Svadobna grilovacka

Profilova fotka
ahojte kocky, najde sa tu nejaka nevesticka, co mala miesto tradicnej hostiny( predjedlo, polievka, hlavne..... roznasane jedlo ) grilovacku? pre cca 100 ludi... nemyslim grilovacku niekde vonku, ale normalne v podniku, vonku na terase budu grily, budu sa grilovat steaky, losos, kuracie, bravcove, zeleninka... no proste velka mnamka... dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
@luculik12 myyyyyyy :) žiadna polievka, žiadne kuracie s broskyňou ale mäská na grile, rybka, grilovaná ázeleninka, opekané zemiačky, kukurica, šaláty :) kľudne sa pýtaj :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna to vaaazne?? neverim:)) ani som nedufala, ze tu niekoho najdem:)) prosim ta, ako ste to mali? ked ste prisli z obradu do na miesto konania BBQ, tak uz ste mali nejake papanicko ugrilovane , ci ako? na stoloch ste mali asi nejake slane a sladke... takze ked hostia prisli, neumreli od hladu:D:D:D pls napis mi aj kolko ste mali coho CCA samozrjeme:) dakujeeem
Odpovedať
Profilova fotka
@luculik12 ja som rebel :D my sme mali veľa vecí naopak :D pôvodný plán bol že to malo byť vonku a mali sme mať aj vonku kuchára ktorý by všetko chystal čerstvé priamo pred hosťami, ale žiaľ počasie grrrrr....čiže boli sme vnútri a nosili to postupne v tých nerezových oných a to sa prihrievalo celý večer :) obrad bol na tom istom mieste čiže oni to prakticky hned začali nosiť, hostina začala tak že bol príhovor a po príhovore som sa prihovorila ja :D a usmernila všetkých že na polievku nech nečakajú :D a že nech sa im páči nech sa ponúknu čím sa im bude ľúbiť :) malo to úspech celkom :) na stoloch boli slané pagáče a minizákusky napriek tomu že som proti tomu tiež dosť bojovala :-D ked si dobre pamätám tak z tých zákuskov čo tam boli sa ani moc nepojedlo a nebolo to tým žeby neboli dobré zase :) množstvá.... to bola celkom dilema, mali sme 250g mäsa na osobu ale nie tak že z každého druhu lebo nie každý so dal z každého, potom 100g na osobu studený bufet t.j. šaláty a 150-200g na osobu prílohy - grilovaná zelenina, chlebík, pochutiny a spol a bolo to mega veľa! ale zase my sme mali hostinu iba do polnoci, čiže aj preto sa to nestihlo pojesť. každopádne ale taký orientačný a použiteľný údaj s ktorým môžete pracovať je ten že počas celého večera/noci jeden človek reálne nezje viac ako 1kg jedla :-D a mali sme na grile bravčové špízy, kuracie stehná aj prsia a pstruha, 3 druhy šalátov, zelenina grilovaná, šunkové a syrové nárezy, zemiačky v alobale a také že horčica to je jasné :D to ku BBQ patrí to ti ani nejdem písať :-D a dezerty sme mali iba domáce viacmenej a nesmelo chýbať PIVKO! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna no pocasie je mrcha niekedy.. a dokazuje nam vela krat, kto je tu panom:) ale pozerala som si aj fotos a videla som, ze na naladicke vam to vobec neubralo:) ja mam nejaku podobnu predstavu:) po obrade sa presunieme vsetci na miesto cinu, na stoloch budu slane pagaciky, mini zakusky, moravske kolaciky a chlebicky(nie take koacovske ale fajnovucke:)) potom prihovor nas:) a vlastne to uz by sa malo grilovat cca polhodinu, takze uz by malo byt nieco porobene a vlastne takto by som chcela aby chclapci kuchtili aspom do pol noci a potom to dat do tych mis striebornych, nech je to tam teple:) masko: bravcove kare, panenka, hovadzia svieckova-steaky, kuracie kridelka, prsicka(spiziky), losos, hermelin a zeleninka(cuketa, baklazan, cibulka, rajcinky) salaty: cestovinovy, rajcinovo-cibulkovy, uhorkovy, calamada/uharecky, prilohy: chlebik, bagetky este sa bude vonku varit bud gulas divinovy alebo kapustnica... a este roast beef bude... mnamka velikaaaa:) zakusky budu tiez domace(svokra moja robi bozske!!)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna dikeees :)) prave sa zas a znova inspirujem. Nebolo 250g masa/osoba malo? ci to len nasa rodina su taky zruti? :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
@luculik12 ako.... mne už potom na hostine bolo jedno, dala som si persen doma, nebyť toho tak asi aj sobáš zruším, dodnes som sa z toho nespamätala (zničený obrad vymyslený do posledného detailu, dokopy žiadne svadobné fotky) máte veľmi podobnú predstavu s tou našou :-) :-) :-) a už máte aj miesto? :-) @tin_ka_ke tinuš málo nebolo, do polnoci sme sa veselili a zvýšilo sa, hlavne ryby. ale ak plánujete dlhšie ako my, čo obvykle býva to len my tak rebelsky :-D tak asi bude treba myslieť aj na nejaký "druhý chod" :) každopádne my sme si ale s týmto starosť nerobili, tých 250g na hlavu bolo dohodnutých a s hotelom sme sa dohodli tak, že si neurobíme predsa hanbu ani my ani oni a keby bolo málo tak operatívne sa dorobí čo bude treba a jednoducho sa to potom doúčtuje, myslím, že s týmto by bežne nemal byť problém :) ale keď si vezmeš že ku mäsku ješ prílohy, chlebík, šaláty, pomedzi to tlačíš koláče a potom ešte torta svadobná :-D väčšinou ľudia odchádzajú zo svadby prežratí doslova.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna ja sa spolieham na to ze bude leto a bude teplo a predsa vtedy tak nechuti :D u nas doma je 250g masa pre draheho na veceru tak pod jeden zub :)) uz sa ma pytali v masiarni, ze ci nakupujem do jedalne :D a salaty ste mali cisto zeleninove? my spekulujeme aj nad dajakym s kuracim maskom... + klasika zemiakovy, paradajky+papriky+uhorky+rukola+olivy + slany syr (alternativy z tychto ingrediencii, nech to nie je ako ked psicek a macicka tortu piekli :D )... a este misy sunkove+ syrove, par druhov domacich kolacov, pagace, ovocie a tot vsjo :))) dopredu budem upozornovat, ze pojde o garden party a nie o "ozer sa" alebo "obzer sa" party :))
Odpovedať
Profilova fotka
@tin_ka_ke pozerám, že svadba bude 22.augusta, my sme mali 23. a môžem ti povedať že môžeš rátať s tým, že minimálne večer už nemusí byť tak teplo, večery sú v tú dobu už dosť chladné my sme riešili aj nejaké tie deky pre outdoorovú alternatívu, ktorá žiaľ nakoniec nevyšla. tým ťa nechcem strašiť ani nič len radšej bud pripravená :) a mali sme šaláty vyslovene iba zeleninové ale bol tam aj taký že v nom bolo granátové jablko a tak, nebol nudný :) šalátov sa dá spraviť habadej! :) cestovinový mi nerezal, ten som odpísala :D nárezy sme mali tiež, šunkové aj syrové a caprese špíziky :) ovocie sme mali asi iba tie nektarinky čo boli ako menovky :) plus boli ešte ako deko a samozrejme aj na papanie pri koláčoch :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna na salaty sa tesim, budeme si to robit sami, takze asi usekirujem svoje okolie do krajnosti, ale nech to je podla predstav :)) uz nech je letooooo a slnkoo :) spolieham sa na to, ze kedze aj tato zima je taka aka ma byt, tak aj leto bude :D :D ale jasne, ze backup plan je, snad nebude potrebny :))
Odpovedať
Profilova fotka
@tin_ka_ke veľmi budem držať palce, mne takéto pozitívne myslenie nestačilo, poondiate počasie, to si neobjednáš! budete to mať super :) a koľko ludí budete mať?
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna miesto bude vo velkom zaluzi.. obrad v kostole a potom zutŕka u nasich kamosov maju vleky bowling bar... s terasou.. takze tam:) aby som mohla hocikedy odbehnut k malej, keby bolo treba:)
Odpovedať
Profilova fotka
@luculik12 máš to premyslené :) a zjavne nemáš také nároky až ako ja :D že stromyyy a potok a tak :D to sa potom oveľa ľahšie rieši :) budem držať palce aby všetko vyšlo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lillyanna musim to mat premyslene:) mam na to cas, tak vymyslam:))) a fotit sa pojdeme asi este iny den... :) casto chodime na Hluboku(juzne cechy, je tam nadherny zamok) tak aj tam sa pojdeme pofotit:)
Odpovedať
Profilova fotka
@lillyanna povedali sme si ze 30 je strop...+ my dvaja...ale este nemame potvrdene ucasti (ani natlcene oznamenia) takze mozno sa to bude menit - ale iba smerom dole :D
Odpovedať
Profilova fotka
@tin_ka_ke tak to je fajn počet, my sme mali tiež 30 ľudí, to je tak akurát :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
mozem sa aj ja opytat... Tiez to chceme urobit doma. Kedze uz mame obaja jednu svadbu za sebou, chceme len svadbu na urade a v rodinnom kruhu na dvore rodinneho domu. Stan sa pozicia, stoly, stolicky. Chcem len vediet kolko asi jedna na osobu mame pripravit. :-| . Chceli by sme varit gulas, grilovat masko, klobasky, capovat pivko..poradte. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Takto sa to veru paci aj mne a az sa raz k svadbe dopracujem presne takto nejako by som to chcela mat aj ja. Mame takych uletenych priatelov a tak by k nam ani nejak nieco stroheho nepasovalo. Akurat v com je rozdiel, ze ja by som to chcela mat niekde normalne na zahrade a nie v podniku na terase. Ale inak sme sa zhodli.
Odpovedať
Zaujimavy napad. Ja by som bola celkom za len my sme nemali este tak teplo na taketo nieco. Ale v celku sa mi moc pacia taketo originalne ponate svadby. Grilovacku ma snad rad kazdy, tak by si nemusela mat problem ani s jedlom a tak. Malo by chutit kazdemu. Budeto to mat isto super a hlavne lahsie sa spomina na nieco co je niecim neobycajne ;-)
Odpovedať
super to vyznie. Viac sa mi paci takto spojiť si hostinu niekde v reštike a mať tam nejakú terasku s takouto grilovačkou. ak by bola svadba ešte aj v lete tak super ľudia sa pôjdu von vyvetrať a môžu si sem tam niečo dzobnúť. Každý má rád mäsko na grile tak si myslím že to bude ma úspech. Len nech vám to víde ako si predstavujete
Odpovedať
@luculik12 Je to fajn napad, ale treba mysliet aj na to, ze grilovane veci su dost mastne a vacsinou sa jedia rukami a tak by som brala ohlad na hosti a tak isto aj na teba. Budes mat krasne honosne svadobne saty a budes jest nejako maso v ruke. Neviem, pride mi to take divne. Radsej by som zvolila klasicke nejake menu na obed a potom ked tak do svedskych stoloch by som dala taketo grilovane veci
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?