Menej typický kostol na svadbu v Bratislave. Kde ho vybaviť?

Profilova fotka
Ahojte nevestičky, ja by som chcela mať svadbu v kostole, no nie v tých "klasických" modry kostolik, blumental - všetko kostoly v Bratislave. Skôr jezuiti, frantiskani (oba blizko seba v strede mesta - vedla starej radnice), ursulinky - to je pod Hlavnou postou, niekto ani mozno nevie, ze to tam je, je to skor kaplnka, alebo Dóm sv. Martina - no ten sa mi zda dosť veľky :-) viete mi niekto poradiť, kam sa treba obrátiť a či to je vôbec možné? Dakujem, papa
Odpovedať
Profilova fotka
pokial chces mat svadbu v starom meste, treba ist na faru na kapitulsku ulicu (spada tam urcite dom sv. martina). u jezuitov je problem vybavit svadbu, lebo to nie je farsky kostol a p. prof. z fary ti to bez mihnutia oka odmietne s tym, ze si mas vybrat iny kostol. da sa vybavit povolenie u biskupa, ale treba za tym behat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sisa dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte Vás poprosím o info, neviete aké to je s vybavením svadby v Dome sv. Martina? Nie je s tým problém? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj aksym, sisa ma pravdu, myslim, ze vsetky kostoly, ktore v centre su, a patria nejakej reholi, cize aj jezuiti, aj frantiskani a aj ursulinky, su na svadbu dost komplikovane. Totiz povolenie maju iba farske chramy. Teda teoreticky ak si to vybehas a ukecas pana farara, mozno sa Ti to podari, ale podla mna to nestoji za tu namahu :-) Viem o tom, ze sobasia v Trojici, a urcite v Dome, lebo tam sme mali svadbu my :-D v juni tohto roku. Problem s tym trochu bol ;-( , ale to uz nie je dolezite, lebo sa tam podla mojich info vymenil spravca fary, teraz je tam udajne mily mlady pristupny knaz. Takze Ti doporucujem, ak o tom uvazujete, zajst na faru Domu Sv. Martina, uradne hodiny maju Po-pia : 14.30-16.30, alebo ak nemozes osobne, skus tel. : 5443 3430. Minimalne tak 3 mesiace pred planovanym terminom svadby. a budete potrebovat krstny list a este nejake tlaciva, ale to uz vam potom daju tam. a v pripade, ze sa chcete priviezt na obrad autom az pred Dom, budes potrebovat na MiU Stare mesto vybavit povolenie pre auta na vstup do pesej zony, max. 3 auta tam mozu za mierny poplatok ;-) stat max. hodinu. ak Ta este nieco zaujima, pytaj sa, kym si to pamatam :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jeeej margarita ty si zlata, uplne vycerpavajuce info ;-) nevieš ako to je, ak nemám krst, vybavia mi to, alebo mam ísť radšej inam? Si velmi zlata, dakujem, dakujem. Este otazocka, nebolo to tam velke, nestratili ste sa tam? :-) teda neviem kolko hosti ste mali a zatial ani svojich neviem kolko budeme mat.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka krstu, to Ti asi neporadim, lebo ja som bola krstena este v perinke :-) ale urcite sa spytaj na to priamo toho knaza, lebo krst dospelych vyzaduje aj pripravu, mozno len par stretnuti, fakt neviem, ale urcite sa v rim.-kat. cirkvi nekrsti "na pockanie" ;-) kolko presne ludi bolo v kostole, to si netrufam odhadnut, no urcite aj 100-150... :-( a hoci je to fakt velke, nepripadali sme si strateni, len je tam tma, teda vpredu je osvetlenie dobre, ale ak chces fotit sediacich ludi, potrebujes fakt dobreho fotografa, inak uvidis len ciernu dieru:-))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Babenky, obnovujem opäť túto tému. Prosím Vás o radu. Kamoška sa chce v septembri vydávať v Blumentáli. Ako dlho pred svadbou treba navštíviť faru, aby absolvovali predsvadobné náuky? Ako je to s matrikou? Treba najprv navštíviť faru v Blumentáli, dohodnúť si termín a potom cupitať na matriku? =-) Ďakujem všetkým za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
ak su pokrsteni, tak staci sit nejake 3 mesiace pred planovanym terminom, ale ak niesu, resp.nema ani jeden prijimanie, tak treba tam ist skor... a potom pred svatbou staci skocit na matriku a odtial doniest statnu zapisnicu fararovi
Odpovedať
terga: sú obidvaja krstení, ale ďalšie sviatosti nemajú... Takže predpokladám, že čo najskôr...? Štátna zápisnica je tá žiadosť, čo sa vyplňuje na matrike?
Odpovedať
ahoj Katrin. Na faru treba ist cim prv tym prv, hlavne ak co len jeden z nich nema sv. prijmanie. (vybavuje sa tam biskupsky dispenz ak chybaju sviatosti). Na fare potrebuju krstne listy, obcianske preukazy a Mena svedkov a ich bydliská. Potom musia absolvovat 4 poucenia. Jedno je v Qou Vadis (to je centrum pri kostole sv. Trojice). To sa kona kazdy posledny stvrtok v mesiaci o 17:00. My sme si najprv zaistili kostol a potom sli na matriku. Musia ist na matriku, ktora patri k obvodu v ktorom je Blumental. hadam je to vsetko ;-)
Odpovedať
rebeka: ďakujem.... ešte sa chcem spýtať, teda, dúfam, že tu nikoho neurazí, ale som viac-menej neznalec tejto tématiky... Keď sú obidvaja pokrstení v katolíckom kostole, ale nemajú žiadne iné ďalšie sviatosti, načo je potrebný biskupský dišpenz, keď sa chcú obidvaja sobášiť (teda prijať sviatosť manželstva) v katolíckom kostole??? to kvôli tomu, že nemajú ďalšiu sviatosť? Svedkovia musia mať sviatosti/príp. musia byť sobášení v kostole, ak už nie sú slobodní? (napríklad žena krstená so sv. prijímaním a birmovkou, ale sobášená nie cirkevne) :-o
Odpovedať
Profilova fotka
katrin, biskupsky dispenz musia mat preto, lebo ani jeden z nich nema vsetky sviatosti (t.j.aj prijimanie aj birmovku aj krst samo). A svedkovia nemusia mat nic, kedysi museli mat vsetky sviatosti, ale dnes nemusia mat nic...stacia im len obcianske preukazy :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
babuľky, ďakujem, pekne... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nzč ;-)
Odpovedať
katrin: pokial su len krstení, tak by mali bezat na faru cim prv tym prv. Lebo aspon jeden z nich musi mat sv. prijimanie. krst ako taky nestaci. :-)
Odpovedať
rebeka, tessa: ešte raz ďakujem... :-) kamoška už dostala link na túto tému, tak dúfam, že budú cupitať ;-)
Odpovedať
nie je za čo ;-)
Odpovedať
askym a kedy by ste chceli mat svadbu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?