Môžu byť pokrstené deti rodičov s civilným sobášom?

Dievčatá, prosím vás, chystáme len civilný sobáš. Ja som katolíčka môj snúbenec je evanjelik. Keď budeme mať deti, budú sa môcť pokrstiť v katolíckom kostole?
Odpovedať
fu tak to neviem ked nebudete zobraty v kostole ale tak prakticky by sa to mohlo dat, ono by sa to malo odvijat skor od toho k akej viere ich chcete potom viest, ak ku katolickej tak nevidim problem
Odpovedať
Ja by som sa tohto nebála, podmienka to určite nebude - veď dieťa je nový človek, ktorý by nemal byť takto zaťažený rozhodnutiami, ktoré sa urobili niekedy pred jeho počatím - akékoľvek ovečky isto zoberú radi. Vraj stačí, keď aspoň jeden z rodičov je katolík a bude deti vychovávať v tomto duchu - ale počula som aj pri svadbách, že čo kňaz, to trošku iný prístup. Kedysi sa krstili všetky decká do radu, preto sa myslím aj krstia tak skoro, aby keby malé zomreli, aby sa dostali do neba.
Odpovedať
Bude moct ale krstny rodicia budu musiet byt katolici
Odpovedať
Profilova fotka
mozete dat pokrstit ak si ty katolicka. ale viac ako biologickych rodicov tam ide o krstnych rodicov. ti musia byt obaja katolici a minimalne pokrsteni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
poznám veľa párov, ktoré sa brali iba na úrade a deti dali pokrstiť.. to nie je žiaden problém, stačí aby boli krstní rodičia pokrstení, lebo prakticky na nich by malo záležať, oni majú rodičom pomáhať viesť to dieťa k viere..
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne, ze mozu ked ty si katolicka :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme boli tiez dlhe roky zobraty iba na urade, az teraz ideme riesit svadbu v kostole a vsetky deti mame pokrstene :)
Odpovedať
Profilova fotka
To je aj tak zvacsa na fararovi, ked je taky no privetivy, tak vie v pohode vyjst ludom v ustrety. Toho by som sa nejak nebala ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@balajovas Zalezi od knaza. Minimalne sa pripravte na to, ze sa Vas spyta, preco zijete vo "volnom" zvazku - pred Bohom aj napriek civilnemu sobasu ste ludia zijuci bez manzelstva. Pri krste slubujete, ze budete vychovavat dieta v krestanskom duchu, preto sa je dobre zamysliet, co pre Vas krst znamena vo vychove dietata...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?