Dá sa čítať prísaha novomanželov bez mikrofónu?

baby netriasol sa vam hlas ked ste citali novomanzelsku prisahu,ja som hanblivy clovek a neviem si predstavit ako budem prisahat v mikrofone,nemoze sa to citat bez mikrofona?
Odpovedať
no to by som aj ja brala ked vidim mikrofon hlas sa mi trasie ako kozicke :-N dufam ze to je realne citat bez mikrofonu baby poradte x-)
Odpovedať
No fakt neviem, ale keby sa to čítalo bez mikrofonu tak ľudia by z toho asi veľa nepočuli hm? :-D Najmä tí vzadu a na videu by to tiež asi nebolo bohvieako. Ja osobne som ešte nevidela takú svadbu. Nebojte sa baby, ja sa tiež hanbím, ale šak dajako prežijeme. Ked sa ti roztrasie hlas, tak nevadí, ved každý je aspoň troška vystresovaný a berie sa to normálne :-)
Odpovedať
ja som s podobnym problemom uz zapasila (nebol to sice manzelsky slub ale nepriatelsky mikrofon ano :-) ) pomohlo ze som si tu vec nahlas citala vela krat doma takze som si uplne na to zvykla, vedela som ako to precitam aj s prestavkami, a potom je dobre si to aj parkrat vyskusat priamo do mikrofonu, aby si si zvykla na vlastny hlas, ako to znie... fakt, trening velmi pomohol (hoci trosku trema samozrejme ostane)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby nestresujte, takto si len zbytocne vsugerujete, ze sa vam bude triast hlas a budete mat nervy....pritom v tej chvili vam to ani nenapadne :-D :-D Je to len chvilka, takze ziadny stres, treba si to vychutnat a tesit sa :-N Ja som navyse citala v kostole na svojej svadbe aj jedno citanie, ale akosi som si v ten den zabudla nervy doma ( ako skro vzdy :-D :-D ) takze som si to cele s kludom vychutnala :-N x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
nemate niekto vtipny a orginalny text na prisahu novomanzelov?? vsetky co som nasla tak v nich bol spominany alkohol a to tam prave koli draheho rodine mat nechcem resp. nebolo by to vhodne...
Odpovedať
stormie: myslím, že baby myslia na prísahu v kostole!!!
Odpovedať
andzi: to som pochopila ze baby co tu zatial pisali asi hovorili o prisahe v kostole...ale u niektorych bab som v albumoch videla tie "vtipne" prisahy a prave taku nejaku hladam
Odpovedať
Profilova fotka
my sme poziadali knaza, aby sluby cital on a my sme odpovedali len "beriem" a "slubujem" :-) naco sa zbytocne stresovat... (a citanie cital moj otec)
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme sa na svadbe neuveritelne bavili a smiali pretože nám to všetko prišlo velmi smiešne. v kostole sme sa jednoducho celý čas smiali-uvidíme či sa budeme aj za dvadsať rokov :-D . stormie-myslíš prísahu na svadbe na hostine alebo do kostola?
Odpovedať
gusto: na hostine, mi nebudeme mat svadbu v kostole..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme maĺi takúto. milá nevesta príjmi túto varechu posipanú kínom pokadenú plynom,mazanú všetkými masťami,aby si snou vždy dobra varila,sem tam nou muža vybila,aby ťa ona vždy pred rozhnevaným mužom chránila. a teraz slubuj: slubujem na túto varechu,že nebudem robiť neplechu,že si budem muža vážiť,prať mu,variť mu,žehliť mu,aby som si neurobila nejakú hambu.budem šikovná ako včielka aby ma celá -tvoje nové priezvisko- npr:Augustínových rodina chcela. mladoženích a ty slubuj na tuto metličku.slubuje na túto metličku,že nebudem ňou byť moju svokričku,že budem poslúchať ženičku,pri varení jej pomáhať,spolu s ňou plienky prať a malému zadok utierať.zrieknem sa všetého čo ám rád len aby som nemusel prádlo na šnúry vešiavať,doma bude pri žienke sedávať a večnú lásku jej slubovať. teraz poprosí aby sem prístupili svadobný otcovia a za svoje nové ratolesti sa postavili a apolu po mojom družbovi opakovali. my novopečení svokrovia,slávnostne na túto metlu prisaháme,e sa nikdy nepobijeme a to čo z tejto svadby zostane spolu s radosťou dopapáme. my novopečené svokry,slávnostne na túto varechu prisaháme,že si nikdy do vlasov neskočíme a ked tak len hrebenmi,s radosťou mladým poradíme či už ako podržať mužovi,mech ked sa zemiaky kopú,ako zasypať púdrom riťku,ako kolísať celé noci-panebože bud nám stále na pomoci.
Odpovedať
gusto: dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nemáš zač!!! len sa dobre na tom zabavte!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Všetko sa dá... Ak je malý kostol, tak určite hej, hoci na to asi kňazi nie sú zvyknutí, prečo by sme to chceli bez mikrofónu.. My sme tiež nechceli mikrofón, ale farárko nám stále hovoril, že to bude lepšie a nech si to vyskúšame...No, bolo to také divné počuť tak nahlas svoj hlas, ale nakoniec sme ustúpili, a nejaký stres som z toho nemala....To mi už bolo jedno či "s" alebo "bez"...Vtedy som bola v akomsi kŕči, a hoci som pred tým hrdlo tvrdila, že mám silný hlas a babky ma počuť budú, dobreže som mala mikrofón, lebo nejak potichu sa mi hovorilo :) Takže nakoniec v tom kostole ten môj hlas aj tak nejak strašne silno neznel.....Treba však povedať, že ten sľub, čo sa slubuje, že budem manžela milovať v zdraví aj chorobe atď, to sme nehovorili celé....len sme odpovedali....Ani kameru sme nemali, takže to bolo v pohode...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?