Materiálové zloženie obleku

Nevestičky idem sa popýtať na zloženie obleku, lebo vôbec netuším aké je dobré. No k veci hľadám nekrčivý ľahký oblek zaujíma ma pomer vlny bavlny polyestéru a pod vecí. Môžete pridať aj značku nech to mám jednoduchšie na hľadanie. Dopredu ďakujem za odpovede
Odpovedať
Ahoj, oblek by mal zásadne byť z vlny, prímes umelého vlákna môže byť, ale úplne minimálna (to sú také tie, čo sú trochu lesklé...). Info tu: http://www.elegantne.cz/encyklopedie-... ale teda tento autor je purista... vadia mu aj podšívky z viskózy (viskóza je prírodný materiál). Je tam niečo tuším aj o tej nekrčivosti napísané. Polyesteru sa vyhýbaj z dôvodu, že sa v ňom chlap uvarí a je to hnusný materiál. Dočítaš sa aj o tom, že nie je vlna ako vlna, ale toto som ja rozhodne bližšie neskúmala. Záleží, koľko chceš investovať a akú vysokú kvalitu hľadáš. Okolo 200-300 eur nájdeš v Ozete - majú fajn obleky. Okolo 400 a viac nájdeš v drahších značkách, Alain Delon a iné, ale pozor si dávaj hlavne na to, či je to dobre ušité (veľa oblekov, čo sme pozerali, mali všelijako nakrivo našité rukávy a sa krčili v prieramku! - netýka sa AD, tam mali perfektné obleky aj obsluhu). Ďalšia veľmi dobrá možnosť je dať si oblek ušiť, čo sa pohybuje tiež v týchto dvoch hladinách. My sme dali šiť a zatiaľ sme spokojní (oblek sa práve dokončuje).
Odpovedať
Myslim, ze kazunomiya to zhrnula presne. Este dodam, ze dolezita je urcite aj kosela a pridam odporucanie - my sme krasnu bielu so zralocim golierom zo 100 percentnej bavlny zohnali v Peeku, znacka Jake's. Oblek sme nasli od Bossa, 100percentna vlna, cena za 340 eur (Parndorf). Je krasny, kvalitny na prvy pohlad a sadol mu uzasne. Ako lacnejsia alternativa sa nam osvedcil oblek od Marks and Spencer, ten mal moj otec, myslim, ze stal okolo 150 - 170 eur, a nepotil sa v nom, hoci zlozenie ti nepoviem :-)
Odpovedať
@kazunomiya @hallie Ok kočky Ďakujem za rady tak budem hľadať, lebo oblek bude investícia na dlhšie môj priateľ má strašne klenutý hrudník tak snáď mu niečo sadne, musíme si dať tou the shop v nejako väčšom meste :-N :-N :-N ak nie dá si niečo šiť lebo ja chcem preňho slim oblek :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
my mame zlozenie 70%vlna a 30% hodvab, lebo sme nechceli nic umele, a latka je naaaadherna!!! nekrci sa, lahka, a priedusna , no proste jedna basen. moj priatel sa do nho uplne zalubil :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@felicka prosím ťa a kde ste ho kupovali? alebo ste ho dávali šiť?
Odpovedať
Profilova fotka
davali sme ho sit, stranka Bizarretailor velka spokojnost a vsetci ho chvalili :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?