Som tu nová - lucadra

Ahojte, volám sa Lucia, mám skoro 9 mesačnú dcérku Veroniku a úžasného chlapa, ktorý je o veľa starší než ja, ale vek neriešim, sme spolu od mojich 16-tich. Sem na moja svadba som začala chodiť nedávno, doteraz som chodila iba na modrý koník. Môj muž nie je romantický tip, až tak. Ani zásnuby nebudeme mať, teda môžme mať, povedal mi, že vyber si prsten, daj si ho na ruku a ja ti ho zaplatím. Ale ja to tak nechcem. Povedal, že možme mať svadbu aj bez zásnub, no zdá sa mi to zvláštne aby som rovno sa vydala. Tak teraz plánujem, že ho do mesiaca požiadam o ruku ja a všetko okolo svadby vybavím ja, aj prstene, proste všetko chcem ja zorganizovať, samozrejme zo súhlasom môjho muža. Veď som doma na materskej, tak mám kopu času na to, aby som to ja riešila. Chcela by som mať svadbu v auguste na úrade, v kostole asi nie, keďže by sme nemohli chodiť na náuky, mm by nechcel, radšej ten čas využijeme ináč. Hostí som narátala asi 20, šaty mám vyhliadnuté z anglicka, prstene tu zo slovenska. Svadobná cesta nebude, keďže budem rada, aby nám financie vystačili na hostinu a tak...... Tak to je v skratke o mne. Ani neviem do ktorej diskusie sa môžem pridať. :-) tak ahojte zatiaľ, som rada, že existuje takéto fórum ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Lucia, :) no úžasný príbeh :) Vek nerieš, ne je podstatný, ja som so svojím priateľom tiež od mojich 16tich a je tiež starší odo mňa, hlavné je že sa ľúbite. No ja som sem tiež začala chodiť nedávno, svadbu plánujeme na september tohto roku, ale zatiaľ máme len sálu vybavenú, niektoré nevesty, čo majú podobný dátum, už skoro všetko :))) Ale tak ja verím že to nejako stihneme, hoci ja mám tento rok štátnice, ale tak, keď sa chce všetko sa dá, nie? :) No tak ťa tu vítam a teším sa že si tu medzi nami, mne sa tiež takéto fórum páči :) ;-)
Odpovedať
@lubikka Ahoj, ďakujem:-) vek ozaj nie je dôležitý, záleží na konkrétnom prípade. Ja sa bojím, či to aj stihnem, veď august tu bude už za chvíľku a ešte treba trochu našetriť penazí:-( Sálu nepotrebujeme, hostina bude v reštike, vlastnia ju naši známy, tak problém s rezerváciou nebude, stačí aj mesiac dopredu povedať, oni také veci nemajú až tak často, to sú veci zo dňa na deň niekedy:-) A vôbec si nemyslím, že v deň svadby musí byť aj nejaká hostina, podľa mňa oslava môže byť aj inokedy, keď to bude všetkým vyhovovať. V deň svadby môžme byť aj u nás na záhrade a tam sa zabávať. Neuznávam také veľké oslavy a keď mám po boku viac ako 30 ľudí, tak mi je zle. Takže zábavy a disco nie sú pre mňa, už som si odvykla od kedy som pri malej doma. Určite si šikovná a zvládneš aj štátnice, veď svadbu netreba brať ako niečo bože nestihám, ale treba si to užívať, aspoň ja to tak beriem. Pekne všetko pomaličky a na nič nezabudnúť. Akurát neviem, ako budem riešiť fotografa, lebo čo som tu čítala, tak ja nemienim dať fotografovi len tak za nič 300-400 alebo 500 eur. Veď to je choré, niekoho mesačný plat. ty budeš mať veeeeľku svadbu? koľko budeš mať ľudí? ako to plánuješ?
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať 80 ľudí, nechceli sme veľkú svadbu, ale vieš... rodičia, to sa patrí hento sa patrí :) a tak nakoniec takto... a tiež vraciame kamarátom, čo sme boli im na svadbe... Takže tak... no čo sa týka fotografa, ja som počula že jedna tuto čo mali aj teda kamarátky berie 170 eur, za fotenie v ateliéry a vonku, čo podla mna bohate stačí... aj to je dosť peňazí, tiež hľadám všetko len aby bolo najlacnejšie :)) Takže nemám vôľu utratiť za fotografku ani 300 eur :))) Bez tak to bude kopu peňazí... No pomaličky zhánam, my teda budeme mať aj hostinu vieš... a tak aj DJ a kameramana... ale snažím sa od známych a teda tak, aby neboli príliš drahý... čo je pekné je pekné ale aj to za menej peňazí je pekné nie? :)
Odpovedať
@lubikka Presne, nemusí byť všetko drahé, ved ked som rátala hostinu 20 ľudí asi krát 30eur na každého v priemere, niektorým aj nocľah v ubytovni, tak ma skoro vystrelo, pomaly viac ako cena obrúčok, to je hroznéééé. fúúú, 80 ľudí to je teda dosť:-) :-) budeľ taká princezná medzi všetkými. aj tak my nemôžme byť dlho preč z domu, takže hostina do deviatej maximálne a domov, nemáme kde dať malú, nemala by s kým byť a ani by som ju nedala k niekomu, tak sa trošku musíme obmedziť. aj tak nemám rada tie trápne tance a blbosti okolo toho, stačí decentne posedieť, nevyvolávať žiadny záujem okolia, byť bez hudby v reštike a zábava hudobná bude len pre nás potom na našom oblubenom mieste. INáč TO JE DOBRá CENA DO TAKýCH 250 EUR, DUFAM, ZE ZOZENIEM NIEKOHO TAKEHO:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ved jasné... no my to máme takto bohužial... lebo je to u nás tak vieš... no ale aj by som prijala také niečo ako budete mať vy... ale tak snád zvládneme nejako :) A neboj určite najdeš niekoho takého lacnejšieho :) na tu fotografku... Tak daj potom vedieť, ako dopadlo to požiadanie o ruku :) je to krásny napad :) Ja by som to tiež tak urobila ...no ved toto je to, že nie každá mame romantikov doma :) Ja len takého malinkého :) Prsteň kupil tajne sám, lebo vedel aké sa mi približne páčia a na naše výročie 7. ! :) sme šli do reštiky na večeru a potom po večeri mi ukázal krabičku a spýtal sa ma či si ho vezmem :) žiadne klačanie na kolenách, ale tak ja viem, že tiež nie je nejaký hlboko romantik, tak som bola šťastná aj za to :)
Odpovedať
@lubikka Keď som mojmu povedala, že chcem, aby ma požiadal o ruku, tak ako sa to má, že kúpiť tajne prsteň a pekne klaknúť, vyznať lásku, a tak..................... tak povedal, že či chcem aby ho seklo v krížoch:-)akože s humorom, takže ja ho požiadam tak, že kúpim prsteň pre mna aj pre neho, ešte aj náramok, tie má veľmi rád, a keď dojde z práce cez víkend, tak navarím oblubené jedlo, dám si pekné handry, nakulmujem vlasy, miluje ked som strapatá, nemá rad ulizane účesy, spýtam sa ho, či ma chce za ženu a ukážem mu čo chcem okolo svadby a obrúčky a tak..... ináč, to ste riadne dlho čakali,ked až na siedme výrocie:-) či ani nie? ved vždy je lepšie dlhšie poznať, no to je pekná doba, kriticky šiesty rok ste zvládli:-) deti nemáte? plánujete? do ktorej témy chodíš kecať?
Odpovedať
@lubikka a svadba bude v kostole?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra No čakalai, ja mám tu školu vieš, tak sme sa nechceli nejak brať počas školy :) Tak a teraz končím, tak sme to tak využili a spojíme oslavu promocii ak boh dá a svadbu v kope :)) No my sme už skoro ako manželia, len teda nie na papieri :)))) A aáno svadba bude v kostole, tuto u nás v dedine... máme pekný kostol a teda aj moc ludí, aby vošli :)) Deti nemáme, plánujeme, ale to je ešte ďaleko, lebo vlastne po svadbe budeme dočasne u jeho rodičov asi, a potom niečo vymyslíme... :) nejaké to bývaničko, už nejaké plany mame, len to začať realizovať po svadbe :) No a nechodím kecať do tém... sem tam som niečo pridala do Svadba v septembri 2011 ale tam sa už tí ludia poznaju a tak ma veľmi neuvítali :) Tak som sa nejako nerozpísala ako tu s tebou :) Ty niekam píšeš?
Odpovedať
@lubikka No ved toľko je párov, čo sú akoby manželia, no niekedy už len tie financie nedovoluju niečo podniknuť. Ja mám véééééééľkú rodinu, ale je celá v žiline a v čechách, ja bývam v senci, no a pri ich finančných pomeroch, by som im musela platiť cestu sem, ubytko, cestu domov, no to by boli nehorázne peniaze, moja mama a tata tu boli raz, za štyri roky, pred dvomi mesiacmi, pozrieť sa na malú. Oni nie sú spolu, matka má takého blbého priateľa, že ju nikam nechce púšťať a ja sa nemám snim o čom rozprávať, tak ani ich tu radšej nechcem, pošlem pozvánku a ked dojdu tak dojdu, pripravim si pre istotu navyše peniaze, no pochybujem že by došli. A ked aj, tak len sa mi tu ožerú a budem mať len trápenie s nimi. Tak neprosím radšej:-)! My bývame v prenájme, platíme 330, v jednoizbáku, no zatiaľ to muž zvláda platiť a aj o nás sa starať, keďže som doma s malou. No už sa nám rysuje vlastné bývanie. No ved ja ešte tu okrem teba som s nikým nekecala, nie som ten tip, že sa niekde budem vtierať,párkrát som to skúšala na modrom koniku, no neuspela som tam až tak, lebo ozaj ked sa tie baby poznajú, tak moc teda nevedia nováčika prijať medzi seba. Takže ak budem potrebovať poradiť, založím novú tému, alebo pohladam ci tu taka nie je a skusim stastie, možnmo že mi niekto odpíše. :-) to bude krásne, že svadba a promocie, ešte treba nájsť nejaký sviatok, niekoho meniny, narodky, alebo výrocie. my sme sa v auguste spoznali, v inom auguste sme aj splodili veroniku, tak svadba bude v auguste, náš stastný mesiac
Odpovedať
si z časti nitry, kde sa hovorí po madarsky? vieš po madarsky? @lubikka
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra nie neviem po maďarsky, smerom na šaľu sa hovorí viac po maďarsky, takže ja neviem vobec po maďarsky. No tak zatial to tak vyzerá že máme tuto temu my dve :))) Keď založíš nejakú novu temu tak mi daj vedieť, :) pokecáme aj tam :)))
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra ahoj lucia, vitaj na nasej stranke :-) tak na zaciatok ti mozno pomoze tato tema : http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/s...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@domika007 Ahoj, ďakujem za uvítanie, už som si myslela, že ma žiadny admin neuvíta, lebo na modrom koniku vždy uvítajú nováčika:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra neboj, lenze ako aj na modrom koniku, tak aj na svadbe su adminky dobrovolnicky, takze tu nie sme nonstop ;-)
Odpovedať
@domika007 jasné, chápem, ani za peniaze by som neadminovala, lebo nie každému vie človek vyhovieť a stále sa nájde niekto, kto bude nafučaný na admina, kôli nejakej veci:-)
Odpovedať
@ lucadra a odkial si? ... a co sa tyka fotografa, tak ceny su podla "balickov" ... napr. 1. balicek fotenie portretov v interieri a exterieri ... 2. balicek : 1.balicek+obrad+skupinove foto ... a pod... a cena fotografa? je primerana nakladom, ktore su s tym spojene (fotoaparat, objektivy, externe blesky, program na retus, niekolkodnova praca s upravou fotiek, a v neposlednom rade cestovne naklady, a taktiez aj vybudovana prestiz)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra ok, vdaka za pochopenie a prijemne svadobne pripravy zelam :-) keby si nieco potrebovala napis mi do Ip ;-)
Odpovedať
@denybobo ja som zo senca, nejaký zázrak nepotrebujem, stačili by mi nejaké základné fotky, nič výnimočné, ved v pamäti mi to ostane, hosti budem mat velmi máličko,to by mi ani fotit nemusel hostinu, lenže vybrat fotografa je drina, ako som čitala, tak usudzujem, ze 15% je klamárov 20% nespolahlivých, a zas kôli nejakým fotkám čakať pomaly dva mesiace na výsledok, retušovať mi ich nemusí, budem aj tak možno pekne vyzerat, chcem klasiku. Ale také fotky v atelieri by sa bodli, také niečo pekne, alebo v nejakom peknom prostredi. len tak jedna dve do rámčeka. brrr, nemám rada fotenieeee asi dám fotak do ruky niekomu známemu a nech foti, ale mám čas este popremyslat o tom troska
Odpovedať
aj to je riesenie ;-) ... ja som z KE, keby to bolo niekde v okoli :-(, tak by sme sa vedeli dohodnut
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra ahoj, si zo Senca? ja tiež? a kde budete mať hostinu? a aký máte termín svadby? :)
Odpovedať
@denybobo hm, škoda
Odpovedať
@lucia3006 ahoj, hej zo senca, termin este nemáme presný, chceli by sme v auguste na matrike, este len začíname vybavovat veci. hostinu, skor by som to nazvala male tiche posedenie, ani neviem presny pocet ludi, ale urcite to viac ako 20 nebude, mozno bude len do desat, vratane svedkov, chceme posedenie u Šušlu v Rozmaríne, určite zajednáme niečo s nimi ty robis hasicku? ja mam hasicsku stanicu tu za chrbtom:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra jasné Rozmarín poznám, dobre tam varia a ak nebudete mať viac ako 20 ľudí, v pohode sa tam pomestíte, kamoškin manžel je tam prevádzkar ... ak by si chcela potom poradiť nejakých dodávateľov z blízkeho okolia - daj vedieť ... tak tak hasičskú, tak predpokladám že bývaš v tých novostavbách na Pezinskej ... a hneď oproti je stanica ... :) ale ja nerobím priamo tam, ale v BA - my máme na starosti celý BA kraj, tak aj Pezinok, Malacky a celú Bratislavu ... :)
Odpovedať
@lucia3006 hej, rozmarin je super, aj majitelia su v pohodičke a najradsej mám imriška, taka tajna laska mi bol :-), no na pezinskej, uzasne byvanie, uz sa tesim az pojdeme inam. do lepsieho, toto je hotova katstrofa tu. Chcem sa opýtať, že či nepoznáš niekoho kto doma pečie zákusky, lebo ja poznám len kocku, tam som robila, a od kedy odisla odtial ivka(cukrarka so mnou na matersku) tak uz nie su zakusky to co byvali kedysi a ceny hodili katastrofalne a nevyrabaju uz to, co kedysi a v takom mnozstve. alebo nejaku dobru cukraren? uz sa ti blizi svadba, budete mat asi veeeeeelku zabavu, hasicke auto, prava hasicka svadba ako sa patri, nie? a v kostole, ze? fotografa mas zo senca? je v senci vlastne nejaky solidny fotograf, s ktorým by sa dalo seriozne dojednat? bavi ta praca, ktoru robis? boze, jemne zenske pohlavie a takuto robotu robi. mas nejake ulavy v praci, alebo si rovnocenna chlapom? pekny den zatial:-) ahoj, budem rada ak odpises:-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra ja na výjazdy nechodím, ženy nesmú je to zakázané zákonom, robím na operačnom stredisku - to znamená, že 150ku a 112ku dvíham v celom BA kraji, vysielame hasičské jednotky, spolupracujem so zdravotníkmi, políciou, ktorí tam sedia spolu s nami všetci ... a potom koordinujeme zásah, ak treba ďalšie posily, vozidlá prípadne pomoc z iných hasičských staníc, potom nejaké papierovačky zo zásahov a tak ... svadbu budeme mať na úrade, do 60 hostí a to rátam už aj kameramana a DJa. my budeme mať zákusky z Horných Salíb Jakubec- výborne tam pečú a za supeer ceny - zákusok 0,30euro/kus, majú svoju webovú stránku... a bohatý výber zákuskov ... a nieje to ani ďaleko - kúsok za Galantou, aj fotografa máme z GA, za 200euro, ostatní berú aj 500, nájdeš ho tu v zozname firiem - Zdenko Roman, na svojej stránke má portfólio fotiek, ešte sa s ním máme stretnúť a dohodnúť detaily, lebo chceme hasičské fotky na stanici ... kedy to máte termín? ak by si chcela, poznám aj dobrého kameramana... a vizážistku s kaderníčkou, je v tom svadobnom salóne v PK, je to svadobný aj kadernícky salón... výborný personál...
Odpovedať
@lucia3006 idem popozerat tie zakusky, a to si osobne pojdete pre ne? fotograf je vyborna cena, idem ho hned pohladat, v senci nepoznas dobru kadernicku a vizazistku? vies pezinok, dost blbe aby som tam isla len koli tomu, ja vodicak nemam, chcela by som v senci, ved hadam tu najdem nejake dobre baby, ale uvazujem nad salonom kadernickym sophia, alebo jak sa vola, vlastnia to dve baby, zaneta a lucia, ak sa nemylim, je to nad zralokom, nad takym pubom. termin asi v auguste, ak budu mat volne na matrike este uvidime, ale skor urcite nie
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra no ak chcete mať termín od mája do októbra tak ak ti môžem poradiť, čím skôr začnite vybavovať, lebo vtedy majú všetci termíny aj na rok dopredu obsadené, my sme aj preto volili marec a aj sa nám nechcelo už čakať, navyše máme v deň našej svadby výročie - presne v ten deň sme sa spoznali pred dvoma rokmi... no pozri, ja som s nimi komunikovala cez maila, objednáš si ich, robia aj výslužky už rovno do krabíc a dobrú cenu ... nemusíš sa potom s tým ešte trápiť ... kaderníčku nepoznám ale poznám dobrú vizážistku - Denisa Hvorková, skús ju - možno robí aj účesy neviem... ten kadernícky salón nepoznám, nebola som tam, ja chodím do toho do PK, ale to tak raz za rok chichi, vlasy si doma farbím sama, iba sem tam sa podstrihnúť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?