Oblečenie pre ženícha - bez obleku

Profilova fotka
ahojte, mam taku otazku. Moj priatel by chcel mat na svadbe iba košeľu a vestu, bez obleku. Nezdá sa Vám to nevhodné, hlavne keď tá svadba bude v kostole? :-| A mali ste už nejaká takú svadbu?že by som videla fotky a nechala sa inšpirovať
Odpovedať
1
2
@brisingr my taku budeme mat o dva tyzdne.. takze by som to vobec neriesila..podla mna je to milion krat krajsie, ako oblek:)
Odpovedať
Profilova fotka
a tiez v kostole? lebo mam taky divny pocit, ze ako sa na to bude pozerat knaz :-|
Odpovedať
@brisingr vobec neries.. my pojdeme tak isto.. dokonca moj drahy bude mat na hlave klobuk ;-) samozrejme v kostole si ho da dole, ale inak ho bude mat.... a preco by to malo byt akoze nevhodne???? =-) kazdy ako sa citi najlepsie... a presne ako vravi @elucka, je to milionkrat krajsie ako oblek....a pohodlnejsie :-)
Odpovedať
@katmi @brisingr hej, v kostole..aj klobuk bude mat (samozrejme nie vnutri v kostole) a samozrejme bez kravaty, ci motylika:)) a k tomu tenisky:)) vesta a nohavice ani niesu take klasicke slusne..vyzrera to ako z konope, take stare dedinske:)) ja mam kratke saty a som bez zavoja:) preco by mal na to zle pozerat knaz? si myslim, ze niesu vsetci tak konzervativny..:))) a ako sa vravi...to sa podda:))
Odpovedať
@brisingr poslem ti foto toho mojho?:)
Odpovedať
Profilova fotka
@brisingr ja som za to, aby vitazilo pohodlie. :-) Urcite by som na vasom mieste do toho sla. A pokial vam oddavajuci nebude robit problemy (lebo su bohuzial aj taki, co ani za nic neustupia), tak ani dalej nerozmyslaj a uskutocnite to! :-) Moj zenich bude mat rifle, tenisky, vestu a koselu s kratkym rukavom (co je vraj tiez faux-paux :-D ), ale hlavne, ze sa bude citit fajn. :-) Sice nemame svadbu v kostole, ale niektori sa pohorsuju a budu pohorsovat aj nad civilnym obradom v takomto obleceni a celkovo ohladom svadby, ak maju byt nevesta so zenichom alebo nebodaj aj oni ako hostia v inom ako klasickom obleku/robach. /Citujem: Je to svadba, to sa PATRI byt pekne obleceni! 8-( / Ale taki sa vzdy najdu, netreba to riesit. 8-) @elucka wow, budete vyzerat uzasne! x-)
Odpovedať
@sannussi my sme povedali hostom, aby nechodili v oblekoch a robach, ze je to taka bbq party, tak nech sa oblecu pohodlne.. veta "to sa patri" vo mne vyvolava velmi divne pocity.. myslim, ze ucta je viac, ako to "co sa patri".. a pre mna ucta je, ze ja budem mat zahalene ramena v kostole a priatel nebude mat klobuk..:))
Odpovedať
@sannussi dakujeme:))
Odpovedať
Profilova fotka
Baby - skusim sem dat aj trochu opacny nazor. Svadba je nieco vynimocne, specialne, jedinecne, na co budete snad spominat do konca zivota. Preto by tomu malo zodpovedat aj oblecenie - krasne a specialne, odlisne od ostatnych hosti a s prepacenim, nie ako chodim kazdy den do roboty ci na pivo...A je to aj trochu o tom, ze ano, PATRI sa to, vzhladom na slavnost daneho dna..Bez urazky, ale na rifliach a teniskach mi nepride slavnostne a specialne vobec nic. Ci je potrebne aj to sako ? Ak v tom zenich tych 30 minut, kym prebehne obrad, neprezije, tak nech si ho nedava..
Odpovedať
@blondiee83 Suhlasim s tebou. Ist k oltaru v teniskach a rifliach ako daky kydac hnoja z texasu... Necudujem sa namietkam a nepochopeniu ludi z okolia. Aj ked sa doba meni nezvratnou rychlostou spolocenska etiketa, bonton...nech si to nazve kazdy ako chce, ma svoje pravidla rovnake v kazdej dobe. Dufam, ze sa kazda z nas bude vydavat len raz v zivote tak nech tento specialny den podla toho aj vyzera. Ak by sme sa mali brat v "beznom dennom" obleceni asi by som kaslala aj na ceremoniu v kostole a riesila by som len civilny obrad a potom garden party v style tenisiek. Obrad v kostole v handrach po dedovi co do mastale nosil pre mna nie len faux paux ale aj akasi urazka voci vsetkemu comu je kostol ako "institucia" symbolom. Je mi jasne, ze si kazda urobite ako chcete, presviedcat nikoho nebudem. Tot len moj nazor k tomu aby ste sa tolko nedivili a nevypytovali s prepacenim na somariny ked niekde vo vnutri same viete, ze asi to tak byt nema.
Odpovedať
tak mozno ma nazvete staromodnou ale pre mna je svadba nieco vynimocne, je to jedna z mala prilezitosti kedy maju moznost svadobni hostia sa slavnostne obliect a to ani nevravim o zenichovi a neveste 8-) mne osobne sa nepaci uz len to ked vidim niektorych hosti na svadbe v rifliach, tricku a teniskach (myslim tym pozvanych hosti k stolu) a nieto este aby tak isiel samotny zenich :-| a do kostola podla mna absolutne nevhodne :-p pohodlne sa predsa moze citit aj v svadobnom obleku, ked ho bude mat vhodne zvoleny na postavu, rifle a tenisky ano ale do roboty ci na piknik ;-) proste je nejaka etiketa a aj svadobcania ju ocakavaju (pokial teda vyslovene nemate napisane pre vsetkych ako dresscode rifle). a farar podla mna asi nebude nadseny :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 prepac, ale my budeme mat celu svadbu neformalnu, tak neviem, o co ti ide :-D Pre mojho je vynimocne aj to, ze si da KOSELU, nie kazdy chlap nosi nonstop veci ako model. ;-) @zuzulka86 my mame obrad vonku a potom garden party...takze. A kedze neznasame obaja nosit slavnostne oblecenie, tak to by sme neboli MY na tej svadbe a citili by sme sa zle - to je akoze prvorade??? ;-) Pre mna ma svadba primarne iny zmysel ako ceremonia...myslim, ze je v tom nieco viac ako blbe oblecenie. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzulka86 a dakujem za pomenovanie "kydac hnoja z texasu", zvlast, ked si ani tie tenisky nevidela. :-D Dobre som sa pobavila.... Hlavne na Slovensku ide o to, nebyt INY, MUSIS predsa byt ako ostatni, co na tom, ze tym stratis svoju jedinecnost, svoju identitu, ze ta to nevyjadruje... O to nejde, ide o to, aby nahodou ludia neohovarali...hahaha. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
no mnohe tu mame protikladne nazory a je pravda, ze kazdy nech si robi ako chce, ale je to ohavne zenit sa v rifliach a co nevesta? ...je v riflovej sukni?...a v kostole? pre mna za mna nech je obrad von pred kostolom alebo na luke, ale do kostola sa kazdy vzdy ci to bolo pred storociami alebo teraz...kazdy sa vzdy slusne obliekol na omsu....nie to este na svadobny obrad.... samozrejme, ze vam to je mozno jedno, co si kto mysli...ale mali by ste mozno vy mysliet viac na privilegium, na to ze je to kostol, ktory zobrazuje bozi chram....ak vam na nom nezalezi ho respektovat svojou cinnostou, tak nad cim zachovavate uctu...? Ak vam vkusne oblecenie robi problemy, to neznamena ze ho musite mat na sebe cely vecer...prezlecte sa po obrade a pokracujte vo vasom style ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sannussi Vyjadrila som svoj nazor na oblecenie na sobasi - alebo ak ho ma niekto opacny, tak sa nema vyjadrovat? Zrejme sama nie si vysporiadana s tymto vsetkym, ked potrebujes utocit na kazdu prispievatelku, ktora neschvaluje Vase oblecenie. A neber to ako urazku, ale ak sa vasa identita a jedinecnost Vasich povah vyznacuju riflami a teniskami, tak to asi dalsi komentar nepotrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 nikomu nazor neberiem - a vsmini si, kto zacal prvy utocit a pouzivat nie velmi pekne prirovnania - ja som to nebola. ;-) Tiez som len vyjadrila svoj nazor, ja som s nasou svadbou uplne stotoznena a som rada, ze bude prave taka aka je - ze sa nebudeme hrat na nieco co nie sme, len kvoli jednemu dnu. A hlavne, bude nam dobre, nebudem sa stresovat, ci zaspinim saty, ze mi pada vlecka, ako sa dostat do auta, nebudem si musiet popravovat korzet, ktory mi bude tahat tazka slahackova sukna, drahy sa nebude potit v obleku, v ktorom mimochodom vyzera hrozne, nebude musiet mat otrasne a nepohodlne topanky, ktore sa nam ani nahodou nepacia. (Tym nehovorim, ze su ZLE, nam sa nepacia.) A dalsia vec, chcela som len brisingr a elucka ukazat, ze nie su same, ktorym sa paci nieco ine ako klasicky oblek u zenicha. Co si myslim odjakziva je, nech si kazdy spravi svadbu podla seba, nech je obleceny v com chce, nech ma obrad kde chce,...hlavne aby bol ON SAM spokojny. A aby som sa vyjadrila k tvojej poslednej vete - asi si nepochopila, co som tym vsetkym chcela povedat. Ide o to, ze nevesty casto zabudaju na pohodlie a na to, ze oni a zenich budu cely den v niecom navleceni a boja sa ist do niecoho ineho len kvoli tomu, aby druhi neohovarali. X-krat tu baby preberali koselu s kratkym rukavom u zenicha - vela neviest bolo proti tomu, nevesta argumentovala, ze zenichovi bude teplo a pod, tak sa tu trosku vadili a nakoniec vysvitlo, ze zenichovi tu koselu vobec nebude vidiet, lebo bude pod sakom a vyzlecie sa az na hostine, kde moze byt kazdemu jedno, aku ma koselu... :-) Tiez som videla nevesty, ktore chceli kratke saty, lebo sa v nich citili dobre, ale sli do klasickej torotvej sukne, lebo by babky ohovarali... Je to zvlastne.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 Zabudla som este jednu vec napisat - mne sa napriklad nepaci klasicka svadba, lebo sa v tom nevidime - ale nebudem tu teraz kazdej jednej neveste pisat, ze je to HROZNE, ked taku svadbu planuje alebo ju uz mala, len za to, ze mam na to iny nazor. Nech si veru kazdy spravi tak, ako to citi a ako sa mu to paci, ostatnym to moze byt jedno. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sannussi No a ja sa uz hadat vobec nechcem...Ale absolutne si vyprosim, aby si tu pisala, ze ja som ako prva zacala utocit a pouzivat nepekne prirovnania - napis mi aspon jedno!!!!!!! Myslim, ze vobec netusis, o com hovoris - nebola si "navlecena" do svad. siat, tak ako sa k tomu mozes vyjadrovat? ja som napr. nemala ziadne stresy, bolo mi jedno, ci si saty zaspinim, nepadala mi vlecka, korzet som si upravovat nemusela a vobec mi ho netahala slahackova sukna..a k topankam - ake si kupis, take budes mat...Cize ak mozes, vyjadruj sa k veciam, s ktorymi mas skusenosti. Samozrejme ti nikto tvoju lezernu svadbu neberie a vobec, nejde tu o teba, ale o zakladatelku temy - a ta bude mat obrad v kostole, predpokladam, ze so vsetkou pompou k tomu patriacou a sama bude asi v bielych satach - preto by ani zenich nemal mat ine oblecenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
osobne si myslim, ze do kostola by sako malo byt. aj keby to malo byt len na tu pol hodinu-hodinu a predtym/potom bude len vo veste
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 ja som nepisala, ze si sa tak spravala TY, preboha, ved si to na seba vsetko nevztahuj! Nechcem a nechcela som sa tu nikdy s nikym hadat, napisala som sem svoj nazor, podporila som baby, ktore sa k tomu uz predtym vyjadrili a dalsie sem zacali pisat negativne reakcie a osocovat sa (tym nemyslim teba - ty sito napisala slusne, jasne a bez urazok). Navlecena som do svadobnych siat bola aj klasickych a zazivam svadby zo zakulisia, takze viem priamo od neviest, co s tymi satami zazivaju. :-) Takze s tym mam skusenosti, nechapem, preco musis ihned hnusne pisat, ale ked ti to robi radost... Ale ved ja to uplne chapem, ja som hned pisala, ze my v kostole mat nebudeme, islo len o PODPORU spominanym nevestam, nechapem, preco som ja teraz ta najhorsia? Lebo som si dovolila reagovat na nieco, s cim nesuhlasim a co sa ma dotyka? Naozaj nechapem, preco si si vsetko zobrala osobne, ked som to pisala vseobecne a od zaciatku som upozornovala na to, ze nasa svadba bude neformalna.
Odpovedať
Profilova fotka
a koncim prispievat k tejto teme - nech si kazdy spravi svadbu podla svojho ♥ a nenecha sa odradit recami inych, kazdy sme iny a mame ine predstavy - a to je na tom skvele, nie? :-) Peace! ...a tesim sa na fotky od @elucka
Odpovedať
Profilova fotka
ach jaj, odkial sa tieto myslienky mnozia? ...ked sa zacnu ludia zenit normalne v rifloch, tak sa bude rovno aj v teplakoch...ale kde bude to svadobne caro, ta vynimocnost a jedinecnost v krase dvoch ziarivych laskou ludi, je to len jeden den, ktory sa race iba raz v zivote
Odpovedať
@sannussi Asi som sa TEBA svojim prispevkom dost dotkla ako tak citam, aj ked nebol nijak konkretne mysleny, nie si jedina ktora si spaja svadbu s riflami. No nemala som to vobec v umysle, nemusis byt taka vztahovacna. Tiez som len vyjadrila svoj nazor a ci uz som tie tenisky videla alebo nie, kombinacia rifle+tenisky na svadbe....to mi vzdy pripomenie klip od Rednexu, preto ten texasky "cow boy". Je jedno ake to je, ci si veriaca ci nie, stale su to tenisky a rifle co vobec do kostola nepatri. Nejde o to ci musis byt ako ine alebo chces byt odlisna, kazdy je svojim sposobom oboje, ale urcite pravdila by sa mali dodrziavat. No zopakujem sa, nie som tu na to aby som niekoho presviedcala. Autorka temy sa pytala a ako som si vsimla s @blondiee83 nie sme jedine, ktore sme vyjadrili iny nazor ako mas napr.aj ty. Tak ako my respektujeme tvoj nazor mala by si sa aj ty zmierit s tym nasim. Kto si ako urobi tak bude mat, no este raz sa zopakujem vymyslat "ine" veci a potom sa sem chodit vypytovat ci to tak moze byt alebo nie, schvalne sa zapajat do tem s rovnakou otazkou, cakat na reakcie a ked nie su priaznive tak na ne prehnane reagovat, nema vyznam.
Odpovedať
myslim si, ze v dnesnej dobe sa da vybrat aj velmi pekny a pohodlny oblek, rovnako pohodlne satky pre nevestu. jedna vec je co je "krajsie" a druha vec ucta k miestu a udalosti. argument: on to nenosi, nepaci sa mu to a nechce to.... mi pride detinsky. su udalosti, ktore si vyzaduju urcity sposob oblecenia. na pohreb by som tiez neprisla v teniskach, rifliach a cervenom tricku a to len preto, lebo je mi to pohodlne a nemam rada ciernu farbu... moj nazor je, ze ak by sa konal obrad na luke alebo v zahrade, neformalne oblecenie by nebolo az tak nevhodne. i ked rifle sa nehodia na ziadny styl svadby podla mna. to rovno mozu prist mladi v teplakoch, lebo je im to pohodlne a dobre sa v tom citia
Odpovedať
@lucia1983a23 Tak úplne s tebou nesúhlasím! Myslím, že len kvôli tomu kostolu sa obliecť "slušne" netreba! Bohu je úplne jedno, v čom prídeš (pokiaľ to teda nebude Adamovo a Evino rúcho :-D ), ale ide o to, s akým čistým úmyslom vstupujú pred Boha. Boh nás predsa stvoril, každému dal vlastnú identitu a individualitu a miluje nás takých, akí sme, nie preto, ako sme oblečení! Takže popierať vlastných seba len preto, že sme v kostole je podľa mňa úplne zbytočné! A nechcú prísť predsa prísť zašpinení od hnoja, ale pekne čisto, slušne oblečení. A nútiť niekoho do slávnostného oblečenia len kvôli tomu, že sa to "patrí" je podľa mňa puritán!
Odpovedať
@brisingr Podľa mňa by ste si to zo ženíchom mali urobiť také, aby ste sa pohodlne cítili predovšetkým vy dvaja! Ako tu písali mnohé, je to len jeden deň vo vašom živote! A ak by ste si ho mali pamätať tak, že ste celý deň boli nervózni z obleku alebo z otrasných šiat, tak by to bolo skôr smutné, ako príjemná spomienka! Tak sa nikým nedajte do ničoho tlačiť len preto, lebo sa to "musí" alebo "patrí", ale spravte si to tak, ako sa vám to páči :) Podporujem vás v tom, neísť do kostola v obleku, iba vo veste :)
Odpovedať
@kabba uzasne! krasne vyslovene moje myslienky.. Bohu je to jedno..zalezi od skutocneho umyslu.. vela neviest zabuda na to, ze svadba je tom, ze sa dvaja stanu jeden a slubuju si vecnu lasku..nie o satach, hostine, limuzinach, 10 druzickach, a pod. dolezite je to, co si tam nezaplatis, teda ta laska:))
Odpovedať
Profilova fotka
@elucka ahoj,prosim ta,mohla by si mi poslat fotku toho tvojho?? nech viem,ako to vypada aj na inych
Odpovedať
Profilova fotka
@katmi dakujem za podporu...ten klobuk nas tiez napadol(samozrejme nie v kostole) a ja tiez nechcem ist v dlhych satach....my sme sa pre toto oblecenie rozhodli, lebo celu svadbu chceme mat vo vintage style......
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?