Kto ma má priviesť k oltáru? Poraďte

Profilova fotka
Ahojte dievčatá! Mám taký menší problém, ktorý ma aj trošku trápi a to ten, že nemá ma kto viesť ku oltáru. Otec mi zomrel, keď som bola úplne malá a druhého sme už nemali. So snúbencovým otcom nemám taký vzťah, aby ma viedol, nemám ani brata, ani iného príbuzného, ktorý by ma mohol viesť :-S Tak sme rozmýšľali so snúbencom, že si ma bude viesť on ;-) Už ste sa s tým niekedy stretli? Aký je váš názor? ďakujem!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
tak nech ta odvedie prvy druzba,ci to je zly napad? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte som zabudla dodať, že na svadbe máme len najbližších príbuzných a jedných kamošov (dokopy s nami 11 ľudí :-D ), ani družbov mať nebudeme, proste len najbližšia rodina. Za svedkov nám pôjdu sestry.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, Raffaella! Mne sa celkom pozdava tvoj napad, aby si ta odviedol k oltaru snubenec. Z toho, co si napisala, to vyzera byt najblizsi clovek muzskeho pohlavia. Predsa zeny sa vylucuju, tak ostava poobzerat sa po chlapoch. Este ma teraz napadlo, co tak krstny?
Odpovedať
..ahoj, tak kľudne choďte spolu so ženíchom, na tom nič nie je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je svadba v kostole, tak Vás môže viesť aj kňaz aj k oltáru aj od oltára. Nás sa na to pýtal, či nás má viesť alebo prídeme sami.
Odpovedať
Profilova fotka
raffaella, nám kňaz pri poučení o sobáši navrhol dve možnosti, a to, že buď na začiatku obradu kňaz príde od oltára k vchodu do kostola, kde sa otočí a ženích s nevestou ho budú nasledovať k oltáru, alebo že kňaz zostane pri oltári, ženích ma bude čakať pred oltárom a ja pôjdem uličkou s otcom. Ja som si vybrala ten druhý spôsob, ale daľšie dva páry, čo tam boli spolu s nami na poučení, si vybrali práve ten prvý spôsob, že pôjdu spolu za kňazom. Takže je to úplne bežné, nemusíš sa báť ísť so ženíchom. Porozprávaj sa s kňazom, ako je to zaužívané vo vašom kostole, určite ti poradí.
Odpovedať
alebo chod sama, aj tak sa da ;-)
Odpovedať
kludne môžete isť spolu so snubencom - na tom nie je nič zlé... každy si to môže urobiť ako chce
Odpovedať
Ahojte kočky, možem aj ja otázočku? Tiež som v podobnej situácii ako raffaella - moj ocino sice zije, ale na inom kontinente, a na svadbe zrejme nebude. Chcela som aby ma k oltáru viedla mamina, alebo z jednej strany mama a z druhej brat. Su to moji dvaja najblizsi ludia v zivote, preto mi to pripada take symbolicke, ze ma odovzdaju mojmu snubencovi. Bolo by to divne? Mirka_mt: píšeš, že ženy sa vylučuju. Preco? (Pre info obrad budeme mat v evanjelickom kostole...)
Odpovedať
anairda podla mna je to ok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Anairda: Myslela som to len pre pripad Raffaelly, ked v svojich prispevkoch spominala len muzskych clenov rodiny a znamych. Najprv som jej chcela poradit mamu, ale spominala "brata a ineho pribuzneho" - pochopila som to tak, ze chce muza. Tiez byva zvykom, aby nevestu odviedol muz, ale aj tie si kazdy prisposobuje podla seba a svojich predstav. Takze teba, podla mojho nazoru, pokojne moze odviest mamina s bratom ;-), ked su to tvoji najblizsi ludia (ako si napisala)
Odpovedať
Jaaaj, tak potom ja som ten tvoj prispevok nepochopila ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nevadi, aj nabuduce vysvetlim, ak pisem zlozito ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Raffaella, ja by som tiez volila nastup so snubencom (niekde som citala rozne sposoby nastupu do kostola a tento sa tam tusim vyskytoval tiez) alebo ako amjee pise ... aj sama mozes prist! :) Pri tejto prilezitosti ma prave napadla scena z klipu Gun´s and Roses - "November Rain" (ak sa nemylim v nazve pesnicky - isla tam nevesta k oltaru sama a vyzeralo to ok). Anairda, absolutny suhlas, nech k oltaru odvedie mamina a brat! Ja myslim, ze treba robit vela veci aj srdcom, tak ako to ty citis a ako aj pises - je v tom kus symboliky a velmi peknej!
Odpovedať
Profilova fotka
ja som na tom rovnako co sa otca tyka, tiez zomrel. rozmyslala som kto to bude. nakoniec sme isli spolu s mojim drahym. ak na to neni vhodny iny clovek, tak naco to znasilnovat... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte - mne sa zda ok, keby nevestu k oltaru viedla i mamina, je to tvoj den a cely by mal byt podla tvojich predstav a nie podla toho, co sa patri a co nie. Tiez som uz niekde citala, ze nevestu viedli k oltaru i mamka i otec sucasne ;-)
Odpovedať
Ahoj Raffaella, ja som mala podobný problém ako ty. Keď sme boli na náukách v kostole sám pán kaplán všetkým povedal dve možnosti. Buď ženích čaká na nevestu, tú vedie jej otec alebo idú snúbenci spolu. Teraz sa to vraj robieva a ako sa on sám vyjadril jemu sa to páči viac. My sme boli takto rozhodnutí ešte predtým a slová pána kaplána nás len utvrdili v tom, že sme sa rozhodli správne. Bolo to krásne ísť vedľa svojej lásky a vedieť, že takto spolu pôjdeme celý život ;-) Ten pocit som si plne užívala. Je na tebe ako sa rozhodneš, no keď idú dvaja spolu nie je to nič výnimočné. Pár našich známych takto išlo tiež a všetci boli spokojní :-)
Odpovedať
vivi7, snehulienka, slniecko - vdaka za názor a podporu, asi to tak aj urobím. Mohla by som isť aj sama, ale mne sa páči, že tým poctím moju maminu, a brata, aj keď brat bude mať z toho stres, je strasne hanblivy :-D a mohla by som ist aj so snubencom, ale straaasne chcem aby ma vo svadobny den videl az ked k nemu pojdem ulickou, kvoli tomu sme aj fotografa ukecali na fotenie az po obrade. Čo sa tyka prichodu nevesty s oboma rodicmi, myslim, ze obrady v evanjelickom kostole maju toto dokonca ako jeden zo zauzivanych sposobov (niekde som to citala).
Odpovedať
anairda - to je ok si tiez myslim ;-)...mna osobne tiez budu viest dvaja fesaci - mladsi a starsi brat ;-)..a moj mladsi asi tiez bude stresovat...ved 16-rocny pubis :-D, ale proti nie je ;-)..
Odpovedať
Profilova fotka
anairda, v pohode .. my sme mali vcera skusku v kostole a tiez sa nas pytal ako chceme ist. A s maminou a bratom je to super napad. V ktorom evanjelickom kostole budete mat obrad?
Odpovedať
Profilova fotka
raffaela mozes ist rovno so zenichom, je to v pohode, aj kamoska tak sla a mala otca
Odpovedať
ja som bola na svadbe kamaratke a ju ako nevestu viedol k oltaru jej krstny...
Odpovedať
Ahojte. Ja mam aj otca (super si rozumieme) ale my sme zvolili nastup taky ze sme isli ja a moj snubenec ako prvi a za nami vsetci ostatni. Bola som uz na vela svadbach kde to takto bolo a inu alternativu som ani nezvazovala. Skratka sme sa pred kostolom zoradili a isli spolu ;-) Dokonca to nikto ani nekomentoval (co je divne, lebo vela ludi komentovalo vsetko - z toho mi vyplyva ze to nebolo nic cudne)
Odpovedať
to egyptanka:: vo velkom kostole na panenskej. to Julova:: jeeej, to je super, ze dvaja braskovia ta povedu ;-) nooo, moj nema 16 rokov, ale 26:-D ale je introvert a strasne nema rad pozornost ludi, ale toto bude musiet pre segricku vydrzat :-p
Odpovedať
anairda : my sme mali svadbu v evanjelickom kostole a nikto nam nekazal, ako mame ist - takze sme isli so snubencom sami pred oltar, za knazom, drziac sa za ruky : ja som ani nechcela, aby ma viedol otec ci iny pan alebo mama, nakolko manzel uz rodicov nema... tam sme isli ako "frajeri", odtial ako manzelia je na Tebe, ako sa rozhodnete, kludne chod s Tvojimi najblizsimi..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Raffaela. Celkom ma zaskocil nazov tvojej temy. :-) A nevydavas sa ty nahodou? Je uplne prirodzene, ze pojdete ku oltaru s tvojim milym. To ze nevestu privadza k oltaru otec, brat, ci niekto z rodiny je len prebraty zvyk a nie pravidlo. S tymto by som si skutocne hlavu nelamala. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A vlastne zenicha kto doprevadza?
Odpovedať
jeho mamka :-)
Odpovedať
Ahojte baby, no u nas ideme v autach ja s ocinom a snubenec s maminou. Ale v kostole, sa všetci usadia a pre nas si pride kaplan a odvedie si nas k oltaru. Boli aj ine alternativy, ale povedali sme si, ze ked mame kracat cely zivot popri sebe, tak mozme zacat hned svadbou :-) uz sa na to aj trosku tesim. A este deti pojdu pred kaplanom a ponesu krizik a prstene (sú zlatí a su to moje krsnata :-D). Tak si raffaela nerob starosti a pekne chod so snubencom. Kamoska mala teraz v sobotu sobas a isla s manzelom uz aj v aute. Myslim, ze ked sa vy dvaja dohodnete nemoze byt nikto proti.
Odpovedať
veď aj my pôjdeme spolu v aute ku kostolu a potom idem ja s tatkom a on so svojou mamkou. ale napr. moja sestrička išli spolu ..teda, že ich neviedli rodičia :-) :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?