes sa inak citim o dost lepsie, asi mi pomohlo aj to vypisanie sa :) A dakujem za vyborne rady, ja si asi tie najlepsie vytlacim a budem citat viac krat :) Skusim aj tie knihy pozriet. pevne verim ze to zvladneme... ja ho velmi lubim, to bude asi zaklad :)
Odpovedať
@ksebejka tak potom by to malo byt v poriadku. Mozno si vystresovana zo vsetkych tych povinnosti, ktore mas pred sebou. Skus trosku vypnut ak sa da a delegovat niektore povinnosti aj na inych. Drzim palce, skus sa tesit. Ono to pride :-)
Odpovedať
@ksebejka priznam sa, ze som bola na tom zo zaciatku rovnako, teda nie az tak ze by som plakala, bola smutna a zla na snubenca... Skor to bolo tak, ze uz sme boli spolu 4 roky a ja som cakala na zasnuby, ale nepodpichovala som ho nicim a raz prisil s krasnym prstienkom a ja som ostala stat v soku. a zacala som riesit ze sa idem vydavat.. pre mna bol najvacxi problem nie sloboda, ani ze som mlada, ale to, ze sa budem stahovat od rodicov s ktorymi mam dobre vztahy. stale som to riesila... ked mi niekto povedal, uz len 3 mesiace do svadby, tak som skleslo odpovedala, uz len 3 mesiace, co opustim svojich rodicov,,,,, je to blok v hlave. no a 1 juna mame svadbu a nesmierna sa tesim. Odkedy sme si zacali prerabat byvanie a chodim tam castejsie, vsetko som si zariadila podla seba a snubenec mi vo vsetkom pomahal, snazil sa, videla som ho vlastnorucne montovat skrine, vrtat policky, sadrovat tesim sa na spolocne byvanie a na svadbu a vobec neriesim, ze pojdem byvat prec od nasich.. niekedy sa ta hranica musi prekrocit. predstav si, ze by si bola cely zivot sama, nevydala sa.. bolo by to lepsie? urcite by si nebola stastna.. tak nevahaj a skus sa na svet pozerat trochu pozitivne... a co, ze uz nebudes slobodna? nikdy y predsa nebudes mat ani 10 rokov, nebudes na strednej... cas ide dopredu, musis ist s nim, lebo teraz sa snazis stat na 1 mieste a trapis sa... otvor svoje srdce a neries hlavou, lebo to teraz presne robis. Ak si ho vies predstavit ako otca svojich deti, nemas skutocnz problem, je to len v hlave. Drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka ja sa ta spytam len taku jednoduchu otazku...na co sa potom vydavas?? manzelstvo by malo byt o tom, ze to obaja partneri chcu, ze sa tesia na spolocny zivot a su pripraveni na to, ze tu uz nikdy nebudem len "ja" ale navzdy "my". Ak s tym nie si stotoznena a mas strach z veci ako citujem "byt svoji az do konca zivota zviazani slubom", "zmena mena". "Mam pocit, akoby mi isiel zobrat slobodu a zavriet ma do klietky" a places a mas z toho zaludocne nevolnosti, tak preco sa vydavas?? nic v zlom, ale aky to ma zmysel? bud chcem, alebo nechcem...a ak nieco nechcem tak este sa nenarodil taky clovek, ktory by ma k nieco prinutil proti mojej voli...
Odpovedať
Profilova fotka
@ksebejka a este ti k tomu poviem tolko: my sme sa mali s priatelom povodne brat uz toto leto, ale odlozili sme to o rok, pretoze som minuly rok (ked sme zacinali planovat svadbu) prisla na to, ze este na to proste nie som pripravena...priatel s tym nemal problem, respektoval to a teraz sa na nasu svadbu ktora bude 5.7.2014 neskutocne tesim a viem ze som pripravena na manzelsky zivot....myslim si, ze dovody ako "postenia sa" a vztah "bez perspektivy" nie su dostatocne dovody na svadbu...a mimochodom pirpominam, ze nie som veriaca a ziadne cirkevne a podobne dovody nikdy neovplyvnovali a ani nebudu moje rozhodnutia...a na zaver mala rada: rob to co chces robyt ty sama, nie to, co chcu ostatni...mas len jeden zivot, tak si ho zariad tak, aby si bola stastna...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?