Oznamit vopred fararovi, že máme dieta ?

Ahojte, možno blbá otázka, ale chcem sa spýtať, či je potrebné, aby sme farárovi oznamovali pri vybavovaní termínu svadby v kostole, že máme už polročného syna.
Odpovedať
@ivasp ahoj :-) no veru neviem.. Podľa mňa ti to žiaden zákon neprikazuje - nie som si všaK istá.. Ale už len z princípu, by som mu to povedala. A to najmä preto, ak by s tým mal problém, hľadala by som iného kňaza... Nechcela by som za takých okolností zložiť pred ním sľub :-(
Odpovedať
@marienkakf Chystáme sa za kňazom a priateľ mi povedal, že načo mu to budeme vravieť, že jeho povinnosťou je nás vziať bez ohľadu toho či máme dieťa alebo nie. Že pri krste sme sľúbili, že ho budeme vychovávať vo viere a v rodine... Ale tak ja si myslím, že mu to hneď na prvom stretnutí poviem.
Odpovedať
@ivasp podľa mňa by to mal vedieť. Neviem či musí ale ja by som to určite povedala.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivasp povinní asi nie ste, ale ani on nie je povinný vás oddať. žijete v hriechu, čoho dôkazom je aj vaše dieťa (za to ťa vôbec neodsudzujem, ani my sme neboli iní, akurát dieťa ešte nemáme, aj keby sme chceli) a farár ťa môže odmietnuť oddať z toho dôvodu, že by išiel sám proti sebe, nie proti vám. on to totižto môže vnímať ako svoj hriech, že vám odsúhlasil taký život (keďže do svadby máte ešte viac ako rok). takže na vašom mieste by som bola k nemu úprimná od začiatku. určite to bude lepšie vnímať, akoby ste to potom naňho vybafli neskôr. a možno sa vás na to aj opýta. a vy budete aspoň vedieť, či vás oddá, alebo budete musieť hľadať iného farára. ;-)
Odpovedať
a nie je to nahodou tak,že na matrike sa hlasi ,že je dieťa? nas sa aspon pýtala...v tom prípade sa ešte niečo vypisuje...Ja by som to určite povedala
Odpovedať
Profilova fotka
@ivasp My sme v den nasej svadby krstili malu, cize sme to oznamit museli, ale tak asi povedzte...aby to nevyznelo potom trapne ked sa nahodou opyta :)
Odpovedať
@ivasp Ahoj aj ked nepovies zissti to.Lebo budete musiet ist najprv na matriku a tam sa vypise papier ktori mu donesiete,a jedna kolonka je tam ze ako sa budu volat deeti v manzelstve a druha kolonka je tam uz o zijucich detoch s ktorimi vstupujete do manzelstva.Ten papier mam aj doma :-)
Odpovedať
Keď sme šli zajednať termín na svadbu tak sme vzali aj malého so sebou a povedali sme aj, že chceme aby nás oddával ten Kaplán čo nám aj krpca krstil a reakcia bola že by to problém nemal byť....tak dúfam a verím že to vyjde:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?