Civilný obrad vonku. Ako to máte naplánované vy?

Profilova fotka
chcem sa spitat..budeme mat obrad vonku tak pridu oddavajuci za nami...ale povedali ,ze tam si musime program sami spravit vraj tam nerobia ziadny pokec okrem oradu..hudba prihovor ci program si mame same spravit..........tak sa pitam ako dlho vlastne trva civilny obrad bo nechcem to mat 3 minutove.................
Odpovedať
1
2
Ja budem mat obrad tiez vonku - ak bude dobre pocasie. Ale nam to cele zariaduju v kremnici na urade. Ta pani hovorila, ze to netrva dlho ale tiez to nie je ani 3 minuty, ale tak maximalne 20 minut.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my budeme mať obrad vonku, klasický ako na úrade, trvá asi do 20 minút. ak si to chceš ozvláštniť, musíš to naplánovť sama. My budeme mať iba to že bude hudba aj počas obradu, môžeš napríklad poprosiť niekoho z rodiny alebo kamarátov aby niečo povedali, alebo prečítali niečo pekné, alebo môže niekto zaspievať. Alebo si skúste napísať vlastný sľub a povedzte si ho na obrade pred všetkými. Na úradoch nikdy nerobia extra program, oni si povedia svoje a ostatné je vo Vašej réžii.
Odpovedať
Profilova fotka
tak vam obom drzim palce...ja to mam az o mesiac....tak som zvedava ako vam to dopadlo.............a drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme mali civilny obrad vonku teraz v juni, trvalo to cca 20 minut, okrem samotneho manzelskeho slubu a vymeny prstienkov nam aj nejaku basnicku precitali, prihovor povedali, ale celkovo to zbehlo velmi rychlo...Ale pravdu povediac, ani neviem, co ine by tam malo ci mohlo byt...Cirkevne sobase su dlhsie akurat o omsu...Tak nech vam to vsetko vyjde! :)
Odpovedať
no ja budu mit mezinarodni svatbu - ceskorakouskou. A v Rakousku v kostele je zvykem zapojit ostatni. Vetsinou se prednasi jedno nebo dve cteni a 4 az 6 prani. Predcita to rodina nebo kamaradi, svedkove, kmotri... proste koho si vyberete. A i kdyz je to velka zodpovednost, lide s tim nemaji problem a ujmou se ukolu s radosti. Jako cteni se pouziva vetsinou nejaky delsi text (max stranka A4) a muzou to zaroven predcitat dva nebo i vic lidi. Zalezi na vas jak se vam to libi. Jako vhodny text se pouziva Svatebni svice (ta je ale v cesko-slovensku spis neznama), ostrov pocitu, maly princ, nebo samozrejme pasaz z Bible, co je ale pro uradni svatbu spis neuvykle. Jako prani rekne kazdy jednu vetu: preje se vsechno nejlepsi ode dneska na veky novomanzelu, dekuje se rodicum a rodinam, vzpomina se na zesnule... Myslim ze neco takovyho zaradit do civilniho obradu je opravdu hezky, osobni a samozrejme ze to i cely obrad natahne. Mezi to zakomponovat par pisnicek a hodina ubehne jako voda, ani si toho nevsimnete...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Obnovujem tému devčata ktorá z vás mala nebo bude mat svadbu vonku??? mám pár otázok lebo naše matrikárky niesu zrovna informované a ani velmi nápomocné. oni majú čas riešiť detaily aj týždeň pred svadbou no já nie. takže čo ste si museli sami zajistit??? tím myslím asi stolík stoličku, mám pocit že aj štátný znak atď..... ozvučenie miesta, hudbu a čo ďalej...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby, aj my budeme mať svadbu vonku, tak sa k vám pridávam :D teda samozrejme ak vyjde počasie, v čo dúfam, inak si to pôjdem s tým tam hore vybaviť :)... my nemusíme zháňať absolútne nič, všetko budeme mať zabezpečené, aj stoličky aj štátny znak.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana my mame obrad vonku na hrade Devin. Ujo matrikar tam vyslape, povie svoje formulky a to je tak vsetko. Ostatne veci, ako lavicky, stolik, koberec, vyzdobu, hudbu atd atd atd musime vsetko riesit sami. A my budeme riesit aj pokec pre matrikara, nieco menej pateticke, ako tie strasne reci, co davaju bezne ;-) vraj sa to da, upravit ten text o manzelstve a blabla podla seba :-) Statny znak vobec netusim, nemam ho kam zavesit, takze jedine, ze ho oprieme kdesi o murik :-D to mi ale ani nehovorikli, to musim zistit.
Odpovedať
Profilova fotka
@usacek79 ahoj ďakujem, však to že kdysi v čechách v škole sme riešili civilné sobáše a kdysi to čr bola podmienka že štátny znak, matrikárka oddávajucí poverenýšt. orgánom taková ta medaila čo nosia na krku atd.... znak aj vo vetšine obradných miestnostiach je. u nás v spišskej napríklad ako vytrážové okno či ako sa to volá. treba sa ešte niekto ozve kto vie lebo keď mi týždeň pred svadbou niekto povie musíš mať znak a poprípade iné snadno dostupné veci tak ma šlahne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@galganka takže štátný znak byť musí...???
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana myslím, že hej, ale nie som si istá. Nám sa o všetko postarajú tetušky z matriky, veľmi sú zlaté... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@galganka aké máš šťastie..... =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janabanana ja som sa tiež čudovala, že nič nemusíme... pán majiteľ z kaštieľa nám pripraví terasu aj stoličky a tetušky z matriky si prinesú svoje saky paky a prídu už na hotové... :) vraj to tam už pár razy robili, tak už asi majú zabehaný systém :)
Odpovedať
Profilova fotka
@galganka u nás je ten problém že neradi robia sobáše mimo radnice, však aj ja som s nimi bojovala viac ako 3 mesiace. no ja som si to vymyslela v hoteli tak som chcela vedieť čo všetko nám treba kedže treba zaúkolovat ludí a dohodnut sa v hoteli.....
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana ak je aj znak povinný, čo je vysoko pravdepodobné, lebo teda určite matrikár musí mať na krku tú "plaketu", tak ten znak predsa musí zabezpečiť matrika! ak nie, tak potom nemôžu nič namietať, ak si ho namaľujete hoci aj vodovkami na papier, alebo kriedou na zem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@usacek79 asi máš pravdu. No uvidíme ako dopadneme. každopádne sa teším na ďalšie tipy na čo nezabudnuť
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte dievcence :-) aj my budeme mat obrad vonku. Ale nikto nam nic nehovoril a kedze tam uz mali zopar svadieb vonku a zabezpecuju stan, lavice atd tak si asi matrika prinesie veci tiez. Dufam :-) a ani ma nenapadlo si tam davat vlastny slub a tak :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@malaberuska asi len ja som nemala šťastie na matriku....
Odpovedať
Profilova fotka
a vobec ti to nezabezpecia? Podla mna su povinni.. Pytala si sa na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@malaberuska vieš čo u nás na matrike hádza jedna teta robotu na druhú. Teraz po novom sa mám opýtat až budeme mať vštky papiere v poriadku. což bude na začiatku mája, kedže posledný týždeň v apríli idem do čiech na matriku :-) no viem že stolík a stoličku kvoli podpisom, ďalej stoličky pre hostí, nejaku tu výzdobu, hudbu ozvučenie a hlavne pero :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ten znak tam byt musi, ale u nas si ho doniesli tety z matriky samy, taku malu zastavku, ktoru postavili na stol, takze ani velmi nerusil...ale kdesi v albumoch som videla aj statny znak pribity v lese na strome :-) My sme mali zabezpecit nejaky stol a altanok alebo baldachyn, aby na nich nepieklo slnko, a ozvucenie, vsetko ostatne vratane sampanskeho na priptok doniesli ony..no velmi zlati tam vsetci boli, spokojnost maximalna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana @suzie.h takze prave som volala s nasou matrikarkou, ktora mi povedala, ze znak byt nemusi, kedze ta plaketa, ktora visi na krku oddvajucemu, ma stuhu v narodnych farbach a to nahradza statny znak pri obradoch mimo obradnej siene :-) A navyse vraj je aj na "spisovych doskach", v ktorych drzi oddavajuci text, co cita. A teda co vsetko sme si zabezpecovali my na obrad vonku (vsetko) - Lavice navleky na lavice vyzdobu (stuhy, balony, behun..) stolik aj s obrusom ozdobnym pred oddavajuceho velky stol aj s obrusom biely jednoduchy stan (altankoveho typu) vyzdobeny obluk (slavobrana) hudbu slane pecivo v kosikoch pohare na sekt sekt (totiz sme chceli dat moznost pripit si na nase zdravie aj tym, ktori nejdu na hostinu, ale pridu na obrad) to je tusim vsetko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@usacek79 zaujimave - nam ten znak vyslovene kazali, ale nakoniec ho zabezpecili sami.. :-) obcas mam pocit, ze kolko matrik, tolko vykladov zakona :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@suzie.h keby sa to na matriky rátalo tak dobré ja mám pocit že kolko matrikárok tolko výkladov :-D @usacek79 malý stolík pred oddávajucého a velký na čo ???
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana @suzie.h veru, urcite to bude pristupom jednotlivych matrik... Ta karloveska je nastastie nejaka liberalna a velmi prijemna :-) kedze na obrad pride urcite ovela viac ludi, ako len ti, ktori su pozvani aj na hostinu, chcem im umoznit pripit si s nami a zahryznut do nejakeho pagacika... Takze na velkom stole budu naliate pohariky so sektom a kosiky s pagacikmi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme prichystali len stol s obrusom a ikebanou. plus fanfary, hudbu, ozvucenie, maly stolik na podpisy. a mali sme este aj cerveny koberec :-D akurat ze na opatkoch hroza!!! aj na trave aj na koberci - ja, svedkyna a matrikarka sme sa knisali ako opite :-D :-D :-D znaky, zastavky a cojaviem co to oni potrebuju, si doniesli sami. aj tacku na prstienky :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@janabanana Jani, my mame tiez problem s obradom vonku...na matrike nam dokonca povedali, ze obrad vonku nemozeme mat. Chceme to v Malinove, v tom krasnom parku, obecny urad je 5 metrov od parku, ale aj tak to spravit nechcu. Tak teraz neviem vobec co spravit...neviete poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkag2 mě pomohlo hledat cestičku k oddávajucemu, ten s tim problém nemal, len tetky matrikárky. Ešte treba prostudovat miestne mestske vyhlášky a tak. Lebo to maju vyhláškou možno nedovolené. nebo je tam diera a nieje to nikde nikým zakázané. a vtedy platí co nieje zakázano je povoleno :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janabanana Jani...vyskusame tam ist osobne, dufam, ze sa to podari, lebo neviem kde by som hladala take krasne miesto...nam ide len o ten obrad, aby sme ho mohli spravit vonku, preto nehladame restiku ci hotel, hostinu mat nebudeme, v tom pravom slova zmysle. Ja som si to miesto uplne vysnivala, a nejak nechcem ustupit...tak dufam, ze sa to nejak podari :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkag2 pohladaj v tých vyhláškách, mě to minule pomohlo ne sice v spojitosti zo svadbou, ale mala som danú tému naštudovanú a mám pocit že lépe než teta čo sa tím živí. a v nejhorším aj na slovensku sú ludia úplatní :-) zkus sa pozrieť kolko si daná matrika účtuje za sobáš mimo obradnú sieň lebo ak má tento poplatok v ceníku musia to robiť :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?