Dve svadby

Zdravim nevesty, neviete mi prosim poradit. Chceli by sme dve svadby. Prva by bola v dohladnej dobe na urade len so svedkami, pretoze som tehotna. A po porode by sme chceli svadbu v kostole, len nejake potvrdenie cirkevne, ale vsetko ako sa patri s rodinou a hostinou. Viete mi povedat, ci sa nieco take da? Ja myslim, ze ano, kedze sa.daju v kostole "obnovit" (alebo ako sa to vola) sobase, napr. pri vyrociach. Ale neviem vobec, ako to funguje. Planovali sme jednu svadbu, ale clovek mieni, pan boh meni... Bola by som vam velmi vdacna za akykolvek postreh
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tak mali 2 svadby behom tyzdna ;-) pointa je, ze nesmies mat dva uradne platne sobase. to znamena, ze musite mat dostatocne chapaveho farara, ktory to pre vas urobi a to je cele.... sobas v kostole bude platny pred bohom, bude zapisany na fare, ale uz sa nesmie zapisat do matriky uradnej! vela bab tu pisalo, ze to nie je mozne, ale my sme zivy dokaz, ze to mozne je ;-) my sme proste fararovi nedali velku sancu nas odmietnut :-D drzim palce :-)
Odpovedať
aj my sme to takto mali, v sobotu civil, v pondelok cirkevný sobáš. a čo sa úradných vecí týka, ako vraví saralevi.
Odpovedať
Profilova fotka
baby maju pravdu.. pravne sa to da raz, co sa uvediet do spisov... a dalej je to uz len na oddvavajucom ci bude ochotny... my sme to tiez tak mali resp mame... mali sme obrad na urade a v lete chceme niekde v lese alebo na luke... :) tak vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Mi mame tiez ten pripad .....pred 4r. sme mali civilny tiez som bola tehotna a teraz koncom maja mame cirkevy sobas zo vsetkym ako ma byt ....farar s tym nemal problem povedal nam ze cirkev neuznava civilne sobase taze vsetko sa deje ako ma na nauki ideme atd ......len ako vravia vsetko je na fararovy a na chcelosti ;-) ......vela stastia prajem ... :-)
Odpovedať
Velmi pekne dakujem, za kazdy prispevok, ste zlate. Dufala som, ze je to mozne, ale ked som to niekomu povedala tak.na mna pozeral akoby som z jahody spadla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?