Tradičná verzus moderná svadba

Ako mam vysvetlit rodicom, ze nechcem svadbu ako mali oni pred 30 rokmi? Ved take sa uz ani nerobia. Su to moderni ludia, no napriek tomu nechapu, ze dnes je to inak. Chcela som spravit kompromis aby boli spokojni vsetci, aj zachovat nejake tradicie ale aby bola aj modernejsia. Aby sa hrali chvilu ludovky a potom zasa moderne, aby boli spokojni mladi aj stari. Ale nie, oni ze naco nam bude fotograf aj tak sa raz rozvedieme a vsetky fotky roztrhame, naco bude kameraman, cd maju malu zivotnost, naco pozyvat hosti, aj tak nam nikto nepride, na modernu hudbu nam nikto tancovat nebude. A ked som spomenula ze nechcem dary a ze by sme mohli jemne naznacit svadobcanom ze radsej iba peniaze, tak sa urazili, ze to bude iba fiasko a hamba a takeho niecoho sa zucastnit nechcu. Co mam robit???? Ak uz nemam pochopenie a podporu od vlasnych rodicov tak od koho teda?
Odpovedať
Profilova fotka
ja na tvojom mieste by som spravila jedno..postavila ich pred hotovu vec..ak sa vam nepaci, zostante doma, a ak sa chcete zucasnit tak nechcem pocut ziadne namietky..takto by som to povedala ja, lebo vydavas sa ty len raz v zivote, a nik nevie ci sa v buducnosti rozvedie a kvoli tomu nemat fotografa alebo kameramana? su to tvoje- vase sny s nastavajucim a vy budete na ten den spominat... ja som nasim povedala jasne, je to moj den D, ja si pozyvam, ja si rohodujem, a v dnesnej dobe dostavat dary? v dnesnej dobe si kazdy kupi co potrebuje a pri pozyvani hosti povedat rovno, ak dary, iba financne nie matieralne..a nemyylim ze by boli nahnevani kedze ani im sa nechce premyslat aky vhodny dar kupit :)) asi tak :)) snad som pomohla aj ked dost radikalne :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/m... a suhlasim so @smoulina15 ... prihoda zo zivota - kamosov brat sa mal zenit, jeho rodicia (hlavne otec) sa miesali do vsetkeho, tak si mladi povedali, ze "kdo chce moc, nemiva nic" (su z CR) a vzali sa pekne na tajnasa o dvoch svedkoch... a bolo.
Odpovedať
@smoulina15 dakujem ti, pomohla si mi, aspon viem, ze ja niesom ta cudna v nasej rodine :) Budem si robit podla seba, aj tak som uz doteraz urobila kopu kompromisov a oni si to ani trochu nevazia. Od teraz si budem robit podla seba a bude aj cokoladova fontana, nech sa pre mna za mna vsetci zaseru od cokolady, ale ja ju tam chcem a basta :DDD a nech uz to cele dopadne akokolvek je to len svadba nas dvoch a vlastne to najdolezitejsie na celej svadbe je to ANO :) @laleeta dakujem aj tebe za link :) my sme mali rovnaky probem s tou odobierkou a to je prave jeden z kompromisov ktore som ja urobila, lebo napriek tomu ze spolu zijeme uz skoro 6 rokov v zahranici, tak som na naliehanie rodicov suhlasila a odobierka bude (ale najali sme profi strarejsieho, aby to nebol az taky trapas). A este som musela pozvat ludi ktorych tam ani nechcem. Ale to uz je fakt to posledne, uz nech sa aj na hlavu postavia, bude po mojom :D
Odpovedať
Profilova fotka
megan57 som rada ze som pomohla :))
Odpovedať
Profilova fotka
svadbu chceš ty nie tvoji rodičia, ty a tvoj nastávajúci, čiže teba a tvojho budúceho sa budú pýtať, aký chceš dar, nie rodičov...nás sa tiež tak pýtali, tvojich rodičov nemusí zaujímať, že dostanete peniaze...a hudbu si zvoľ akú uznáš ty za vhodné, najlepšie skombinovať ľudovky aj modernú ako si hovorila, my kameramana na svadbe nechceme ale fotografa mať budeme, darmo nám rozprávali, že aj kameramana...že je to pekná spomienka, proste ja kamerama nechcem mať, nemám s nimi dobré skúsenosti a pekné fotky nám postačia...takže budú sa musieť vaši nejak cez to všetko preniesť ale o tých daroch fakt nemusia vedieť vôbec nič a vyhnete sa hádkam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?