Neočakávané situácie na svadbe

Milé nevestičky, svadbu mám v júly a už teraz premýšľam, na čo všetko sa pripraviť, čo sa môže stať, prípadne aké veci nám môžu svadobný deň znepríjemniť...... Proste chcem byť na všetko pripravená, aby ma nič nezaskočilo. Mám jasnú predstavu o šatách, obrúčkach, svadobnej hostine, o to ani tak nejde ...... myslím skôr na veci, ktoré ani Vám nenapadli, že ich budete musieť riešiť a stalo sa, prípadne Vás na ne niekto upozornil..... Budem rada za Vaše postrehy, skúsenosti a rady.
Odpovedať
Hlavne ked nechces mat stres,vsetko, najma svadobny den, si riadne rozplanuj a rozdel ulohy. Tzn co, kedy a v akom poradi budes riesit, aby si nestresovala. Ja som 2 sni pred svadbou mala naplanovany cas takmer na kazdu hodinu - co kam a kedy naviezt, kde co vyzdvihnut, atd. No a v svadobny den pover niekoho koordinaciou - ty telefon pri sebe mat asi nebudes a hlavne hlavu budes mat uplne inde :-) Mne dobra organizacia velmi pomohla a stresu sme sa uplne vyhli a len si nas den uzivali.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim, nam sa scenar tiez velmi osvedcil niektore veci sa ale ovplyvnit nedaju a musis sa proste spolahnut, ze dopadnu... sesternici sa stalo, ze neprisiel fotogtaf (skolili ho 40tky horucky) ani organista (ten neviem z akeho dovodu). Napriek tomu to bola perfektna svadba, lebo novomanzelia si zachovali v tej situacii nadhlad, zobrali to ako fakt a nenechali sa uniest nejakou negativnou emociou.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, zo skúsenosti by som vypichol organizáciu zábavy, prípadné zvyky a podobne. Vydávaš sa prvýkrát, tak je pochopiteľné že nevieš úplne všetko. Scenár doporučujem. Tiež je dobré písať si rady známych ktorí už majú svadbu za sebou. Je dobré mať pri sebe svadobne skúsenú družicu či súrodenca. Často sa stáva že sa pred odčepčením zistí že novomanželia nevedia kto bude odčepčovať, alebo sa ma pýtajú ako to má prebiehať a pod. Čím viac si pripravíte popredu, tým viac pohody budete mať počas vášho naj dňa. Pri plánovaní zasadacieho poriadku treba myslieť aj na hudobníkov, kameramana, fotografa, prípadne vodiča autobusu. Nie je dobré ich mať moc ďaleko, nech vidia čo sa deje a dokážu pružne reagovať. Može to znieť ako samozrejmosť ale neraz som prišiel do sály a zistil som že sa s technikou nemám kde zložiť Ujednotte si aké chcete mať tradície, ako chcete aby prebiehali lebo iný kraj iný mrav. Držim palce. Verím že to dobre dopadne lebo šťastie praje pripraveným a ty sa už pripravuješ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@phototomas kolko beriete za fotenie celej svadby?
Odpovedať
Ahoj pre istotu si zober dáždnik, sestra sa vydávala v Júli minulí rok a strhla sa taká búrka
Odpovedať
@phototomas dakujem za Vas prispevok, musim este podotknut, ze som si pozerala Vasu pracu a ste fakt dobry,,,,,mne sa fotky velmi pacia.....snad najdem niekoho podobne dobreho aj u nas :)
Odpovedať
@laduson ked sme boli kamaratke na svadbe tak v bola neskutocna kosa...bola v strede augusta a vonku bolo maximalne 15°C a plus fukal studeny vietor...aj ked mas svadbu v juli odporucam prichystat si nieco teple na seba..ona mala na satach len taku hrubsiu pelerinu ktoru zohnala na poslednu chvilu ale aj tak jej v tom bola zima lebo neocakavala az taku zimu a ako tam stala pred kostolom a prijmala gratulacie tak uz mala pery do modra :)
Odpovedať
@sissinka1 presne, ja riesim stale, ze co ak budu tropicke horucavy......a nakoniec mozno budem prekvapena :)
Odpovedať
Profilova fotka
@laduson ahoj. ďakujem za slová chvály. neviem odkiaľ si ale vycestovať nie je problém....ak by si mala záujem tak napíš správu s termínom a mestom kde sa tvoj naj deň odohrá.... držím palce...
Odpovedať
Profilova fotka
@zfialka Ahoj - info máš v pošte. V prípade záujmu daj vedieť ;-)
Odpovedať
@laduson okrem spomenuteho,sa priprav na to,ze sa neda na vsetko pripravit,ale ze to nie je dolezite.dolezita budes ty a tvoja dobra nalada,optimizmus. My sme zabudli vziat kyticu na fotenie, i ked som predtym o tom citala,ze sa to stalo inym...,ale niekto ju dal do vody kym mna este licili,vsade vela ludi...,no potom nam ju doniesli :-)
Odpovedať
@phototomas daleky vychod - Snina :) ale dakujem....budem hladat niekoho od nas....nech nemam stres, ze fotograf ostane niekde vysiet, kedze mame super cesty a dialnicu az do Kosic :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@laduson urcite maj jednu osobu ktorej das "prikaz" a bude splneny... Najlepsie kamaratkinu mamu ci sestru kamaratky sesternicu s neviem akeho kolena...skratka niekoho koho by si mozno nepozvala na svadbu ale si celkovo rozumiete... Ak sa ti stane to co nam... Necakane.... Manzelovu tetu postipala osa...alergicka reakcia a prisla za mnou o 23 hod ... Zuzi ty si nepila zanes ma o nemocnice....heloooo na mojej svadbe...teda zabespec jedneho co nepije a toto popripade vybavi, opytaj sa hosti ci nie su n nieco alergicky.... Ja som s 2 m zavojom utekala do kuchyne pre tanier, kamaratka alergicka na gastamove pyre, co bolo podavne k divine a kedze nehovorila po slovensky casnik jej posunkom nerozumel. Skontrolujte si v sale stolicky .... U nas sa jedna rozpadla presne kde sedel p.farar... Priprav si den vopred tasticku so sicimi potrebami... Moje saty mi niekto pristupil a pred kostolom boli zasivane ale ciernou..., sponky, puder. parfem, tampony ci vlozky (uz n 3 svadbach necakane nevesta dostala menses... Inak aj ja, co ink som na hodinu presne v den a teraz som dostala o tyzden skor) a nejake peniaze...mojej mamine dali policajti pred hotelom papucu, a naozaj ani ja som im to nevysvetlila.
Odpovedať
@laduson Jeej.. Aj ja budem mať svadbu v Snine, ale o rok po tebe :)
Odpovedať
@novavcielka Tak gratulujem....to mas este relativne dost casu....my sme sa rozhodli este len pred 3 tyzdnami :), takze mam co robit.....Salu uz mate? My vo svadobke, tak snad budem spokojna, je to tam najkrajsie aj najvacsie.
Odpovedať
Dakujem za prispevky, cim viac si citam skusenosti neviest (aj tie negativne) tak som paradoxne kludnejsia, lebo naozaj sa neda pripravit na vsetko.....Podstatne je, ze si beriem uzasneho cloveka :)
Odpovedať
@laduson Ano, salu uz mame objednanu. Bude to v Adrii pri kruhaci :) Svadobku som nechcela, lebo mi nevyhovuju okruhle stoly a navyse nas bude iba okolo 80, takze do svadobky by to bolo zbytocne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
na jednej svadbe som bola družička a neprišla kapela, šéf si zabudol poznačiť do kalendára. Hostia obedovala a oni nikde. tak švagor nevesty s mojim otcom naskočili do auta a podho zháňať ich - ešte neboli mobily. Šéfa našli na kúpalisku na podhájskej - našťastie fungoval rozhlas, a zvyšok kapely na stavbe.Ešte ked som im pripínala pierka, mali maltu za ušami. ale zábava bola super až do rána bieleho. :-D :-D :-D
Odpovedať
zazila som na svadbe ze mladi si zabudli priniest krizik na prisahu..alebo ze knaz hovoril pri sobasi zle meno zenicha :/ bol uz dost stary ten knaz, ale ja tak.. huste to bolo....
Odpovedať
@coecoek Fuha, Ty si mala na svadbe "vzruso"! Aspon mate na co spominat:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?