Predsvadobné stresy

Mile nevestičky, svoju svadbu mám naplánovanú na máj budúceho roka. keď tak čítam fóra a diskusie a vidím ako dopodrobna majú niektoré z Vás svoju svadbu naplánovanú a ake majú presné predstavy, ako sa idú uhnať po tom ktorom konkrétnom fotografovi, dj, vizážistovi a rok na prípravu je malo.... Až mám pocit, či nie som divná. Na svoju svadbu sa samozrejme teším a tiež chcem aby všetko vyšlo na jednotku a mám svoje predstavy, ale beriem to tak nejak v pohode. Samozrejme, že už riešim veci, ale tak nejak v klude :-)
Odpovedať
my mame svadbu v juni a tiez to nejako neriesim velmi a tiez sa samozrejme tesim a viac stresuju vsetci okolo :-D ....asi sme si podobne :-) mam pocit, ze niektorym nevestam tak trosku unika podstata celej svadby a riesia veci dost nepodstatne...vobec nie si divna, len si dospela :-) som rada, ze je tu niekto taky ako ja :-), co sa len pozera na tento portal a sleduje vystresovane ,,nevesty" :-D... co uz mate vybavene?
Odpovedať
tak to si ma potesila :-) naozaj to berem tak nejak v klude ked nebude ten bude niekto druhy :-) zatial mame rezervovane miesto, fotografa a akurat rozmyslam, ktoreho DJ vybereme. rozposlala som par mail par dj-om a teraz cakam na ich ponuky. ty si na tom ako?
Odpovedať
Profilova fotka
moja, ja si tiez pekne postupne riesim, myslim aj na vacsie veci, aj na detailiky, avsak presne ako ty, v pohode, klude... vydavam sa az v juli, takze mam dost casu a stresu mam dost aj bez svadby :-) svadba je pre mna radost, nie povinnost a tak sa k tomu aj staviam :-) s usmevom na perach a pokojom v dusi :-)
Odpovedať
som rada, ze su tu aj zeny zrele a dospele :-) aj my mame uz miesto, dnes ideme do kostola, fotografa mame a hudbu riesi snubenec, tak to sa nestaram :-D a uz zajednal aj kameramana...sme si to pekne podelili, co kto zabezpeci...ja som zohnala fotografa, on kameramana a tak si to striedame, aby nebolo vsetko na mne :-) detaily zatial neriesim...aj ked som si neodpustila a kupila som si knihu :-p 12 mesiacov do svadby :-D (pre potesenie) 8-)
Odpovedať
ahojte, taky mam svatbu v maji. nemam zarizene vubec nic. zatim domlouvame misto hostiny, ale hne se to jen pomalu:-)) taky to mame trochu ztizene tim, ze to resime ze zahranici.. prijde mi silene resit to rok dopredu, ale chapu, ze nekoho to proste bavi. ja ze vsech stran stejne slysim, ze mam jeste spoustu casu:-)) jinak doufam, ze vam nevadi, ze sem prispivam, i kdyz jsem z ceska, beru si slovaka a svatbu mame taky na slovensku, takze mi tohle forum prijde uzitecnejsi nez ceske:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, na toto čo tu píšete hovorím, žiadny stres :) my mame svadbu teraz v novembri a riešit som ju začala v polke augusta...z toho čistý čas venovania sa svadobným prípravam je asi týždeň. Za dva dni sme mali vybrate a zajednane miesto, fotografa, hudbu, kostol, vyzdobu, starejsieho, koordinatora aj menu...dnes som venovala ťažke dve hodiny času objednaniu zvysnych prkotin z internetu...už ma čaká len skúška šiat, posledné stretnutie s kňazom a hurá ide sa vydávať :) týmto chcem povedať, že svadba sa dá spraviť aj rýchlo a kvalitne...mám tam všetko čo som si priala a presne ako som si to vymyslela....takže zatiaľ slečny, nepanikárte :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ wnela vklude prispievaj, ved je to jedno, nie? :-) urcite sa vsetci potesia, ze je tu dalsia nevesta s novymi napadmi a nazormi :-) @ tinqua celkom pekne si to zvladla :-) isto si mala aj stastie. ako som pisala, ja mam svadbu v juli, avsak zaciatkom augusta sme sa sli pozriet na salu, kde chceme hosstinu a prisli sme na to, ze vikend pred nami a vikend po nas je uz rezervovana. tak som na druhy den utekala zaplatit zalohu, inak by som ju nemala :-)
Odpovedať
@wnela nevadi, prave som rada, ja budem mat zas na svadbe rodinu z čiech, jedna cast rodiny rozpráva druhá mluví ;-)
Odpovedať
tiež som sa nestresovala, ale to určite aj kvôli tomu, že som nechcela pompéznu svadbu so všetkým, čo teraz letí. zriešila som ju cca za dva mesiace a bolo. a bola fajn
Odpovedať
Profilova fotka
nie si divna :) poznam ludi co to cele zbuchali za mesiac a vyslo to lepsie ako tym co planovali rok. na 100% nikdy nic nevyjde a cim ma clovek vacsie ocakavania tym vacsia sanca ze ho nieco sklame. najdolezitejsie je aby ste si ten den obaja uzili ;) brano
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
aj my budeme mať česko-slovensku svadbu .. sice žijeme v ČR, ale svadba bude prava vychodňarska :-) .. sice je ešte pol roka čas, stresy sa už ale objavuju
Odpovedať
Profilova fotka
My mame svadbu v maji, ale nejak sa to u nas zastavilo s vybavovackami..kazdy sa ma pyta, ci uz mam vsetko a ja fakt neviem...uz mesiac som nic neriesila, lebo mam pocit, ze uz ani nic netreba. Zajtra ideme mrknut nejake obrucky a myslim, ze mam zase aspon na 3 mesiace pokoj. alebo neviem...co ste riesili 4 mesiace pred svadbou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my máme svadbu v júli, zarezervovali sme si také tie veci ako sálu, dj-a, vybavili termín na fare (chceme určitý čas, tak aby sme to mali na 100%). nič viac teraz neriešime, akurát s budúcou švagrinkou sem tam nápady na svadobnú tortu (bude nám ju piecť a v tortách sa úplne vyžíva) a ja pre radosť pozerám šaty. čistý čas príprav je zatiaľ asi 3 dni. ostatné má čas:)
Odpovedať
Dievcence klobuk dolu pred vami my mame svadbu mozno v maji mozno v auguste na urade za 15min.nic neriesime a nikoho saty za 130euri drahy cierna kosela a nohavice potom grilovacka na chate a vybavene vyhadzovat peniaze a este od rodiny pocuvat toto nie je dobre tamto naco?drzim palce nech nate svadby podla vasich snov
Odpovedať
nechcem nikoho odsudzovat ani nikoho riesit, ale pride mi trosksu chore riesit otazky typu ci musi ladit svadobne oznamenie s farbou vyzdoby, nahananie sa za konkretnym typom servitky, ktora aj tak skonci v kosi, a zo slovneho spojenia moje vysnivane hento moje vysnivane tamto ma az trha. a dnes ked som citala , ze jedna nevesta nechce na obrade deti aby to bolo dokonale.... podla mna je to dokonale chore, lutujem tych chlapov, ktori majú pri sebe tieto maniacky. baby by si mali dat bacha aby od nich do svadby neutiekli :)
Odpovedať
tak dievčatá tu riešia všeličo som si prečítala, ale aké stresy predsvadobné? my sme sa v marci rozhodli, že sa zoberieme a vybrali sme termín v júni. mali sme na to asi 3,5 mesiaca a všetko sme stihli, ešte niektoré týždne sme nemali čo vybavovať. bolo to tak ako sme chceli, nelutujem z toho nič :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Milé svadobné spoluorganizátorky. Nečítala som všetky príspevky k téme, ale len toľko... aj môj prípravný album, čo tu mám, som si premenovala na: NAJKRAJŠÍ STRES. Lebo, načo si klamať, sú to do istej miery stresy, ale nie každý stres je predsa negatívny (vedecky dokázané, fakt :-) ) a príprava svadby je o tom, že si ju hlavne užijeme, že sa s našimi chlapmi / rodinou / kamarátmi učíme pracovať ako tím. Mňa osobne napr. tieto predsvadobné opletačky naučili nebáť sa prijímať pomoc od druhých. Doteraz som chcela všetko riešiť sama, a až teraz zisťujem, že to nebol najzdravší prístup. Vykašlite sa na to, čo sa má, čo je práve trendy, čo ladí s čím... veď to nie je dekoračná súťaž. Každá svadba je najkrajšia svadba, lebo je to VAŠA svadba.
Odpovedať
CO by som dala za to, ak by som ja mohla povedat ze stres nemam.. mam a nemozem kvoli tomu ani spavat. Pacila sa mi sala? buduca svokra bola nestastna lebo je draha. Zajednala som si fotenie? mama ma sfukla ze naco mi bude 1500 fotiek zo svadby, ze to nik nepozera.. tak som to zrusila. Na druhy den som jej to povedala tak sa rozplakala ze ci nebudem mat nadherne fotky zo svadby??? !!! objednali sme kapelu... rodicia ma sfukli ze spievaju nesmierne falosne, ze vela piju a pod.. donutili ma objednat skupinu ktora sa mne ani priatelovi vobec nepaci. Chcem si dat sit saty. Mama je nespokojna ze akoto bude vyzerat ze jej sa to nezda a pod.. nechcem svadobnu omsu len obrad? mama ma zdrbala ze preco ze ci to pre mna fakt nic neznamena a pod.. mam pokracovat?? nevladzem. Pohadali sme sa 100x a uz som si povedala ze to nema cenu.. vysvetlila som jej ze je to nas den, ale jej argument je ze oni to platia. Ano mam stres. Velky. Asi nie som mudra nevesta :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
mirkapp,tak ja mam taky isty problem.Rodicia maju presne take argumenty, ze oni to platia.Chcem mat par ludi,nie vela,ale otec vravi,ze on si zavola svojich-aj kamaratov, s ktorymi ja nemam nic a ja svojich. Proste tiez sme sa uz pohadali aj 200x.Vobec ma nepripustia k slovu :(((( Daj vediet ako to zvladas :D
Odpovedať
@ankamartin nehnevaj sa, ale nemyslim si ze ked je zena detailistka a ma esteticke citenie, je nezrela. Co je na tom zle ked je vsetko premyslene a nadherne.. Ved je to raz za zivot! Si myslim ze kto si odflakne svadbu, ani ju radsej robit nemusel
Odpovedať
Profilova fotka
Ja konkrétne stres nemam,lebo som začala s organizovaním asi rok dopredu(ale to hlavne kvôli tomu,ze žijeme v zahraničí a doma sme boli rok pred svadbou a najbližšie uz prídeme len na svadbu) a práve preto nemam stres,ze mam na vsetko čas a možem si veci premyslieť,pokukat a vybrať.ale čím viac sa to blíži,tým mam viac motýľov v brušku,ale je to skôr nedockavost,zvedavosť a radosť než stres :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@timima co podla teba znamena odflaknuta svadba?
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa chytil stres týždeň pred svadbou ale iba kvôli rodine - hlavne svokre lebo robila dusno (aj keď sme si všetko vybavovali aj platili sami) , chvalabohu výzdobu sme mali od dekoratérky takže som to neriešila. Výzdoba bola hotová deň pred svadbou takže sme ju aj videli :-) tým stres opadol, inak aj ja som detailistka takže všetko muselo byť tip-top zladené a nevidím na tom nič choré :-) a v deň svadby som už nevedela ani ako sa volám, tobôž nie čo je stres :-D ale baby, ja som mala dva dni po svadbe depresiu lebo som mala pocit že som nebola pekná a nič nebolo ako som si to predstavovala, no nakoniec všetko dobre vypálilo :-) a keď prišli fotky tak som plakala od šťastia, moje odporúčanie NO STRESS!!!! Alebo si dajte poldeci ;-)
Odpovedať
Tak nás chytili stresy hneď na začiatku plánovania svadby, asi mesiac, kým za nedohodli a nezaistili základné veci. Trávime podstatný čas v práci, keď sme mali na seba čas, tak sa riešili veci okolo svadby a časom som si uvedomila, že DOSŤ. Svadba bude pre nás dvoch dokonalá, a len to je podstatné, musíme sa venovať sebe navzájom, užívať si každý deň - do svadby, ten svadobný i po svadbe a bez stresov, veď podstata toho "nášho dňa" je v niečom inom, ako to, aby bol bez chyby a vyhovelo sa každému. Toto zistenie ma stálo jednu prebdenú noc a jeden rozhovor so snúbencom. O teraz sme obaja zas spokojní, s úsmevom, vychutnávame si našu lásku.
Odpovedať
Pohar vina v ruke a confusedDOTcom! A to si dávam robiť svadbu cez agentúru vzhľadom k tomu, že doma nebyvam..človek si mysli, že to ľahšie no figa borova. Jedna agentúra robí hotel, druha stan vonku. Hotel má vôbec neláka a stan?! Moja ideálna svadba. No agentúra nevyzerá, že by vravela iným jazykom ako slovenským. Dnes som dostala predbežný buget od tej prvej cela natesena prídem domov spokojná - hotel nevyzerá tak zle s mojou výzdobou - môj budúci má hneď usmerni a pripomenie, že ja chcem niečo úplne iné! Las Vegas a bude vyriešené! A že žiaden stres..
Odpovedať
Profilova fotka
ja si hlavne nemylism, ze priprava svadby dlhsi cas vopred by mala byt stresujuca, ved prave preto sa to robi predom, aby to nebolo potom vsetko narychlo na na poslednu chvilu zbuchane, prave vtedy su najvacsie stresy, ked musis mysliet na milion veci a kontrolovat, ci je vsetko tak, ako by malo byt. a ano, podstata svadby nie je vsetko len to pozlatko napovrchu, ale ak niekto nema zaujem urobit si tento den najkrajsim dbom v zivote ( okrem narodenia babatka ) , tak potom nech si urobi len jednoduchu svadbu v kruhu najblizsich bez prikras, s kratkym obradom a posedenim. ved to je kazdeho individualna zalezitost, ake spomienky chce, aby sa mu k svadbe viazali.. nuz kazdemu sa vyhovuje nieco ine.. nikto nam neda istotu, ze taka alebo onaka svadba bude zarukou stastneho vztahu.. ale neviem, preco by som sa mala ochudobnovat o tie uzasne krasne pocity a nadsenie z toho, ako to vsetko planujem, zajednavam a vymyslam a tesim sa aj z priprav, nielen z toho jedneho dna D... @inulienka29 @mirkapp @barbiena - dievcata, uprimne mi je luto, ze taketo nieco musite podstupovat, chapem to, nie je to vzdy jednoduche, mne maminka tiez trochu zasahuje , ale len minimalnem, dufam, ze pri tom aj takto nadalej ostane. nechava ma robit celu vyzdobu, ani sa nepyta na detaily, len chce, aby to vyzeralo dobre, elegantne a neodflaknuto, takisto aj aj nase saty, oblek a topanky. to su jedine podmienky :-) a kedze my chcem v podstate to iste, tak nie je problem... drzim Vam palceky, aby sa aj napriek takymto starostiam dalo vsetko co najskor nejako doporiadku, mozno by pomohol kludny rozhovor, nez hadky, ludia ked su v afekte povedia aj take veci, ktore ich neskor zamrzia... ked im poviete, ze nesmierne vazite, ze vam prave oni financuju takuto narocnu udalost, akou je svadba, ale ze to je vas den a podstatne veci by ste si chceli riesit a vyberat sami, ze je to pre vas dolezite a ved nie ste ziadni extremisti, tak mozno by trosicku skrotli....ci nie ? :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@diamontko ja už nič nepodstupujem, ja mám už po svadbe, všetci dali nakoniec pokoja a potom boli nadšení ako som to zvládla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@inulienka29 super parada!! x-) ani som si uz v noci nevsimla :-) ono sa tie vody vzdy nejako upokoja a :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?