Svadobné prípravy a následné nezhody s partnerom

Profilova fotka
.. ahojte.. aj vy ste pri pripravach na svadbu mali tahanice s partnerom lebo ste sa nehodli v predstavach?? ja uz saliem.. chcela by som krasne romanticke fotky v nejakom parku v okoli trnavy, pacia sa mi smolenice.. a on ze to on nechce, ze chce neco nezvycajne ako sa ist fotit do romskej osady.. skoro sa mi obratili panenky.. alebo ze ci musi byt stol vyzdobeny čačkami zbytocnymi.. ze jemu staci obrus a taniere..co na to povedat??
Odpovedať
1
2
tak ja som ešte nedávno zažila toto: - Svadobné menu? A to je načo? To som ešte nikdy nepočul že by niekto tlačil... To fakt mali na stoloch? - načo auto? Ten kúsok od hotela prejdeme aj peši... Aha, fotenie. No dobre. Ale načo výzdobu na auto??? - že kto nás ovedzie? To odšoférujem aj sám. - stačí keď sa odfotíme pri obrade, nie? - čo o tom toľko rozprávaš?!? (keď som povedala ktorá agentúra má akú výzdobu a za koľko) - ešte stále si vyberáš šaty? Myslel som že už je rozhodnuté. - tortu nepotrebujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je tiez sila toto a je to velmi podobne..si mozme ruky povedat..a to som povedala iba minimum toho co sme riesili my .. este mi zadrel ze naco kameraman, ze ci mi nestacia fotky.. ze on video kukat nebude.. no ale ja ano.. taktiez ze naco vysluzka, ze on nema komu z rodiny dat.. no, ale musi dat aj do kostola, aj tym co robili pripravu, dava sa aj casnikom neco a podobne..taktiez naco vlase vina?ze pojde do tesca a kupi.. ja som chcela tancovat na svadbe aj ked mame malu 25ludi..ale aj to je nieco..a on ze mna ani nehne, ja nebudem.. a ja vravim, to ani semnu ako s tvoju zenu nebude prvy tanec? a on na to ze no mozno, ale potom nebudem.. ze on si myslel ze ked je mala svadba, ze dojdeme do dakej zaprdenej restiky, najeme sa a ideme domo..ale sme spolu 9rokov, nech sa na mna nehneva, na ten den sa tesim jak male decko a on toto?? totalne mi kazi radost.. :( uz nevim co mam robit.. a to sme len na zaciatku s pripravami
Odpovedať
@smoulina15 uz som sa zatala a od nedele som nic nespomenula, o nic sa uz nestaram. Nieco na styl "zenich". Ja to risknem a v den svadby sa proste dostavim a so spokojnym usmevom zahlasim "co sa vsetci stresujete" 8-) Btw. este nemame napr. obrucky, oblek, pierka ani nebudu... Ostatne som stihla vybavit kym som na to este mala trpezlivost.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenosko piclo by ma...my máme naplánovanú svadbu na semtember, jedine čo sme mali trenice zatial podotýkam :-D bolo koli hudbe, obaja sme si tvrdohlavo presadzovali svoje hity!!!vrrr..
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulina15 tak sa ho ani nevypytuj a rovno mu to oznám a povedala som !!! :-D :-D :-D
Odpovedať
jaaaj baby, mala som partnera 7 rokov, a ked sa mala riesit svadba, problemy ako vy a este aj horsie, ked to zacal oddalovat. zbalila som mu kufre, rozisla sa, 2 roky si uzivala, lebo som si nastastie uvedomila, ze takto by som to mala cely zivot a teraz riesim svadbu s uzasnym clovekom, s ktorym som pol roka a z toho 4 mesiace sme uz zasnubeni a spolu zijeme. Radsej pojdem do risku a budem si uzivat tie krasne prve roky zitia ako spokojna manzelka, ako po 7-10 rokoch jeho priatelka, ktora ho ako tak dotlacila do svadby a potom sa on este hra na toho uzasneho, ktory mi robi nejaku laskavost. nie veru dakujem. moj drahy teraz iba brzdi moje sialene napady, smeje sa mi, ci mi na poste aj kavu robia, ked si chodim skoro kazdy tyzden pre balicky;-) a kludne sa pride pozriet a povie mi nazor na vsetko, co mu ukazem, co sa mi paci. Aj tak vzdy povie, ze si urobim po svojom;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Tiez by som povedala, ze nas stres je nic oproti tomu aky stres nam sposobuju nase polovicky. Chceli sme obaja riesit vsetko spolu, co sa mne velmi pacilo, ze ma aktivny zaujem. No po poslednom zazitku, s nim asi nebudem zdielat vsetko potrebne. Kostol, sala- to vybavime spolu, kolace spolu- ale viac menej on vyberie ake, to je jeho,ja uz len zadam pocet. tak isto obrucky necham viac menej na nom, mozno vyberieme kameru a foto ale viac nic. ani ziadne podrobnosti. auto a autobus si vybavi sam. ostatne zariadim potichucky sama aby zas nemal psych.kolaps a ja oci pre plac. Do vyzdoby sa mi nesere vobec, saty nechce vidiet ani na obrazku. Akurat co ma poziadavku, ze nechce aby som mala zavoj cez tvar- to ma prekvapil, lebo ja som prave chcela aspon pri vstupe do kostola :-D ale to je mini malickost, to prezijem. Nechcem aby nasa svadba vyzerala ako ze ho ja do niecoho nutim, no a preto ho nemozem "zatazovat" so vsetkym. Ked sa budu vasi muzi chovat divne, opytajte sa ich co sa deje a zamestnajte ich. Ked budu mat pocit ze to nezvladaju, dajte im 1-2 veci na starost a o inom mu ani nehovorte. Ak maju toho malo, zadajte ulohu do posledneho puntiku, nech je to dokonale- to ich zamestna. Ja mu po poslednom vikende nebudem hovorit nic o svadobnych pripravach, budem sa im venovat ked nebude na blizku. Potom sa ho akurat v pravy cas opytam, ze co a ako by chcel ohladom tych veci, ktore som spomenula vyssie. No nech nema pocit, ze nie je v obraze ale zaroven nech toho nanho nie je vela. Naozaj neviem, ci by som rozdychala dalsie zavahanie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja mám potom najlepšieho snúbenca :-) Mne dovolí všetko, občas ma zabrzdí, že to je už trošku moc :-) :-) :-) Spolu sme vybrali miesto svadby, zhodli sme sa na úplne všetkom, skoro do posledného detailu. Asi to bude v tom, že nám skoro všetko zabezpečí Chateau Bela :-) Nechceme kameramana ani starejšieho, ani výzdobu na auto, ani žiadne tradície...na tom sme sa zhodli hneď na začiatku...chceme pekný romantický obrad vonku, potom zábavu s najbližšími...výhoda je, že všetko sa bude konať na jednom mieste...Ale inak držím palce všetkým, ktoré to s partnerom také ľahké nemajú...ja to zase nemám ľahké s rodičmi, každý si nesieme to svoje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som asi chlap...
Odpovedať
@silvi87 nezavrhuj vsetky tradicie, aby ti nakoniec nebolo luto. Moja sestra bola vzdy proti tradiciam, nemala na svadbe ani jednu - dokonca svadba bola len take posedenicko, no a po dlhsej dobe lutuje, ze si mohla aspon co-to dat. je to sranda :D ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_mo myslím, že každá si chceme urobiť takú svadbu, akú máme vysnívanú...tradície do tej mojej určite nepatria.Budeme mať 35 ľudí a nemyslím, že na mieste kde sa organizuje, bude z nej len také ,,posedeníčko´´ 8-) Jediná tradícia u nás bude prvý tanec, ostatné sa nám s partnerom nepáči a nemáme chuť do niečoho sa tlačiť. Takže každý podľa svojho uváženia :-)
Odpovedať
@silvi87 ok, ja len taka mini spatna vazba. verim ze si svoj den D uzijes naplno aj bez zvykov ;) ale i to posedenicko bolo fajn, ved to bola svadba mojej jedinej sestry :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mo_mo určite áno, myslím, že so zvykmi by som si ho neužila, jednoducho nie som ten typ, čo má rád tradície, ani ja, ani partner...nám sa páči viac taká príjemná atmosféra, bude to malá svadba, takže bude stačiť DJ a verím, že si to všetci užijú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fúúúúúha pozerám, že nie len ja mám takýto šialený vzťah! Sme s priateľom niečo cez 6 rokov a vačšinou sa na všetkom zhodneme! Okrem svadby! :-D On ju chce - ja ani moc nie! ale keď ma do toho už ako tak dotlačil tak mám aj ja nejaké predstavy, Keď už predsa, nech je trošku podľa mojich predstáv! a to bol kameň úrazu - nasledujú nekonečné hádky! kedže sme obidvaja tvrdohlavci ani každý si stal za svojim a nič sme neriešili! teraz nás už tlačí čas - a robíme kompromis za kompromisom! a aj tak je to o tom prečo? načo ? atd. no uvidíme ako to doklepeme - no je to boj :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a ja som myslela ze sme an tom zle, ale ako tak citam, tak som velmi vdacna, ze moj drahy mudruje len do niektorych zalezitosti :D Ale zato my sme sa strasne pohadali kvoli oznameniu, lebo ja som mala urcitu predstavu, poslala som mu vzor, odsuhlasil, boli sme sa kvoli tomu specialne nafotit a ked bolo hotove, tak povedal, ze sa mu vobec nepaci a chcel uplne ine... skoro som ho zabila :D
Odpovedať
ahoj , no tak ja som nikoho netlacila do svadby, skor naopak, mne sa skor do toho nechce, ale uz sa zapajam, moj mi len zavoal, ze je vybaveny, footograf, kameraman, este aj farar a este cosi, kupil mi topanky co som davno chcela, nechvalim sa, ale pri vybere siat sme sa poriadne pochytiil, ale som rada sme si povedali dost, poviem si co si myslim, ja si robim vyzdobu a ja jeho brzdim s pripravami, on chcel limuzinu, chcel fontanu, ja ho krotim ako mozem, stoji to peniaze, ale tak zase cezo mna nejako neprejde, ale tak uvidi sa ako dalej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zacali svatbu riesit len pred mesiacom, no uz som z toho taka znechutena ze by som najradsej vsetkym prastila , zobrala chlapa a vydala sa volade daleko za neho , bez vsetkych tych peripetii a ludi. A to sa zatial vybavuje len sala ... Stale su nejake nezhody...draheho rodina to chce co najlacnejsie , moj otec zase nechce aby ho niekto ohovoril ze nevie dcere vystrojit poriadnu svatbu...otec je megaloman , vsetkeho chce tak aby bolo dost , pricom to znacne prehana ale jeho baraniu tvrdohlavost nic neobmakci, svokor si zase radsej od ust odtrhne len nech to co najmenej stoji . Chapem svokrovcov ,nemaju moc peniazkov ale zase chapem aj otca, je zvyknuty na trosku iny standard a takisto zvysok nasej rodiny ... Kazda rodina svoje poziadavky tlmoci cez mna a priatela cize nakoniec sa vpodstate hadame my dvaja . Navyse nasi ma ani nenechaju si poriadne povedat co chcem a co nie ...poviem ze nechcem vino pri vysluzke ... tak ze ci som blba ze to sa patri ... nechcem ubytovavat 50 hosti - tak ze ci som blba ze hadam ich nevysadim v strede zitneho ostrova a necham na pospas alebo obmedzim niekoho z kazdej rodiny tym ze nebude moct pit...poviem ze nechcem navleky na stolicky ...ze ci som blba ved je to krasne ... atd. Svatbu budu platit nasi ale to ako ma maju za to "pod papucou" ma neuveritelne jeduje :-/
Odpovedať
Profilova fotka
ako citam ja to mam najjednoduxsie: snubencova veta: mne sa bdue pacit to co tebe....:)) vsetko som vybartal sama a on len suhlasil...tak sa ho pytam: co nic neoponujes, to vsetko s ati apci? a on ze hej, : nemozem zato ze amme rovnaky vkus:)) tak kocky drzim palceky..)
Odpovedať
Ahojte mne iba povedal načo je nám aj kameraman, ked budeme mať fotografa. A to ešte nevedel o cene, skoro sa mu prevrátili oči ked som mu po malích dávkach začala hovoriť o sume. Chlapom je úplne jedno aké budeš mať kvety, výzdobu ...... Nechcel sa miešať do toho , hlavne, že som bola ja spokojná. Ja som bola rada, že sa do toho nemiešal. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som mala stastie lebo moj drahy mi v nicom neoponoval..povedal ze ja mam dobry vkus takze vyber necha na mna...vzdy som za nim prisla s navrhmi a spolu sme sa dohodli...jedine skripnutie bolo ze zabudol dat DJovi playlist...zistila som to na hostine po polievke ked som sa DJa isla opytat ci ma pripravenu pesnicku na nas prvy tanec :-) NAstastie DJ ju rychlo stiahol z internetu..ale v tej chvili som myslela ze draheho uskrtim :-) Pripravy na svadbu maju byt pekne a nie dovod na hadky...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@antamauru tak s tým som na tom rovnako, že naši majú nejakú predstavu, svokrovci jasné že inú predstavu majú, ja chcem tiež niečo tak a tak a priateľ tiež iné predstavy...ako spočiatku sa to ešte dalo nejako zladiť, ale čím viac sa blíži svadba je viac a viac nedorozumení a hlavne hádok medzi mnou a priateľom...pomaly ma tie prípravy začínajú rozčuľovať...vkuse riešiť hoc aj malé prkotinky, že či to niekto chce alebo nie...strácam potom tolko času, že prestávam stíhať a už ma to vôbec nebaví :-(
Odpovedať
podla mna super napad ist sa fotit do romskej osady..take fotky by boli skvele :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@antamauru akokeby som o sebe citala...moja mama je tiez megaloman a chce ukazat mojej rodine ako ma vyzerat svadba...a rodina mojho draheho tiez na to nema peniaze, takze to budu platit nasi a tiez sa ma mama snazi ovladat... :-|
Odpovedať
No ja myslim, ze na tychto pripravach partneri vela zistia o tom, aky maju vkus a ako vedia komunikovat a riesit odlisne predstavy. Hovori sa, ze sa clovek nema vydavat/zenit skor, nez sa aspon raz riadne pohadal s partnerom (a uspesne to vyriesili). Aj to je pravda, ze tych predstav je este viac nez len ja a partner, ale este k tomu rodicia a dalsi ludia pripadne. My sme sa nepohadali vyslovene, vo vacsine veci sa nastastie zhodneme, ale nejake odlisne predstavy mame... v niecom ustupim, ked je to pre priatela velmi dolezite, v niecom zase viem, ze zvladne aj ked to nebude celkom ako si on predstavuje (len mu musim dat cas sa s tym vyrovnat). Kebyze mame radikalne odlisnu predstavu, napr. ze on by chcel klasicku velku tradicnu svadbu, ktoru ja nechcem, tak si viem predstavit ze by sme mohli mat aj konflikt... ale asi by sme dosli ku kompromisu, ak by sme obaja neboli uplne tvrdohlavi. Ale pocula som o jednom pare, o ktorom sa rozpravalo, ze sa pohadali o tom, aky chcu mat krizik na sobas a to uz teda mnohym ludom prislo ako dost banalita. Lenze ked sa hadate, nepripada vam to ako banalita :) Neviem, ako to vyriesili nakoniec. Snad su s vyberom dodnes spokojni ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@evkacik5 ved aj moj otec to tak chcel ale to zas drahy , ze to v ziadnom pripade nebude tak ze my budeme platit vacsinu a jeho rodicov dame fiktivny ucet s ovela nizsou cenou , ...boli by obe strany spokojne ...lenze nie , moj chlap je hrdy tak ze to v ziadnom pripade ... joj uz vidim ako z toho budu este rozbroje :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@antamauru u nas hostinu a ubytku platia moji rodicia, tak sme s drahym ustupili s miestom na svadbu a veci okolo nevesty a zenicha si platime samy(saty, prstene a tak), do toho si kecat nenechat, iked aj do toho mi chcela mama so sastrou zasahovat...ale hadky ohladom velkoleposti svadby mam aj ja s drahym...a potom tie jeho kecy ze kolko to stoji a mama zase se kasli na to, zaplatime...a vsetko ide tiez cezo mna...snad ma neporazi do svadby 8-)
Odpovedať
smoulina15 napisem ti k tomu len jednu vetu a moj nazor: Je lakomy, ked mu je luto dat peniaze aj za tortu, sofera, ci vysluzky a dobre by som si zvazila, ci by som s takym clovekom chcela zit, lebo je to peklo na cely zivot.
Odpovedať
smoulina15 napisem ti k tomu len jednu vetu a moj nazor: Je lakomy, ked mu je luto dat peniaze aj za tortu, sofera, ci vysluzky a dobre by som si zvazila, ci by som s takym clovekom chcela zit, lebo je to peklo na cely zivot.
Odpovedať
my sa tiež nezhodneme, nevidím to tragicky, ale u nás to je skôr naopak, ja by som polovicu vecí, čo asi bude, nechcela , nechcem príliš drahú svadbu, keď vidím tie ceny za všelijaké služby (fotograf, kamera, požičovné za šaty), ide ma poraziť, toľko peňazí vyhodiť. Ja len chcem, aby sme boli svoji :-( Ale zatiaľ sa veľmi nedohadujeme....Len to odsúvame :)
Odpovedať
@kythos21 ja som potom tiež lakomá :-( ...ináč tým (niektorým) chlapom úplne rozumiem :-N Ale u mňa je to o prioritách, peniaze dám inam.... Nuž asi treba vo všetkom robiť kompromisy... Ak sa ľúbime(te) a chcete byť spolu, dohodnúť sa nejak treba. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?