Nepozvaní na svadbu

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať ako ste riešili alebo ako plánujete riešiť priateľov, príp. známych, ktorí Vám prídu gratulovať, ale zároveň nie sú pozvaní na svadobnú hostinu. Nám sa stalo, že po rozdaní pozvánok sa nám hlásia niektorí, ktorí sa cítia urazení, lebo nie sú pozvaní k svadobnému stolu a aj takí, ktorí nám povedali, že prídu tak či onak ako sa hovorí "pod okno". Jedná sa o pár mojich spolužiakov ešte z gymnázia, príp. čo som s nimi v kontakte. Problém mi však robia tí urážlivejší, ale ja naozaj neviem čo by chceli na našej svadbe?! Jedná sa napr. o mamkinu kamarátku, ktorá keď ženila syna, nedala si ani námahu nám to oznámiť a teraz tam chce ísť preto, lebo bola za mnou pár krát v práci, lebo potrebovala pomoc, alebo neviem aká vzdialená rodina, s ktorou sa roky neudržiava kontakt. Je mi trápne, že ma ohovárajú, že ani nevedeli o tom, že sa vydávam, ale zároveň neviem prečo si myslia, že by mali byť prítomní. Ako to vyriešiť, aby bola spokojnosť u každého?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vaša svadba a preto nech sa uráža, kto chce, pozvem len toho, koho uznam za vhodné ;-)
Odpovedať
Je to len na vas,koho zavolate,keby ste mali vsetkych stadion by nestacil :)..u nas ti co prisli blahozelat susedia,znami a nesli na svadbu dostali po kolaci,poharik, a bolo. Vecer potom kamarati prisli na trochu posediet, v kazdej restike je cast vymedzena ludom co nie su pozvani na svadbu len pridu blahozelat..A takych co by sa sami vnucovali na svadbu sme nemali :), myslim ze nie si povinna volat tu pani co je mamina kamaratka, nemas s nou nic, prezije to neboj :)
Odpovedať
Pozri, je to tvoja svadba. Ešte môžete urobiť tak, že date oznámenia a pozvánky len skutočne pozvaným a ostatných nezavoláte ani do kostola. Ak ste už ale oznámenia rozdali, normálne narovinu povedzte ako to je - žiaľ, nie ste pozvaní, môžete prisť na obrad, radi vás uvidíme, ale máme naplnenú kapacitu miestnosti, takže viac ľudí nepozývame. Nenechaj si to znechutiť a ani nerieš nejaké urazenie sa, je to ich vec, nech sa urážajú, ty sa nemáš čo nad tým trápiť. Je to tvoj deň, ty si pozývaš koho chceš. Ja osobne neuznávam ani pozvanie len tak pomimo zagratulovať večer alebo kamaráti po polnoci atď. Proste buď hneď všetci alebo nič, lebo potom má človek len viac starostí a ešte vysvetľovať prečo nie sú pozvaní, prípadne niekto ide na obrad a potom musí 6-7 hodín čakať do večera, aby mohol prisť (ak je to mimo bydliska toho svadobčana). Čiže povedz narovinu a ich pocity nerieš, nemusíš pozyvať každého, vieš predsa, koho tam reálne chceš ;-)
Odpovedať
@petka_p správa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Narovinu - normalne ich neries, nic viac :)
Odpovedať
Preco by si sa mala citit vinna za to ze niekoho nepozves? Kasli na to. Ja som pozvala bratranca a na moju svadbu nemal peniaze prist, no na svojej svagrinej co bola mesiac po nas ano. Nech ide do haja.
Odpovedať
tak to počujem prvykrat.akože ked sa s niekym stretnem parkrat v živote tak ho musim pozvat na svadbu aby sa milostivy neurazil??? a to sme kde už...to by si potom musela kolko tisicovu hostinu mat? ja by som sa tym netrapila ako ty..je to tvoja svadba a na nu si volaš koho tam chceš mat..normalneho človeka to neurazi ak nie je pozvany.to je moj nazor ;-)
Odpovedať
Vzdy sa najdu taki ludia,ktori sa budu urazat a hlavne ohovarat. Viem,cloveka to zamrzi /poznam par takych klebetnic :-| / ale neoplati sa kvoli tomu trapit! Ako pisala "nitka" nado mnou, NORMALNY clovek to pochopi! Nikto ti predsa nebude urcovat,koho si mas pozvat! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jooooj moja v tomto neulahodis.....na nas sa tiez do krvy urazili ze neboli pozvani (6 ks) az tak ze z trucu neprisli ani ich rodicia, ktori ale pozvani boli....potom dokonca na moju sestru cez plot vykrikovala dotycna nepozvana ze NASTASTIE neboli pozvani :-D primitivne spravanie ktore je u nich bezna vec kedze ich mama sa ani nezdravi a zduta je jak papuca ...lutujem takych ludi co v sebe dusia taku zlobu ze sa pri 1 prilezitosti urazia na cely svet a nakoniec zostanu samy a na smiech....
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to odjakživa vravím, svadba je najlepšie sito kde sa každý vyfarbí, aspoň zistíš ktorí sú skutoční priatelia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie si povinná nikomu vysvetľovať, prečo si ich nepozvala. Nech sa urážajú koľko chcú, je to tvoja svadba, ty rozhodneš, koho pozveš. Tak to býva, že keď ide o svadobnú hostinu, každý sa k tebe hlási, aby sa zadarmo najedol. Ja to budem riešiť tak, že pozvem len rodinu moju a snúbencovu. Na sobáš môže prísť kto chce, ale k stolu pozvem len naše rodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to tvoja svadba a ty rozhodujes, koho si pozves. Takze sa tym netrap, aspon vidis, aky charakter maju ti ludia. Manzelov akoze najlepsi kamarat nebol pozvany na svadbu, do smrti bol urazeny aj on, aj jeho mama. Ostatni kamarati neriesili, prisli nam zagratulovat na sobas a hotovo, ziaadne urazky. Ten akoze kamarat sa pred nedavnom zenil a ani oznamenie neposlal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petka_p nijako to nerieš, ak to nevedia pochopiť, že sa nedá všetkých pozvať, tak ti nestoja za to, že sa s tým budeš trápiť. Pri našej svadbe sa neskutočne urazil jeden môj spolužiak (nepozvala som ho preto, lebo sme nemali takú kapacitu a za posledný rok som ho vôbec nevidela ani sme neboli v kontakte, tak som uprednostnila iných). Tak sa urazil, že nám neprišiel ani potriasť rukou ku kostolu, ani sa neozval, ani nič. A ani ja som sa mu neozvala. A vieš, čo žijem si svoj život ďalej a nestretávame sa aj tak (aj keď sme sa raz na jednej akcii stretli - ja som to mala na saláme a keď videl, ako som nad vecou, snažil sa byť aj on). ;-)
Odpovedať
nikdy sa nezavdacis vsetkym. Rob tak aby ste boli stastni vy. Tak ci onak sa ti niekto ofuci, nema zmysel sa kvoli takym ludom trapit, naopak, ako pisala @vlcik1 - aspon sa ludia vyfarbia a budes do buducna vediet, na koho sa do buducna nespoliehat
Odpovedať
my sme nepozyvali ani z rodiny vsetkych - nasi rodicia pochadzaju z dost velkych rodin a kebyze mame pozyvat vsetky tety, strykov, bratrancov, sesternice a ich rodiny, tak mame aspon 150 ludi a nedoplatime sa. takto sme pozvali len tych, s ktorymi sme v kontakte a hotovo. a ze sa niekto urazil, ze som ho nepozvala na svadbu? bohuzial, kapacita saly nepusti. spravte si po svojom a taketo urazenia sa neries.
Odpovedať
odpoved na otazku - nikdy nie je mozne vyriesit to k spokojnosti vsetkych. Takze to musite vyriesit k spokojnosti vasej
Odpovedať
Profilova fotka
@vlcik1 tak toto je cista pravda. Mne sa to potvrdilo pri nasej svadbe. Ludia, ktorych som brala ako rodinu, sa na nas vykaslali a ani ku kostolu neprisli. Tak sa mi ovorili oci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?