Cirkevny obrad v Kosiciach

Ahojte mile nevesticky, mozete mi poradit rimskokatolicky kostol v Kosiciach, kde by sme uzavreli manzelstvo? Pripadne Vase skusenosti a veci potrebne na vybavenie. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Rimskokatolickych kostolov je tu veru dost,v centre niekolko ,na sidliskach aj okrajovych castiach Kosic.Zejme ani jeden z Vas nie je Kosican...zrejme bude treba obom povolenie z vasich farnosti ze suhlasia zo sobasom v inej farnosti.Ak chcete v centre,poradila by som zavolat do farnosti Domu sv.Alzbety a tam sa priamo popytala.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa sobášim na Bankove a nepotrebujem žiadny súhlas farnosti. Mam zádrhel len v tom, že musím žiadať dišpenz aby som sa ako greckokatolička mohla sobašiť v rimokatolickom kostole( greckokatolička som len na krstnom liste....chodila som do rimo cely život aby toho nebolo malo snúbenec je kalvin) Takže zápisnicu spisujeme v greckokatolickej farnosti kde sa uvedie že nas sobašiť bude farár z podhradovej(pod neho patri kaplnka kde si povieme ano) a požiadam dispenz ktorý sa pošle arcibiskupovi, ktorý mi povoli sobaš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?