Ahoj, chcela by som sa spýtať na Váš názor na tému koľko chodov dať počas hostiny....obrad máme o 15.-tej bez omše, príchod do reštiky okolo 16.h, potom klasika polievka a hlavné jedlo...no a dilemu máme v tom, že či dať :
1, okolo 20h daľšie jedlo a o 23h studené švédske stoly alebo
2, okolo 21h dať len švédske stoly s nejakými teplými aj studenými jedlami?
Ďakujem za vaše názory :-)
Ak je dobra zabava, podavany druhy chod ju iba rozbije. Nam sa lepsie osvedcilo (aj na nasej, aj na inych svadbach), ak bol hlavny slavnostny chod a potom uz len svedske stoly. My konkretne sme mali tie "rundy" svedskych stolov dve, aby sa pokryl cely vecer/noc. Treba totiz brat ohlad aj na to, ze medzitym sa jedia kolace, torta, atd. Takze malokto je hladny na umretie :-D
Navyse, velmi zalezi kedy svadba je. Ak je v lete, ani nemas chut tolko jest a niekedy je to plytvanie. Na svedskych stoloch si da ten, kto chce a tolko, co chce :)
ja budem mat doma pred obradom gulas....potom predjedlo, polievka, hlavne jedlo....neskor svieckova....neskor rezne s majonezovym salatom.....neskor kapustnica :D stara dobra klasika
boli sme na svadbe v októbri, sobáš bol o 15,00, jedlo sa asi o 16,00 - klasika polievka a hlavné jedlo, pred 20,00 pripravili teplý bufet, z ktorého si dal každý kedy chcel, úplne nám to stačilo, na stoloch boli slané pagáčiky a praclíky, ovocie, zákusky...
Moja skúsenosť je nasledovná: na jednej svadbe bol sobáš o 16 a prvé jedlo bolo okolo 18, potom o 21 a o 23. Nikto nič nezjedol, bolo toho moc. Na inej svadbe sme mali zas prvé jedlo okolo 17 a potom okolo 21, no a potom už nič. To zas boli ľudia hladní, lebo byť potom celý večer a noc len o koláčoch a korbáčikoch nie je bohviečo. Podľa mňa je ideál dať už okolo 21 švédske stoly s teplým aj studeným jedlom, nech si každý dá kedy chce a čo chce. Okolo tej polnoci by som ešte pridala aj nejakú polievku alebo kapustnicu vrámci švédskych stolov, dobre to padne po nejakom tom alkohole.
Ja planujem o 15 obrad to je cca do 15:40, potom fotenie a blablaa cca 16:30 prideme do restiky, rozbijanie taniera, pripitok a jest zacneme cca o 17 : predjedlo, polievka, hlavne jedlo...okolo 19- 20 chcem krajat tortu - cize z nej si kazdy da(predpokladam a aj tak tam bude candy bar, zakusky, pagace, slane cize o hlad sa nebojim ;)) ) a potom cca 21-22 sa vylozia svedske stoly - kde chcem lososa, kacicu s loksami, divinu, salaty, ale aj klasika hurky klobasky ;) cize pre kazdeho nieco .... A kazdy si da kedy co chce a bude to tam do rana nad ohnikom... A kapustnicu alebo nejaku polievku plus nieco studene chcem okolo 12-1 ked sa pojdem prezliekat do popolnociek... Cize 3 chody - ale tak aby tie dva neboli servirovane..