Stresom pokazený svadobný deň

Profilova fotka
baby, mozno by sa to aj vam mohlo prihodit, tak vam chcem napisat. stala sa mi taka vec, ktora mi je teraz dost luto a cele ma to mrzi. pred svadbou asi 2 tyzdne sme sa nastahovali do noveho bytu a niektore veci sme nechali u mamy kde sme predtym byvali, postupne sme si ich nosili do nasho bytu. svadbne veci sme si nechali u mamy. niektore veci vsak boli aj u nas. rozhodli sme sa ze rano v den svadby si zoberieme tie veci od nas a potom vystartujeme od mojej mamy, ktora byva blizko pri kadernicke a tiez vizazistku som si zavolala k nej.svadbu sme mali asi hodinu a pol daleko. chyba bola ta, ze som si isla davat u mamy do oci sosovky a on nervov sa mi jedna pokazila a tak sme museli ist do nasho bytu pre rezervne. tym sme sa dost zdrzali a tym padom sme meskali viac ako hodinu na fotenie s podla mna najlepsim fotografom na slovensku, co ma velmi velmi mrzelo. po zvysok casu som mala uz len nervy, ci vobec nejake fotenie ma zmysel. Keby som to mohla vratit spat tak urcite vychadzame z nasho bytu a nie z maminho, v ktorom sme nemali vsetko potrebne. fakt ma to mrzi. ale co uz teraz. je to vlastne jedine co nevyslo uplne ako som si predstavovala. mala som strasne nervy a pritom som chcela prist dost skor a v klude sa este pred hostinou nudit a fotit. myslim ze tak o mesiac, ked uvidim fotky, tak si poviem ze zbytocne stresy. len pre pripad, ze by aj vam nieco nutne chybalo a chystali by ste sa vyrazit z cudzieho bytu tato rada odo mna. vela stastia.
Odpovedať
Aj my sme odchádzali od mojich rodičov, hoci už s drahým sme bývali 2 roky spolu - ale takéto stresy sme nezažili. Treba len všetko zorganizovať, všetky potrebné veci (aj do zálohy) zobrať včas k rodičom a nemôže sa stať nič hrozné. Ja som sa už nasťahovala k rodičom deň pred svadbou - v piatok ráno, ale veľmi mi pomohol zoznam vecí, ktoré som si chcela zobrať domov, ale tento zoznam som už pripravovala aspoň mesiac dopredu, a keď ma niečo napadlo, tak som to tam doplnila. A nič mi nechýbalo... ;-)
Odpovedať
no u nas to bolo uplne super - svokrovci namiesto o 10.00 rano dosli uz o 8.45, cim ma absolutne vykolajili- ja naha, iba v zupane vylezena prave zo sprchy, drahy akurat odchadzal po kyticu a zvoni mi zdola a ja reku co este a on ze milacik, akurat prisli moji rodicia, no ja do infarktu... cely plan mi narusili...zabudla som kvoli tym stresom, co mi sposobili, zobrat vysluzku kadernicke (aj fotografovi a matrikarke - potom si vsetky 3 odnielsi svokrovci so sebou, pricom povodne sa velice hrdili, ze oni nechcu ziadnu vysluzku) dalej - nachystala som do chodby bednicku a tasku s vecami, co mali dat do auta a odviezt. pre seba som nachystala tasticku s CD na obrad a obruckami. Vratim sa od kadernicky (chvalabohu medzitym odisli k nasim) - bedna a taska stoja v chodbe a moja tasticka nikde. Potom sme to vsetko museli RVAT do kufra 'mojho' auta, kde sme davali este dlhu krabicu s kyticou, a kde mal sofer kompletne rybarske vybavenie, co zaplnilo pol kufra, kedze to bolo jeho auto, mohol tam mat, co chcel, hlavne ked po tom, co ma povozil odchadzal na chalupu a bola to jeho dobra vola, ze vobec obetoval vikend kvoli mne (je to kolega).... samozrejme, ze na fotenie potom ta tasticka s obruckami ostala u nasich, takze fotenie bolo bez obrucok, este ze pred obradom stihol fotograf apson 2 detaily s obruckami urobit, a svadobne pohare, ktore som chcela, aby vylozili este predtym v restike, aby sme ich m ali na stole, tak tie boli v nasom aute a na stol nam ich davali zaroven s tym, ked sme si saadali... no proste...vsetko naruby...keby tak niekto aspon raz spravil veci tak, ako sm chcela ja...doteraz nechapem o co islo a preco tie veci svokrovci nezobrali....ale ja x svokrovci je ina tema... takze tolko k stresom a zdrziavaniam...
Odpovedať
No, tak to uz vidim, ako my budeme stresovat. Nie je nic dopredu naplanovane, co a ako a kedy. Som z toho na nervy. Nikto ma nepocuva, vsetci na mna kaslu. Ani neviem, ci svokrovci k nam pridu, alebo ako to bude. Je to fakt des. Ked som sa ich pytala, tak oni ze nevedia. No mam poriadne nervy. U nich sa totiz vsetko riesi na poslednu chvilu - a ja potom budem mat stresy namiesto radosti. ;-(
Odpovedať
lejli: k tomu ti odporucim, dohodnite si vopred casovy harmonogram, trebars si ho aj napiste a rozdajte. a trvaj na tom, aby ho dodrzali. naozaj to ma nieco do seba. lebo zladit tolkych ludi 'len tak na poslednu chvilu' to sa naozaj da len velmi tazko.... my sme si to spravili. potom (v piatok pred svadbou) mi mama oznamila, ze ona nad tym rozmyslala a blabla a zrazu sme mali cely ten harmonogram zmeneny (hlavne co sa tyka mojho obliekania a presunov). ale to sa zas nepacilo mne a s brachom sme to zase cele premysleli a dospeli sme k povodnej verzii s malinkymi upravami, ktoru som zase zavolala mame :-D to sa sice nepacilo jej (pocula som to na hlase) ale holt, trvala som na svojom a tak nemala sancu. Ono, nebyt svokrovcov a ich predcasneho prichodu, mozno by slo vsetko uplne hladko...
Odpovedať
Profilova fotka
nevestičky tie čo to čítate a máte pred svadbou, tak vám dám jednu dobrú radu: Vsetko si spíšte na papier. My sme mali niekoľko papierov A4: pre všetkých šoférov pokyny (koho majú viezť v autách, keďže sme sa prepravovali iba osobnými), pre rodinu z iného mesta sme vypracovali časový harmonogram, mapku a poslali sme im to mailom ešte pred svadbou, a takéto papiere sme mali na každý deň v predsvadobnom týždni aby sme na nič nezabudli, keďze sme si všetko organizovali sami, počnúc od výzdoby až k dovozu zákuskov. Len sme si každý deň odfajkli, čo sme splnili. Bolo to bez zbytočných stresov, organizácia je dôležitá. Nejaké tie stresy sa vyskytnú však vždy, v našom prípade napr. mi uviazali kyticu v ktorej boli aj staré kvety (šikovná fotografka ju na každom zábere retušovala) inak však všetko dopadlo až nad očakávanie dobre.
Odpovedať
Snehulienka, prave s takymito vecami treba pocitat a neriesit to na poslednu chvilu.Ja som mala pripravene aj rezervne pancuchy keby daco, aj kopec liekov, keby nahodou niekomu prislo nevolno, alebo by si niecoodrel apd. :-D :-p Tiez sme odchadzali od rodicov i ked s priatelom, teda uz s manzelom, byvame rok spolu.Mali sme to premyslene do najmensieho detailu.Ako tu uz niekto pisal, nie je na skodu si vsetko pisat.Aj my sme to tak robili, aby sa na nic nezabudlo :-) Ale vobec sa neboj, fotky budete mat urcite krasne a ved aj z kamery sa daju urobit fotky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moj svokor tiez trval na tom,aby sa vsetko spisalo,aj kto bude co robit, presny harmonogram. On mal na starosti povedat nejaky uvod pri spolocnom manzelskom jedeni polievky a a okomentovat to, kedze sme nemali starejsieho. A ked uz doslo k jedeniu polievky a povedali sme, ze je na rade, tak on na nas pozrel a povedal ze on nic take na starosti nemal. Tak sme mu povedali nech ukaze ten harmonogram ktory ma v saku, a ked ho vytiahol,jasne ze to tam bolo cierne na bielom. Ale nemal nic pripravene. Tak moj otec to musel zvladnut sam, a celkom sa mu to podarilo, bez pripravy.
Odpovedať
Profilova fotka
ešte ma napadla jedna vec: povedzte rodine kam si majú sadnúť v kostole alebo pri obrade na úrade, pretože tí naši to trochu domotali. Rodina nevesty sedí vľavo, rodina ženícha vpravo. A tiež poverte niekoho dopredu aby si pripravil reč pri stole. U nás to zvládla krstná mama (bez prípravy), nikto iný na to nemal odvahu.
Odpovedať
My sme tiez mali harmonogram a rozdali sme ho hostom pred svadbou, takze kazdy vedel zhruba co kedy nasleduje. Samozrejme ze sa to nedodrzalo presne na minutku ale bolo to velmi napomocne. Prihovor mal moj oco a vopred si to pripravil takze ziadne traposenie nebolo.
Odpovedať
Profilova fotka
ved to baby, ja som si aj vsetko pisala, aj vsetko nachystala aj zobrala, len som sa potom schaosila lebo som to rychlo nevedela u mamy najst a tak sme isli k nam a tam som zistila ze som to mala predsa u mamy. to ze sme byvali uz v nasom byte, kde maju vsetky veci svoje miesto a to ze sme zrazu preniesli vsetko ide ma totalne schaosilo. viem ze fotky budu dobre, ale ja som chcela aby boli perfektne a aby sme mali klidek a tabacek ked prideme na miesto cinu a tak. ku podivu nervy som mala len ja, manzel bol kludas jak brno. este som mu rychlo pred fotenim strihala chlpy v nose a buzerovala jeho nedokonale oholenie. aj som mu celkom zabudla oholit tie vlasy co vyrastaju pri krku a chcela som aby to mal aspon raz v zivote upravene. cele ma to stve lebo viem ze ziadne nabuduce kedy by som to mohla napravit uz nebude. Nevadi. inak sa mohlo pokaslat tisic dalsich veci, a tie vysli. ale fotenie bola moja srdcovka, takze ma to mrzi. papa
Odpovedať
sasi: na urade, aspon v zichyho palaci sedia oboji rodicia v 1. rade na pravej strane a zvysok je uplne jedno...a podla mna je aj tak uplne jedno kam si kto sadne....napriklad u nas by to potom vyzeralo tak ze zenichova strana by bola uplne prazdna lebo prisli len rodicia a brat-svedok...ale v kostole je to mozno inak...
Odpovedať
Myslim, ze je jedno, kto si kde sadne, len treba svadobcanom povedat, do ktorych lavic v kostole si maju zhruba sadnut. kto na ktoru stranu je jedno, teda ak nie ste prisne na bonton:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?