Potrebujem radu

Ahoj, potrebujem poradiť, takže to trošku rozpíšem. S priateľom plánujeme svadbu od 4/2016 a veľmi sa na ňu tešíme. V pondelok večer nám jeho brat oznámil, že sa bude ženiť a termín si dali 2 týždne pred nás. S priateľkou sú spolu už veľa rokov a teraz otehotneli (plánovane, rozmýšľali, či toho roku svadbu alebo dieťa, nakoniec, že dieťa). Svadbu budú mať kvôli dieťaťu (žijú v zahraničí a ako zosobášení budú mať lepšie podmienky). Plánujú to malé... svedkov, rodičov a súrodencov. Príde mi to nevhodné, aby si to dali 2 týždne pred nás. Je to dosť nečakané, drzé, neslušné.... S väčšinou rodiny sa stretnú až na našej svadbe, kde to bude téma, budú im blahoželať... Mohli to dať napr. 2 týždne po našej svadbe. Mám z nich pocit, že to je naschvál, aby to mali skôr... budú tak mať prvé vnúča aj prvú svadbu v rodine. Keby sa nás aspoň spýtali či nám to nevadí, keď je to tak blízko... Ale nič. A dnes ma dostal rozhovor s jeho rodičmi, ktorých som si myslela, že sú rozumní, ale keď ide o ich deti, tak je to asi nezmyselné očakávanie. Vraj ja som tá sebecká, ktorá im nedopraje a nedokáže sa z nich tešiť. Veď ja si tú našu predsa môžem ďalej plánovať a vraj ma to nijak neukráti... Nooooo teraz zúrim, myslíte, že neprávom? Reagujem prehnane? Asi to nevyriešim, ale nedokážem sa z nich zatiaľ tešiť. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre a kto prvy prisiel s priamym datumom? Mas uz aj oznamenia alebo nie? Ak si ich rozposlala skor, tak by som v tom vobec nevidela problem a vlastne neviem preco by si sa nad tym mala rozculovat. Pekne si ju spravte v ten datum, ktory ste aj planovali. Je to o ich charaktere a byt tebou by som sa neznizovala na ich uroven.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozumiem tvojim pocitom. Tiež by ma to štvalo. A neber to ich rodičom za zlé, že si ich zastávajú, lebo rodičia to vždy pre svoje deti urobia.
Odpovedať
Tiež by ma to štvalo ak by mi to niekto takto spravil. Ale ja som zas taká, že by som veru svoj dátum nijako neposúvala a nechala by som si ho pekne tak, ako som to aj plánovala. Rodičom je ťažko niečo zazlievať, oni koľkokrát nevedia, na koho stranu sa prikloniť. Držkaj sa pekne svojich plánov ;-)
Odpovedať
Toto by nastvalo asi kazdu z nas ale hore hlavu. Treba aby si bola ty nad vecou a aby si im nepovedala nieco, co by si neskor lutovala. Ale jednoznacne by som nerusila nic, isla by som podla planov a teda tak ako mas naplanovane vsetko pekne. Drz sa:-)
Odpovedať
myslim, ze nereagujes vobec prehnane. tvoje reakcie su opodstatnene ale vies rodicia su taky a ty s tym nic neurobis. len hore hlavu a predychat to a ist dalej. drzim palec aby vsetko dobre dopadlo
Odpovedať
Všetko bude ok. Len sa ty drž svojich, teda vašich plánov a ich si nejak nevšímaj. Nestojí ti to predsa za to, nie? Kamarátka tiež mala kedysi taký problém so sestrou, tiež si po tom čo dostali oznámenie pichla svadbu asi o 3 týždne pred nich. Boli zvady, no nakoniec sa kamoška na to vykašľala a bolo aj dobre. Nenechaj si pokaziť svoju svadbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?