Slovensko - francúzska svadba

Profilova fotka
Prosim Vas, potrebujem nejake napady ked ste si brali cudzinca ako ste riesili obrad a hlavne potom zabavu. my budeme mat polovicu hosti slovakov a polovicu francuzov a neviem ako ich zkoordinovat aby to nebolo cely vecer rozdelene jazykovou barierou a kulturnymi zvykmi na dva tabory. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na obrade ak je na Sk a nastavajuci nevie po slovensky musis mat prekladatela. Je to povinne, takze aj Frantici budu rozumiet vsetkemu. Najdi nejaku kamosku, co ich trosku userni, pripadne starejsieho co ma skusenosti s medzinarodnymi svadbami.Frantici maju na svadbach hry ako my akurat treba vybrat take kde sa co najmenej rozprava. Porozpravaj sa s jeho rodinou, co by oni chceli zachovat z ich tradicii alebo ci by chceli vidiet ako to vyzera na Sk svadbe. Dufam, ze som Ti aspon trosku pomohla.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo sa týka obradu (ak budete mať v kostole ) nevesty si zvyknú zohnať farára čo hovorí v oboch jazykoch. Zažil som takto aj anglicko-slovenský, aj francúzsko slovenský obrad. A čo týka oslavy, to nebude až taký problém, my sme im ukázali naše zvyky , piesne, odobierku, odčepčenie, vykrúcanku, ale aj Frantíci ( :-) ) sa potom chceli ukázať tak začali spievať zase tie svoje. A nakoniec z toho bolo kopec srandy ,a všetci boli spokojný.
Odpovedať
My sme sa na obrade v kostole dohodli s knazom a obrad sa viedol v slovenskom jazyku len zenichove sluby boli vo francuzstine a moje v slovencine, ludom sa to velmi pacilo, my sme francuzou na hostine nemali, stoho dovodu ze zijeme tu vo fr. a francuzsko je laicka krajina prvorady je obrad civilny takze sme mali sobas na urade tuna a hostinu pre zenichovu stranu, cirkevny obrad sme mali na slovesku a hostinu pre nasich
Odpovedať
@marika1987 a ako to manžel niesol? tú hostinu na SK? len so Slovákmi?
Odpovedať
@pomme tak ako ja hostinu vo francuzsku s jeho rodinou ;-)
Odpovedať
@marika1987 :-D pýtam sa, lebo ja hovorím po francúzsky, ale snúbenec po slovensky ani ň :-)
Odpovedať
@pomme Fuuha to je skoda nieco ho nauc :-) moj trosku lamanou slovencinou sa dohovori na slovensku zil 4roky aj sme sa na slovensku spoznali az neskor sme odisli sem do fr. ja som nevedela predtym ani slovo rozpravali sme sa anglicky pred dvomi rokmi sme presli na francuzstinu. Neboj zvladne to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem baby. tak keby som zohnala francuzsky hovoriaceho knaza tak by som nepotrebovala prekladatela? vsetko by bolo platne ?
Odpovedať
Profilova fotka
tiež riešim tieto príjemné problémy kvôli svadbe s cudzincom :-) určite zakomponuj do svadby slovenské aj francúzske jedlá/hudbu/zvyky/čokoľvek. Bude to super, neobyčajné, zaujímavé pre slovenských aj francúzskych hostí a najmä vás to ako pár bude vystihovať :-) môj partner je z latinskej ameriky a ja idem požiadať kuchára o uvarenie aj nejakých miestnych jedál a taktiež chcem venovať veľa tanečných kôl latinskoamerickej hudbe.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem aj budes mat vela hosti cudzincov ?
Odpovedať
Profilova fotka
@maddalenka riešime navlas podobnú vec, tiež si beriem francúza. Na obrade budeme mať prekladateľa (budeme mať civilný obrad a tam to od nás vyžadovali kvôli francúzkemu svedkovi, ktorý po slovensky nerozumie vôbec. Môj priateľ si už slovensky bľaboce úplne plynulo :-D ) a na hostine očakávam cca polovicu z FR, zvyšok z SK a občas nejaký nemeckí zblúdilci, ale poviem Ti, netráp sa tým, nájdi niekoho, kto bude pomáhať s prekladom hlavných vecí a máš po probléme. Som si istá, že manželovi kamaráti Vám nachystajú tiež nejaký vtipný program, Slováci im tiež ukážu ako sa u nás baví a bude z toho veľmi veselá svadba:) už som na jednej takej pred dvoma rokmi bola a tancovalo sa do bieleho rána :-P
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom dost nas tu je v takej situlacii, je to sranda. Ja si tiez neviem predstavit ako porozumeju niektorym nasim zvykom, ale zase nemusia vsetkemu rozumiet staci ked uvidia, ze su aj ine veci ako vo Fr. A hadam sa kazdy zabavi a spozna nieco nove:o)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte baby :) tak nahodou som natrafila na tento forum :) ja si beriem taliana, svadba by mala byt v auguste tohto roku 2013, svadbu by sme chceli mat uradnu tu v Taliansku, a v kostole na SK. Mame to trochu komplikovane ohladom papierovaciek, no dufam ze sa nam vsetko podari vcas pripravit! Najprv som chcela uradny aj cirkevny sobas na SK, no treba nejake papiere z ambasady...tak neviem. Vy co si beriete cudzincov, vybavujete nieco cez ambasadu? Dakujeeeeeeem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, ja som tiez z klubu (tusim tak trochu z kazdeho), priatel je Francuz, byvame v Anglicku...mame dlhy zoznam hosti, ale netusime, kolki pridu...tiez chceme civilnu vo Francuzsku a potom naostro v kostole na SR. Velmi by som chcela najst knaza hovoriaceho Francuzsko-Slovensky - neviete mi niekto poradit prosim?? Aspon kam sa mam obratit na zaciatok? Vopred dik!
Odpovedať
@slancikovci Ajhoj Slancikovci - hovoris, ze si videl svadbu s knazom hovoriacim Slovensky-Francuzsky?? Mozes mi prosim poradit, kde na Slovensku to bolo? Dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www . planinka . sk/ Pri Dechticiach. A bol tam kňaz slovák čo rozprával na striedačku slovensky a francúzsky. Akurát som si nie istý či žije na Slovensku, alebo vo Francúzsku. Ak sa mi podarí , skúsim zistiť nejaký kontakt na neho, ak chceš.
Odpovedať
@slancikovci No to by som vam bola velmi vdacna, keby sa dalo ziskat kontakt! Vopred dakujem a dakujem aj za tip!
Odpovedať
@slancikovci este taka prakticka otazka - bol to katolicky knaz, nepamatate sa? Dakujem velmi pekne!
Odpovedať
Profilova fotka
baby pridavam sa do klubu, aj ja si berem Francuza, co budete napriklad servirovat (jedlo)? jedna kamoska si brala kolumbijcana a oni mali taku mladu babu ako prekladatelku, ktora bola celu hostinu pritomna a vzdy ked bolo cosi treba prelozit tak bola k dispozicii, bolo to super!
Odpovedať
@oravkano jeden knaz co hovori po francuzsky je v Presove v UPC :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja sa pridavam do tejte skupiny :) @oravkano ja viem o jednom knazovi, ktory chodi sluzit fran. omse do BA, jeho meno je Tomas Jellus
Odpovedať
Profilova fotka
skus sa mozno opytat aj @lucia123 :-)
Odpovedať
@miminy Dakujem pekne za radu - s Tomasom Jellusom sme uz dohodnuti:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
baby, vraciam sa k tejto teme, vedeli by ste mi odporucit nejakeho prekladatela? prisla som na to, ze nikto z pozvanych hosti nevie zaroven po slovensky a francuzsky :( idealne co najblizsie k LM
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte vsetci, chcela by som sa Vas opytat na Vase skusenosti z vasej svadby. Ako sa hostia bavili ? Nebol problem s jazykovou barierou ? Nasa svadba bude tiez zmiesana Franko-Slovenska a bude sa konat na SR v okoli BB. Vedeli by ste nam poradit dobreho DJ-a a starejsieho v jednom co by pripadne vedel par slov aj po francuzsky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@crevette_des_bois Ahoj crevette, tiez som chcela DJ a starejsieho v jednom ,co by vedel aspon trosicku po francuzsky ale nenasla som. A to si myslim, ze som prehladala MS a ine stranky zprava a zlava. Ale mozno tebe sa podari niekoho najst. My budeme mat nakoniec DJ, ktory uz robil SK-FR svadbu a vraj bolo super. Tiez sa toho trochu obavam, ako sa budu vsetci bavit, ale myslim, ze sa budu.
Odpovedať
@katarinach Ahoj, dakujem za odpoved. To mas teda stastie, ja som zatial nikoho nenasla a chcela by som aby vedel aspon par slov alebo aby poznal aspon par francuzskych piesni. Napisala by si mi prosim ci ten DJ, co si nasla aj moderuje a ci robi nejake hry pre ludi. Ci proste aj kustik zabava alebo len pusta pesnicky ? Napisala by si mi prosim kontakt nanho do IP ? Dakujem velmi pekne ! papa
Odpovedať
Profilova fotka
@crevette_des_bois Nejake moderovanie urcite robi, ale len v slovencine, po francuzsky nevie. Ale uz sa tym vobec netrapim. Ked som si dala dokopy program vecera, tak od neho ani neocakavam, aby robil program a zabavu. Samozrejme po tej DJskej stranke ano, musi dobre hrat. Ale hra aj wishlist, cize si treba pripravit pesnicky, aj fr, ktore chces a zahra. Ale popri "otvoreni balu", krajani torty, zacepceni, diaporame si myslim, ze nebude treba, aby moderoval a robil zabavu, bude toho dost na programe, takze nelutujem, ze nie je aj starejsi. Pripadne hry si spravime aj sami. Mozno aj kamarati nieco pripravia. A mam 2 kamosky, co mali super Sk-fr svadbu aj bez dj-moderatora. Takze sa neboj. Treba podla mna zmiesat slovenske a francuzske zvyky a budu vsetci hostia spokojni. Posielam ti v ip meno a cislo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?