Aký krížik treba na obrad?

Profilova fotka
Ahojte nevestičky :) bola som si orientačne v obchode kuk krížik na obrad a predavačka mi povedala, že asi na ňom musí byť ukrižovaný Ježiš. Mne sa páčil jeden, kde nebol. Viete mi napísať svoje skúsenosti? Ďakujem krásne :)
Odpovedať
hej, mal by na ňom byť aj Ježiš, ale najlepšie spravíte, keď sa opýtate svojho sobášiaceho kňaza a možno vám odobrí taký, aký sa vám páči
Odpovedať
mne náš farár povedal, aký sa nám páči, taký si máme doniesť a nemali sme na ňom Ježiša a sme zosobášení :)
Odpovedať
aj nam nas farar povedal, ze akykolvek. Nas sme si vsak v zhone zabudli doma, tak nam dal ako darcek s Jezisom, co mali na fare :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prisahas na Jezisa. Mal by tam byt aspon naznaceny...
Odpovedať
Ppisahas na kriz!,keby na Jezisa,kludne by si si mohla donies hocijaku sosku
Odpovedať
Nemusi byt s jezisom. Staci kriz.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa ho nepýtali, u nás sám povedal že to vybavujú oni a je to od nich dar...
Odpovedať
my sme mali so srdcom,,,keďže ja nie som veľmi veriaca,tak som tam nechcela ježiša,a farárovi to nevadilo :) a takýto si radšej niekde zavesím,ako s ježišom :-N :-N :-N
Odpovedať
Asi najlepšie urobíš, keď sa opýtaš, ako písali baby vyššie. Ak je konzervatívnejši kňaz, nemuselo by sa mu páčiť moderné prevedenie. Ale zas hádam by neurobil cirkus počas obradu... :-)
Odpovedať
my sme si objednali takýto...dúfam, že bude OK :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj nám farár na poslednej náuke prízvukoval toto, nech je tam ukrižovaný Ježiš, takže nebudem vymýšľať, ked nas takto usmernil, bude to tak :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
a ten krizik treba aj na evanjelicky obrad? ci len na katolicky? ako je to? nie som velmi v tomto zbehla ale obrad bude v evanjelickom kostole. mozno hlupa otazka ale prosim poradte. este nieco taketo treba zaobstarat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme nemali vôbec s Ježišom a bol vyslovene sobášny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali takýto:) http://www.mojasvadba.sk/blog/nelnel/... :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Pozdravujem Vás Je to vlastne na Vás. Na veľkosti nejak nezáleží. Jedinou podmienkou od kňaza bolo, aby na ňom bola plastika Pana Ježiša. Inak by to bola vraj len "pekná obalka" ktorá je ale bez listu. Čím by podstata vlastne chýbala. Krížik si buď zadovážite a prinesiete na sobáš z obchodu z náboženskými predmetmi alebo od nejakého remeselníka (rezbára), dokonca niektoré kostoly ich majú k dispozícii už priamo na farských úradoch a ak si z nich niektorý vyberiete, bude už pre Vás pripravený v kostole priamo pred oltárom v deň sobáša. Každopádne by to mal byť len Váš osobný krížik, na ktorý budete prisahať len Vy a ktorý Vám bude túto vzácnu vzájomnú prísahu denne pripomínať a chrániť Vás z miesta kam sa ho neskôr rozhodnete umiestniť. Všetko dobre želám.
Odpovedať
to je zvlastne ale pani predavacka asi chcela mat trzbu 🙂 ale co, taky krizik aky sa vam paci je podla mna ok 🙂 presne ako tu uz odznelo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?