Civilny obrad

Dobry den,chcela by som sa opytat,ci je nutne,aby som si menila priezvisko? Mozem si nechat svoje? A ak ano je potom neskor moznost zmenit si ho napr. o rok na manzelove priezvisko? Chcem sa brat na urade. Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
Ano, je to mozne presne tak ako pises ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne... aj ja si nechavam svoje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzankabla jasne, svoje priezvisko si mozes nechat, mozes mat aj obe - svoje aj manzelove, ale pozor, ak si teraz nechas svoje a o rok budes chciet manzelove, tak to myslim pojde cez zmenu priezviska a bude tam poplatok, teraz by to bolo v cene sobasa :) inak z vlastnej skusenosti mozem odporucit radsej nech mate obaja rovnake priezvisko - kvoli detom, ak ich teda planujete, je to take jednoduchsie ked sa vola rodina rovnako, nechcem sa starat, len tak na pouvazovanie to stoji za to :)
Odpovedať
@zuzankabla ahoj :-) ja som si tiež chcela nechať len svoje :-) lebo som to tak cítila (strata "identity" :-D ) .. Len trošku to nevedel rozdýchať nastávajúci :-) no trošku dosť, hlavne z toho dôvodu, že by som sa volala inak, ako zbytok našej budúcej rodiny, ktorú plánujeme.. Tak máme kompromis, vzala som si jeho a nechala aj moje. Suverénne ho mám najdlhšie, niekedy mi nestačia "chlieviky" v kolónkach, ale to je najmenší problém. V práci sa predstavujem stále dievčenskym a v súkromí, zatiaľ som moc nemusela, ale snažím sa mužovým :-) Mňa moja rodina v tom podporovala :-D jeho zas, že či mi nie je dobré jeho meno, a keď ho ľúbim, tak si "musím" aj jeho meno vziať. Vtedy sa ma môj muž zastal a povedal, že keď budú ďalej rýpať, tak on si zoberie moje :-D Vtedy bol pre mňa malý boh :-) Takže je to na tebe..a tvojom mužovi. Ostatných do toho nič... A je to možné :-) Dokonca si môžete dať aj úplne iné :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?