Slané na svadobné stoly. Čo plánujete vy?

momentalne mam dilemu, ci budeme davat na stoly aj nejake tycinky, chipsy, alebo nieco.... .... zatial sme sa zhodli na korbacikoch a nic viac. co planujete vy? prosim poradte :-(
Odpovedať
1
2
My planujeme okrem slanych korbacikov(tie sa rychlo zjedia) aj dajake slane jednohubky posypane sezamom, rascou....budu sa robit doma vopred, za par dni to nestvrdne....chipsy a tycinky asi davat nebudeme.
Odpovedať
no ahoj adikp u nas väčšinou davaju tie korbaciky ako si spomenula, potom ostiepok udeny, potom som videla chipsy a tycinky ale toto slane sa dava az po prvom niektori davaju az po druhom jedle :-) no a co si tam date to tam budete mat nezalezi na tom ze ze to tak byva.. 8-)
Odpovedať
ved som aj chcela sama piect sezamove tycinky z listkoveho cesta, ale sa mi vsetci smeju, ze aj tak toho budem mat vyse hlavy, tak neviem.... :-(
Odpovedať
Adikp, Ty to nerob, to maju pravdu, budes mat co na praci..pover tym niekoho..ak sa taky sikovny clen v rodine ci mimo nej nachadza. Co tak buduca svokra? ;-)
Odpovedať
My budeme tiez piect tie koliecka z listkoveho cesta. A samozrejme, korbaciky nesmu chybat. Vlastne to nebudu pletene korbaciky ale tie nite.
Odpovedať
tak svokra pride z vychodu a uz trepe kolace a alkohol (chcela aj ona nieco)... ale slniecko mozno to stihnem. budem mat pred svadbou tyzden dovolenku a budem tu v BA (tu uz moc nezariadim) a do DK pojdeme az vo stvrtok vecer alebo piatok rano, aby sme sa nestresovali z maminiek, takze aspon nebudem velmi rozmyslat.... neviem
Odpovedať
Profilova fotka
my mame slane tie kraviny z listkoveho cesta a pecieme to spolu so zakuskami. takze nebude to strata casu. a krstny ma odhovorila od oskvarkovych pagacikov, vraj sa to nehodi, ale mne s apacia.
Odpovedať
fifla k vinu su super....
Odpovedať
Profilova fotka
ved prave, asi ju este prehovorim :o))))
Odpovedať
my budeme mat tiez slane ale z klasickeho cesta. Budu to take sezamove alebo cesnakove minibochnicky.mnam. Piect ich bude jedna znama. Mamina slubila, ze napecie take slane tycinky. ja sa na to slane viacej tesim ako na tortu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
slane budeme mat pagaciky + listkove cesto a vela. Ked sa pije, je to lepsie ako sladke.
Odpovedať
my budeme mat aj chipsy aj pagace. Nech pekne jedia do sytosti :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my budeme mat skvarkove pagaciky miniaturneho rozmeru z orieskom navrchu.. ;-) baby, ake korbaciky to mate na mysli ? neviem si to predstavit..
Odpovedať
my sme mali chipsy , tycinky a potom sme si este v cukrarni danela objednali pagace a slane pecivo
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať pagáčiky a tyčinky, myslím si, že to stačí pri toľkom jedle :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kocky, slane kolace mozete zamrazit - ak ich zamrazite hned ako vychladnu, po rozmrazani budu ako cerstvo upecene - takze ak si niektora chcete piect sama, staci vam dost miesta v chladnicke a stihate :-) ja to tiez tak planujem
Odpovedať
Profilova fotka
oskvarkove pagaciky su zarucene osvedcene :-) pripadne take tie rozne tycinky co spominate - ved aj tak ide len o prechodnu rekvizitu ;-) ale syrove korbaciky som este vazne nepocula. Ako tak pozeram, kocky, to bude asi nejaka stredoslovenska tradicia, hm? Poucte neznalkynu :-)
Odpovedať
Som z Martina a zatial boli korbaciky na kazdej svadbe, kde som bola. Naposledy sa zenil brat a korbaciky sa zjedli ako prve.
Odpovedať
Profilova fotka
verim, ze sa zjedli ako prve 8-) tiez ich mam rada, ale ako svadobny doplnok to pocujem prvy krat. Ako hovori stare vcelie prislovie, iny kraj, iny mrav, ze ano ;-)
Odpovedať
no pikha je to asi tym ze iny kraj iny mrav ale poviem ti ze ked je nejaka svadba a pridu zo zapadu tak nic ine ani nejedia iba korbaciky ;-) ani pit nemusia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
8-) 8-) 8-) :-D uplne verim
Odpovedať
My sme mali pagaciky, pizza rozky (tie mi upiekla kamoska) a take syrove pracliky. Okrem toho na svedskych stoloch boli syry atd. Neuveritelne, ale zjedlo sa toho strasne vela.
Odpovedať
Profilova fotka
take syrove veci sa jedia rychlo, lebo to chuti, k alko napokjom je to ako stvorene... sylvie- tie korvbaciky - to su klasicke syrove liptovske korbaciky, ktore sa predavaju aj v obchodoch alebo sa zvyknu objednavat priamo zo salasov... ;-) neviem odkial ich budu kocky odoberat (my ked sme robili nejake akcie v robote pre inostrancov a chceli sme im zaradit do menu aj nejaku typicku slovensku "mnamku" tak to boli ostiepky a korbaciky 8-) ale je pravda aj to, ze sme vzdy nieco organizovali na Liptove a tam nam to objednavali pracovni partneri priamo zo salasa pri Mikulasi) My ich na svdbe mat nebudeme, uz by toh asi bolo dost vela - hostia sa musia uspokojit s klasickymi pagacikmi a listkovymi tycinkami so sezamom (prip. orechami). Uz sme ani potom nevymyslali rozne ine slane variacie, ved ide o to, aby nieco slane na stoloch bolo. Chipsy davat nebudeme, klasicke soletky dame asi len na welcome stoly (budeme mat este male obcerstvenie pred obradom). Pagaciky a tycinky budu piect svadobne mamy, to bude ich jedina uloha pri organizacii celej svadby, ine im na starost nedavame... Ale je pravda aj to, ze na zapadnej slovaci nie je vo zvyku davat na svadobnych hostinach syrove korbaciky, preto su potom vsetci "zo zapadu" po nich taki divi :-D :-D
Odpovedať
happygrirl, dakujem, uz viem ake korbaciky, akurat som to nikde na svadbe nevidela.. vsak som zo zapadu.. ;-) ale je to celkom zaujimava idea.. ;-)
Odpovedať
My budeme mat tie korbaciky domace od znamej z Terchovej... mnam, mnam... :-)
Odpovedať
damy kolko tych korbacikov budete mat - kolko pocitate na osobu? ja si to neviem dost dobre predstavit u nas na zahori kde mame korbaciky raz do roka a vsetci sa za nimi zabijaju :-D ved to by som potrebovala aspon tonu :-D co sa tyka ineho slaneho myslim ze tycinky /stare dobre dru :-D / a chipsy to vyriesia, nemienim sa zabavat nejakymi pagacikmi, nanajvys ze by som ich kupila hotove, ale nie vsetky su chutovo ok :-| takze ostavam len pri tycinkach a chipsoch, aj tak bude plno inych veci na zahryznutie
Odpovedať
my nejdeme mat pletene korbaciky ale iba nite. Nerozpocitavali sme to na osoby, berieme ich iba tak od oka, bude ich asi 800 kusov (pocet ludi na nasej svadbe je do tych 70).
Odpovedať
pletene ci nepletene aj tak ich spotrebujeme velaaaaaaaaaaa :-D my budeme mat ca. 80 ludi a ako vravim vsetci by sa o ne pobili :-D matja tych 800 niti vyjde asi na kolko peniazkov? to by bolo asi 10 niti na jedneho co je dajme tomu 3 korbaciky ak sa nemylim :-D to je maaalo :-(
Odpovedať
mas pravdu, je to malo. Zabudla som, ze este aj mojkova mama zhana nejake dobre domace, ale neviem, kolko ich chce este zobrat. Nam ich ide robit mama mojej krstnej z Terchovej a viac by uz nevedela spravit. A kolko nieco take kostuje, to neviem, budeme to mat od nej gratis. :-) Ale zarucene su fantastickeeeeee :-D Krstna ich nosi vzdy na kazdu akciu :-D a musim priznat, lepsie som asi nejedla :-D
Odpovedať
matja ked to mas takto po znamosti prosim, ale ja by som ich musela kupovat v obchode, co vyjde strasna palka, alebo dat niekde na orave spravit, co tiez neni zrovna lacne :-( takze si budem musiet vystacit s inymi slanostami :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?