Svadba o 6 týždňov. Čo mám vybaviť ako prvé?

Dá sa stihnuť vybaviť do mesiaca??čo mam vybaviť ako prvé?vobec neviem ako postupovať!Poradíte??
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@silvuska47 Ako úplne prvé asi sálu a miesto, kde bude obrad. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak to veľa šťastia a hlavne trpezlivosti, nadeje..:)
Odpovedať
Profilova fotka
no ja mam svadbu za 6 mesiacov a uz mam vsetko vybavene
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne je to tazke s dj,kameraman,fotograf,dekoracia...lebo su uz zajednany..kedy a kde mas svadbu..?
Odpovedať
Profilova fotka
a kolko ludi budes mat?
Odpovedať
@sunshine23 budemem mať cca 70 ludí...kameramana máme rodinny znamy,fotograf kamarátka,hudba tiež len tá vyzdoba mi nejde nejako...posnažil sa aj moja plovička..my máme svadbu v novembri len od maja sme mimo SK tak preto zhaname už teraz čo to..a prídeme týžden pred svadbou takže bude stres..
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 Tak to sa podľa mňa dá stihnúť, nemusíš sa nejako stresovať. Hlavne, ak máš čas sa tomu ten mesiac intenzívne venovať. Držím palce, nech vám všetko vyjde podľa predstáv! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 tak to mas ako my..my zijeme v anglicku,snubenec je anglican a tiez prideme iba tyzden pred svadbou na sk.ale ja uz mam vsetko vybavene nastastie...no ale stresovet urcite budem..:)
Odpovedať
@silvuska47 uplne prve ist na urad a opytat sa, ci maju vobec este volny termin...a potom take tie ostatne veci, sala, hudba atd atd..
Odpovedať
@caramellka dakujem praveže dufam že budeme mť dostatok času,ale stres bude určite
Odpovedať
@katmi termín je volný, sály máme dve na vyber tak nevieme sa rozhodnuť že ktoru,a dnes sme yriešili aj hudbu takže dufam že bude všetko tak ako má byť!
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 Tak to si na tom faajn. Tak teraz môžeš riešiť šaty, oznamká, zákusky, ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@silvuska47 to v pohode stihnes! Hlavne, aby si mala zajednanu sálu a miesto obradu. Ostatné je v pohode. Ak je to nejaka útecha, ja som mala na prípravu svadby mesiac a pol a tiež som bola mimo slovenska až 5 dni pred svadbou sme prišli a všetko dopadlo super! ;-)
Odpovedať
@silvuska47 super :-) sikula..
Odpovedať
@caramellka no to je tiež s ými šatami ..zdaju sa nejaké drahe za požičanie... zaloha 100 eur a potom doplatok no cca 400 eur za šaty sa mi zda i moc...
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 No, tak to máš pravdu, ceny za požičanie šiat sú dosť vysoké. Aj ja za požičanie mojich šiat zaplatím 350 eur. 100 eur bola záloha a ešte naviac sa platí za skrátenie, alebo iné úpravy, u mňa to bude cca ďalších 30-35 eur. No ale to som bola ešte rada, že mám celkom dobrú cenu, lebo kamoška platila v auguste v DK za požičanie šiat zo staršej kolekcie 500 eur a to v cene ešte vraj neboli doplnky.A keď si v zahraničí, nemáš tam možnosť kúpiť si šaty v nejakej rozumnej cene?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, skuste ist systematicky a vsetko si spisat a potom sa tesit co uz mate vsetko vybavene. prioritne je termin ktory urcite mate a buduceho manzela:-).skusim Vam poradit podla seba (8rokov po svadbe:-) *miesto obradu,kostol al.urad *svedkovia (1 pre nevestu+1 pre ženícha) *obrucky -(vyroba trva cca mesiac) *miestnosť na hostinu+výzdoba *svadobne šaty+tpánkydoplnky ,oblek ženích *popolnočné šaty+topánky+dopplnky *menu *fotograf+kamera *oznamenia (kludne mozte poposielat aj mailom a telefonicky oznamit a nasledne poslat aj pisomne oznamenia,aby si rodina a priatelia rezervovali volny cas... *program,hudba.DJ, +premietanie foto folklor,čepčenie...alebo iny program podla Vasch predstav *vizážistka+kaderník,prípadne i nechtárka *svadobná torta a výslužky(je dobré myslieť na malé a veľké +oznacenie krabíc a či reštika kde budete má chladiace boxy na výslužky :-). *svadobná kytica *naplánovanie odobierky (ak to má niekto vo zvyku...) *auticko+vyzdoba na auticko *pierka astužky na ozdobu svadobčanov+výber družičiek kt.budu asist.pri svadbe(i pomoc neveste na toaletu.-) *a zasadaci poriadok(odporúčam nalepiť i na vchod miestnosti kde bude hodtina..hostia sa super zorientuju a pri vacsom poste nebude chaos..mys me mali 120ludi a bolo to fajn,lebo sme rodinu generacne pomixovali nasich s manzelovou rodinkou......)+menovky *keď si spomeniem čo ešte tak doplním :-) snáď som aspoň trošku pomohla.majte sa.
Odpovedať
Profilova fotka
kľudne jednotlivé povinnosti delegujte rozdeľte medzi rodinu ,buduceho manžela,kamošky a pojde to rychlejšie :-) vela trpezlivosti ..ani sa nenazdate a bude den D :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte je fajn dohodnúť si 2 miesta na fotenie(interiér-koli pocasiu a aj exteriér) :-). nam sa dokonca zislo mat dohodnuteho dalsieho fotografa kamosa v zalohe keby nahodou...lebo nas oficialny fotograf si 3 dni pred nasou svadbou zial obaril nohu. a kedze su svadobne foto pamiatka niekedy na cely zivot ..nakoniec to dopadlo ok.
Odpovedať
@lamuse no ved treba zapojiť aj iných ludí do toho krásneho procesu... :-) ved zväčša už niečo máme takže nebide to až také zlé ako sa mi zdalo na začiatku..
Odpovedať
@caramellka no tu su šaty ešte drahšie ako na SK :-( takže to istým na SK radšej...
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 Jaaj, tak to potom áno, tak to si teda naozaj potom radšej vyber na Slovensku...
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 :-)
Odpovedať
no keby bolo na mne tak ja by som najradšej len pri svedkoch sa zosobašila a rodičov by som len na obed niekde zavolala..no ale čo narobím musíme sa prisposobiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvuska47 Takúto svadbu plánujem ja. Možno niekedy teraz v máji-júni. Zatiaľ som zajednala obrúčky a fotografa. Svadba bude v piatok, takže verím, že nebude problém s termínom na matrike. Ale ešte som tam nebola. :-N Svadbu som chcela prísne tajnú, no priateľ ma ukecal, takže tam budú okrem svedkov aj naši rodičia a súrodenci. Po obrade ich pozveme na večeru. To je celé. Nemám rada hromadné rodinné akcie. Už teraz mám stres z tejto minimalistickej svadby. Keby som robila mega-svadbu,asi by som sa z toho zložila :-D @lamuse Donedávna som bola zarytá odporkyňa svadieb. Teraz som so svadbou súhlasila, ale najradšej by som ju absolvovala iba podpísaním nejakého papiera na matrike cestou okolo. :-D V tejto téme som teda absolútny analfabet a netuším, čo vybaviť. Takže ďakujem za zoznam, hoci z neho použijem asi iba pár vecí :-N
Odpovedať
Profilova fotka
všetkym Vam nevestam zelam co najmenej stresov zo svadobnych priprav (vzdy si predstavte ze to mate podla seba a Vasich predstav pokial je to mozne) so zameranim sa na to podstatne, ze budete s milovanym manzelom. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme v zahranici a svadbu budeme mat prisposobenu nasmu trendu. ziadny redovy, druzbovsky. usetri ti to kopu prace. hlavne zacni s vecami, na ktore musis pockat ako su obrucky a oznamka. inak ak sa s kazdym stretnes, spises zmluvu a zaplatis zalohu, tak sa to da stihnut. ja som to urobila za jeden a pol tyzdna. prideme tyzden pred svadbou. topanky, kabelku a ine drobnosti sa daju zohnat aj v zahranici. drzim palce ;-)
Odpovedať
dakujem všetkym ktorý poradili...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdravim,chceme sa brat 11.maja,na urade,a este nemame na matrike termin,najskor treba spisat ziadost v mieste trvaleho bydliska,a doniest na urad,kde sobas chceme mat,a ak nam schvalia termin,tak v pohode,ak nie,tak neviem.priatel pride z prace o tyzden,skor ho nepustia,tak asi to nevibavime,a samej mi asi nic nespisu,neviem,ci nebude lepsie,to urobit v mieste trvaleho bydliska,aspon to bude rychlejsie.vie niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@juhaska skus zavolat tam, kde chcete mat sobas. My sme si termin rezervovali telefonicky, papiere sme doniesli potom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?