Deti hosti na obrade

Poradte mi ako mam slusne poprosit mojich hosti, ktori pridu na svadbu s detmi, aby pocas obradu v kostole stali vonku alebo aspon niekde blizko vychodu z kostola. Chcem im nejak slusne povedat, aby vyniesli dieta von ked zacne plakat alebo kricat. Zvlast moja sesternica nema IQ na to, aby to pochopila sama. Kedy a ako im to mam povedat a ako sa ubezpecit aby to dodrzali? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkab Ahoj, mozno mozes poprosit niekoho ineho z tvojej rodiny, aby na to dozeral pocas svadby. Je skoda, ze tvoja sesternica nema na to IQ, ako pises, pretoze to by malo byt automaticke, ked dieta zacne vyrusovat alebo plakat, aby s nim vysli von, no ked to niekto nechape, tak ja by som niekoho poprosila, aby mozno stal vzadu v sale a ked sa nieco take stane, upozornil rodicov... x-)
Odpovedať
popros niekoho z rodiny,alebo druzicku aby v takom pripade upozornila rodicov, aby nerusili obrad a nech idu s malym von
Odpovedať
Profilova fotka
myslím si, že rozumného človeka napadne keď dieťa začne plakať idem s ním von z kostola. Žiadať rodičov s detmi aby stáli niekde vzadu to mi príde hlúpe od teba...musíš rátať s tým že detičky sa sem tam prejavia hlasnejšie nemyslím že je to extra poburujúce či rušivé...tiež by si nechcela na svadbe svojej sesternice stáť za dverami kostola či pri nich....
Odpovedať
@tatiana321 Ja som tiež myslela, že je samozrejmé, źe dieťa plače, idem s ním von.. Ale nemusí to tak byť. Napr. nedávno sme boli na svadbe a na obrade deti boli neposlušné, syn nevesty behal hore dole a babka za ním, vybehol za oltár, jeho babka za ním, držala ho za ruku a prechádzala sa s ním okolo oltára, on sa tam udrel a začal riadne revať silno a dlho, celý čas ako si hovorili sľuby, nikto nepočul ani slovo, lebo do toho začalo aj iné dieťa revať, tak bol dvojhlas.. Namiesto toho, aby ľudia pozerali na nevestu a ženícha, ako hovoria svoje áno (ktoré sme cez rev nepočuli, hoci sme boli vpredu), všetci pozerali na to, ako za chrbtom farára sa pod oltárom hlučne baví babička s vnúčikom.. :-D skrátka, nikdy nevieš, ćlovek zažije aj to, čo by nečakal. Aj od ľudí, ktorých pozná. Ale pri vchode do kostola bolo napísané - nevyháňajte z kostola detský plač :-)
Odpovedať
Jednoducho, :)) napisat na pozvanku ze Sorry No kids :))) :-D :-D :-D
Odpovedať
@tatiana321 prečo by to bolo od nej hlúpe? umrnčané deti rušia obrad, to by mali rodičia chápať. Na svadbe má byť pozornosť upriamená na nevestu a ženícha a nie na deti. Navyše všetky takéto rušivé elementy sú zachytené aj na video.
Odpovedať
Napríklad na 1. svätom prijímaní sa to organizuje tak, že v kostole je rozmiestnených zopár "strážcov poriadku" (ochotných dobrovoľníkov), ktorí okrem iného dozerajú aj na to, aby bol kľud - fotografovať aj kamerovať môže len poverený profesionál, nikto nesmie vyrušovať, pokiaľ áno, tak pomôžu, resp. doporučia odchod von, ak je niekomu zle, majú pri sebe vodu a základné lieky, aby vedeli pomôcť a pod. Myslím, že je to úplne rovnaká situácia ako na svadbe, ibaže organizačne náročnejšia, pretože je kostol plný na prasknutie. Raz darmo, účasť milovaných detičiek je samozrejme dovolená, ale poriadok musí byť a tiež je pravda, že veľa rodičov to nechápe, oni sú na cirkus svojich detí zvyknutí a chýba im ohľaduplnosť voči ostatným, tak preto treba nejakého strážcu poriadku. Zvukové aj kamerové záznamy sa archivujú aj na celý život, nie sú práve lacné a tak právom mladomanželia očakávajú, že to bude mať úroveň.
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s @alllinka . Detto na svadbe kamarátky. Boli tam síce len dve malé deti, ale zrejme sa rozhodli súťažiť medzi sebou, kto bude najviac plakať, džavotať a kopať do lavice. Iba jedna z matiek mala rozum na to, aby stála vzadu, a keď dieťa vyrušovalo, odviedla ho okamžite von. Druhá sa pokojne uvelebila na hornom poschodí. Keď jej ratolesť začala vystrájať, bolo to samé "Šš!", "Prestaň!", no nikdy neurobila nič, čo by malo trvalejší efekt. Určite si nechceš o pár rokov prezrieť záznam z najkrajšieho dňa svojho života a počuť v ňom samé rušivé elementy. Radím byť neoblomná a poprosiť niekoho z rodiny, kamaráta, známeho - jednoducho niekoho s prirodzenou autoritou, aby sa o podobné záležitosti v rámci slušnosti postaral. Nemáš sa prečo cítiť vinne. Je to tvoja chvíľa.
Odpovedať
suhlas s babami, urcite to nieries ty dopredu, nebolo by to vhodne. ale popros niekoho kto na to dohliadne keby nahodou sa nieco vyskytlo. My sme to riesit nemuseli nastasatie, lebo ziadne deti na svadbe neboli:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
male deti nemaju na svadbe co hladat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?