Problém so sobášom vonku

Ahojte milé nevestičky, plánujeme svadbu v Horárni pri Leviciach a máme problém so sobášom. Ja som z LV a to vraj spadá pod matriku v Novom tekove. Chceli by sme ho vonku, ale pani starostka resp. matrikárka v Novom Tekove má s tým problém....že oni to mimo matriky nerobia:-(Neviete mi nejako poradiť, či by sa z toho nedalo vykľučkovať....Ďakujem
Odpovedať
Ahoj Lionka, aj my sme mali svadbu mimo matriky, konkretne v zahrade kastiela, ktory spadal pod mesto, z ktoreho matriky nas prisli zosobasit. Podla mna ide iba o dohodu a hlavne OCHOTU matrikarov urobit to mimo obradnej miestnosti. A samozrejme, za priplatok. Okrem normalnych poplatkov sme si priplatili tusim 66 Eur za obrad mimo obradnej miestnosti. Skus sa s nou o tom porozpravat, ze by si to takto velmi chcela.
Odpovedať
Ahoj, no matrikarka podla mna nemoze len tak vymyslat, ze oni to tak nerobia. Je jedno, ze sa to u nich este nestalo, no matriky vseobecne takuto "sluzbu" poskytuju, vsetky v SR bez rozdielu.. takze by som in povedala na tvojom mieste, ze je to ich povinnost, ak o to poziadate a zaplatite poplatok..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, samozrejme je to len o ochote. My sme dnes tiez volali a vobec nebol problem. Dokonca sme si vymysleli miesto a proste sme im povedali, ze tam pridu a oni, ze pridu kam chceme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Nag - nie je to ich povinnosť, ich povinnosť je zosobášiť. Miestnosť sobášu je zvyčajne schválené zastupiteľstvom obce. Je to trochu alibizmus, ale ak to nechce urobiť mimo matriku, tak ju k tomu nič nedonúti. Ak je ochota, tak sa to stanovený správny poplatok za sobáš mimo miesta obradnej siene, vykoná. Potrebný je štátny znak, sobášiaci a zapisovateľ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?