Malá svadba s malým rozpočtom. Som v poriadku?

Profilova fotka
Ahojte :) My chystáme svadbu v septembri 2011 v KE a keďže u môjho drahého to už premiéra žiaľ nebude, rozhodli sme sa pre malú svadbu. Pôvodne sme to chceli spraviť v komornej zostave, ale rodičia by to asi "nepredýchali". Tak budeme v malej útulnej reštike, dokopy 33 ľudí aj s DJom, prevažne rodina a málinko najlepších kamarátov. Stanovili sme si rozpočet, ale aj pri všetkej skromnosti sme ho už asi dávno prešvihli. Už fakt neviem, na čom šetriť. Má tu niekto s tým skúsenosti? A existuje vôbec nejaká nevesta, ktorú museli "ukecávať" na svadobné šaty a má strach z toho, že bude mať tú blbú spodničku s kruhmi? :-S Teraz som sa do toho celého dostala, ale neviem sa nadchnúť pre servítky, šaty som si rezervla prvé, čo som mala na sebe a dohromady mi je jedno, čo a ako bude... A pritom som zaľúbená až po uši :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 ahoj, my sme ani jeden po svadbe netuzili aj ked sa zobrat chceme, no zvolili sme svadbu na dovolenke. po navrate mame oslavu s rodicmi a surodencami, spolu nas bude 20dospelych + 4deti + 3muzikanti. povodne to mala byt len jedna vecera s rodinou, no kedze moj otec sa vzil do priprav :-) objednal kapelu, sme to posunuli a zacne to uz o druhej, taktiez mi objednal zakusky, lebo sa rozhodol, ze chce dat vsetkym vysluzky, co mi sme nechceli :-) este stastie, ze vsetko ostatne zostalo v nasich rukach, ja svadobne saty mat nebudem, aj ked sa ma kazdy na to pyta, su to pre mna vyhodene peniaze a nikdy som po takych netuzila. vsetci boli oboznamení s tym, ze v oblekoch chodit nemaju, ani moj nastavajuci oblek mat nebude, no starsi pani, celkovo traja povedali, ze v oblekoch budu, ostatni - mladsia generacia to pochopila a v oblekoch nepridu. snazime sa, aby sme mali na tejto oslave co najmensi rozpocet a tiez aby sa to svadbe co najmenej podobalo, kedze o druhej zaciname mame len jeden hlavny chod a potom sme si zohnali pecene prasiatko za super cenu, alko aj nealko si prinesieme. hlavne si to sprav tak ako ty chces, mna by tiez asi na klasicke svadobne saty nikto neukecal, ani na velku svadbu, aj ked je to vsetko krasne :-D nic si z toho nerob, ze ti to je jedno, nam to je obom uplne jedno, hlavne chceme usetrit a uzit si dovolenku. pre niekoho je jednoducho svadba dolezita, pre niekoho nie. pre nas vobec. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kata13 teší ma, že nie som jediná, ktorá takto zmýšľa... Budete to mať úplne úžasné a v dobrom závidím. Keď máš okolo seba partiu ľudí, ktorí to chápu, tak je to super. Nie som si istá, či by to bolo možné takto zrealizovať aj u nás (z mojej strany by isto problém nebol, ale... ). A kam sa chystáte na dovolenku? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 ideme na mauricius, celkovo nas to vyde aj tak na to iste co by sme zaplatili tu za klasicku velku svadbu a takto si to aspon uzijeme podla nasich predstav, od zaciatku sme chceli svadbu na plazi ;-) a u vas to je ako, priatel chce klasicku svadbu? no drzim palce, aby sa ti to podarilo spravit aspon trochu podla toho ako chces ty
Odpovedať
Profilova fotka
@kata13 priateľovi je to jedno, veľkú svadbu nechce, pretože tá prvá bola veľká a nevyšlo to, tak má asi strach. Mauricius, waw, tak to bude krásne, ja o tom môžem len snívať :( S tamtou bol na Mallorce, my nejdeme dohromady nikam... už začínam mať pocit, že tú svadbu ani nechcem...
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 ked ste sa rozhodli, ze chcete byt svoji tak to asi kvoli niecomu bolo, ani nerozmyslaj ze to nechces, len sa obavas tej svadby ;-) skus o tom s priatelom pokecat, dohodnite sa co chcete a spravte si to podla seba. uz to ma raz za sebou, tak urcite sa prisposobi skor tebe, ved na svadbe nezalezi, skuste si to spravit podla seba a nenechajte si do toho kecat ;-) my keby sme nesli na dovolenku, tak som chcela na sr svadbu len o dvoch svedkoch a mozno nejaku veceru s rodinou alebo nieco take, nejaku grilovacku alebo podobne, moj bracho to mal tiez tak. my ani jeden tie klasicke svadby moc nemusime, a stretla som sa s roznymi nazormi, ale kaslem na vsetkych, hlavne, ze je to tak ako to my chceme. kopec ludi si mysli, ze vyhodit vela penazi len tak na dovolenku, ale preco nie,nikde sme neboli posledne tri roky, tak si to teraz vynahradime a zaroven mame svadbu, a pridu mi tiez peniaze ovela lepsie vyuzite, kedze si to budeme uzivat 8dni a klasicka svadba trva tak jeden max dva dni ;-) popravde ta oslava po navrate sa mi ani moc nechce robit, ale mam rada rodinku pokope a teraz uz ma kazdy svoju rodinu, tak sa to casto neda zorganizovat a tiez priatel je z vychodu ja zo zapadu, takze nebude uz vela prilezitosti, aby sme mali vsetkych najblizsich takto pokope, tak aspon na to sa tesim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kata13 Velmi dobre ste to vymysleli :) Snazim sa nenechat si do toho kecat, ved nakoniec, je to moj den :) Nemali ste problem s vybavovanim sobasa v zahranici?
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 nie, nemali sme ziadne vybavovacky, vsetko za nas vybavila cestovna agentura, ja som dala len prelozit rodne listy, to bolo vsetko. tak som bola rada, ze to mam uplne bez stresu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kata13 super, výborne :) A ako dlho ste spolu s nastávajúcim? Svokrovci poslúchajú? :)
Odpovedať
ahojte, aj my plánujeme malú svadbu (do 20 ľudí), len tí najbližší. a s kamarátmi to oslávime potom na nejakej chate :-D viem, že na Slovensku je trendom mať veľkú svadbu do rána, ale podľa mňa je to zbytočné. @kata13 vy ste to tiež skvele urobili, ale mne by tam chýbali rodičia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@83evicka ved jasne, kazdy to berie inac. pre nas dvoch to je hlavne nieco co je o nas nie o celej rodinke, preto sme to aj takto chceli. nam sa trosku zuzil pocet hosti, teraz nas ma byt 18dospelych, 3deti a 3muzikanti. pozajtra letime, tak drzte palce ;-)
Odpovedať
@kata13 tak ti prajem, nech všetko vyjde podľa vašich predstáv ;-) hlavne si to tam užite
Odpovedať
Profilova fotka
@83evicka dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@83evicka Tiež sme to chceli rodinu a kamošov osobitne, ale keďže vzťahy v partii dosť ochladli, tak sme to vyriešili takto... ja absolútne nemám chuť na tancovačku do rána, ale čo už :(
Odpovedať
@cattleya22 niekedy akurát vtedy, keď nemáš na tancovačku chuť, sa práve najviac zabavíš ;-) mysli pozitívne a nakoniec budeš prekvapená, bude to super, uvidíš
Odpovedať
Profilova fotka
@83evicka zabaviť sa áno, ale... nie s tými ľuďmi tam... idem na svadbu s tým, že táto je už dopredu odsúdená na neúspech, keďže frajerova prvá svadba bola "úžasná, luxusná a nič na ňu nemá" - tak sa o nej vyjadrujú mnohí, čo sú tam pozvaní... s frajerovou švagrinkou si tiež nerozumiem, pristupuje ku mne veľmi divne, odhovára ma od neho, kydá naňho kde sa dá, že časom si aj tak nájdem iného atď...návštevy u nich vyslovene pretrpím... Asi to nie je dobré, ak sa na tú svadbu vôbec neteším :((
Odpovedať
@cattkeya22 to ti veru nezávidím, že majú takýto postoj, každopádne, v jednoduchosti je krása a ak je podľa nich úžasné len to, čo je drahé a luxusné, musia to byť riadni pokrytci s pomýlenými hodnotami. tak sa na nich vykašli, s úsmevom ich odbi, má to byť tvoj deň, nie ich, aj keď viem, že aj mňa by to mrzelo.
Odpovedať
Profilova fotka
@83evicka niekedy mám dojem, že ma celkovo neberú... ja mám priority trochu inde... nepotrebujem drahé šaty, topánky, limuzínu... len nech sme šťastní na celý život :)
Odpovedať
@cattleya22 v tomto sa zhodneme 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@83evicka to som rada... lebo niekedy mám taký pocit, že len ja tak zmýšľam... jeho ex bola strašne na peniaze, karieristka, takže frajer je aj rád, že ma má :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 ahoj, tak ja si tu trápim hlavičku a vidim že nie som sama. Trápim v tom zmysle, že sme sa s drahým rozhodli zobrať a tiež nechceme velku svadbu, len rodičia, starý rodičia a surodenci, dokopy cca 23 ludi a ja som zavelila že to bude u nich na dvore, a to trápenie nastalo po oznameni rodine, hned začali a prečo nepozveš toho a prečo nepozveš tamtoho, prečo to nemáš tam a hentam a tak som urobila velke STOP!!! Všetkým som povedala, že mňa nezaujima, čo kto povie, že ja nemusím prísť na koči do kostola, že nepotrebujem ťahať za sebou 3 metrovu vlečku a ukazovať na facebooku aké som ja len mala krásne drahe šaty, ja si chcem zobrať chlapa, ktorého milujem a nemienim kôli tomu vyhodiť nenormálne peniaze do luftu, ved predsa láska má byť zadarmo ;-) Tak sa ty len nič neboj, urči si pravidla a nehlad na nikoho, veď je to tvoj deň "D" tak si ho uži...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 ďakujem krásne :) už som to celé zobrala do vlastných rúk a vyzerá to tak, že nakoniec to bude síce kompromis (budú šaty, bude reštika), ale budú tam ľudia, ktorých chceme my a menu bude také, aké chceme my, aj hudba atď... pokaziť si to nenechám... Čiže vy budete mať garden party? Super... aj nejaká grilovačka? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 šak to by som chcela ja, ale ešte čakám na ponuku z jednej reštiky, keď to bude vychádzať na rovnako, tak pojdeme tam, ale pre mňa by bolo najlepšie doma, ja nie som fakt na tie zvyky, aj som povedala, že mňa si netreba isť pýtať, ja si pekne naklušem na miesto určenie (ešte nevieme či to bude kostol, lebo nestihame poučenia) a tam ma budu pekne všetci vrátane draheho čakať. akurát mám strach s tými šatami, ja by som si kludne dala aj nejake spoločenske, alebo krásne fialove som videla, ale draheho rodina je dosť kresťansky založena, tak som povedala, že urobim kompromis, ale s tým, že nebudem vyzerať ako torta, že to budu lahke biele šaty....viď foto akurát na tých bielych mi tá vlečka vadí, ale su lahke, vzdušne a to myslím na leto bude najidealnejšie... a ty už máš dačo vybrate?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 Máme malú reštiku s úplne jednoduchou výzdobou... DJa, fotografa len na umelecké fotky (neviem sa dočkať :-D ) a obrad (úrad). Auto naše (mám na háku limuzíny atď, vraj máš ísť na niečom výnimočnom, na čom normálne nechodíš - prečo nie kombajn, traktor??? :-D) Šaty - žiadna vlečka, nič... kruhová spodnička je moja nočná mora, ale keďže som krpatá so širšími bokmi, tak to bol dobrý nápad... našla som požičovňu, nič značkové, kde mám šaty, šaty na redový (jediná tradícia, ktorá bude) a všetky doplnky za 300 € ....češe ma kamoška, líči ma kamoška... proste nejde o ten jeden deň, ale o celý život....
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 aaa teraz som si všimla tvoje šatky... Sú krásne, jednoduché... ale máš pravdu, tá vlečka by kus vadila aj mne... ale inak - tie fialové sú fakt super... nenájdeš také biele? ;-) moje šaty sú v mojom fotoblogu, akurát bude výstrih do V a širšia sukňa :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 veľmi dobre, konečne duša, čo zdiela podobne pocity ako ja... šaty su krásne, niečo na ten štýl by som chcela aj ja, lebo ked som videla sesternicu ked mala šaty s tými kruhmi a išla na wc, tak sme s ňou museli isť tri, aby vobec trafila (že to tak hnusne musim napisať)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 no na to sa veľmi teším, bude to sranda... pri niektorých šatách mám pocit, že to na nevestu namontujú a zároveň ju vycievkujú, nech ciká do sáčku, lebo na to nestačí WC ani pre imobilných... ja asi odmontujem spodničku a tak pôjdem cik :-) a ešte - väčšinu vecí sme si robili sami... od menoviek až po oznamká... je to fajn pocit, ušetríš a vyhneš sa preglitrovaným pretrblietkovaným blbostiam....
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 no ved akurát to pozarám na nete, hltám inšpiráciu a ja som trochu PHOTOSHOP závislák, tak si oznamko vystrojím aj sama a väčšine ho pošlem elektronicky a tým starším normálne poštou, to vybaví švagrina... Ty ale mám pocit že ma roztrhne, lebo takto na dialku a na poslednú chvilu a to každú hodinu dochádzam ešte na niečo, čo treba, napr som si zabudla topánky do rozpočtu započítať, kyticu vobec nevim jakú a mám pocit, že ten čas ma ozaj tlači...a moj drahy najdrahši si to vymyslel a tým to skončilo, šak rob moja, ale zas lepšie, jak by sme sa mali dohadovať, ja mu ukážem čo sa mi lubi a on len odkýve bud ano, alebo nie...ale aj tak bude po mojom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 s chlapmi sme na tom podobne, aj keď ja toho môjho kusčok zapájam do celého :-) Topánočky sú detail :-) Inak ten svadobný plánovač, čo je na tejto stránke si skúšala?Mne to veľmi pomohlo, uvedomila som si s predstihom, čo mi chýbalo a prestala som panikáriť, keď som videla, koľko toho mám :) A kytička? Ja som maniak na orchidky, takže výber je jasný... nabehni do kvetinárstva, daj si ukázať katalóg a uvidíš, čo ti sadne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cattleya22 tak aj ja mu hovorim čo a ako, lenže je to čerstve a odvtedy nehovorim o inšom, tak chudáčik ma z toho hlavu ako melon... Ďakujem za radu, vyskúšam ten planovač, ja sa len bojim, že za tých 10 dni, čo budeme na slovensku pred svadbou, tak budem lietať ako mucha v daždi.....Normálne som ti v noci nevedela zaspať, čo mi pracuje mozog na 110% celý okolo svadby... asi som šišnutá :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka3007 Nebooooj, úrad vybavíš raz-dva (dali nám tam tlačivo, vyplnili sme to, podpísali a dobre, akurát tam treba rodný list). Reštika v pohode, vyberte si menu, niekto nech ti koláče objedná... s tým spánkom sa ti nečudujem, ja mám nočné mory asi mesiac...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?