Kedy stačí ísť na matriku pred svadbou?

Kedy sa chodi na matriku.Lebo kazdy to inak hovori a som uz z toho popletena.Poradte mi. :-)
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
cmuk05, zalezi podla toho,kedy planujete svadbu, napriklad ja som pocula, ze v nasom meste je na maj uz matrika obsadena, my mame svadbu v juli a chystame sa teraz v novembri. cize kludne mozte ist uz aj teraz,ale pozor, aby si mala volnu aj miestnost na ten isty datum, nezabudni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ini: poplietla si si matriku a obradnú sieň... na matrike je potrebné vypísať žiadosť o uzatvorenie manželstva. V Petržalke na matrike mi povedali, že to stačí i týždeň pred svadbou... Ja konkretne som bola tri týždne a všetko bolo v pohode. Priamo tam tá žena skontrolovala dokument, podpísala a opečiatkovala a dala mi ho, aby som ho odniesla do kostola. Tam som ho odovzdala a po svadbe som dostala jeho prepis ako sobášny list.
Odpovedať
Profilova fotka
madeleine, obradna sien sa vybavuje na matrike ;-) a je dobre ist co najskor, aby si mal clovek moznost vybrat cas, aky mu vyhovuje. takze ak ste rozhodnuti, hor sa na matriku :-)
Odpovedať
Matrika a obradna sien je v pripade civilneho sobasa jedno a to iste.... cize na matrike si vypises ziadost, zabestelujes datum a ak sa vydavas v mieste trvaleho bydliska, tak tym sa automaticky rezervuje aj obradna sien. Ak mimo trvaleho bydliska, musis si vybavit delegacku, aby si sa mohla sobasit v sobasnej sieni mimo trvaleho bydliska...
Odpovedať
Profilova fotka
cmuk05: čiže podľa toho čo na matrike chceš: - ak rezervovať obradnú sieň, tak čo najskôr - ak kvôli formuláru, tak máš na to čas
Odpovedať
Profilova fotka
presne :-) , cize ak mas za den na mestskom urade limit napriklad 4 sobase a to je uz obsadene, mas smolu...musis si presunut termin. Preto by sa matrika mala vybavit spolu s miestnostou ako prva. Ako to chodi v kostoloch, nemam tusenia...
Odpovedať
Profilova fotka
no, mys me miestnosť vybavili 9 dní pred svadbou, na matrike sme boli týždeň pred svadbou a to ešte posielali delegačný list do Trenčína, lebo priateľ je z Galanty a ja z Hlohovca najlepšie na tom je, že v Galante nemali ani stránkový deň a predsa nás vybvili čo sa týka obradnej siene, to bola celkom zábava my sme nechceli svadbu v sobotu a keby sme aj chceli, tak termín mali voľný o tri týždne, čo nám pripadalo nekonečne dlho samozrejmeak plánujete veľkú svadbu a musíte brať ohľad na to, kedy to vyhovuje svadobčnanom, tak je dobré dohodnúť si obradnú miestnosť aj pol roka dopredu ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, chcela by som sa vás opýtať či na žiadosti o uzavretí manželstva sa má vypisovať aj na akom priezvisku sme sa dohodli alebo to mám vypisovať až na matrike keď sa budeme podpisovať?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj babenko, my sme mali žiadosť vypísanú (komplet, čiže aj budúce priezviská), ale nepodpísanú. Podpísali sme sa až pred tou pani na matrike, ale neviem, či by to vadilo, kebyže sme doniesli žiadosť už podpísanú.
Odpovedať
babenko, tú žiadosť by ste mali odovzdať kompletnú... Inak, tú žiadosť sme vypisovali na matrike. Nám to totiž tá tetuška nechcela zobrať, pokiaľ sme to nemali vypísané vo všetkých kolónkách. Podpisuje sa pred matrikárkou, tak ako píše alin1. Neviem, či sa dá zmeniť žiadosť - samozrejme ešte pred svadbou, pokiaľ by ste sa dohodli po podpísaní žiadosti na inom priezvisku (napríklad, že by si si chcela nechať ty svoje a bud. manžel svoje), na to sa treba matrikárky opýtať...
Odpovedať
Pýtam sa preto lebo včera nám pani matrikárka dala žiadosť a povedala že máme vyplniť tú prvú stranu ale spomínala len tú kolonku a neviem či môžem vyplniť aj tie priezviská.
Odpovedať
babenko: myslím, že to môžeš vyplniť celé, len to nepodpisuj... to treba pre dňou a musíte tam byť obidvaja ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
S tým podpísanim to viem. Dík baby lebo som sa bála,že to bude zlé a budem to musieť prepisovať.
Odpovedať
oj, hlavne nevypisuj druhu stranku, kde su cisla rodnych listov a pod. ja som to iniciativne vypisala a nebolo to dobreeee ;-) ale pani bola mila, vsetko mi to tam poskrtala a poprepisovala.... ale mena urcite vypisat mozes :-)
Odpovedať
baby, mne sa zdá, že na tej žiadosti je napísané, čo vypisujú snúbenci a čo matrika... že je to tam označené :-)
Odpovedať
nám to teta vypísala celé okrem podpisov :-D a potrebovali sme to zaniesť na faru pred tým ako nám začne náuka... takže sme boli 2,5 mesiaca pred :-D :-D
Odpovedať
ajana dobre vedieť to s tým kňazom. Aspoň budem vedieť. Tak som kludná :-D
Odpovedať
Kočky ja mám na Vás takú otázku.....chystáme sa na matriku, a chceme obrad mimo nášho bydliska a mimo úradu........proste na lúke. Volala som na matriku a povedala som ako by sme si to predstavovali..a tá pani povedala: "A to Vám kto urobííííí???" Tak sa pýtam Vás, máte s takýmto sobášom niekto nejaké skúsenosti. Dá sa matriku nejako donútiť k takémutu obradu, alebo sme odkázaní na nejakého oddávajúceho, ktorý sa nad nami zľutuje. ;-(
Odpovedať
uunka, my sa chceme tiez brat mimo kostola a mimo uradu...ale s fararom. Na matrike zahlasili, ze sa to neda ani keby sme si nasli sobasiaceho...ale na matriku musis ist v tom mieste kde bude svadba.
Odpovedať
csikikej, moja kamarátka mala obrad v Kamile aj s hostinou a ešte to bolo aj v piatok, takže viem že to ide, len im to v Kamile vybavovali a tiež si za to zaplatili. Ale raz som videla v niekoho albume, že mal svadbu v Pegase pod stanom, my to tam budeme mať tiež.....teda dúfam.....neviem či je to ich povinnosť ak ich niekto požiada o obrad mimo bydliska, vykonať ho....alebo mám ísť za nejakým oddávajúcim a dať mu niečo do vačku......alebo prosiť...
Odpovedať
uunka, ak to uz robili na tom mieste tak nevahaj a chod k nim a opytaj sa priamo. Drzim palce nech vam to vyjde bez problemov
Odpovedať
uunka ak to chceš v Pegase tak treba ísť na matriku v Devínskej Novej Vsi a tam ti povedia a tuším tým čo tam mali obrad to vybavovala matrikárka. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
uunka, my budeme mať svadbu v hoteli Kamila a tiež vonku v záhrade. Zabezpečuje to však priamo hotel po dohode s matrikou. Skús sa prípadne spojiť s nejakou svadobnou agentúrou, tá by to určite vedela zabezpečiť. Držím palce :-)
Odpovedať
K tej ziadosti. My sme ju vypisovali na chodbicke a ked nam ju teta ostemplovala zistila, ze sa predsa nebudeme brat u nich. Tak zobrala novu ziadost a sama nam ju vypisala celu komplet. A dalsiu ziadost sme vypisovali na farskom urade.
Odpovedať
Profilova fotka
baby, ma niekto skusenost so sobasenim vonku ale s fararom? lebo nam povedali v kamile zevraj je nariadenie od arcibiskupa alebo tak, ze cirkevne sobase vonku su zakazane, ze cirkevne musia byt vylucne v kostole. ak mate dake ine info, prosim o radu.
Odpovedať
minitrouble, tiež som to počula, tuším pri svadbe Lakatošovej a Chovanca to tak dopadlo, že ich musel sobášiť farár z inej cirkvi (alebo tak nejako). toto som vystrihla z jedného článku v Bleskovkách o svadbe Lakatošovej a Chovanca: ..... Dvojicu sobášil pravoslávny kňaz, hoci podľa našich zistení ani jeden z nich nie je vyznávačom tejto viery. „Žiadny farár im nechcel vyhovieť, keď mu povedali, že to nemá byť v kostole,“ prezradil zdroj blízky mladomanželom. .......
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm...no asi sa budem musiet zmierit s kostolom, lebo zase pravoslavny knaz sa mi zda odveci a neviem ci by s tym neboli len dalsie kostoly. ale mozno tato info pomoze niekomu pri rozhodovani - baby, ak ste katolicky -tak svadba s knazom mozna len v kostole!!!
Odpovedať
minitrouble- to nie je take iste, my to teraz riesime, tento tyzden by sme to mali vybavit, ale skus napisat IP evatu, oni mali svadbu v kastieli a mali zlateho farara, mozno ho budeme mat aj my.
Odpovedať
pravoslavny knaz nie je od veci ;-) a co sa tyka Lakatosovej a Chovanca i u nich to bolo v niecom inom a netreba verit vsetkemu co sa napise v novinach ;-) ani u nich to nebolo take jednoduche ... 8-)
Odpovedať
Ahojte kočky, takže s matrikou, aspoň v Hlohovci mám veľmi zlé skúsenosti. Termín svadby chcem v októbri. Bola som tam 1/3/06 a pani ma dôrazne upozornila, že žiadosť musím vypísať strojom, nie ručne. Vôbec neškrtať a neprepisovať. Vyplniť prvú a druhú stranu a prísť aj so ženíchom s rodnými listami (ktoré som mala pri sebe), platnými !!!! občianskymi preukazmi a pred ňou to podpísať. V žiadnom prípade to nemôžem priniesť podpísané vopred!!! Pretože ak to prinesiem podpísané, nemusí to byť ženíchovo slobodné rozhodnutie, že sa chce ženiť!!! ]-( Ešte mi aj nadala, že načo sa tak ponáhľam s termínom, keď chcem mať svadbu až v októbri!!! Snažila som sa jej vysvetliť, že bývam v Nitre a pracujeme v Bratislave a je to troška komplikované dostať sa na matriku v úradných hodinách. Bola neoblomná vo svojej zaslepenosti a nemala záujem vyjsť vôbec v ústrety. Jednoducho ma príšerne nahnevala. Typický prístup k práci z dôb predchádzajúceho storočia a predchádzajúceho režimu!!! Takže ak narazíte na milých ľudí na úrade tak si zablahoželajte aké máte šťastie.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?