Malá svadba, iba priatelia

Ahojte nevesty chcela by som sa s Vami poradiť. Plánujeme svadbu takto o rok, chceli sme cca 60 ľudí... Lenže začína rodina vystrkovať rožky, prečo si pozvala toho a nie toho a prečo by mal tento ísť aj s priateľkou a dieťaťom... navyše ako to tak býva, že v každej rodine je niečo, mamina môjho snúbenca je alkoholička - takže sa nikdy dopredu nedá vedieť ako na tom bude o 2-3 týždne. Môj otec je zase neskutočne prchká povaha, teda behom 1 minúty sa vie nahnevať a zmeniť v despotu a tyrana, kričí a trieska, nemá problém sa vadiť pred hocikým, kto mu nieje povoli ... Momentálne sa ani nerozprávame. Proste si prajem aby sme mali pokojnú svadbu... Len my dvaja a svedkovia a naši priatelia možno cca 15-20 ľudí, vyhneme sa stresu, aj finančne to bude rozumnejšie, kedže si všetko platíme zo svojho, ale hlavne, bude to náš deň. Už sa aj dostávam pomaly z výčitiek, že tam nebudú moje babičky, ale keď si predstavím, čo sa všetko môže na svadbe udiať a to už poznám svoju rodinu a snúbencovu mamu, radšej budem mať svadbu v pokoji a s priateľmi, ako aby sa rodiny rozhádali, pohádali, strápnili svojim správaním. Snúbencovi sa táto myšlienka páči, ale povedal, že by mu bolo ľúto, ak by som ja bola smutná, pretože vie, ako si svadbu predstavujem, výzdobu a tak - vintage style. Chcem sa len spýtať a poradiť, si, či ste niektorá z Vás mali takúto "inú" svadbu, ako to prebiehalo, čo na to rodina, či to akceptovali. Ďakujem za Vaše odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@lesoleil môžem ti povedať, že na našej svadbe drvivú väčšinu hostí tvorili práve priatelia, pretože nebolo v našom záujme robiť divadielko a hostinu len preto, že sa to patrí a mať z toho akože dobrý pocit (týkalo sa to hlavne mojej rodiny).... Mali sme záujem podobne ako vy o príjemné posednie s ľudmi, ktorí su nám najbližší a znamenájú pre nás častokrát viac ako vlastná rodina. Preto určite nemaj výčitky voči rodine, len si dobre premysli, či ťa nebude mrzieť, že tvoju svadbu nezažili babičky (toto sme my už ani riešiť nemohli kedže žiaľ už starí rodičia sa nám pominuli všeti, okrem mojej starej mamy, ktorá na naš svadbu nakoniec neprišla....) rodičia...predsa len rodičia by si tú účasť na svadbe asi zaslúžili a keď už by aj snúbencova mama neprišla.... jej problém, ty môžeš mať dušu na pokoji, že si pre to spravila max aby bola toho súčasťou.
Odpovedať
Kedze zijeme v Irsku a moja rodina nevie prist ani na kavu ked som doma a moje kamaratky si podla mna planuju dovolenky, tak som nemala velmi nad cim rozmyslat. Pozvali sme cca 60 ludi. To najblizsia rodina (rodicia a surodenci) a zvysok boli len kamarati aj s partnermi a detmi. Aj ked nebola to klasicka svdba skor party. Akurat sme pred tym boli v kostole. Ja som nikdy nechcela svadbu a dokonca na saty ma prehovorili kamosky. Aletak dobre sme sa davno nezabavili a vsetci chvalili, ze ako dobre bolo. Zvysok rodiny sa tvaril kyslo po tom, ale vsak ich uz stretavam len na svadbach, alebo pohreboch. A na par svadbach som s nimi bola a reci stylu "co to ma na sebe" "ako vyzera" "to uz mohli priplatit" "urcite je tehotna" teda nepotrebujem. Nelutujem ani jednu nepozvanu osobu. Takze ja len odporucam!
Odpovedať
Ahojte, dakujem Vam za Vase nazory, velmi si to vazim. Uz som naozaj v takej situacii, ze nechcem nikoho a nic rieist, iba mat stastny a pokojny zivot, ale to sa samozrejme neda len tak si to priat :) Ale ako som tu citala o vsetkych tych predsvadobnych stresoch, tak naozaj niektore nevesticky maju toho az az.... Radsej mat klud a pokoj, s tymi babickami a rodicmi je to rozumny napad, suhlasim, ze by si zasluzili aby tam boli. Snad sa mi to podari nejako rozumne dohodnut s rodinou tak, aby bol aj vlk syty aj ovca cela... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tak mali, pre veľmi podobné dôvody sme sa rozhodli na mini svadbu, pôvodne mala byť s dvoma svedkami, ale nakoniec sme pozvali pár ozaj najbližších, pre ostatných sme spravili posvadobné posedenie. Viacerí to neakceptovali, ale taký je život, nezavďačíš sa všetkým nikdy. Moje sesternice mali na svadbe iba rodičov a svedkov, jedna žije v UK, druhá v CZ a nikto sa neurazil, zo svadieb sa často robí zbytočná kovbojka. P.S. tie babičky by som pozvala :)
Odpovedať
Ja planujem este mensiu svadbu, ideal len ja+partner, svedkovia. Mozno nakoniec maximalne aj rodicov. Preco, to nebudem nikomu vysvetlovat. Ziadna svadobna vyzdoba ti nestoji za to, aby si mala pokazeny den, ktory by mal byt pekny a o vas dvoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?