Sobáš+spoločné fotenie a spoločný obed pre hostí a finit.. Problém?

Ahojte Nevestičky:) zaujíma ma Váš názor. Po všetkých stresoch, že ako urobiť čo naj svadbu pre každého sme sa s budúcim manželom rozhodli, že pre nás je dôležitý svadobný obrad a na tanečnej zábave v style "jede jede masinka" netrvame ani jeden. Rozhodli sme sa teda pre variantu, ktorá je nám príjemná a bez nervov a stresov, tak aby sme si den D uzili s usmevom a pohodou : cirkevny sobáš, spoločné fotenie s hosťami (66 osob) v zahrade kastiela a luxusny obed pre vsetkych v jednom starom krasnom kastieli (totalne romanticke historicke miesto). Posedime, popapame, a po kavicke a kolaciku domkov vsetci. Ja budem v siedmom mesiaci tehotenstva, chcem si to uzit v klude a v pohode, rovnako aj moj skvely muz. Avsak jeho rodicia trvaju na tom, ze "je to malo" pre hosti, pretoze budu na svadbu cestovat 2 hodiny a dostanu len obed. Ze to co dostanu na hostine sa ma vyrovnat tomu, co donesu ako dar . No tak ked im je malo, nech necestuju, nie je to povinne prist.. co myslite, urazia sa hostia, ze nebude svadba do rana, ze dostanu luxusny pohodovy obed, kavicku, dezert, trochu pokecu a rozchod domov? Myslim, ze to kazdy pochopi, ze v siedmom mesiaci nebudeme robit svadbu do siestej rana, a podla mna sa svadobne dary davaju na to, aby sa mladym "pomohlo s novym startom do zivota", nie ze dam dar, ale chcem ho aj prejest na svadbe.. zle rozmyslam??? Dakujem za kazdy nazor :)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna rozmyslas dobre :-) Ked im to poviete dopredu, aby mali moznost sa rozhodnut, ze sa im trebars neoplati cez pol Slovenska cestovat kvoli obedu, tak v tom nevidim absolutne ziaden problem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj napriek tomu, že ja som takúto svadbu nechcela s tebou musím súhlasiť :) nakoľko budeš už v dosť vysokom štádiu tehotenstva myslím, že to bude lepšie takto. Ešte som tehotná nebola ale viem si predstaviť ako ťažko, guľato, unaveno a zle by som sa asi cítila keby som mala "svadbovať" do rána :) Komu sa zdá, že obed a posedenie je málo na to, aby cestoval 2 hodiny tak nech necestuje :) Podľa mňa sa na svadbu rodine a dobrým známym nejde v prvom rade najesť ale zabaviť sa a osláviť s nimi ich veľký deň :)
Odpovedať
@katkaspacka keď všetkým popredu poviete, ako si svadbu predstavujete, nemal by byť najmenší problém. Možno len ten, že by sa niekto z väčšej vzdialenosti ohradil, že sa nebude trepať 300km kvôli obradu a obedu, ale to je už na ľuďoch, keby si svadbu urobila akúkoľvek, vždy sa nájde niekto, komu sa páčiť nebude. Dôležité je, aby ste boli spokojní vy dvaja, je to vaša svadba.
Odpovedať
ahoj :) ja som dokonca na takejto svadbe už bola :) tiež sme šli na obed (cca 50 osôb), najedli sme sa. Mladomanželia mali zabezpečené aj koláče a nejaké to pitivo. Sedelo sa, rozprávalo a bolo to fajn :). Nevadilo nám ani to, že sme sa svadbu cestovali niečo vyše hodinky. :) Brali sme to tak, že ideme na svadbu na akú sme pozvaní. Vôbec sme to neriešili, či sa nám to vyplatí, alebo nie :)
Odpovedať
@katkaspacka ja uplne suhlasim s tvojim nazorom.. tiez by som to takto chcela a uplne by mi to stacilo.. avsak rodina nesuhlasi..
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaspacka inak ako to dopadlo? :)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme presne takú svadbu V máji, a to ani nebudem v siedmom mesiaci. Proste bude obrad v kostole a obed s najbližšou rodinou, lebo keby sme mali všetkých pozývať, je nás okolo sto a my nechceme robiť veľkú svadbu. Takže kto sa urazi, ten sa urazi, kto bude chcieť prísť a byť v ten deň s nami, ten bude. Neboj, aj urazených to časom prejde, každá senzácia trvá tri dni ;-)
Odpovedať
Ahojte babule, takze scenar sa nakoniec utriasol takto: obrad, obed a posedenie bez obmedzenia casu. Mame to v historickej restike, kde sa netancuje (koberec, ukruhle stoly), ale zabezpecili sme kapelu, ktora bude hrat zivy podmaz pocas poobedia/vecera. Poda sa obed, svadobna torta ako dezert a potom samozrejme kolaciky, nejake studene misy a take aby nevyhladli moc, a pitivo a mozeme sediet a popijat a debatovat. Svokrovci, ktori v prvom momente nesuhlasili a namietali, ze je to malo pre hosti, sa s tym uz uspokojili (aspon to tak vyzera :)). Zariadili sme to tak, ze hostia z ich strany (to su ti cestujuci 200 km), maju zabezpeceni noclah priamo v mieste konania oslavy. Mozu vyuzit, nemusia. Ak sa oslava rozbehne a nebudu sa chciet vracat vecer domov, maju kde prespat, takze komfort hosti je zabezpeceny. Typicke "Zaroven pozyvame k svadobnemu stolu" sme zamenili na kratky pozyvaci list. Prikladam text, mozno niekedy niekomu pomoze, lebo byt v takej situacii, kde su vsetci proti vasmu napadu o vlastnej svadbe je dost na slucku, este ze sme drzali s buducim manzelom spolu a nedali sa :) Dakujem baby za povzdbudive slova, velmi to pomohlo, fakt. Uz je len otazka, ako to dopadne.. 16/4 drzte palce :))) "Drahá rodina a priatelia, bolo by nám cťou, keby ste spolu s nami zdieľali našu radosť a spoločne by sme tak oslávili náš Veľký Deň. My dvaja sme si ho vysnívali práve takto:  Svadobný obrad o .... hod v.....  Spoločný presun svadobného sprievodu do .........  Spoločné fotenie s Mladomanželmi v záhrade kaštieľa  Slávnostný obed okorenený pohodou a výbornou náladou  Sladké i slané, tuhé i tekuté občerstvenie do neskorého večera, vzájomné spoznávanie sa obidvoch rodín a rozhovory plné smiechu a dobrej nálady To všetko podfarbené príjemnou hudbou a hlavne tým, že tam budeme všetci SPOLU. V prípade, že prijímate naše pozvanie stráviť s nami tento deň, budeme sa tešiť na potvrdenie Vašej účasti. Rovnako aj v prípade, že z akéhokoľvek dôvodu sa nezúčastníte našej oslavy, dajte nám o tom prosím vedieť do.......... Ďakujeme za Vaše odpovede a tešíme sa na Vás "
Odpovedať
@samantha1313 to si viem predstavit. mna to neskutocne rozculuje ako su vsetci mudri a chcu aby bola svadba tak ako to chcu PRAVE oni, ale akosi zabudaju, ze je to hlavne o manzeloch- novomanzeloch a o ich dohode ako ma ich svadba vyzerat... ja uz ked som nevedela kam z konopi som akoze mimochodom pustila hlasku, ze ak sa ma rodina rozvadit kvoli svadbe, ze to za to nestoji a ze radsej za tie peniaze pojdeme s muzom na Maledivy. Ze to je najmenej spravit obrad a odcestovat a poslat vsetkym pohladnicu. Ze ak to nema byt v klude a v pohode, nebudeme robit svadbu vobec.... Pomohlo :) Prajem veeela vela sily a trpezlivosti :)
Odpovedať
Ahoj katkaspacka :-) Aj mi budeme mať podobnú svadbu ako ty! :-) dokonca sme ju mali mať aj v ten istý dátum, no to nám nevyšlo :-( ale nevadí :-) Úplne s tebou súhlasím, svadba musí byť podľa vašich predstáv a nie podľa svokry, mami či niekoho iného. :-)............... tak príjemné svadbovanie :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?