Oddávajúci na Orave - neoficiálny obrad

Mám na Vás kočky jednu otázku. Pozná niektorá z Vás na Orave niekoho, kto je schopný oddávať? Jednalo by sa o neformálny obrad, kedže budeme mať deň predtým úradný sobáš, ale iba so svedkami. Na ďalsí deň sa stretne rodina + známi a chceme mať obrad pri Oravskej priehrade. Žijem v ČR a tu je normálne, keď Vás oddá aj niekto z inej cirkvi, ale kedže na Orave nič také neexistuje alebo o tom možno neviem tak som nahratá :D. Proste niekto, kto by mal pekný príhovor ,bolo by to také uvolnené a má s tým skúsenosť :). Dík :)
Odpovedať
Profilova fotka
Čo tak zohnať si nejakého starejšieho? :)
Odpovedať
@ajinkaknm Nad tým som už tiež uvažovala, ale svadba bude v septembri a mám obavy či vobec niekho splaším a hlavne len na takú krátku chvíľu. Preto hľadám aj iné alternatívy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mishs a čo tak niekto z blízkych? Môže mať nejaký pekný príhovor a potom si môžete napríklad povedať také Vaše sľuby navzájom a je to vybavené :)
Odpovedať
@ajinkaknm Ja nechcem hľadať výhovorky :D, ale nechcem nikomu robit stres a hlavne nik nemá so svadbami moc skúsenosti. Nechcem aby sme sa v tom tápali a nevedeli čo a ako. Chcela by som aby to proste niekto viedol. Keď nenájdeme nikoho tak možno skúsim starostu z obce, ktorý nás bude oddávať deň predtým, ale viem, že to bude asi jeho 3. svadba v priebehu 10 rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?