Civilný obrad vonku - program

Profilova fotka
Dámy, potrebujem poradiť. Včera som si u nás na matrike konečne nahlásila termín sobáša, ale "potešili" ma, že keďže obrad nemám v obradnej sieni, musím si sama zabezpečiť program. T.j. hudbu + nejakú pesničku alebo básničku alebo prejav. Poteší ma akýkoľvek typ na to, ako program zhotoviť, čo by tam malo podľa vás byť, aké piesne, či básne sa vám páčia. Čokoľvek! Ďakujem!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@la_joie tak toto ma zaujíma, lebo my sme na tom úplne rovnako:-) preto plánujem sláčikové kvarteto nech nám trošku zahrá na city (alebo nervy???:-))) ale básničku/prejav som ešte nevyriešila:-(((
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby, aj my budeme mat obrad vonku, zatial sa mi kamaratka prislubila, ze nam nieco pekne zahraju pocas obradu, ale basnicku...no to asi nie....to nemusim a hlavne neviem, kto by to tam cital.
Odpovedať
Profilova fotka
@la_joie ja som este rozmyslala nad prihovorom mojho ocka napr. co by urcite mal pred vecerou tak ze by sme ho dali takto pocas obradu aby to malo vacsiu vahu ako spoza taniera :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@la_joie @ivanka849 myslim, ze takyto obrad potrebuje svojho koordinatora, ktory privita a usadi hosti, privita a usmerni oddavajucich, da znamenie kapele alebo dj-ovi kedy spustit-vypnut-stisit hudbu, vyriesi problem pocas sobasu ak nejaky nastane. ak si chcete svadobny den uzit, mali by ste mat niekoho, kto sa vam o to postara, lebo sa lahko stane, ze to budu pre vas iba same stresy.
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina @ivanka849 @hannah_ u nás v meste bývajú civilné obrady tak, že sú teda v tej obradnej sieni. Hosti privita taka pani, potom niekto nieco zaspieva, poza to hra niekto na organe, potom je obrad, stále hrá niekto na organe, potom zas piesenka a potom sa s nami pani rozluci a je to. A na matrike mi povedali, ze na obrad von pridu traja... matrikar, oddavajuci a koordinator (to je ten co vita a luci sa). takže preto potrebujem niekoho na ten program... aby tam nieco bolo. Kapelu nemame.. iba DJ, tak ten by mohol pustit hudbu, ked nejaku vyberieme. A nepozname nikoho, kto by vedel spievat... skor mam znamych, co recituju... tak preto skor nejaku basen hladam.
Odpovedať
Profilova fotka
skus miroslav valek - jesenna laska :)
Odpovedať
Profilova fotka
@la_joie @kasolina @hannah_ my sme ešte na matrike neboli, tak neviem čo vedia ponúknuť, ale tiež zázraky nečakám - aj vzhľadom na to, že momentálne je obec bez starostu (odstúpil pre spreneveru:-((( ale tak zvládneme to, nejako sa toho neobávam;-) ZATIAĽ no, uvidíme čo s blížiacim sa dátumom:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@la_joie @ivanka849 :-) tak potom je to ok, ja som myslela, ze si to chcete cele zabezpecovat same... lebo to si neviem predstavit. sobase, ktore sa robia vonku uz vela doplnkoveho programu nepotrebuju, cele je to pre hosti dostatocne zaujimave uz tym prostredim. staci napriklad prijemny prihovor od niekoho kto vas oboch dobre pozna a povie nieco o tom ako videl cely vas vztah on, alebo ak vas vnimali kamarati, k tomu prijemny podmaz napr. piesen over the rainbow, ktora nerusi alebo potesi.. a je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina @ivanka849 no hej, ja to tiež nechcem nejak naťahovať alebo tak. Uvažovali sme nad nejakou smrekovou básňou .. uvidím... zatiaľ nad tým rozmýšľam iba deň :)) ale akékoľvek typy na piesne sem hádžte, ja som dosť nezorientovaná v tomto smere :) @majusqa77 ďakujem, pozerala som ju... ale je taká smutná. Ale dnes plánujem nábeh na knižnicu a vypožičiam všetko od válka a smreka a budem hľadať a hľadať a hľadať :)
Odpovedať
My mame tiez svadbu vonku. Moja predstava je taka, ze ked sa zacnu zbiehat hostia, bude hrat pomala prijemna hudba, cca uz tak pol hodinu pred obradom. Potom na nas nastup bude jedna z tych typickych svadobnych piesni. Potom samotny obrad s prihovorom matrikarky, s jemnym podmazom. cele to prebehne za par minut. No a potom ked sa obrad skonci bude hrat nasa oblubena pesnicka, postupne bude hudba rezkejsia, aby podtrhla naladu. Budeme sa fotit s hostami hromadne fotky, gratulacie, rozhadzovanie lupienkov atd. Myslim, ze ten program sa urobi aj sam, hudobny doprovod tam bude. Budem mat aj moderatorku, takze si to s nou este prejdem, ale zatial mysim ze to je takto ok. Nemam v rodine nikoho, kto by mohol citat basen alebo spievat a osobne k tomu nemam ani taky vztah, tak by mi to prislo trochu nasilu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
mna by zaujimalo, ako to je, ked chcete mat svadbu civilnu ale nie na matrike. zalezi od konkretnej matriky ci povoli mat obrad niekde vonku? pridu hoci kde? alebo ako to vlastne je? viacere pisete, ze mate obrad vonku, preto sa pytam, lebo som nikde nic o tom nenasla. Dakujem.
Odpovedať
ahoj, my mame teraz v sobotu svadbu vonku, a mame civilny sobas. mame to mimo nasich rodnych miest. museli sme preto ist najprv na matriku v rodnom meste, mojom alebo partnerovom, tam sme sa odhlasili, ( za 16,50 eur), potom sme sli do mesta, resp. dediny v mieste kde chceme mat sobas, a zaplatili zase 16,50 za prihlasenie. a s nimi sme sa dohodli ze to chceme mat v mieste konania oslavy, takze mimo matriky, a vonku. je na danej matrike ci s tym suhlasi alebo nie. niektori nechcu chodit vonku, vraj dane miesto nie je dostatocne dostojne. ini nechcu chodit z principu. to uz je na matrike. a za obrad mimo matriky este zaplatis 66 eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@poiuz u nás v Košiciach majú starostovia mestských častí vypísané miesta, kde sa konajú sobáše mimo matriky, ale v pohode prídu aj na doteraz "neznáme" miesto, ale najprv vyšlú pracovníčku, ktorá to miesto "očekne" a odobrí, poplatky sú presne ako písala viki1509 - ak si z iného okrsku tak odhlásiť z miesta pobytu, prihlásiť na miesto sobáša, poplatok za svadbu mimo a príspevok (ale už nepamätám ako ho nazvali, teda na čo) = 16,5+16,5+66+165,97
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj kamaratka mala perfektnu svadbu. najprv na matrike a potom svoju ceremoniu vonku v altaniku kde kazdy svedok alebo najlepsi kamarat mal nejaky prejav napriklad jeden vtipny s prisahami / prisaham ze budem upratovat, necham pozerat muza futbal a take veci/ niektory spievali hrali alebo povedali basen.... a zenichov brat to vsetko uvadzal fakt krasne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte,no ja mam tiez obrad aj svadbu vonku...a zacinam mat stresy ako to tu citam...Nemame ziadne kvarteto ani spevakov ( ani by sme nechceli,nie je to nas styl ) ale ani rozpravanie vtipov a basniciek sa nam nepozdava a asi by sa dobrovolnik nenasiel :D.tak ako to riesit? :-| tak ako tu bolo pisane,poprosit DJ a napr. 15 minut pred pustit nejaku tichsie hrajucu pomalu pesnicku...potom zohnat taku tu svadobnu zvucku ( neviete ci na matrike take nieco maju? ) a prisaha atd uz bez zvuku? ach,napad to bol dobry len teraz neviem co a ako :D @la_joie @iamhappy @viki1509 ako vam to nakoniec dopadlo ? :)
Odpovedať
@lulu0902 nam svadba dopadla velmi dobre, stale na ten den a atmosferu rada spominam. Hudbu sme mali tak, ako som planovala, len pocas samotnej prisahy nebolo mozne mat podmaz, ale nevadilo to. Cele to bolo velmi prijemne, najma ako hrala moja oblubena hudba este pred obradom, ked sa zbiehali hostia - to bolo velmi prijemnym spestrenim cakania na obrad a vonku v tej zeleni a za slnecneho pocasia to malo taku neopisatelnu atmosferu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@iamhappy @la_joie @iamhappy @viki1509 ahojte, tiez mame svadbu vonku len u nas na matrike mi povedali ze dojdu vsetci (aj s hudbou, recitatorkou,...) teraz neviem ci sa im chysta nejake pohostenie alebo po obrade hned odchadzaju. Dakujem za kazdu skusenost
Odpovedať
Ahoj. My sme mali obrad vonku na plazi pri jazere. Mali sme starejsieho kt riadil nastupy. Kym sa hostia usadili a popijali sampanske na pripitok isla podmazova hudba. Na prichod druziciek a nevesty hral Cohen Dance me till the end of time (nasacpiesen). Potom oficialnu cast riadil primator aj s jeho prihovorom. Po vymene prstienkov sme my dvaja spolu povedali vladtny slub kt sme si napisali. Vypustili sme spolocne holubice. Nasledne isli gratulacie primatora a ludi z matriky. Po nich gratulovali hostia a presunuli sme sa z terasy do hotela kde bola hostina. Na terase este bolo rozbijanie tanierov a klasicke zametanie:-) kuk do fotoalbumu mozno ta nieco inspiruje. Uplne to stacilo, trvalo to hodinu, takze tak akurat :-)
Odpovedať
;-) dakujem za odpoved, u nas to bude trocha ine ... obrad je u nas doma a bude 10 ludi. Pripraveny je altanok, slavobrana, .... ostatna vyzdoba (vraj mame mat statny znak a vlajku) - tak este zhanam. Neviem ako dlho to bude trvat len som chcela vediet ci sa ludom z matriky aj davalo nieco na prekusenie
Odpovedať
Profilova fotka
ked to tu takto čitam, tiež mam obavy z obradu vonku. ja som uz bola na matrike a nic taketo mi nehovorili. tak asi si tam zbehnem a popýtam sa bližšie:), @poiuz my mame obrad mimo nasho bydliska takze sme si zaplatili delakcu z mieste bydliska 16,50 € a v mieste kde chceme mat obrad ešte raz 16,50 € a obrad mimo matriky 150 ,-€ (vydavam sa v šamoríne) a kedže si zaplatiš poplatok tak pridu za tebou kde chces :)
Odpovedať
@lilinka24 aj my mame obrad vonku a tiez to vychadza na 200 eur :) cca. mne zas povedali ze cd so svadobnym pochodom klasickym maju.tak ale pre istotu aj dj-ovi poviem,aby si to zohnal a pustal nejake pomale piesne do pozadia :)
Odpovedať
My sme mali obrad vonku, teda mimo uradnej siene a toto sme vobec nemuseli riesit, matrika sa spojila s hotelom, kde bol obrad (na terase) a zariadili to vo vlastnej rezii (chlapik s klavesami, teta, co recitovala, a slecna, co spievala)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte prosim Vas co je pravdy na tom, ze priatel je rozvedeny a chcememat svadbu v kostole.. avsak dopocula som sa ze ak budeme mat civilny obrat len so svedkami tam sa vsetko podpise a tak a pootm by sme chceli v kostole len obraz bez toho ze tam uz nic nebudeme podpisovat. je to moze prosim vas dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme.. aspon svagrinej to dovolili, ale v madarsku.. u nas podpisujes iba sobasny list pre matriku, ci v kostole alebo na matrike.. cize ak mas svadbu najprv na matrike- tu podpisujes, neskor v kostole uz nemas co podpisovat.. lebo zakonne ste uz svoji
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
A musi to byt vonku ozvucene, mikrofon a pod? My budeme mat kvarteto co bude hrat a zbor, ale nejaké ozvučenie vôbec neplanujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?