Na svadbu porciované jedlá alebo švédske stoly?

Ahojte. Možte mi poradiť, či mám dať na svadbe porciované jedlá alebo švédske stoly. napište akékoľvek názory. Ďakuje, :-)
Odpovedať
1
2
ahoj mimk, my plánujeme dať najprv normálne menu, a potom už bude len švédsky stôl, žiadny ďalší chod a po polnoci kapustnica, ešte ale nie sme dohodnutí s vedením hotela vraj sa ľudia na začiatku hanbia brať si zo švédskych stolov
Odpovedať
Ďakujem a už približne viete čo tam bude? My sa nevieme dohodnúť. Nám v hoteli povedali, že už ich mali niekoľkí pred nami a vraj boli spokojní.
Odpovedať
myslíš švédske stoly? tak tam budú len studené misy, šaláty - nejaký cestovinový, mrkvový, zeleninový, ono to už budú aj tak všetci len ďobkať, aj sesternici keď sme boli na svadbe, tak druhý chod už skoro nik nejedol, tak preto si myslím, že dačo ľahšie sa tam zíde a bude pohostenie aj pre tých, ktorí prídu iba pozrieť.
Odpovedať
Ahoj mimk, my budeme taku kombinaciu porciovaneho jedla a svedskych stolov, zaciname klobaskami a jaternicami, potom gulas, po obrade slepacia polievka a rezen so salatom, potom nejaka cina a po polnoci, ked sa uz nikto hambit nebude, by mali byt svedske stoly.
Odpovedať
Profilova fotka
mimk, my sme mali tak ako mirka najprv "normalny" chod, no a druhy chod bol na svedskych stoloch. svokra trvala na tom, ze aj druhy chod ma byt teply, takze tam boli aj grilovane kuracie stehienka, aj vyprazane rezne, potom samozrejme studena misa (krasne naaranzovana, som ani necakala, ze sa s tym tak pohraju), no a este boli aj salaty. aj ovocny. a o polnoci kapustnica.
Odpovedať
Počula som, že ten švédsky stol je lacnejší - po rozpočítaní na počet osob, než porciované jedlá. Je to pravda?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme chceli mať iba polievku, prípadne nejaké predjedlo servírované a potom už len švédske stoly. Lenže keď som to povedala v reštike kukli na mňa ako na tela a keď osm to povedala doma mame tak mi povedala že sa bude jesť čo sa objedná a kto nechce nech neje. :-D Takže, budeme mať klasickú prvú večeru a druhú spôsobom švédskych stolov s čerstvým grilovaným (ak bude pekne) vonku alebo (ak bude škaredo) nám to naporcujú a prinesú na misách. ;-) Tretia večera sa nekoná, lebo nikto jesť nebude... jedla bude až až. 8-)
Odpovedať
my sme mali tiez najskor menu (pripitok, predjedlo, polievka,hlavne jedlo...) a o 22,00 pecene prasiatko, teply bufet (kuriatka grilovane, cestoviny a svieckova) a studeny bufet (misy zeleninove, sunkove, syrove)... myslim si, ze ked sa najskor je za stolom vyzera to krajsie, ako keby sa ludia hned pri svedskych stoloch tlacili... hlavne ked sa vyzdobuje sala a stoly, nech to je aspon chvilku pekne.. ;-)
Odpovedať
a tretia vecera tiez nebola, jedla bolo az az... a zakuskami sa mohli najhladnejsi tiez dotlacit :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež budeme mať "normálnu" večeru a okolo 22.00 bufety, v teplom pečené kurčatá, rezne a asi nejakú grilovanú zeleninu, v studenej šaláty a misy.. a slané... neviem si moc dobre prestaviť, že by sa mi ľudia hneď po prípitku zdvihli a začali sa tlačiť okolo švédskych stolov..
Odpovedať
Profilova fotka
tak babenky, ja by som si to predstavovala asi tak. Po obrade bezne stolovanie: slepacia polievka, nejaky rezen alebo plnene kuracie prsia s ryzou a opekanymi zemiakmi a potom bude cely cas po stoloch nieco slane typu pagaciky, kolaciky mensieho vzrastu aby nezostavali zbytky po tych beznych velkych kolacoch tyou kremes a druha vecera pecene prasiatko, ktore sa bude grilovat pred ocami hostov + pecene kuriatko,.... k tomu chlebik, studene misy, zeleninove salaty, takze vlastne svedske stoly a na stoloch bude pocas celeho vecera ovocie. Najviac ide hrozno co mam informaciu od kamosiek. Inak zly napad neni ani dobry hovadzi alebo divinovy gulas. Ten si da po polnoci kazdy. Potom sa da viac piť :-D
Odpovedať
inak my budeme mať strááááááášne veľa korbáčikov, to sa zje v momente, už sa na ne teším :-) a tiež dáke to slané pečivo (aspoň si myslím) a samozrejme koláče a ovocie, hrozno je z toho asi afkt najlepšie, alebo potom na trojuholníky nakrájaný melón
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mirka, nemyslíš, že melón rýchlo obschne? Možno keby sa poukladal na lad by sa dal.
Odpovedať
ja si myslím, že by nemal čas obschnúť :-) , v hoteloch to tak robia normálne
Odpovedať
mimk, no my sme mali 2 chody servirovane a potom az boli svedske stoly... musis mysliet na to, ze nie vsetci ludia su u nas na svedske stoly zvyknuti a niektori sa aj hanbia si odtial zobrat.. na svedskych stoloch boli okrem studenych mis aj nejake teple jedla, zeleninove a ovocne salaty..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babulky, my sme sa rozhodli s mojim milacikom, ze pred sobasom budu jaternice a klobasky. Pre tych /teda aj pre mna-aby som neodpadla pri oltari od hladu/, ktori moc nemusia maso mame pripravene vyprazanu brokolicu, karfiol a cukinu s roznymi dresingami. Po sobasi bude klasika: sunkova rolka ako predjedlo, polievocka a kuracie prsia na prirodno s prilohami a oblohou. No a potom uz len svedske stoly, na ktore pojde vsetko, co sa nezje pred sobasom + cina + syrove, salamove a zeleninove misy, rozne, salaty, vyprazane rezne so zemiakovym salatom, ktory tak miluje moj Peto :-) . Kedze svadba bude na jesen, tak to chceme ponat tak jesenne ;-) . Na stoloch bude stale hrozno a syr - Peto je z Oravy takze syr bude kvalita mnam :-D . Milujeme tuto kombinaciu. Nemyslite, ze toho bude nejako vela? Tento tyzden nam maju dat cenovu ponuku, tak uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
no a po polnoci nemoze chybat kapustnica :-)
Odpovedať
Nemyslíš si že ťa to jedlo bude stáť veľa? Niektoré jedlá sú tam zbytočné. je to len moj názor.
Odpovedať
no podla mna su jaternice a klobasky prilis tazke :-( a predstav si, ze ta budu este bozkavat po takomto jedle, brr :-( napad s brokolicou a karfiolom sa mi velmi paci :-) dalsie chody su tiez ok vratane kapustnice o polnoci /ja chcem tiez kapustnicu, ale mozno bude gulas, este uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za nazory babenky, my sme kopaniciarsky kraj, takze jaternice a klobasky musia byt a k jedlu im nastriham Orbitky profesional :-D aby ma bozkavali sviezo :-) uvidim este kolko to bude stat, ak to bude vela, tak budeme musiet nieco vyhodit alebo svojpomocne spravit
Odpovedať
Profilova fotka
inak emjee mali sme mat svdbu 15.10. tak ako ty, ale moja teta ktora pecie tie nauzasnejsie zakusky mala obsadeny termin :-( tak sme to hodili na 8....mne osobne su sympatickejsie neparne cisla, takze na cisle 8.10.2005 je neparna len ta 5, snad nam prinesie stastie 8-)
Odpovedať
vedvies to sa stava, my sme mali mat svadbu 24.9 ale uz bol obsadeny kulturak :-( a najblizsi volny termin v kulturaku bol az 15.10, no ale aspon mam este o 3 tyzdne viac casu sa stresovanie :-D ked musia byt jaternice tak musia ale potom vazne aj s tymi zuvackami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne zuvacky to istia :-D , len neviem ako to ukaze na videu, ked sa zabudnu a zuvacky nevypluju. Budem musiet zamestnat este jedneho cloveka, ktory bude stat pre kostolom a vyberat zuvacky hostom :-)
Odpovedať
Ahojte, myslim, ze svedske stoly teraz "letia". A su aj prakticke. Pred rokom a pol sa vydavala moja sestra a mala klasicke 4 chody. To bolo strasne vela jedla. Po pravde si uz teraz ani nepamatam, co vsetko bolo pripravene, lebo som zjedla iba prvy chod. Takze my sme sa s milacikom dohodli, ze budeme mat prvy klasicky chod s predjedlom, polievkou a hlavnym jedlom a potom uz budu "iba" svedske stoly. Hladali sme akurat restiku, kde by mohli byt aj studene aj teple jedla na svedskom stole a konecne sme nasli. Boli velmi ustretovi, dokonca nam poradili, ze jedlo na svedske stoly netreba ratat na cely pocet hosti, ale asi na polovicu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my budeme mať 2 servírované chody a potom dva chody na švédskych stoloch. Tak nám to poradili v reštike. Vraj by sa jedlo malo podávať každé 4 až 5 hodín. Keďže sobáš máme skoro a rátame s tým, že zábava bude do rána, tak aby nikto nebol hladný :-). Samozrejme, že na stoloch budú stále zákusky a slané pečivo. A tiež záleží od ľudí u nás bude veľa mladých a tí pojedia a čo sa nezje, nevadí. Budete mať aj nejaký špeciálny dezert, čo budete servírovať všetkým hosťom? Moja mama by chcela aby sme si ešte doobjednali zmrzlinové poháre. Len neviem, či sa to bude jesť.
Odpovedať
Zmrzlinove pohare su celkom dobry napad, aj my nad nimi rozmyslame. Inak nijaky specialny dezert neplanujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
ja si tiez myslim, ze zmrzlinovy pohar si da azda kazdy :-)
Odpovedať
Dezert mat nebudeme, ved tam bude kolacikov habadej ;-)
Odpovedať
my takisto nebudeme mat dezert,ale ten zmrzlinovy pohar nie je zly napad,ten by som si dala aj hned teraz-asi mrknem do mrazaku ci tam na mna nieco nekukne :-D
Odpovedať
veve: ta pockaj chvilu s tou kontrolou mrazaku, o chvilu sme u vas :)) Mirec chcel ist uz skor, ale mala som rozohratu hru na pc ;))))))
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?