Svadba bez obeda. Nebudú hostia hladní?

Ahojte babenky, potrebovala by som vasu radu. Celu svadbu si s mojim nastavajucim organizujeme a platime sami. Budeme mat mensiu svadbu 40 ludi. No a my chceme zacat svadbu kostolom. Teda vlastne odobierkou ale tu mat doma v kruhu najblizsej rodiny no a potom prichod do kostola kde by nas uz cakali hostia. No mamina sa boji ze co ked budu ludia hladni a podobne hovadinky. Co si vy myslite? Nebude to blbe ?
Odpovedať
Profilova fotka
katkapalko my ideme tiez priamo do kostola. Ja som zatrhla domace vyvaranie a tlacenie sa vsetkych hosti u nas doma. Mozno to znie "drzo" ale svadobny den nie je o tom, aby sme obskakovali hosti a starali sa o to, aby neboli hladny atd. Ved hadam si mozu dat rano poriadne ranajky, pripadne sa pred odchodom najest. Takze ja si vobec nemyslim, ze je nejaka povinnost postarat sa o jedlo pocas celeho dna pre vsetkych svadobnych hosti. Ono je to zauzivany zvyk z dob minulych a teraz sa podla mna nieco take robi vacsinou na dedinach, kde maju moznost vo vlastnej sale doniest si jedlo. Neviem si predstavit platit svadobnu hostinu s 3 chodmi a este aj dalsi obed pred tym....
Odpovedať
Ahoj, ja to chcem tiez ako ty, ved snad vydrzia tu polhodinku a potom sa dosytosti najedia az prejedia :-D
Odpovedať
to je super baby, fakt dakujem. Ja som o tom bola tiez presvedcena, len mamina mi dala takeho chrobaka. Fakt dakujem baby
Odpovedať
My sice mame svadbu mimo domu ale mame to tiez tak ze sa stretavame s hostami na mieste obradu.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame obrad o 16.00 a hostia sa stretavaju az tesne pred obradom...to ma ani len vo sne nenapadlo, starat sa im o obed - ved budu mat 3 vecere!!! Klidek Katkapalko, toto ta ozaj nemusi trapit 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
katka, na pozvánkach ste predsa pozvali hostí na svadobnú hostinu po obrade a nie pred ním... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
katkapalko my sa tiez stretavame vsetci pred kostolom, ja som kazdemu odkazala ze nikoho nechem vidiet u nas doma :-D :-D :-D, kde sa tam budu vsetci tlacit :-p a ved kazdy sa naje doma a hotovo, a potom sa mozu prest po meste a pridu pekne na obrat, dietka nikomu na pol dna nezaskodi, ;-) a vecer sa kazdy aj tak preje odobierka nebude, lebo nechcem aby moja mamka a ocinko boli opuchnuty od placu, takze ja som to tak zatrhla a nasi suhlasia x-)
Odpovedať
Profilova fotka
yonanevi, presne 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa dohodla s maminkou, že nikto u nas, že to je aj jej den a ma si ho užiť (vyspinkat sa, kupel, kadernik, visažistka ). Ked sa vydavala moja sestra... tak moji rodičia z toho nič nemali, bo od rana piatej boli na nohach a pripravovali pohostenie pre hosti... a ked bol obed mali dost..... tak teraz stop... vsetci v kostole a ani noha u nas... to nie je len nas den , ale aj nasich rodicov... tak to berem aspon ja ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme takisto na odobierke nemali nic.. na stole boli take mini-kolaciky, takze komu uz naozaj skvrkalo v bruchu, ten si nieco dal, ale upozornili sme ludi, ktori mali prist na odobierku, nech sa najedia doma - a potom poriadne na svadbe. tiez som povedala mamine, ze nech sa nenervaci a ma svadbu v klude.. moj drahi sidce hovoril, ze aspon chlebiky by boli fajn, ale ja som povedala, ze ok, ale nech ich spravia u nich doma a donesu ku nam, ze my to nestihneme (povedala som mu to milucko..:-) no a tak nakoniec chlebiky neboli :-) a bolo to uplne v pohode..
Odpovedať
bubatenko: pekne si to povedala, ze je to aj den nasich rodicov. Tiez chcem, aby si to nasi uzili, ale ako ich poznam, tak to bude tazke. katkapalko myslim, ze vseobecne je to tak vo zvyku, ako to chces robit Ty. To potvrdili aj baby. My mame svadbu o 16:00 a dovtedy budu hostia u seba doma, kde sa mozu aj najest. Myslim, ze hostia aj pocitaju s tym, ze jest budu az po obrade. My nakrmime len tu rodinu, co prespi u nas. Ale aj to je uz 16 ludi :-D , takze sa mi asi nijak nepodari mamicku uchranit od zhonu. Asi ju presvedcim, nech ide rano predmnou ku kadernikovi, nech prijde na ine myslienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Neboj sa, ze by boli hladni, ja osobne budem mat odobierku 30 min pred odchodom na sobas a budu tam len moji rodicia, jeho rodicia a my (kamera, foto, samozrejme). A hostia pridu na obrad, ziadne obedy pred, aj tak je ta svadba podla mna dost draha, tak naco si to zhorsovat, ze? ;-) Drzim palce, nech to vyjde, ja to mam za par...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme mali vela hosti zdaleka, ktori sa navyse ani mnohi navzajom nepoznali, preto sme to riesili predsvadobnym pohostenim v restike, v ktorej sme mali potom svad. hostinu. boli tam take slane kolaciky, pagaciky, nejake mineralky, nic velke ani honosne, len aby im neskvrkalo v brusku pri obrade :-), aby si ludia trochu oddychli po ceste a aby sa aj trochu "okukali". myslim, ze v nasom pripade to bola spravna volba. :-) hostia sa potom spolocne nalodili do objednaneho busu (lebo v PN by sa do centra nedalo vybavit dostatok parkovacich vynimiek), ktory ich odviezol ku kostolu a po obrade zas naspat. zabili sme tym niekolko much jednou ranou: hostia, ktori neboli z PN, nemali stres z tulania sa neznamymi ulickami, stravili chvilu casu este pred svad. hostinou s tymi, ktorych nepoznali, a dokonca si ti, ktori si chceli vychutnat tradicnu atmosku, mohli upit z domaceho paleneho hned po obrade, pred kostolom, pri gratulaciach. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nasi hostia sa stretavaju asi pol-tristvtre hodinku pred obradom (teda cca o 14.15-14.30) v restauracii, kde to budeme mat, ale v inej miestnosti, aby sa nepokazili hlavne stoly este pred hostinou. Cele to bude mat na starosti moja sestra s priatelom, ako hlavna druzicka s druzbom. Ide vlastne len o pripnutie pierok a take trosku slavnostne privitanie a aj o to, aby prisli na urad spolocne (je to asi 100m odtial :-) )Co sa tyka pohostenia, budu len oblozene chlebicky, par zakuskov, slane pecivo a nealko. Ved o hodinku a pol sa zacnu prejedat. Ja s buducim manzelom tam asi ani nebudeme, pred obradom sa totizto ideme fotit a chceme prist az na urad. Ale vo foto nam povedali, ze v juli sa v ziadnom pripade nemame fotit na prave poludnie, takze uvazujeme o fotenii doobeda. Tym nam do obradu (ktory je o 15.00) vznikne dost velka pauza, takze mozno na to posedenie nakoniec prideme. Zenich mi da kyticku, ja jemu pierko a pojde sa. Ziadne podstrkovanie hocikoho ako nevesty, to sa mi strasne nepaci, a takisto ziadna odobierka. Nechcem,ay sme boli vsetci uplakani. Mozno toto, ze by sme neprisli az na urad ma aj dalsiu vyhodu: Kazdy je zvedavy na nevestu a na urade by ma dobru pol hodinu videli len zozadu, kedze u nas je taky blby prichod akosi zboku, takze nemaju ani cas sa pokochat. Viem, ze ma potom uvidia cely vecer, ale predsa, ten prvy dojem. Myslim ze take vacsie pohostenie je uplne na mieste, ked je viac hosti z daleka a maju za sebou dlhu cestu, takze mozu byt aj hladni. No a takisto ked sa nepoznaju, dat im trosku casu este sa spoznat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?