Sú kňazi ochotní prispôsobiť obrad vašim predstavám ?

Profilova fotka
Takze rada by som sa vas opytala, ako ste to mali ohladne detajlov ako spev v kostole, rozhadzovanie lupienkov po cesticke, vlastna ziva hudba a podobne. Ja budem mat obrad zrejme v kostole Svatej Trojice na Veternej v Bratislave, no a tym ze budem mat vybaveny dispenz tak mam pred fararom velky a az trocha bojaclivy respekt, neviem, ci mu tieto predstavy len tak vysypat z rukava. Neviem ani kedy je ta vhodna chvila, ci uz pri zapise datumu, alebo az tesne pred svadbou. Taktiez by ma zaujimalo, ci ste mali pred dnom D nejaky nacvik v kostole, aby teda vsetko dobre klaplo. Ach, som z tychto "kostolnych" zalezitosti dost zmatena, lebo mam aj taky pocit, ze za to ze nie som pokrstena, tak ma beru ako taku ciernu ovcu. Tak dik moc za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, no lupienky musíš po sebe upratať, čo môže byť v Bratislave (veľa sobášov za sebou) problém, inak si myslím, že by to malo byť v pohode. Ale nech sa radšej so skúsenosťami podelia baby, ktoré sa sobášili v Trojici. Sálu už máš?
Odpovedať
guiri, myslim si, ze kazdy farar to ma rad po svojom... ja by som spravila prieskum, ktory farar je (ak sa to tak da nazvat) najprispôsobivejsi a do pohody a podla toho sa rozhodnut pre kostol. napr.náš je uplne ok, na obrade mi budu striedavo hrat a spievat dve kapely, mozem si tam priniest vyzdobu aku chcem, dokonca aj na kostolnu branu vonku, akukolvek kvetinovu vyzdobu, aj navleky na lavice mi pozicia. Tiez byva skuska obradu;t.j. kto co kedy a ako povie..tá je tusim povinna - par dni pred sobasom... urcite to dobre dopadne, vsak baby sa rozpisu, ktory knaz je ok ;-) kto dava dispenz? knaz v cirkvi, do ktorej patris?
Odpovedať
Profilova fotka
dišpenz dáva biskup
Odpovedať
neboj sa spytat, ved najhorsie co ti moze povedat je nie.pred svadbou by ste sa s nim mali urcite aspon raz stretnut a dohodnut, ako bude cely obrat prebieha, co budete citat, aku formu slubu pouzijete....ci bude citat niekto so svadobcanov, alebo ministranti a podobne...nemusi to byt zrovna generalka, staci sa stretnut aj na fare, ale v kostole vam aspon ukaze co a ako, kde budete stat a tak. kludne sa ho spytaj uz pri zapise datumu, ako je to s vyzdobou a priebehom obradu, ze kedy sa treba ohodnut a uvidis ako bude reagovat. drzim palce, aby to dobre dopadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Guiri tak to ozaj len a len záleži na ochote oddávajúceho a farnosti pre ktorú sa rozhodnete ;-) ... ale vo všeobecnosti čo viem tak mladým párom zvätša všetci chcú výjsť v ústrety. 8-)
Odpovedať
Za slušné, nevtieravé opýtanie sa s prednesením vlastnej predstavy nič nedáš... ;-) Držím palce (aj medzi kňazmi sú aj takí, aj takí...)
Odpovedať
Profilova fotka
kludne sa ho slusne opytaj, ze toto a toto sa ti paci a ze ci by to bolo mozne zahrat alebo urobit vtedy a vtedy... je mozne, ze napriklad piesen ave-maria ti "neschvali" ja neviem, napriklad cez obetovanie, kvoli napr. liturgickym predpisom, ale v hociktorej inej casti obradu anonicoho sa neboj. ja som si tiez vsetky spevy navrhla, presla som to s knazom alebo s organistom a bolo. vies, ked je vystupovanie slusne, tak nemozes nikdy nic stratit. mozno pri nieco to bude pre neho "novota", ale to neznamena, ze to musi zvrhnut. ale je pravda, ze su aj taki aj taki.. ale pokial viem, tak fararko z trojice je fajn. mozno na prvy pohlad vzbudzuje respekt, ale v trojici sa mi vydavali uz 3 moje kamaratky a vzdy sa s nim dohodli.. takze v pohode.. :-)a kludne sa ho opytaj vsetko naraz, alebo ked uvidis, ze bude letiet na nejaky dalsi termin, tak sa s nim dohodni na nejakom inom termine, ze sa chces s nim porozpravat o organizacii svadby. drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
ak jeden nechce, chod dalej, dnes uz skutocne neplati, ze jeden kostol, jeden farar... mozes si dobreho farara zavolat takmer kamkolvek... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?