Idem sa vydávať a nič o svadbe neviem

Profilova fotka
Ahojte :) Mám 18, vydávať sa s budem zrejme v septembri tohto roku, čiže v 19. Prvých pár dní som sa tešila, ale teraz čím dlhšie tu trávim čas, tým mám viac a viac strach. Prezerám si najnovšie prípravne fotoalbumy a pri myšlienke, že 90% výrazov pre mňa nemá žiaden hmotný význam ako napr girlanda - to síce viem čo je, ale neviem si to predstaviť na svadbe, vodná sviečka - to tiež logicky viem čo je, ale netuším ako to spraviť pekne, pierka - to som netušila čo to je, veď akú ma logiku, že pod dvomi stužkami je napísané pierko keď tam pierko nie je... alebo voľajaké "srdcia za novomanželmi" to som tu videla prvý krát... ale tiež neviem kde to akože má byť. Proste sa bojím a je mi z toho až smutno, že nič o svadbách neviem... Je tu niekto taký, čo sa vydáva tiež v tak mladom a neskúsenom veku ? Prípadne niekto, kto by mi dodal trošku odvahy a mamičkovských rád ? Ja totiž žijem s ockom, tak zato o takýchto veciach nič moc neviem... Ďakujem krásne vopred za všetky príspevky. A tiež sa chcem opýtať, kde si robíte svadobné foto v Košiciach ? nemám vôbec predstavu kde by som niečo také chcela uskutočniť.
Odpovedať
1
2
;-) Svadba neni o pierkoch alebo girlandach...
Odpovedať
Profilova fotka
No nie je, ale patrí to k tomu ako tak pozerám.
Odpovedať
Profilova fotka
ty si to tak milo všetko popísala, že si ma "rozúsmevnila" :-)) myslím, že táto stránka ti bude najlepšou školou :-) Neboj sa, stále sú tu nevesty, ktoré veci ako pierka, girlanda, sviečky, srdiečka, podbradníky, čepce a podobne neriešia :-) Je len na Tebe ako si svoj deň predstavuješ :-))
Odpovedať
@bayuska moja zlatá :-) ja žijem aj s ockom aj s maminkou, mám 23 rokov a tiež mi slov ako "girlanda" a spol. nič nehovoria :-D svadba nie je o tom ;) vôbec by som to neriešila. Mamičkovská rada odo mňa - nerieš girlandy, vychutnávaj si to krásne čo to so sebou prináša a urob si svadbu podľa vlastných predstáv, nie podľa predstáv "pipín" z fóra mojasvadba.sk (tým nemyslím nikoho konkrétneho :-) ) Hlavne sa ľúbte, povybavujte si včas základne veci a užite si svadobný deň ;) prajem Ti všetko iba to dobré :-)
Odpovedať
mimochodom - tú girlandu som si vážne musela vygoogliť :-D dobrá capina to je :-D :-D a srdcia za novomanželmi? jeden z mojich osobných najväčších gýčov, v podstate u mňa všetko srdiečkové je gýč, ešte väčší ako srdcia za novomanželmi je srdce z lupienkov na zemi, ktoré sa po prvom tanci rozpráši po celej sále :-D fakt by som sa nezaoberala na Tvojom mieste takýmito vecami. Chápem, že Ťa to asi prekvapilo, a máš možno pocit, že to všetko treba mať a Ty o tom nič nevieš, ale v skutočnosti z toho netreba mať asi tak 98% . Táto stránka Ťa v mnohých veciach môže inšpirovať, ale ostaň predovšetkým sama sebou a nenechaj sa strhnúť módnymi trendami Držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
Jeej :) Ďakujem krásne :) Hneď ste mi dvihli náladu a už už sa mi ryjú nápady do hlavy :D jednoduchosť... žltá farba, v jemnej kombinácii zelenej, oranžovej alebo červenej, balóny, možno lupienky ruží... to čo som tu videla - tie vodné sviečky a ešte možno pár konfiet na stôl.... a to by aj stačilo nie ? :) ešte kvety nejaké ... Juj, normálne, nový dych ste mi dali :):):) Ďakujem krásne :)
Odpovedať
@bayuska nemusis mat kazdu vec,co najdes na tejto stranke. Pozri si i temy stylu,co pokladali nevesty za zbytocne a tiez, vydavam sa/ planujem svadbu a neviem s cim zacat... Uz mate salu? Ja som napr vyzdobu vobec neriesila,spravili mi to vramci saly,len som si povedala farby. S dalsimi vecami ti urcite rady pomozu nejake dievcata/ zeny v tvojom okoli. Pripadne zo snubencovej strany - bud.svokricka,ci svagrina,al krstna mama... A napokon i tu najdes vela uzitocnych rad,len filtruj a nechci uplne vsetko. Uzivaj si toto krasne obdobie (a ak by si vazne nemala s kym ist vyberat svadobne saty,napis ip ;-) )
Odpovedať
@nalla Presne, co to maju vsetci s tymi srdciami? Ako symbol lasky, ok, ale co potrebuju stale demonstrovat, ze ano, my sa fakt lubime... jasne, ze hej, inak by sa nebrali. Najviac ma dostavaju oznamka s nevkusnymi srdieckami a zdrobnelinkami mien, nununu.... ale tak, kazdy podla svojho gusta, to si stale opakujem. @bayuska Nic z toho, co tu je popisane, nie je pravidlo, ktore treba nutne dodrzat. Najdite si pekne miesto, podla toho, v akom bude stave, budes vediet, kolko treba vyzdoby. Inak sa zdobi kulturak a inak pekna restika, kde ti fakt treba maximalne tak kvety na stol a sviecky :-) Svadba nie je o hysterickych predstavach :-) Drzim palce :-)
Odpovedať
@bayuska Ja som nic takeho neriesila.
Odpovedať
@bayuska, @nalla by som pridala, ze na miesto riesienia pierek radsej sa sustred na dobrom jedle a na zabavu. Na miesto kupovania takich p... radsej si zaplat Dj na caly den, od zaciatku do nocy. Svadba je o tom aby sa vsetcy s tebou radovali a ty musis sa o nich postarat- girlanda v tom nepomoze. ;-(
Odpovedať
@nalla no to sme uz dve.
Odpovedať
@bayuska klíďo píďo :-) ja keď som sem zavítala, tiež som o svadbách vedela len základné veci, za kulisy som nahliadla až tu, listovaním albumov a čítaním fóra.. nájdeš tu kopu inšpirácií a v prípade potreby aj srdečných rád ;-) poobzeraj sa tu trošku a keď bude dačo nejasné, pokojne sa pýtaj :-) a nemaj z toho ťažkú hlavu, podstatou celej veci ste vy dvaja a to aby ste si veci nachystali tak, aby ste si to pekne užili a cítili sa dobre v ten svoj deň D ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme nemali ani girlandy, plavajuce sviecky, srdiecka a ine nepotrebnosti. Zameraj sa na podstatne veci, ktore robia svadbu svadbou - tzn kedy a kde chcete mat obrad a hostinu, ake k tomu treba vybavit papierovacky, koho chces pozvat, co chcete jest, aku chces tortu, saty, zenichov oblek, obrucky, kyticu, aky mate rozpocet.... Pomoze ti aj svadobny planovac, co najdes tu na stranke - mas tam zhrnute najcastejsie veci, ktore sa k svadbe riesia a spolu aj s casmi, kedy by si sa ich vybavovaniu mala venovat. Ked to vsetko budes mat, potom mozes riesit, ci sa tvoja svadba naozaj nezaobide bez girland ci babiky na aute. Neboj sa, svadba sa da v pohode a bez stresov zvladnut, len to chce trosku planovania a vlastnych predstav.
Odpovedať
@bayuska mne sa najviac páči, že sa ideš vydávať v 19-tich, to sa dnes toľko už nevidí. Čo sa týka predstáv o svadbe, to si skús sama najprv predstaviť, s nastávajúcim porozmýšľať, čo by ste chceli, a poraď sa s rodičmi alebo niekým ďalším, až potom sa inšpiruj a hľadaj tu, máš čas, možno objavíš niečo, čo sa ti zapáči. Táto stránka je na to super, ja som sa tu veľa inšpirovala. Ide o to, aby si nenadobudla pocit, že to všetko musí byť... to všetko sú len možnosti, každý si to podľa seba robí, alebo podľa rodinných zvyklostí (len dakedy je ťažké sa v tom nestratiť, keď je tých možností toľko). Podľa mňa naozaj tie ozdoby sú dosť vedľajšia vec. My momentálne napríklad zvažujeme, či vôbec chceme výzdobu v kostole alebo kašleme na to, veď je krásny aj bez mašličiek.
Odpovedať
@bayuska urob si podľa seba a keď budeš hľadať niečo k tej tvojej predstave - tu to určite nájdeš. napr. na bazáriku sa dajú lacno zohnať skvelé veci (ja som napr. kúpila čepiec na čepčenie veľmi výhodne a je nádherný). keď začneš riešiť svadbu, budú sa ti vynárať otázky. a vtedy prídeš sem, hodíš to do fóra a máš odpoveď. takto som ja začínala a teraz riešim aj tie girlandy :-D každý si tu nájde, čo hľadá. hlavne sa tým nestresuj. niektoré to tu preháňame, no podstatné je, aby si si tu našla to svoje :)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je snad prva tema fora, kde suhlasim zo vsetkymi :-D Skutocne - dolezite veci su skutocne niekde inde. Ja som sice palnovac nepotrebovala - lebo mi sestra dala svoju kratku verziu, ale pacilo sa mi, ze kopec veci sa tam dalo povymazavat a to svedci o tom, ze vela veci nie je potrebnych :-) ALE jedna vec sa tu este nespomenula a je asi najdolezitejsia zo vsetkych priprav a to vnutorna priprava na vas den. Vela trav casu so svojim snubencov, uzivajte si pekne randenie, vela sa rozpravajte - prezite kopec vecerov bez svadobnej tematiky, ale mozte spomenut aj ine zavazne temy alebo len tak kecat :-) Rozvijaj vztah aj so svojimi buduci svokrovcami, lebo uz coskoro sa stane tvojou rodinou - mne osobne velmi pomohla svokricka aj so svadobnymi pripravami a skoda, ze som zatial nebola obdarovana svagrinou. Ale ked mas, vyuzi aj toto obdobie, aby sa stali tvojimi najlepsimi "kamaratkami" - lebo, ked sa budete snazit o pochopenie teraz, bude to potom jednoduchsie, ked sa vyskytnu nejake problemy - budete moct s manzelom vystupovat ako krasna jednotka, ktora si sice cenne rady vypocuje a vazi, ale nakoniec sa rozhoduje sama a ked budete mat dobry vztah, vyhnete sa urazkam typu "aj tak si urobili po svojom"... a na toto vsetko sa da ako-tak pripravit :-) Drzim palce a keby nieco, mozes napisat aj mne +
Odpovedať
Ozaj sa nemusíš trápiť so všetkým, čo tu nájdeš na obrázkoch. V prvom rade si spočítajte, koľko máte k dispozícii financií a potom začnite počítať výdavky od najzákladnejších: šaty, oblek, obuv, obrúčky, kytica,sála (netreba prečačkávať, stačí, ked si dáte nejakú vkusnú základnú výzdobu - t.j. obrusy, látkové vreckovky, kde tu kvietok, v rámci zákl.výzdoby búvajú aj stoličky "oblečené" ale ani to nemusí byť). Zvoľte si farebnú kombináciu, ktorá sa vám obom páči. Ideálne prispôsobiť s farbou kytice a ostatných kvetov... Z vlastnej skúsenosti viem, že nie je dobré sa zadĺžiť kvôli jednému dňu. Potom príde realita a bývanie tiež nie je najlacnejšie a ked si predstavíš, že potom popri všetkých výdavkoch musíš splácať svadbu...Ved posúdte sami. My sme si spravili svadbu podľa naších fin.možností a sme úplne spokojní. Samozrejme, že veľká vďaka patrí aj priateľom, ktorí sa nám postarali o pekný program a zábavu, hudbu a dokonca fotografie...Porozmýšľajte, čo viete zrealizovať vo vlastnej réžii, t.j. na čo nemusíte použiť profesionálov, lebo to je veľmi drahé...
Odpovedať
prvý krok k svadbe je určit si financie a potom predstavy a dať do nejak do kopy.. je veľa zbytočností, ktoré si aj spomenula.. je to den o Vás dvoch.. najhlavnejšie veci sú svadobné šaty, oblek, obrúčky, sála, fotograf, a ked ti niečo nebude jasné pýtaj sa .. je tu veľa skvelých báb , ktoré ti radi a úprimne pomôžu :)
Odpovedať
@bayuska
Odpovedať
Profilova fotka
@maria117 ahoj, dakujem :) ano mam dve kamosky co mi pomozu no svokra alebo niekto taky asi nie :P
Odpovedať
Profilova fotka
Čaute baby :) Vďaka krásne všetkým :) Musíme si sadnúť a porozprávať sa o všetkom... hlavne to, že nevieme aký bude rozpočet zatiaľ, lebo peniažky by mali prísť až niekedy neskôr ale to potom už nebude čas všetko zariaďovať aby sme to stihli .. tak uvidíme no... A už keď som tu, na čo su dobré manžetové gombíky ? ... Je to niečo ako náušnice alebo z akého dôvodu sa to nisí vlastne ? ...
Odpovedať
@bayuska Manžetové gombíky sú ako šperk pre muža dodáva eleganciu slávnostnému obleku. je to akokeby namiesto gombíkov na košeli, potrebuješ k tomu takú košeľu čo má dve dierky kúpiš hoc kde v obchode s panskými košeľami...nezabudni, že košeľu s rukávmi prispôsobenými na nosenie manžetových gombíkov bez nich nosiť nikdy nemôže. Nemal by totiž ako zapnúť rukávy. :)
Odpovedať
Profilova fotka
aha :D ok vdaka pekne :) :) :)
Odpovedať
ja sa drzim pravidla no stress :) vobec sa nelakaj vsetkym co si tu precitas a triezvo uvaz, co na vasej svadbe chces a co nie. netreba mat svetko co ostatni naokolo alebo co tvrdia tu nevesty, alebo rodicia, kamarati, dodavatelia .... drzim palce, aby to bola vasa vysnivavana svadba a nie vysnivana svadba ludi naokolo vas ;)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.letizia.sk/?id=TIPY%20A%20... :
Odpovedať
Profilova fotka
vďaka :) @slinkaaa @nostress
Odpovedať
Profilova fotka
@bayuska, neboj sa, hlavu hore :-) zacni postupne, nech nemas pocit, ze sa to na teba sype. najprv si stanovte datum - cize zajednajte kostol/matriku a priestor na svadobnu hostinu. to, ako postupovat pri hladani vhodneho priestoru pre svadbu opisujem podrobne v tejto teme: http://www.mojasvadba.sk/forum/miesto... , tak snad ti to pomoze ;-) a vo vacsine zariadeni ti ponuknu, ze ti vyzdobu urobia oni. ak nemas ziadne specialne naroky, tak si tym mozes vyrazne ulahcit planovanie svadby.
Odpovedať
ja som tiez nic nevedela a myslim, ze dodnes vela toho neviem :) o mesiac mam svadbu a jedine dolezite pre mna je: aby tato udalost sa pacila nam a nasim blizkym. a podla toho spravim a nespravim vsetko :) a girlandam sa zdaleko vyhnem :D
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec nemaj strach, sprav si svadbu podľa seba a podľa toho - čo sa tebe páči. Hlavne, aby ste sa vy a hostia cítili príjemne. Girlandy im náladu isto nezlepšia :-) a akurát s tým budeš mať výdavky. Dôležité je - dobrá zábava, jedlo a pitie, koláčiky...a aby si ty bola v svadobný deň za hviezdu. Všetko ostatné nieje dôležité :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bayuska vobec nemusis byt v strese... Tato stranka je uzasna... Ja ked som zacinala pripravovat svadbu, tak som taktiez o nicom nemala tusenie... Ale strasne vela mi dali tieto fora a fotoblogy... Ked si v tom budes pomalicky listovat, tak prides do toho... Najskor je dolezite mat rezervovane vsetko, co sa ti viaze na termin - ako kostol, sala, kameraman, fotograf a postupne kolace, kadernicku, kozmeticky, saticky... A taketo drobnosti ako pohare, pierka, podbradniky, ci tu girlandu... Uvidis sama postupne, co vsetko z toho chces mat a co ti uz pride zbytocne... Takze vela stastia do priprav... A hlavne si z toho nerob velku hlavu a uzivaj si to... :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?