Švédske stoly

Neviete mi poradiť koľko porcií a koľko druhov jedla pre cca 100 hostí.
Odpovedať
@miskapeter pri svedskych stoloch sa nehladi na porcie , lebo niekto si da iba viac z jedneho jedla ,alebo si daju po troche z viacerych aby ochutnali, a niekto si naberie viac krat a to sa vypocitat neda
Odpovedať
@miskapeter tazko povedat kolko porcii...preco to uz bolo spomenute v prispevku vyssie...nechaj si zhotovit nejake ponuky a podla toho sa zariad,...cateringove spolocnosti, alebo hotely ci restauracie vedia urobit zhruba odhad kolko coho....pri hoteloch al. restikach mozu dany druh este dorobit a bufet doplnit keby treba....
Odpovedať
@miskapeter ja by som dala skor menej druhov a viac porcii z kazdeho, aby si nemala vela "zvyskov". Vacsinou si podla mna ludia uz tu poslednu porciu nenalozia a potom ostane a tiez to nevyzera dobre, ked mas vela mis a iba zvysky v nich. Mnozstvo zalezi od toho, kedy mate veceru, aka "tazka" bude, kolko mate akych kolacov a podobne. Ak sa bojis, ze bude malo, tak objednaj viac porcii a vyber si jedlo, ktore si potom vies zobrat a pripadne rozdat.
Odpovedať
moja sestra bude mať cca 35 ľudí, ale dávame množstvo jedla ako iba pre 30, bude kačica a lokše, divinový guláš, rezne, a nejaké šaláty (syrový, ovocný..) Ja som to mala podobne...Nemáte, tam kde bude hostina nejakú prevádzkarku, alebo nejakú zodpovednú osobu, čo by vám poradila? Istotne to tam nerobia prvý raz, mali by to ovládať....
Odpovedať
My sme mali svedske stoly... mnozstvo na nich bolo podla poctu hosti... jedlo ake sme chceli... aj pocet druhov. Ale je dobre poradit sa.... my sme si nechali od majitelky, nieco sme chceli aj samy. Ale stavili sme na klasiku... to co kazdy zje... rezne :-)
Odpovedať
my budeme mat na svadbe 160 ludi bez kapiel a kameramanov, na svedskych stoloch budeme mat rozne misy, gazdovsku, rybaciu, syrovu, masovu.... s tym, ze ich budu z kuchyne stale dokladat co bude chybat.. :-)
Odpovedať
mame studene bufety - syrove, masove, ovocne misy + sladkosti v teplych maso s omackou nejake (gulas + pecene stehna), plnena kapusta, rezne a pirohy - s vypekom osobitne pre tych, ktori nechcu slaninu, a potom nieco nemasite - pecene cukety, salaty, hotel nam navrhol aj penne uz neviem s cim. snazila som sa dat tak pol na pol nemasite a masite, nie kazdy chce uz tak vecer maso + niektori maso nejedia vobec
Odpovedať
ako ti ale povedali, hotel uz zvacsa vie, kolko coho ide, porcie nechavame cisto na nich
Odpovedať
my sme si len vybrali z ponuky čo sme chceli a hotel vyrátal množstvo podľa hostí... hádam by som ja ako totálny laik im nemala diktovať, že kilo šunky nakrájate a pod. ?! ]-( všetko čo sme nezjedli nás ráno čakalo nabalené...
Odpovedať
@miskapeter my sme tiez mali planovanych 100 ludi, nakoniec ich realne prislo tusim ani nie 80. co sa tyka jedla, tak sme davali pre 75 ludi z kazdeho a vychadzalo to tak, ako keby to boli 2 jedla na osobu. mali sme tam klasiku - rezne, stehna pecene, pikantne rebierka a neviem co este... stavili sme na klasiku a kazdy si to pochvaloval a aj to, ze sme dali svedske stoly, ktore kazdy najskor odmietal :-D poviem ti, ze po reznoch sa len tak zaprasilo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?