Svadobný obrad vonku v septembri

Ahojte. Mám takú malú dilemu. Na matriku sa s mojimi 100 hosťami nevlezieme, tak zvažujem obrad pod holým nebom. Len sa trošku bojím, či už nebude škaredo. Čo vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
Neboj nie je to neskoro a pocasie bude urcite pekné a teplé. My máme svadbu 22.9. a obrad bude vonku v múzijnej záhrade :-).
Odpovedať
to dufam... lebo matriak nam padla, tak nas napada len v senci v lobsteri na lodi, ak ukecame pani prevadzkarku. Len problem tam je, ze v pripade skaredeho pocasia nemame nahradne riesenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janedoe tak my to budeme potom musieť riešiť na matrike, ale neboj, september je vždy pekný mesiac :-) a tento rok duplovane :-)
Odpovedať
dakujem sa slova odvahy :-) nechce sa mi totiz s vybavovanim zacinat od znova
Odpovedať
Ahojte nevesty..Pisem vam so ziadostou o pomoc. Aj my s priatelom sme vzdy tuzili po obrade pod holym nebom. Nasli sme nadherne miesto, vybrali datum svadby a vsetko je uz takmer dohodnute, len na matrike nam robia problemy s tym, vraj obrad vonku nemoze byt. Vraj nesplna potrebne nalezitosti a bla bla..organizatorka svadby je zaroven aj prevadzkarkou zariadenia, kde bude svadobna oslava a aj samotny obrad bude v okoli tohto zariadenia. Prosim Vas poradte mi. AJ vas odbijali nejakymi argumentami o tom, ze to vonku nie je mozne? Neviem ako argumentovat a cim.Dakujem!!! Petra
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@kercoola My máme termín 29.9.2012 a máme ho vonku. Problémy boli asi také, že nemáme trvalé bydlisko v mieste obradu - vyriešila to žiadosť o delegáciu (16,60€) a druhý problém bolo prinútiť starostu na obrad vonku - taktiež to vyriešila žiadosť o povolenie obradu mimo obradnej siene ( Na základe zákona 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 4 Uzavretie manželstva pred matričným úradom, odsek 2, ktorý hovorí, že: Matričný úrad určený podľa odseku 1 môže povoliť uzavretie manželstva pred iným matričným úradom alebo na ktoromkoľvek inom vhodnom mieste, Vás týmto žiadame o povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti.) Samozrejme nám tiež najprv hovorili na matrike, že možno nám to nepovolia ale podali sme žiadosť a na druhý deň nám volali, že nám posielajú poštou kladnú odpoveď. Treba sa oháňať zákonom, ktorý to nezakazuje ba naopak povoľuje :-) Držím palce, dobre to dopadne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?