Kde začať s prípravami na svadbu?

Ahojte žienky. Vydávam sa o 10 mesiacov. Neviem či je to skoro zakladať tuto tému, ale hľadám tu radu. Objednala som si knihu 12 mesiacov do svadby,dnes mi má prísť. Neviem kde začať. Nemám žiadny nápad čo sa týka miesta, ani ako hľadať šaty ani nič... Poraďte ni prosím čo prvé treba robiť, celá svadba je na mne.
Odpovedať
Na uvodnej stranke tu mas planovac na 1 rok, ten ti pomoze zorientovat sa :) V zasade najprv termin a miesto, preverit si ci kostol/matrika maju tento termin volny. Miesto vyberaj aj podla poctu ludi, ktorych planujete pozyvat, podla toho ci potrebujes hosti aj ubytovat, ci pripadne ponuka moznosti na uskutocnenie civilneho obradu v peknom prostredi...A potom postupne zhanat dodavatelov, ako fotograf, kameraman dj, kapela, vizazistka, kadernicka.. ti najlepsi byvaju casto obsadeni aj na rok dopredu:) vela referencii a rad co a ako najdes urcite aj tu vo fore. Noo a trosku ma mrzi ze mas sama na starosti celu svadbu, nie ze by sa to nedalo zvladnut, ale je lepsie ak su na to aspon dvaja :) a je jedno ci snubenec alebo ina dobra dusa
Odpovedať
A pripadne, ak mas na to prostriedky, zvaz sluzby svadobnej agentury ;-)
Odpovedať
tak ked na to pojdes logicky tak ti hned napadne, ze v prvom rade si musis vybrat termin lebo bez toho sa nepohnes. od toho sa bude odvijat vsetko lebo na zaklade toho si budes zajednavat aj kostol alebo obradnu miestnost, miesto na hostinu, proste vsetko. musis ratat aj s tym, ze sa moze stat, ze vtedy uz bude nahlasena ina svadba takze musis mat aj nahradny termin, pri najhorsom sa prisposobit tomu kedy maju oni volno. casom ta tie pripravy vtiahnu uvidis :)
Odpovedať
Profilova fotka
Planovacov najdes vsade kopec. Najskor datum, potom miesto a potom uz pojdes saty, obrucky, hostina, auto a vyzdoba. Hlavne si z toho netreba robit velku hlavu a vypustit co najviac zo stresu. Mohla by si si najst kamosku, ktora by bola ako keby tvoja prava ruka a hned by sa ti to robilo lahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja som si nedavno stiahla aplikaciu Wedding Planner - Agnesse - je to v angl. a mne sa zda celkom prehladna :) nahodila som si zoznam hosti, zoznam dodavatelov, je tam rozdeleny rozpocet na viac kategorii... mne sa zatial pozdava, takze odporucam... :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som prave dnes zacala panikarit... Svadbu mame 9.12.2017 a estenemame hromadu veci ako hotove menu, zsadaci poriadok, obrucky, subor na cepcenie, oblek, koselu, svadobne saty, prihovory a podobne... A to ani nehovorim o ubytovani, doprave a inych organizacnych veciach :). Podotykam ze svadbu planujeme uz cca rok a pol :D. Rozhodne treba zacat od "velkych" veci ako datum, miesto svadby, fotograf, oznamenia, DJ, zakusky, torta, oblek, saty... Nezacinaj ako my od konfiet, drziacikov na menovky, pecatidla (ktore ani nepouzijeme 😄), nalepiek na vysluzkove krabicky (ktore tiez nemame) a pod... ;-)
Odpovedať
Ako prvý, termín, potom kostol a miesto hostiny. No a postupne hľadaj a pátraj po fotografovi, Djovi alebo kapele.. My sme začali svadbu riešiť vo februári, máme ju v auguste, všetko sa stihlo, všetko je tak, ako chceme. Teda, ženích ešte nemá oblek a nemáme zajednaný autobus :D
Odpovedať
vsade mas kopec planovacov, aj tu si najdes alebo si mozes kludne kupit normalne tlaceny ak ti to bude lepsie drzat v ruke, vsetko je to na tebe. ale tak ako baby pisali, zaklad je datum a potom kostol alebo obradna miestnost, priestory na hostinu, to su najpodstatnejsie veci, ktore sa rychlo vychytaju a zbyto ti staci tak priebezne :) ak ti to pomoze tak ti sem pridam taky papier co som si stiahla tu od jednej nevesticky, sice je tam nejaky konkretny salon so satami spomenuty ale to si nevsimaj :-D
Odpovedať
tak uz si potom dva mesiace v sklze, ci? :) neboj sa ty nic , vsetko zvladnes lavou zadnou a ani sa nenazdas, budes mat vsetko naplanovane, vybavene a svadba bude tiez predo dvermi. @patulienka1 velmi fajny a hlavne jednoduchy planovac - taky by mala mat v podstate asi kazda buduca nevesta
Odpovedať
Planovace su fajne. Bez toho by som si ani normalny zivot nevedela predstavit. A toboz nie svadbu. Je to celo fajn, ked si moze zena pomalicky odklikavat a odfajkavat. Cloveka to az tak potesi, ked vidi, ako mu z toho pekne ubuda a ma toho menej a menej ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
1. Hlavne si zajednaj nejakú miestnosť kde budeš chcieť mať hostinu. Ak sa budeš chcieť vydávať v kostole v mieste bydliska tak hľadaj niečo max. 15 minút cesty autom. Nech to hostia nemajú ďaleko a nebudeš musieť zháňať svadobný autobus a všetci pôjdu autami. 2. Choď na matrike alebo do kostola a dohodnite sa s kňazom na dátume. Poprípade môžeš tieto dva kroky prehodiť. 3. Vybav si nejakého kameramana. Postupne si prejdi stránky rôzne aby si sa vedela zorientovať v cenách. Potom nejakému zavolaj a dohodni sa s ním. 4. DJ - nájdi si nejakého na ktoré sú dobré referencie lebo to je najväčší pilier svadby. Keď je zlý DJ všetko sa pokazí. (Poprípade živú kapelu ak chceš a cimbalovku). 5. Najdôležitejšie máš za sebou a ostatné už potom pomaličky v priebehu roka môžeš doklepnut. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mám napríklad svadbu naplánovanú už niekedy od 15tich :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?