Ako a kedy je možné zrušiť svadbu? Máte skúsenosti?

ahoj babenky...mam problem...pozvanky uz su poslana...nechcem o tom konkretne zatial hovorit...ale poradte v akych pripadoch je nutne alebo mozne zrusit svadbu?ake mate postrehy a skusenosti?
Odpovedať
1
2
Neviem sice,na co konkretne myslis,ale podla mna sa rusi hlavne kvoli rozchodu,pohrebu,..
Odpovedať
a ak si si ista, ze svadba nie je to co chces. Ak mas pochybnosti ze to nie je ten pravy, tak kasli na rodinu a ostatnych, lepsie je zrusit svadbu, ako sa potom roky trapit a nakoniec aj tak rozvadzat.
Odpovedať
je to osobne,nechcem o tom moc hovorit,ale pomohla SI MI...mas aj konkretnu skusenost?
Odpovedať
Hľadáš nejakú výhovorku, aby si sa nemusela vydávať alebo máš aj niečo konkrétne?
Odpovedať
Tazko ti radit simonko............
Odpovedať
nehladam ziadnu vyhovorku,chcem sa vydat...viem ze je to tazke tak to mi radit...
Odpovedať
Tak len napis,ci sa to tyka rozchodu,neistoty alebo .... nemusis to rozoberat.
Odpovedať
simonko ak sa chces porozpravat napis IP a ak mozem rada poradim
Odpovedať
ziaden rozchod,neistota...skor vazna choroba blizkeho,nahla
Odpovedať
Profilova fotka
simonko těžko se radí, když nenapíšeš o co jde. Nemáš se čeho bát, vždyť jsi tu anonymně, nemáš fotku v profilu atd. ;-)
Odpovedať
simonko neviem aký máš problém ale aj ja som skoro musela zrušiť svadbu z rodinných dôvodov z priateľovej strany ale našťastie sa budem vydávať a teraz doháňam všetko čo som nemohla vybavovať keď sa čakalo na to čo bude. A svadbu môžeš zrušiť z hocijakých dôvodov (aspoň si myslím).
Odpovedať
Takže chceš sa vydávať, ale sa niečo stalo a nevieš, či by nebolo dobre radšej svadbu zrušiť...?!
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som sa rozpravala dnes s kolegynou a v stredu pred jej svadbou jej havarovala teta na aute. V den jej svadby bol pobhreb a svadba sa tym padom posunula o 3 tyzdne neskor
Odpovedať
aha.....to mi je luto.A aky nazor ma na to ten blizky?
Odpovedať
svadba moze byt zrusena z hocijakeho dovodu....zalezi len na Vas dvoch
Odpovedať
Profilova fotka
A co na to hovori ta osoba ktorej sa ta choroba tyka? Mozu a chcu byt na svadbe?
Odpovedať
aha,pomohli stemi..aj ked som stale z toho zmetena...mate sete nejake podobne prihody?opakujem rozchod nehrozi!
Odpovedať
stat sa moze hocico. Mojho nastavajuceho dedko je v nemocnici a pred tyzdnom nam vraveli ze zomrie, a je este stale tu, mam strach, kedy to pride.... ako to narusi svadbu...... no zalezi hlavne na tebe, ako sa citis. Ak si ty myslis, ze by svadba nemala byt,a lebo by sa mala posunut, vsetci to budu respektovat, je to predsa TVOJA svadba!!
Odpovedať
Profilova fotka
simonko, svadbu by osm potom nerušila, ale presunula... oznám rodine a známym, že z dôvodu neočakávaného ťažjého / vážneho ochorenia blíízkeho svadbu presúate na budúci rok... a hotovo... ak sa na to necítiš, nech je dôvod akýkoľvek, rodina i známi to pochopia... |-|
Odpovedať
moja teta ked sa vydavala,tak nasa prastarka zomrela v piatok pred svadbou a takisto aj kamaratova starka.Vedeli obaja (teta aj kamarat)ze ich stari rodicia su vazne chory,ale ich zelanie bolo,ze sa maju radovat a tesit z toho dna,ze potom neskor bude cas na smutok :-(
Odpovedať
mad ma pravdu
Odpovedať
viem,len vsetci uz na tu svadbu cakaju,uz ju presuvame tri roky...
Odpovedať
myslim,ze kto vas ma uprimne rad,to pochopi
Odpovedať
dakujem,nech sa to teda samo vykristalizuje...
Odpovedať
Profilova fotka
simonko my svatbu začali plánovat minulý říjen. V plánu byla svatba na konci srpna..no a před vánoci jsme se dozvěděli, že přítelova teta, u které bydlíme a která nám celkově moc pomáhá, má rakovinu plic...Tehdy jsme chtěli svatbu také zrušit, teta začala chodit na chemoterapie, momentálně už je má všechny za sebou a chodí"jen" na ozařování, no a my se za měsíc bereme ;-) . Teta se na svatbu moc těší a cítí se dobře, takže tak. Je třeba vědět o jak vážnou chorobu jde, kolik času ten člověk má, jak na tom je a bude atd. jak říkám rakovina plic je třeba hodně vážná, ale vidíš, že ani po 8 měsících nic není ztraceno a na tetě se to nijak moc nepodepsalo. .. ;-)
Odpovedať
simonko zalezi aj od toho ake je to vazne. Vies ono sa tazko naplanuje spravny cas bo nikdy nevies co sa komu moze prihodit. Takto to mozete odkladat dalsie 3 roky. Ale ako som napisala uz predtym, ak si ten den nemas uzit naplno, tak by so to robit nemala pre ostatnych. Je to Tvoj Den
Odpovedať
Profilova fotka
simonko také jde o to, že třeba chceš toho blízkého nemocného člověka potěšit tou svatbou a pokud to jde, tak aby si tu svatbu i užil. my měli víc času a řekli jsme si, že uvidíme, jak se to bude vyvíjet a tu svatbu kdyžtak posuneme na dřív ;-)
Odpovedať
My sme svadbu nezrušili, hoci sme o tom vážne uvažovali, dva mesiace pred svadbou zomrel manželovi otec. Rozhodnutie som nechala na ňom.
Odpovedať
Ahojček Simonko.... aj ja by som chcela prispieť svojím názorom.... ;-) Pred našou svadbou zomrela môjmu milému babka ....asi tak pol roka pred svadbou... Vedeli sme, že je na tom zle.... a tiež sme nevedeli, čo čakať.... a čo urobiť v takejto situácii.... Tak sme sa radili s rodičmi aj zo strany mojho milého aj mojej mamky.... sme sa opýtali... čo robiť v takej situácii.... Odpoved znela od mojej mamky asi takto: "V rodine máme veľa ľudí jak chorých, tak aj starých, ale určite viem, že každý by si želal, aby sme my dvaja s manželom boli šťastní,... a vzali sa bezohľadu na okolnosti.... Určite by si to každý želal.... neposúvať svadbu.... Zo strany mojich svokrovcov... aj ked im bolo ťažko, že babka nakoniec zomrela.... povedali, že svadbu posúvať alebo rušiť netreba.... že babka by si to rozhodne neželala.... ;-) . Ked sa nad tým zamyslím.... keby sme boli posúvali a posúvali.... asi by sme sa k svadbe nedopracovali.... :-| . A teraz sme spolu šťastnými manželmi.... :-D .... a samozrejme s láskou spomíname na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami.... :-| .... Ináč.... poznám prípad.... moja veľmi dobrá známa.... bola zasnúbená so svojím snúbencom.... a jemu zistili, že má rakovinu.... ;-( .... A aj napriek všetkému sa rozhodli, že sa vezmú.... svadba bola u nich doma.... bola malá... ale o to krajšia.... a hlavne z lásky.... a to si dovolím tvrdiť, že z veľmi veľkej lásky..... Nedokázala by som si predstaviť... a ani si to predstaviť neviem, ani nechcem,.... ocitnúť sa v koži mojej dobrej známej.... |-| .... A musím povedať... že je to veľký človek.... s veľkým "Č"... a naozaj skutočná láska....nie súcit !!! A to sa mi na tom najviac páči... resp. obdivujem to... |-| Takže môj názor.... ak svadbu, vy obaja snúbenci, chcete....a cítite to, že chcete byť spolu a navždy manželmi.... tak sa zoberte....a vaši blízki, ktorí majú či už zdravotné problémy... alebo iné vážne problémy......ak vás milujú.... pochopia to... a možno vás aj sami k tomu povzbudia.... ;-) Toť môj názor... ;-) Isabella
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, uz jsem to psala nekde na ceskem webu, ale k tomuto tematu se to hodi... loni v prosinci jsme zacali planovat svatbu, chteli jsme ji brzo, bez dlouhych priprav, na konci dubna soucasne ma velmi blizka sestrenice, se kterou jsem na svatbu pocitala, zjistila, ze ma rakovinu lymfatickeho systemu cela nase i jejich rodina z toho byla radne hotova, je ji 30 a ma dve male deti... takze svatba nepripadala v uvahu, protoze i kdyby sestrenici bylo zrovna te dobe dobre (ta chemoterapie je pekne hnusna...), nikdo by se s nami neradoval... jeji lecba mela trvat do cervence, takze jsme jeste nejakou dobu uvazovali o zari tento rok, ale nakonec jsme to presunuli az na rok pristi, az si vsichni oddechnou, my nebudeme ve stresu, jestli vsechno stihame, sestrenici dorostou vlasky, aby byla krasna na fotkach apod. :) samozrejme zadny spatny scenar s tim, ze by se neuzdravila, si nepripoustime meli jsme to ale lehci v tom, ze jsme jeste nemeli nic oficialne zamluvene, vytistene atd.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?