Ako ovládať svoje emócie

Nevedela som, kam mám priradiť svoju otázku, ale snáď som sa trafila. Chcem sa spýtať, ktoré ste už mali svadbu o radu. Keď som na cudzej svadbe ako hosť, alebo keď sa koná nejaká slávnosť: 1.sv. prijímanie, jubilejné oslavy vždy sa rozplačem. Neviem si teda predstaviť, ako to bude na mojej svadbe, lebo už teraz viem, že ešte len začnú spievať úvodnú pieseň v kostole, alebo farar niečo povie a ja budem mať slzy na krajíčku. A rozplakať by som sa nechcela (make-up...), neviem ako by to ´vyzeralo. Poraďte baby, ako ste zvládali alebo zvládate takéto situácie.
Odpovedať
Tak toto by aj mňa zaujímalo. Som veľmi emotívna a rozplače ma aj film, kde je svadba. Nechcem pred obradom piť alkohol, ale uvažovala som o užití nejakých prírodných "ukľudňovákov". Poznám akurát PERSEN, ale ten so mnou nič nerobí :-|
Odpovedať
Profilova fotka
baby vyskusajte sumivy horcik = magnezium... ja som ho uzivala 2 mesiace pred Mgr. statnicami a bola som ovela kludnejsia a pohodova ako pred Bc. statnicami, kedy som ho neuzivala... vyskusajte ho... aj ja sa ho chystam uzivat, lebo by som svadbu asi tiez nezvladla... :-)
Odpovedať
@kvetinka555 to bude aj moj problem, rozrevala som sa ked sestra spievala pesnicku na svojom 1.sv. prijimani, kazda svadba ma dojme k slzam... neviem si to vobec predstavit, urcite si vybavim vodevzdorny make-up (ten sa vraj na rozdiel od vodeodolneho neroztecie). mozno pred svadbou pohar vinka alebo mna stale tak nejak ukludni medovkovy caj, ale aj tak si myslim, ze proste na svadbe to bude specificke a nepomoze mi nic. ale podla mna to k tomu patri, trochu si poplakat. zeny z rodiny mi povedali, ze mam cely cas mysliet na nieco ine a udrziavat si taky vnutorny odstup od toho, co sa bude diat, ale tak to zase nechcem, to uz radsej budem plakat hoci aj cely obrad, len nech si to uzijem cele :). treba si nachystat vreckovky, upozornit farara, ze nech povie aj nejake vtipy alebo co :D. bude to nas den, tak my si tie slzicky mozme dovolit, len nech je to prirodzene a nase :). aspon to bude take uprimne cele a mile :)
Odpovedať
ja mam skôr opačný problém - vnutorne ked sa teším strašne,tak na mne vôbec nie je nič vidno,nikdy som verejne neplakala nikde,aj ked všetci hej...a potom vyzeram akože som bez emocií,takže ber to pozitivne a vyzbroj sa naj vodeodolnym make-upom :)
Odpovedať
uf, takže niesom sama, kto má tento problém :-)
Odpovedať
@dufia preboha ziadne tabletky na upokojenie...potom chces pit alkohol ??? baby neblaznite...hlboly naych vydych, pouzit vodeodolny make up a placte kolko sa vam ziada...ste (sme) nevesty mame na to pravo a nikto sa nebude cudovat kludne si daj jedno poldo a bude vsetko ok :)
Odpovedať
@kikiballa pisali o prirodnych tabletkach a magnezium je vitamin pokial ja viem a bezne sa pouziva pri zatazi a tak, mam stresove povolanie a tiez pijem magnezium na ukludnenie
Odpovedať
@kikiballa Persen je prírodný, voľne dostupný. Je z byliniek: Účinné látky:mäta pieporná (Mentha piperita), medovka lekárska (Melissa officinalis), valeriána lekárska (Valeriana officinalis), Persen ® pomáha pri nasledujúcich príznakoch nervozity: - podráždenosť, nekľud - citové napätie a úzkosť - problémy s koncentráciou a poruchy pamäte, ktoré sú podmienené nervozitou - nespavosť spôsobená nervozitou Takže asi tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto ja ani neriešim, ja to prerevem od zaciatku po koneic :D
Odpovedať
Tak to je aj môj problém...Už teraz keď počúvam svadobné piesne plačem.. :-)
Odpovedať
Ja sa tiez viem rozplakat na inych svadbach, ale na vlastnej som neplakala, neviem preco ale toto ti odpovie skoro kazda po nevesta :)
Odpovedať
@krimhilda11 tak to sme dve :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
pripájam sa kočky, ja cca 8 mesiacov do svadby a ked počujem "našu svadobnú" pieseň, tak slzy jak hrachy :-D
Odpovedať
@dufia @dandul129 len baby neviem ci take nieco pomoze, na svadbe myslim nebudeme plakat zo stresu, ale od dojatia a na to asi tabletky neexistuju, mozno nieco co by zmenilo vnimanie reality, ovyplyvnujuce vedomie, lenze to by potom sobas nebol platny :D
Odpovedať
Profilova fotka
toto nerieste dievcata...prva vec je, ze v ten den vam tak vsetko rychlo ubehne, ze v mnohych pripadoch a situaciach, ktore si teraz predstavujete vas v tu chvilu plakat ani nenapadne...a ak v niektorych predsalen ano, ze budete mat cas sa nad tym zamysliet, nechajte tomu volny priebeh...nema vyznam sa ovladat...podla mna kazda z vas bude mat make up, co predsalen nieco vydrzi a vobec nie je dolezite, ako pri tom budete vyzerat, alebo ci to bude vhodne...je to vas velky den a dojata nevesta vyzera super za kazdych okolnosti...tiez som sa bala niektorych okamihov a teraz musim povedat, ze to, co je skutocne a autenticke vyzera aj s odstupom casu strasne milo...a tiez musim povedat, ze mi krutilo slzy na kazdej kamoskinej svadbe a na mojej vlastnej v tych istych okamihoch vobec nie :) neberte tabletky na upokojnenie, ak nie ste vyslovene chorobne tremistky...nechajte emociam volny priebeh, to je svadbe to najkrajsie...
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som to vyriesila takto: kupila som vodeodolny make-up. Tiez som urevana, rozplacem sa aj pri peknej Reklame :-D :-D :-D Ale ja dufam este stale, ze ked sa na mna bude upierat tolko oci, ostanem profesionalna a nebudem ronit slzy :-D Inak moja sestra prerevala celu svadbu, teda hodinu v kostole a potom mala takeee cervene oci, ze sme aj premyslali, ci sa vobec chcela vydavat :-D
Odpovedať
V nedeľu sme boli v kostole na 1.sv.prijímaní a keď som si predstavila, že o rok to všetko (výzdoba, kvety, foto a video...) bude kvôli nám, tak už sa mi chcelo plakať. Zistila som, že je to len vtedy, keď to v hlave príliš rozoberám :-D keď som len tak nezainteresovane pozerala kade tade a nemyslela som na svadbu, prešlo to. Ja snáď budem na našej počúvať len tak jedným uchom dnu, druhým von, lebo keď to začnem analyzovať a premýšľať nad reálnym významom slov, tak... bude zle nedobre :-D
Odpovedať
Toto by som neriešila :-) Ja som síce v takýchto situáciách "odolná", tou vlastnou sa nechám prekvapiť, ale ak by som sa aj rozrevala, nemyslím si, že to bude až taká tragédia. Vodeodolná špirála a hotovo :-) Myslím si, že keď sa aj budeš kŕmiť magnéziom, persenom a čo ja viem, čím ešte, aj tak ti to v tej konkrétnej situácii nepomôže. Ak budeš dojatá, tak si poplač, myslím si, že nikto na teba nebude ukazovať prstom. Áno, trochu to pokazí fotky, ale ak si máš ten okamih užiť, tak podľa mňa "se vším všudy" - a teda aj s nefalšovanými emóciami.
Odpovedať
ja som bola na tom podobne, tiez som lahko dojatelna:)) a na svadbe? ano, ked som kracala ulickou a pozerala LEN na mazela, ktory mal oci plne slz dojatia (lebo ma videll ako nevestu prvykrat az v tomto okamihu), tak som mala tiez slzy na krajicku....pocas celeho obradu tiez, ale tie emocie boli velmi pekne a slub som citala na dvakrat:)) no a co?? naplno som si uvedomovala cely ten krasny okamih, to, ze sa stavame manzelmi a ked bolo naozaj, ze velmi do placu, tak som si v hlave spominala na nase najvtipnejsie zazitky, to pomahalo:)) slzy prisli az vonku, ked nam gratulovali rodicia, ked ma objimali nasi, moj mladsi brasko a svokrovci, to som sa naozaj rozplakala, aj oci sa roztiekli ( cize na gratulacnych fotkach vyzeram ako zombik:)), ale bol to super, kamoska svedkyna naslinila vreckovku, utrela mi oci a hura na hostinu!:)) ked vam baby mozem poradit- nevymyslajte so ziadnymi oblbovakmi, mozem vam povedat ze aj ked si to vsetko tisickrat v hlave prehrate dopredu, aj tak bude vsetko inak a v tie momenty to proste nebudete riesit, lebo budete stastne! a naplno si to uzite, aj slzy, make up sa opravi, fotky vyretusuju, hlavne, ze ten pocit si naplno uzijete so vsetkym!:) kaslat na vsetko ostatne,ved preto sa vydavate,nie??:)
Odpovedať
Profilova fotka
mna rozplakalo ked si moj snubenec klakol a navliekol mi zasnubak takze asi tak :-)
Odpovedať
@viadelmar Aha, vlastne na to by som zabudla - pri zásnubách som tiež plakala ako šialená :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som veľmi emotívna a žiadne pocity neviem zakryť. Všetko je to v hlave. Pokiaľ sa necháš unášať svojimi pocitmi, slzám sa nevyhneš. Keď už sa zdá, že ide do "tuhého", dá sa to odkontrolovať napríklad tým, že začneš počítať jeden-dva-tri.... alebo sa sústredíš na kontrolu dychu (nadychujem-vydychujem...) Vtedy si zamestnáš mozog povelom na inú činnosť a vedome potlačíš emócie. Ale pár slzičiek na vlastnej svadbe - to je predsa normálne a milé. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?